הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סטרס

• פותח/ת השרשור Asaf14
  • פורסם בתאריך

Asaf14

משתמש מתחיל
32
2
נק' מוניטין:
2
32
2
אהלן רציתי לדעת מה ההשפעות השליליות של סטרס על הגוף,
אני מתמודד עם סטרס כבר מעל שלושה שבועות ורציתי לדעת אם יש לזה השפעה על האימונים או על פיתוח שרירים
ובמיוחד אם זה גם גורם לירידה במסת השריר
שאני מתאמן זה משחרר ולפעמים זה נהיה יותר גרוע בזמן אימון, אבל בעיקרון הסטרס משפיע עליי ביום יום
תודה

• פותח/ת השרשור
סטרס מתמשך לא טוב לגוף בשום צורה.. לא לשרירים ולא למערכת כלי הדם...
כיצד מתבטא אצלך הסטרס?
לפעמים זה בא בעוצמה ולפעמים זה חלש אבל רוב הזמן אני עם סטרס שמביא לי כאבי ראש, ובעיות בתפקוד יום יומי
זה גם הורס לי את המצב רוח

נסה לתרגל נשימות איטיות כל יום,
למצוא תנוחה פיזית שעושה לך טוב.

מעבר לזה אולי זה נגרם מסיטואציה מסויימת, מחשבות,
אם תפרט זה יכול לעזור.

• פותח/ת השרשור
יש משהו שגורם לסטרס לדעתך? משהו שקרה לאחרונה? משפחתי/חברתי/אישי?
זה בא אוטומטית, לא היו לי בעיות לפני אבל בעיקרון זה גורם לי למחשבות שליליות
בעיקרון רציתי לדעת אם זה משפיע בצורה רצינית, אני עדיין מתאמן באותו סוג אינטנסיביות כמו תמיד ובינתיים אין השפעות שליליות על הגוף אבל אני מעוניין אם זה ימשיך האם זה ימנע ממני לבנות את השרירים ובמצב גרוע גם יוריד את הנפח
נסה לתרגל נשימות איטיות כל יום,
למצוא תנוחה פיזית שעושה לך טוב.

מעבר לזה אולי זה נגרם מסיטואציה מסויימת, מחשבות,
אם תפרט זה יכול לעזור.
כן, תקרא מה שכתבתי..
זה קרה לי סתם, אני בעיקרון לא נלחץ מסתם דברים אבל לאחרונה זה כן משפיע (למשל לחץ מתוך דאגה לגבי העתיד, שזה לא היה לי פעם)

זה בא אוטומטית, לא היו לי בעיות לפני אבל בעיקרון זה גורם לי למחשבות שליליות
בעיקרון רציתי לדעת אם זה משפיע בצורה רצינית, אני עדיין מתאמן באותו סוג אינטנסיביות כמו תמיד ובינתיים אין השפעות שליליות על הגוף אבל אני מעוניין אם זה ימשיך האם זה ימנע ממני לבנות את השרירים ובמצב גרוע גם יוריד את הנפח

כן, תקרא מה שכתבתי..
זה קרה לי סתם, אני בעיקרון לא נלחץ מסתם דברים אבל לאחרונה זה כן משפיע (למשל לחץ מתוך דאגה לגבי העתיד, שזה לא היה לי פעם)

נשמע לי דבר הגיוני, זה חלק מהחיים, אבל לדעתי ניתן לשפר את זה בצורה משמעותית.
קודם כל זה לעבוד על המיינדסט, אתה יכול להתחיל מלראות סרטונים (לי אישית זה מאוד עזר)

מדיטציות אחד הדברים היותר מרגיעים שיש.

בתור בנאדם שהיה פעם עם עצבים ששובר כל דבר שרואה אתה תחשוב שאני על רטלין.

מבטיח לך שאם תתמיד בשני אלו כמו שאתה מתמיד במשקולות זה יכול לשפר את המצב בהרבה, זה אומנם לוקח זמן אבל לדעתי זה חלק הכרחי ממהלך החיים, כולנו חווים מתחים וזמנים לא קלים, ויש דרכים לשפר את המצב.

• פותח/ת השרשור
נשמע לי דבר הגיוני, זה חלק מהחיים, אבל לדעתי ניתן לשפר את זה בצורה משמעותית.
קודם כל זה לעבוד על המיינדסט, אתה יכול להתחיל מלראות סרטונים (לי אישית זה מאוד עזר)

מדיטציות אחד הדברים היותר מרגיעים שיש.

בתור בנאדם שהיה פעם עם עצבים ששובר כל דבר שרואה אתה תחשוב שאני על רטלין.

מבטיח לך שאם תתמיד בשני אלו כמו שאתה מתמיד במשקולות זה יכול לשפר את המצב בהרבה, זה אומנם לוקח זמן אבל לדעתי זה חלק הכרחי ממהלך החיים, כולנו חווים מתחים וזמנים לא קלים, ויש דרכים לשפר את המצב.
תודה רבה אני אנסה

לשאלתך סטרס מתמשך יכול לפגוע ביכולת התאוששות של הגוף , אבל אני לא חושב שאתה במצב הזה.
זה טבעי לחוש דאגה מהעתיד לפעמים.. אבל בסופו של דבר תדאג לחיות בהווה.
ממליץ לך מה שאני ממליץ לכולם.. לקחת מגנזיום!
בנוסף כפי שידידי @oriya2 הציע אני מחזק וממליץ לך לנסות מדיטציות / דימיון מודרך.. במיוחד לפני השינה.

• פותח/ת השרשור
לשאלתך סטרס מתמשך יכול לפגוע ביכולת התאוששות של הגוף , אבל אני לא חושב שאתה במצב הזה.
זה טבעי לחוש דאגה מהעתיד לפעמים.. אבל בסופו של דבר תדאג לחיות בהווה.
ממליץ לך מה שאני ממליץ לכולם.. לקחת מגנזיום!
בנוסף כפי שידידי @oriya2 הציע אני מחזק וממליץ לך לנסות מדיטציות / דימיון מודרך.. במיוחד לפני השינה.
תודה וערב טוב

תשמע אחי עזוב מה זה משפיע לך על האימונים.
מה עם החיים שלך?לך לפסיכולוג או לפסיכיאטר תתייעץ תדבר זה לא בושה,אולי גם אתה עושה את זה אבל סתם אני אומר בשבילך.
יש גם כל מיני תוספים שמפחיתים חרדה.
אה ראיתי עכשיו שרשמת שזה רק 3 שבועות אז בסדר אולי זה יעבור שהלחצים שלך יעברו...חשבתי שזה משהו מתמשך.

יש בעיקר 3 דרכים שזה יכול להשפיע על האימונים ופיתוח שריר:
  • הסטרס משפיע לרעה על התזונה
  • משפיע לרעה על השינה
  • לא מאפשר לך להתאמן כראוי
כל השאר מינורי ולא משמעותי בכלל. אם הסטרס לא פוגע לך באלה אז הוא לא יפגע לך באימונים, אבל בכל מקרה זה משהו שכן צריך לטפל בו, בין אם זה טיפול פסיכולוגי, תרופתי, או שניהם, אבל אסור להתעלם מזה

• פותח/ת השרשור
יש בעיקר 3 דרכים שזה יכול להשפיע על האימונים ופיתוח שריר:
  • הסטרס משפיע לרעה על התזונה
  • משפיע לרעה על השינה
  • לא מאפשר לך להתאמן כראוי
כל השאר מינורי ולא משמעותי בכלל. אם הסטרס לא פוגע לך באלה אז הוא לא יפגע לך באימונים, אבל בכל מקרה זה משהו שכן צריך לטפל בו, בין אם זה טיפול פסיכולוגי, תרופתי, או שניהם, אבל אסור להתעלם מזה
מה זאת אומרת משפיע לרעה על התזונה? מבחינה פיזית או פסיכולוגית?

מה זאת אומרת משפיע לרעה על התזונה? מבחינה פיזית או פסיכולוגית?
תשמע סטרס נובע מהורמון שנקרא קורטיזול ויש מחקרים שהוא כמו רעל שמטפטף למחזור הדם,סטרס שנמשך זמן ממושך לא טוב לשום דבר בגוף ומפריע לכל התהליכים בגוף ובכלל לאורח חיים נורמלי.
בקשר להרגלי תזונה יהיה לך קשה לשמור על תזונה תיאבון בריא רצון פסיכולוגי יותר.
תבדוק אותי אני לא פסיכולוג או רופא אבל זה מה שקראתי אולי אני גם טועה..

נערך לאחרונה:
תשמע סטרס נובע מהורמון שנקרא קורטיזול ויש מחקרים שהוא כמו רעל שמטפטף למחזור הדם,סטרס שנמשך זמן ממושך לא טוב לשום דבר בגוף ומפריע לכל התהליכים בגוף ובכלל לאורח חיים נורמלי.
בקשר להרגלי תזונה יהיה לך קשה לשמור על תזונה תיאבון בריא רצון פסיכולוגי יותר.
תבדוק אותי אני לא פסיכולוג או רופא אבל זה מה שקראתי אולי אני גם טועה..
תראה זו חצי מיתוס מה שאתה אומר.
אתה לא טועה לגבי ההשפעות של קורטיזול, אבל אתה לוקח את זה הרבה יותר רחוק ממה שאתה מתאר. בפועל ההשפעה של קורטיזול רק מסטרס היא מאוד מינורית ברמה המטבולית, וזה יותר קשור למכלול ההורמונלי-פסיכולוגי שפוגע באורח החיים

תראה זו חצי מיתוס מה שאתה אומר.
אתה לא טועה לגבי ההשפעות של קורטיזול, אבל אתה לוקח את זה הרבה יותר רחוק ממה שאתה מתאר. בפועל ההשפעה של קורטיזול רק מסטרס היא מאוד מינורית ברמה המטבולית, וזה יותר קשור למכלול ההורמונלי-פסיכולוגי שפוגע באורח החיים
כן זה מה שקראתי אמרתי שאני לא סגור שיקרא ויבדוק על זה אני רק יודע עודף של קורטיזול פוגע בכל התהליכים בגוף והכי חשוב הנפש כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית