הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אסון נורא

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך

BeN35

משתמש משקיע
6,598
5,386
נק' מוניטין:
7,568
6,598
5,386
אסון נוראי!
אנשים באו לשמוח,ולא חזרו.
השיח עצוב ברשתות,עקב זה שהם ״דתיים״
ואני אומר מה זה משנה!!!
כולנו בני אדם בסופו של דבר!
עצוב עצוב וכל כך מיותר

מפחיד ביותר.
זה מוות נוראי.
אני ממש מקווה שישנו את התנהלות הדברים בשנים הבאות.
אי אפשר להישאר אדיש.

קשה שלא לכעוס מכמה שהמוות הזה מיותר ונובע ממחדלי בטיחות חמורים שהתריעו עליהם כבר לפני המון זמן.
פשוט נשרף הלב, אני מקווה שבשם ההרוגים סוף סוף ייעשה בקהילה הזאת חשבון נפש והפקת לקחים.

קשה שלא לכעוס מכמה שהמוות הזה מיותר ונובע ממחדלי בטיחות חמורים שהתריעו עליהם כבר לפני המון זמן.
פשוט נשרף הלב, אני מקווה שבשם ההרוגים סוף סוף ייעשה בקהילה הזאת חשבון נפש והפקת לקחים.
אין ספק שיש אנשים עם דם על הידיים, והלואי שיתנו על כך את הדין. מעסקנים חרדים עד למקבלי החלטות גם חילוניים.

אבל כעס הוא רגש משני, קודם כל צריך לחוות את הצער והכאב לפני שבאמת נצליח לעשות משהו.

ילדים התיתמו, נשים התאלמנו, הורים איבדו את ילדיהם, העולם של אנשים נהרס קליל, אלפי אנשים הקרקע נשמטה מתחת לרגליהם.

אני מתפלל שהקב"ה ישלח רפואה שלימה לכל החולים, ונחמה ובריאות הנפש לכל האבלים.

אין ספק שיש אנשים עם דם על הידיים, והלואי שיתנו על כך את הדין. מעסקנים חרדים עד למקבלי החלטות גם חילוניים.

אבל כעס הוא רגש משני, קודם כל צריך לחוות את הצער והכאב לפני שבאמת נצליח לעשות משהו.

ילדים התיתמו, נשים התאלמנו, הורים איבדו את ילדיהם, העולם של אנשים נהרס קליל, אלפי אנשים הקרקע נשמטה מתחת לרגליהם.

אני מתפלל שהקב"ה ישלח רפואה שלימה לכל החולים, ונחמה ובריאות הנפש לכל האבלים.

חוויתי אותו אתמול בלילה מרגע ששמעתי את הידיעה ולא הצלחתי להירדם עד הבוקר מרוב צער. זה היה פשוט כאב לב גדול מדי, כשהחלו הדיווחים על האירוע בלילה בגלל הצורך בדיווחים מהירים התקשורת העלתה סרטונים מהזירה ובחלק מהם ראו ממש גופות של ילדים שוכבות על הרצפה בין ההמון אפילו בלי לטשטש אותן, זה פשוט אסון ברמה חסרת תקדים.
זה לא הזמן להאשמות אבל יותר מדי אסונות בקהילה החרדית קורים מהיעדר רגולציה בפרט וחוסר משמעת בכלל, אנשים התריעו מאסון בדיוק במקום שבו הוא התרחש כבר לפני כמה שנים מרוב הצפיפות והדוחק שתמיד חוזרים על עצמם שם, מישהי אפילו העלתה אתמול בבוקר ציוץ מצמרר שיש לה הרגשה שהולך לקרות אסון במירון מרוב היעדר הסדר והצפיפות שיש שם.
זה פשוט נורא, שום דבר לא ישיב את המתים אבל חייב להיות כאן בדק בית רציני פעם אחת ולתמיד, על מקרה כזה נאמר הכתובת הייתה על הקיר ואף אחד לא עשה עם זה כלום.

נערך לאחרונה:
כלכך מתסכל שאם קורה משהו לא טוב במדינה אז הוא יתוקן רק כשיהיה אסון , חבל שהפכנו למדינה שעד שזה לא מגיע לתקשורת ויש רעש תקשורתי / שלצערנו יש אסון ומקרה טראגי הדברים לא משתנים (כמו שהיה עם הבחור שסבל מנכות ששרף את עצמו לפני כמה שבועות אם לא היה עושה את זה כנראה זה לא היה משתנה גם עוד 30 שנה) .

ממש מדינה ללא ממשלה , לא מכירים את הציבור , הציבור לא מקשיב לרשויות הכל קומבינות ודאגה עצמית בלי דאגה וחשיבה על הצרכים של האחר . כלכך מיותר כלכך חבל , באמת צריך חשבון נפש פרטי כל אחד ואחד בעיקר בימים האלה שהיינו אבלים על תלמידי רבי עקיבא , כנראה משמיים גלגלו שלא נשכח להמשיך לפשפש במעשינו ולהיות אבלים על בין אדם לחברו .

נאמר על ישמעאל שהוא היה פרא אדם -- קודם היה פרא אחריזה היה אדם .
הגיע הזמן שניהיה כולנו בני אדם - אחריזה כל אחד יבחר מה להיות חרדי / דתי לאומי / מסורתי / חילוני / גוי / שמאלני / ימני -- כל מה שבא לכם רק קודם כל להיות בני אדם !!!! בעיקר אלא שעומדים בראש הממשלה וכל האירגונים - אבסורד שעכשיו בממשלה לא חושבים על כלום שקשור לטובת המדינה חוץ מאיזה תפקיד אני אישית יקבל , כמה כבוד אני יקבל ועל איזה כיסא אני ישב .

השר דרעי סיכם עם השר אוחנה: לא יהיו הגבלות בהילולת הרשב"י במירון - רדיו קול חי

למה אתה אומר שאין ממשלה? דרעי עובד קשה בשביל הבוחרים שלו.
הדם של 44 אנשים (ולצערי היד עוד נטויה) נמצא על הידיים של האיש המחליא הזה שחוק וסדר זה רק המלצה בשבילו, וגם על הידיים של אוחנה ושל כל הממשלה הזאת ששוב פעם נכנעת ללחץ של המפלגות החרדיות ומאפשרת קיום של אירועים המוניים שלעולם לא היו מתרחשים במקום אחר בצורה כזאת בלי פיקוח הולם.

אסון נוראי.
אז הבוקר המקרה לא יוצא לי מהראש, במשמרת היום ללא ספק האירוע היה בראש של כולנו, גם כשלא דיברנו על זה היה אפשר לראות שכל מי שהאמבולנס עסוק במחשבות על האירוע ומנסים להאזין לרדיו.
מה שאני חייב לציין זה שיצא לנו לאבטח היום את אחת מהתהלוכןת היחידות שלא בוטלו של חבד וכל התהלוכה הצועדים התפללו וקראו להחלמה של הפצועים.
ללא ספק זה יום שנזכור עוד שנים רבות

זה מה שקורה שבמקום מה חשוב מנהגי האומה מתעסקים בפוליטיקה זולה, באופן מקרי משרד הבריאות ביקש להגביל את כמות האנשים בגלל הקרובה, תחשבו כמה חיי אדם יקרים היו נחסכים אם מישהו היה לוקח את עצתו ברצינות.

זה מה שקורה שבמקום מה חשוב מנהגי האומה מתעסקים בפוליטיקה זולה, באופן מקרי משרד הבריאות ביקש להגביל את כמות האנשים בגלל הקרובה, תחשבו כמה חיי אדם יקרים היו נחסכים אם מישהו היה לוקח את עצתו ברצינות.
אני לא בטוח שזה הסיבה.
סיפרו שהיה שם בערך 100 אלף אנשים, שזה כמות מטורפת, אבל בשנים קודמות היו שם גם 300 אלף. זה לא רק כמות האנשים, זה התשתיות הזוועתיות שמזמן היו טעונות שיפור, אך מלחמות כבוד וכוח כנראה מנעו מזה לקרות.

פלא שזה לא קרה עד עכשיו.

לכן גם קשה להאשים את ההתנהגות של האנשים שלא חרגה מכל שנה אחרת, לחפש מה היה שונה השנה משנים שעברו יהיה קשה, לכן הרבה יותר קל להאשים את המשטרה.

דעתי הלא מקצועית, וכמו רבים מכאן מעולם לא הייתי במירון בל"ג בעומר אז כמה זה באמת שווה, אני סבור שזה הזנחה של שנים של תיקונים ושיפורים שצריך לעשות.

הייתי בקבר רחל וקברי צדיקים ביום ההילולא שלהם, וברור שיש שם הרבה פחות אנשים, אבל מי שהיה במירון במהלך השנה יראה כמה זה לא בנוי למימדים שיש שם.

אני לא בטוח שזה הסיבה.
סיפרו שהיה שם בערך 100 אלף אנשים, שזה כמות מטורפת, אבל בשנים קודמות היו שם גם 300 אלף. זה לא רק כמות האנשים, זה התשתיות הזוועתיות שמזמן היו טעונות שיפור, אך מלחמות כבוד וכוח כנראה מנעו מזה לקרות.

פלא שזה לא קרה עד עכשיו.

לכן גם קשה להאשים את ההתנהגות של האנשים שלא חרגה מכל שנה אחרת, לחפש מה היה שונה השנה משנים שעברו יהיה קשה, לכן הרבה יותר קל להאשים את המשטרה.

דעתי הלא מקצועית, וכמו רבים מכאן מעולם לא הייתי במירון בל"ג בעומר אז כמה זה באמת שווה, אני סבור שזה הזנחה של שנים של תיקונים ושיפורים שצריך לעשות.

הייתי בקבר רחל וקברי צדיקים ביום ההילולא שלהם, וברור שיש שם הרבה פחות אנשים, אבל מי שהיה במירון במהלך השנה יראה כמה זה לא בנוי למימדים שיש שם.
כבר שנים התריעו על זה שאסון כזה אפשרי, לא עשו כלום כי ״סמוך עליי הכל בסדר״ זו הגישה בארץ. זה שעד עכשיו לא היה אסון זה נס.
מספיק שהפעם העמידו עוד מחסום אחד במיקום שונה משנים קודמות וזה הקש ששבר את גב הגמל ושינה הכל משנים קודמות. האסון בסופו של דבר לצערי הוא לא הראשון מהסוגו אבל גם הפעפ היה אפשר לעשות יותר כדי למנוע אותו

אני לא בטוח שזה הסיבה.

פלא שזה לא קרה עד עכשיו.

אתה לא יכול להתכחש לכך שאם היו מגבילים את כמות האנשים ככול הנראה האסון היה נמנע.
ובהקשר הזה כול שנה מתריעים שצריך לבדוק את היסודות של המקום כול שנה כול משרד ממשלתי אומר''בסדר אחי'' עד שזה בסוף התפוצץ לנו בפרצוף. האחריות של מנהיג היא לא להגיד כמה חבל אחרי , אלא למנוע אסונות כאלו בידיוק.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20210430-155255.jpg
    Screenshot_20210430-155255.jpg
    KB 179.5 · צפיות: 74
אני יכול לכוון את זה כמעט ורק כלפי אריה דרעי, המשטרה לא אשמה בזה, וכמובן שמי שהיה שם היה צריך להפעיל שיקול דעת ולראות את הכמות אנשים, צר לי עליהם באמת מקרה מזעזע.

אני יכול לכוון את זה כמעט ורק כלפי אריה דרעי, המשטרה לא אשמה בזה, וכמובן שמי שהיה שם היה צריך להפעיל שיקול דעת ולראות את הכמות אנשים, צר לי עליהם באמת מקרה מזעזע.

זה בדיוק זה. כאשר השלטונות שמים את האחריות בחזקת איש או קבוצה אחרת שהוא לא המדינה, קרי ״אל תתערבו- יהיה בסדר, אני בעניינים ומבין מה קורה והכל בשליטה״ (כאשר אותו אדם או החבורה המייצגת אותם לא באמת שולטת באירועים האלה, אין לו את הכלים או אפילו את הרצון או היכולת האמיתית לעזור ולמשול, ולכל הפחות לדאוג לסדר ברמה הפיזית או הפרקטית - דבר בסיסי כמו סדרנות קהל) המתכון הוא לאסון כמו שקרה.ֿ
מקרה מצער ביותר.

נערך לאחרונה:
השר דרעי סיכם עם השר אוחנה: לא יהיו הגבלות בהילולת הרשב"י במירון - רדיו קול חי

למה אתה אומר שאין ממשלה? דרעי עובד קשה בשביל הבוחרים שלו.
הדם של 44 אנשים (ולצערי היד עוד נטויה) נמצא על הידיים של האיש המחליא הזה שחוק וסדר זה רק המלצה בשבילו, וגם על הידיים של אוחנה ושל כל הממשלה הזאת ששוב פעם נכנעת ללחץ של המפלגות החרדיות ומאפשרת קיום של אירועים המוניים שלעולם לא היו מתרחשים במקום אחר בצורה כזאת בלי פיקוח הולם.
כמה קל להאשים את כל העולם בפרט כשמדובר בחרדים, כשערבים עושים במדינה הזו מה שהם רוצים אף אחד לא מדבר איתם אפילו, אירועים המוניים שהתנהלו בזמן הקורונה, לינצ'ים באנשים חסרי ישע ברחובות המדינה שלנו!!!
אבל אליהם אף אחד לא פונה, המפכל אמר בפירוש לעזוב אותם כי הוא יודע שישחטו שם את השוטרים, אבל החרדים? החרדים לא יעשו את זה, לכן תמיד יותר קל לבוא עליהם ואליהם, אני לא אדם דתי אבל נמאס לי לראות את הפילוג, את ההפליה ואת השנאה כלפי זרם כזה או אחר.

כמה קל להאשים את כל העולם בפרט כשמדובר בחרדים, כשערבים עושים במדינה הזו מה שהם רוצים אף אחד לא מדבר איתם אפילו, אירועים המוניים שהתנהלו בזמן הקורונה, לינצ'ים באנשים חסרי ישע ברחובות המדינה שלנו!!!
אבל אליהם אף אחד לא פונה, המפכל אמר בפירוש לעזוב אותם כי הוא יודע שישחטו שם את השוטרים, אבל החרדים? החרדים לא יעשו את זה, לכן תמיד יותר קל לבוא עליהם ואליהם, אני לא אדם דתי אבל נמאס לי לראות את הפילוג, את ההפליה ואת השנאה כלפי זרם כזה או אחר.
אף אחד לא מאשים את החרדים הם מאשימים את ראשי הקהילה החרדית שהפעילו לחצים פוליטיים ותרמו לאסון הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית