הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים לבילדינג

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לאחר ויכוח עם חבר השאלה שלי היא כזאת.
מוסכם על שנינו שכדי להתחזק צריך להתמקד בכח יותר עם תוכניות בנויות להלן ss texas לינארית וכו' אבל השאלה היא כזאת, האם כדי לגדול במסה, בן אדם שלא קריטי לו להתחזק ומתמקד נטו בבילדינג, האם פה קריטי תוכנית בנויה עם בלוקים, ודגש על לעבוד לפי rpe, לגוון בתרגילים, פירמידות וכו' או שמספיק רק להגיע למכון, לתת נפח וזהו?

מוסכם על שנינו שכדי להתחזק צריך להתמקד בכח יותר עם תוכניות בנויות להלן ss texas לינארית וכו'

לא בהכרח.

אדם שלא קריטי לו להתחזק ומתמקד נטו בבילדינג, האם פה קריטי תוכנית בנויה עם בלוקים, ודגש על לעבוד לפי rpe, לגוון בתרגילים, פירמידות וכו' או שמספיק רק להגיע למכון, לתת נפח וזהו?

בהתחלה כל דבר יעבוד, מתישהו בהמשך תצטרך להתחיל לעשות התאמות כדי להמשיך להגיע לפיצוי יסף מבלי להגיע לאימון יתר,
תקרא בנושא עיקרון התמורה הפוחתת זה יתן לך מושג כללי בעניין.

בן אדם שרוצה לראות גדילה צריך לבחור את התרגילים הנכונים שיביאו אותו למטרה, לבצע אותם בטכניקה שמעודדת היפרטרופיה ולדאוג להגדיל בהם את הסטרס לאורך זמן. ולאכול מספיק.

בן אדם שרוצה לראות גדילה צריך לבחור את התרגילים הנכונים שיביאו אותו למטרה, לבצע אותם בטכניקה שמעודדת היפרטרופיה ולדאוג להגדיל בהם את הסטרס לאורך זמן. ולאכול מספיק.
טכניקה שמעודדת היפרטרופיה ? ---- מה ?

לכח ולהיפרטרופיה יש טכניקות שונות.
בכח אתה עובד מתפרץ יותר ומערב כמה שיותר שרירים, להיפרטרופיה זה די הפוך
זה אומר שלהיפרטרופיה לא הייתי ממליץ בנץ , מילטרי פרס ,בנט אובר , מתח , סקוואט , דד ליפט ? זה שיש תרגילים אחרים שיכולים לתת אפקט אני יודע , אבל להגיד שזה ההפך מהיפרטרופיה נראלי מפורך .
זאת אומר הייתי ממליץ רק מכונות ייעודיות ? נראלי קצת מופרך להגיד שזה די הפוך . צריך לשלב , הנפח של החזרות/הסטים קצת שונה .

זה אומר שלהיפרטרופיה לא הייתי ממליץ בנץ , מילטרי פרס ,בנט אובר , מתח , סקוואט , דד ליפט ? זה שיש תרגילים אחרים שיכולים לתת אפקט אני יודע , אבל להגיד שזה ההפך מהיפרטרופיה נראלי מפורך .
זאת אומר הייתי ממליץ רק מכונות ייעודיות ? נראלי קצת מופרך להגיד שזה די הפוך . צריך לשלב , הנפח של החזרות/הסטים קצת שונה .

זה הפוך מבחינת הגישה. אם אתה רוצה יותר גירוי לשריר אין לך סיבה לעבוד בטכניקת כח (אולי כן לשלב אבל לא כעיקר).
לא דיברתי על תרגילים מורכבים שלעצמם אלא על הטכניקה שעושים אותם בשביל כח או בשביל היפרטרופיה זה לא בדיוק אותו דבר

טכניקת כוח תתבטא בעיקר בכמות החזרות/הסטים , נכון יש אומרים לעבוד מהר יותר או לאט יותר בזמן ביצוע התרגיל אבל זה נשמע לי כלכך דבר מינורי שלא שווה התייחסות .

טכניקת כוח תתבטא בעיקר בכמות החזרות/הסטים , נכון יש אומרים לעבוד מהר יותר או לאט יותר בזמן ביצוע התרגיל אבל זה נשמע לי כלכך דבר מינורי שלא שווה התייחסות .

לא רק מהר יותר או לאט יותר. זה כמו שיש הרבה ווריאציות לדדליפט ואתה לא בהכרח תרצה את הקלאסי להיפרטרופיה.
אז אתה תעבוד בטכניקות שיותר מתאימות להיפרטרופיה להשיג את הגירוי שריר שאתה רוצה.
או כמו שתעבוד עם דמבלים ולא עם מוט. כל זה גם קשור לטכניקה בשורה התחתונה

זו שיטה חדשנית שאני פיתחתי ואפשר להירשם לסדנה מיוחדת בה אדבר עליה במחיר מוזל עד היום בערב.
סתם.

פשוט לא לקחת דאמבלים של 30 קג ולפמפם חזרות עם 1/3 טווח תנועה. במקום זה לקחת את ה20 ולבצע חזרה עם טווח כמה שיותר גדול ומתיחה מקסימלית של הכתף, לדוגמא.

או לא לבצע לואו באר עם 180 קג, ובמקום זה לבצע היי באר עמוק עמוק עם 140 קג.

לא רק מהר יותר או לאט יותר. זה כמו שיש הרבה ווריאציות לדדליפט ואתה לא בהכרח תרצה את הקלאסי להיפרטרופיה.
אז אתה תעבוד בטכניקות שיותר מתאימות להיפרטרופיה להשיג את הגירוי שריר שאתה רוצה.
או כמו שתעבוד עם דמבלים ולא עם מוט. כל זה גם קשור לטכניקה בשורה התחתונה

מחילה לא הצלחתי להבין אותך.
אתה יכול להסביר שוב את ההבדל ולתת דוגמאות ספציפיות הלכה למעשה שאתה מגדיר אותם לטכניקה שמעודדת היפרטרופיה ?

זו שיטה חדשנית שאני פיתחתי ואפשר להירשם לסדנה מיוחדת בה אדבר עליה במחיר מוזל עד היום בערב.
סתם.

פשוט לא לקחת דאמבלים של 30 קג ולפמפם חזרות עם 1/3 טווח תנועה. במקום זה לקחת את ה20 ולבצע חזרה עם טווח כמה שיותר גדול ומתיחה מקסימלית של הכתף, לדוגמא.

וברור אין שאלה שמי שלא מחפש כוח אז לא ישקיע ויעשה הכל עבור שיהיה כמה שיותר משקל על המוט לא משנה על חשבון מה זה בא , אני לא מדבר על תנועה מלאה וטווחי חזרות גבוהים יותר.

סתם.

בשביל זה לא היית צריך לציין טכניקה לבילדינג. היית צריך להגיד לא להיות מטומטם חח

גם תרגילים שיביאו אותו למטרה , אשמח שתיתן דוגמאות חוץ מרגליים שמי שמחפש לגדול ולא בהכרח כוח אני גם חושב שחבל לתת דגש על דדליפט וסקוואט למרות שהם לעתיד יעזרו לפחות הדד ליפט לתרגילי גב אחרים.

מחילה לא הצלחתי להבין אותך.
אתה יכול להסביר שוב את ההבדל ולתת דוגמאות ספציפיות הלכה למעשה שאתה מגדיר אותם לטכניקה שמעודדת היפרטרופיה ?

וברור אין שאלה שמי שלא מחפש כוח אז לא ישקיע ויעשה הכל עבור שיהיה כמה שיותר משקל על המוט לא משנה על חשבון מה זה בא , אני לא מדבר על תנועה מלאה וטווחי חזרות גבוהים יותר.

נניח ואתה לא מאתמן מתחיל. אתה תשיג את המירב מלעבוד בצורה של כמה שיותר גירוי שריר. זאת אומרת שהטכניקה שאתה תעשה את התרגיל לא אמורה להיות בסטייל כח. לא בהכרח תרצה מוט, לא בהכרח תרצה דדליפט שיזמבר לך את מערכת העצבים ותעדיף תרגיל שהוא יותר ספציפי לחלק שאתה רוצה לתת גירוי. סתם דוגמא סטיפ לג דדליפט ומליון דוגמאות כאלה אחרות.

אני חייב להגיד שעד היום אני אישית חושב שהדגש בין כוח לגדילה בעיני ,הוא בעיקר ב-2 דברים

א' - טווחי חזרות/סטים .

ב - עבודה על מבודדים ולא רק תרגילים מורכבים (דגש על הרק)

כל השאר של , תרגילים ספציפים או טכניקה שמעודדת היפרטרופיה - נשמע לי קצת מוזר , אשמח לשמוע וללמוד .
OA
תן תגובתך נשמח לשמוע מהנסיון שלך

בשביל זה לא היית צריך לציין טכניקה לבילדינג. היית צריך להגיד לא להיות מטומטם חח

זה לא רק טמטום. יש לי מתאמן שמבצע שלשות פרס עם 85 קג, לא סטריקט לגמרי אלא עם ריבאונד בתחתית אבל ללא עזרה מפלג הגוף התחתון. הוא מאוד מאוד יעיל מבחינה טכנית ולכן מרים את המשקל הזה בצורה טובה. הוא בטוח שבגלל שזה "כבד" זה טוב, אבל את עבודת הנפח שלו אני מעדיף שיעשה סטריקט לגמרי, גם אם זה אומר להוריד ל65-70 קג, כי המטרה פה היא להתחזק ולאו דווקא להרים יותר משקל.
גם תרגילים שיביאו אותו למטרה , אשמח שתיתן דוגמאות חוץ מרגליים שמי שמחפש לגדול ולא בהכרח כוח אני גם חושב שחבל לתת דגש על דדליפט וסקוואט למרות שהם לעתיד יעזרו לפחות הדד ליפט לתרגילי גב אחרים.

אתה תבחר מה יביא אותך למטרה לפי מה שאתה אוהב ומגיב אליו טוב. היי באר סקוואט, האק סקוואט, בלט סקוואט ולג פרס יביאו פחות או יותר את אותה עליית מסת השריר בקוואדס, כל עוד מבוצעים באינטנסיביות גבוהה והסטרס עולה לאורך זמן.

מחילה לא מצליח להבין אתכם , רשמתם משהו מפוצץ ובפירוט לא רשמתם כלום .

חוץ מטווח חזרות ועבודה על מבודדים ולא רק מורכבים , יש עוד משהו ששונה לדעתכם ? (תוציאו רגליים נניח מהמשוואה אני יודע שיש את הסקוואט והדד ליפט שזה קצת שונה מכל שאר השרירים בגוף שהתחליף שלהם הוא יותר מבודד ופחות מעמיס)

מחילה לא מצליח להבין אתכם , רשמתם משהו מפוצץ ובפירוט לא רשמתם כלום .

חוץ מטווח חזרות ועבודה על מבודדים ולא רק מורכבים , יש עוד משהו ששונה לדעתכם ? (תוציאו רגליים נניח מהמשוואה אני יודע שיש את הסקוואט והדד ליפט שזה קצת שונה מכל שאר השרירים בגוף שהתחליף שלהם הוא יותר מבודד ופחות מעמיס)

תמקד את השאלה.

בן אדם שרוצה לראות גדילה צריך לבחור את התרגילים הנכונים שיביאו אותו למטרה, לבצע אותם בטכניקה שמעודדת היפרטרופיה

רשמתי למעלה ..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית