האם המערך הטכני בצה"ל באמת נורא?

עובדים קשה בלי יותר מדי קרדיט, המון אנשים אוהבים את העבודה והתנאים בח״א מעולים גם בבסיסים הפחות מושקעים.
כול הבכיינים שאתה רואה הם פשוטו כמשמעו בכיינים. אם מדובר על חיל חימוש אז זה כבר סיפור אחר לגמרי... לא בקטע טוב

בתור אחד ששירת במערך וגם עשה את הטעות של ללכת לביתספר של חיל האויר אני יכול להגיד שלעשות צעד כזה זה לא נכון.
כשתגיע לגיל 18 דברים ישתנו לך בראש וכמעט בטוח שלא תרצה להגיע למקום שאתה מיועד אליו וזה סיפור רציני לצאת משם..

עכשיו למערך הטכני עצמו, הוא מתחלק ל2 סוגים: דרג א ולא דרג א
מי שדרג א (כמו שהייתי) יאכל הרבה חרא ויעבוד קשה ויטחן שבתות, מצד שני אתה תרגיש משמעותי מאוד ותראה דברים שלא תראה במקום אחר ובמבצעים סטייל עמוד ענן וצוק איתן זה פשוט חוויה וגם טייסת זה כמו משפחה אם תרצה או לא אתה תתחבר מאוד לאנשים..

מי שלא דרג א לרוב לא קורע תתחת ובעיקר נהנה מהתנאים הנוחים מאוד שיש בבסיס..

זה בקצרה מאוד

דרג א' בחייל האוויר לא רואה את היתרונות של בסיס חיל אוויר.
עד דרגת סמל .

בתור אחד ששירת 3 שנים בבסיס ח"א בתפקיד מבצעי שלא קשור לפן הטכני אני יכול להעיד מהיכרות עם מספר אנשים וממה שראיתי בפעמים המועטות שהייתי בבסיס (רוב הזמן פעילויות כך שקשה לי להגיד).
טכנאי דרג א': נמצאים באזור המבצעי וטוחנים בדת"ק - בזמן מבצעים/הגברות כוננות למיניהן אתה נמצא שם מהבוקר עד השעות הקטנות של הלילה - אוכל מגיע אליך במשיכות מהמטבח (האוכל במטבח לא טוב בלשון המעטה, וזה רלוונטי לכל בסיס ח"א - והייתי בכולם) - מה שכן אתה מרגיש את המבצעיות ואת התרומה שלך "למערכה".
טכנאי דרג ב': נמצא גם בבסיס אך לא בטייסת ולא בדת"ק - יותר נמצא בפרויקטים ארוכים שדורשים יותר עבודה "טכנית" - לא מרגיש מבצעיות אך יותר "משתמש" במקצוע שלו בתור טכנאי.
טכנאי דרג ד' (רלוונטי רק לבסיס תל נוף ול108 שנמצא בצריפין) : אני אישית פחות מכיר, אבל התנאים יותר "נוחים" אבל מצד שני אין עשיה מבצעית כלל.

בתור אחד ששירת במערך וגם עשה את הטעות של ללכת לביתספר של חיל האויר אני יכול להגיד שלעשות צעד כזה זה לא נכון.
כשתגיע לגיל 18 דברים ישתנו לך בראש וכמעט בטוח שלא תרצה להגיע למקום שאתה מיועד אליו וזה סיפור רציני לצאת משם..

עכשיו למערך הטכני עצמו, הוא מתחלק ל2 סוגים: דרג א ולא דרג א
מי שדרג א (כמו שהייתי) יאכל הרבה חרא ויעבוד קשה ויטחן שבתות, מצד שני אתה תרגיש משמעותי מאוד ותראה דברים שלא תראה במקום אחר ובמבצעים סטייל עמוד ענן וצוק איתן זה פשוט חוויה וגם טייסת זה כמו משפחה אם תרצה או לא אתה תתחבר מאוד לאנשים..

מי שלא דרג א לרוב לא קורע תתחת ובעיקר נהנה מהתנאים הנוחים מאוד שיש בבסיס..

זה בקצרה מאוד
איזה בצפר היית ?הולץ/טכני חיפה/טכני ב"ש ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית