הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים לבילדינג

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
לאחר ויכוח עם חבר השאלה שלי היא כזאת.
מוסכם על שנינו שכדי להתחזק צריך להתמקד בכח יותר עם תוכניות בנויות להלן ss texas לינארית וכו' אבל השאלה היא כזאת, האם כדי לגדול במסה, בן אדם שלא קריטי לו להתחזק ומתמקד נטו בבילדינג, האם פה קריטי תוכנית בנויה עם בלוקים, ודגש על לעבוד לפי rpe, לגוון בתרגילים, פירמידות וכו' או שמספיק רק להגיע למכון, לתת נפח וזהו?

בן אדם שרוצה לראות גדילה צריך לבחור את התרגילים הנכונים שיביאו אותו למטרה, לבצע אותם בטכניקה שמעודדת היפרטרופיה

טכניקה שמעודדת היפרטרופיה ? ---- מה ?

רשמתי למעלה ..

מקסימום טווח תנועה, בלי לרמות עם תנופות, חצאי טווח תנועה ועוד שטויות שרואים בחדרי כושר. לעבוד כמה שיותר סטריקט גם אם זה אומר פחות משקל. זה בתור התחלה. למתקדמים גם אפשר להוסיף מודעות שריר.

לא הבנתי , ברור שהמטרה לעבוד נכון מאשר לעבוד לא נכון , ומזה אומר מודעות שריר (עוד משפט שנשמע מפוצץ) ?

מחילה אבל נשמע כמו סתם מילים שהם חלק מהמקצוע ונשמעים מפוצצים שבתכלס לא אומרים כלום .

לא רשמתי שום דבר מתוחכם (גם לא טענתי כך). אם תעשה את הדברים הברורים לאורך זמן ותדאג להשתפר, אתה תראה תוצאות. אין סודות לצערנו.

מודעות שריר תחפש ביוטיוב, יש מספיק מידע. למרות שאם אתה מתחיל, תתרכז בבסיס קודם כל. טכניקה טובה, תרגילים מתאימים למטרה והתקדמות באופן כלשהו. והתמדה לאורך שנים.

אז בקיצור כמו שרשמתי - 2 דגשים של הבדל

א' - טווחי חזרות/סטים .

ב - עבודה על מבודדים ולא רק תרגילים מורכבים (דגש על הרק)

אז בקיצור כמו שרשמתי - 2 דגשים של הבדל

א' - טווחי חזרות/סטים .

ב - עבודה על מבודדים ולא רק תרגילים מורכבים (דגש על הרק)

גם מתאמן כוח יבצע מבודדים. ומעבר לטווח חזרות גם עצימות הסט. למטרות היפרטרופיה אני אדחוף מתאמן לכשל או קרוב לכשל הרבה יןתר מאשר למטרות כוח.

פשוט לא לקחת דאמבלים של 30 קג ולפמפם חזרות עם 1/3 טווח תנועה. במקום זה לקחת את ה20 ולבצע חזרה עם טווח כמה שיותר גדול ומתיחה מקסימלית של הכתף, לדוגמא.

לא בהכרח, תלוי מטרה.

או לא לבצע לואו באר עם 180 קג, ובמקום זה לבצע היי באר עמוק עמוק עם 140 קג.

כנ״ל.

לאחר ויכוח עם חבר השאלה שלי היא כזאת.
מוסכם על שנינו שכדי להתחזק צריך להתמקד בכח יותר עם תוכניות בנויות להלן ss texas לינארית וכו' אבל השאלה היא כזאת, האם כדי לגדול במסה, בן אדם שלא קריטי לו להתחזק ומתמקד נטו בבילדינג, האם פה קריטי תוכנית בנויה עם בלוקים, ודגש על לעבוד לפי rpe, לגוון בתרגילים, פירמידות וכו' או שמספיק רק להגיע למכון, לתת נפח וזהו?
כוח זה הבסיס דבר ראשון כל מתאמן מתחיל צריך כוח
כדי לבנות מסת שריר אתה צריך להיות חזק
כי אם נקח 2 מתאמנים
אחד שעושה רק 10-12 חזרות מההתחלה
והשני שעשה תוכנית כוח טהורה של 5 חזרות

השני יהיה לו יותר כוח מהראשון

ואח"כ יש את עניין הספצפיות שאם המטרה זה לגדול נותנים דגש יותר על היפרטרופיה שזה בדכ נפח גבוה יותר
ועבודה יותר מבודדת על שרירים הקטנים/חולשות ..

מאיפה אתה יודע מה נכון
אתה שוקל 120 על 10% שומן
מישהו גילה לי .. ששש זה סוד !

ומה הקשר כמה אני שוקל ועל כמה אחוז שומן אני ?
תבדוק ותראה בעצמך אנשים שהגיעו לגוף יפה מאוד בלי לעבור תוכניות כוח .
קח כל ספורטאי ממוצע לדוגמא , כמעט כל אחד מהם יש לו מסת שריר וגוף יפה והוא לא עשה תוכנית כוח .

מישהו גילה לי .. ששש זה סוד !

ומה הקשר כמה אני שוקל ועל כמה אחוז שומן אני ?
תבדוק ותראה בעצמך אנשים שהגיעו לגוף יפה מאוד בלי לעבור תוכניות כוח .
קח כל ספורטאי ממוצע לדוגמא , כמעט כל אחד מהם יש לו מסת שריר וגוף יפה והוא לא עשה תוכנית כוח .
אתה חושב שהם לא התקדמו בכוח שלכם ?
הם אולי לא עשו תוכנית כוח נטו
אבל כן משלבים תרגילים מורכבים בטווח חזרות שך סביב 6-8 חזרות

אתה חושב שהם לא התקדמו בכוח שלכם ?
הם אולי לא עשו תוכנית כוח נטו
אבל כן משלבים תרגילים מורכבים בטווח חזרות שך סביב 6-8 חזרות
להגיד שבנאדם שעושה תרגיל מורכב 8 חזרות זה אדם שמתמקד בכוח ?
זה שהכוח שלו התקדם זה סותר את מה שאמרת , אתה אמרת שאי אפשר לפתח גוף בלי לפתח כוח , עכשיו אתה טוען שבפיתוח גוף מתפתח גם כוח .

בכל מיקרה מה שרשמת שאי אפשר לפתוח גוף בלי לפתח כוח , ולכן צריך קודם להשקיע בכוח - זה לא נכון !

ודרך אגב יש ספורטאים שלא עושים תרגילים מורכבים ל6-8 חזרות וגם הם בנו מסת שריר אם אתה מתעניין לדעת .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית