אנדוקרינולוגיה אינפוגרפיק סמגלוטייד - זריקת הרזייה?

הטיפול מיועד להשמנה חולנית, לא למי שרוצה קצת להתחטב. אותם אנשים בדרך כלל סובלים גם מלחץ דם גבוה וקדם סכרת (בסגנון של- כדאי שתרד באחוז השומן מהר, אחרת תהפוך להיות חולני ולא רק שמן)
אף אחד לא מונע מהאדם ללכת לפסיכולוג, או לנטורופת, או לטיפול באבנים חמות. סביר להניח שטיפול בפן הזה בלבד לא יביא תוצאות מהר.

דבר שני, כדאי לעבור שוב על המאמר, מה שמייחד את הטיפול הזה (וזה התקדמות בהיבט של הטיפולים) שמשתמשים פה בדמוי-הורמון שכבר קיים בגוף (mimcker) בניגוד לתרופות כימיות מן העבר. בגלל זה גם צריך להזריק, אבל מאמין שיעבדו בעתיד גם על משהו דומה שישרוד את מערכת העיכול
-עריכה: מסתבר שכבר יש
אין ספק שמדובר בתרופה מעולה שתעזור למיליוני אנשים בעז"ה.
עם כל זה, פעמים רבות רופא ישכנע חולה שפסיכולוגיה או תזונה ואורח חיים לא יעזרו לו, וזה פשע בעיני. ולפעמים גם אם לא ינסו לשכנע, עצם זה שהם לא ממליצים תמוה בעיני.

לפחות איתי, הרופא שלי במפורש אמר לי שתזונה לא תשנה כלום. ותוך כדי שישב איתי פסיכולוג מטעם הבית חולים, הראש מחלקה של גסטרו אמר לפסיכולוג שמה שהוא עושה לא יעזור וזה בזבוז זמן.

בקיצור, יש ויש, כמו בכל תחום.

זה לא סותר לתת תרופה לחולה ולהמליץ על פסיכולוג, תזונאי וכל דבר אחר שאתה חושב שיעזור, גם תפילות למה לא.

עם כל זה, פעמים רבות רופא ישכנע חולה שפסיכולוגיה או תזונה ואורח חיים לא יעזרו לו

לא מכיר רופא כזה. אם כבר יכול להיות מצב שמטופל מגיע עם תסמינים כלשהם (אחרי בדיקה שטחית בדרך כלל) הוא עלול לפעמים לשמוע שהאין לו כלום וצריך להוריד סטרס. אבל זה מייצג פן טוב ולפעמים גם פחות טוב לרוב בגישה.

הרופא שלי במפורש אמר לי שתזונה לא תשנה כלום.

אם אמר במילים האלה, אז הוא חרא של רופא.
לא יודע מה בדיוק היה לך ומה הייתה האבחנה, ואיזה בדיקות מקיפות עשו, שנתנו כזאת קביעה חד משמעית. ואולי אתה מקרה מיוחד.
זה לא סותר לתת תרופה לחולה ולהמליץ על פסיכולוג, תזונאי וכל דבר אחר שאתה חושב שיעזור, גם תפילות למה לא.

רופאים בדרך כלל יציעו פתרונות על בסיס הצלחה קלינית מוכחת. יש כאלה שמנסים דברים חדשים אבל הם מעטים.
בכל אופן רופא יציע בדרך כלל פתרונות רפואיים, וכנראה שרב ימליץ על תפילות. לדעתי האיזון הזה טוב.
אולי כדאי לשלב את שניהם, אבל על הראשון כנראה לא כדאי לוותר מראש.

נערך לאחרונה:
לא מכיר רופא כזה. אם כבר יכול להיות מצב שמטופל מגיע עם תסמינים כלשהם (אחרי בדיקה שטחית בדרך כלל) הוא עלול לפעמים לשמוע שהאין לו כלום וצריך להוריד סטרס. אבל זה מייצג פן טוב ולפעמים גם פחות טוב לרוב בגישה.

אם אמר במילים האלה, אז הוא חרא של רופא.
לא יודע מה בדיוק היה לך ומה הייתה האבחנה, ואיזה בדיקות מקיפות עשו, שנתנו כזאת קביעה חד משמעית. ואולי אתה מקרה מיוחד.

רופאים בדרך כלל יציעו פתרונות על בסיס הצלחה קלינית מוכחת. יש כאלה שמנסים דברים חדשים אבל הם מעטים.
בכל אופן רופא יציע בדרך כלל פתרונות רפואיים, וכנראה שרב ימליץ על תפילות. לדעתי האיזון הזה טוב.
אולי כדאי לשלב את שניהם, אבל על הראשון כנראה לא כדאי לוותר מראש.
היה לי קרוהן חמור, הייתי מאושפז חודשיים ב3 בתי חולים שונים, והיו לפחות 10 פרופסורים על התיק שלי.

אני מכיר היטב את עולם הרפואה, מנקודת מבט של מחלת מעיים לפחות.

לא יצא מהפה של אחד מהם מילה על תזונה, למעט שניים שאמרו שאין קשר לתזונה.

ואגיד לך את האמת, רופאים תרמו לי הכי קצת בכל הנוגע להחלמה שלי. האנשים שציפיתי שיעזרו לי הכי הרבה רק סתרו אחד את השני ולא עשו דבר שאני חושב שהיה מועיל כמו האלטרנטיבות שלהם.

במקרה, גם התזונאית הראשונה שלי הייתה על הפנים ולא עזרה לי בכלל. אבל התזונאית השניה שנשארתי איתה הייתה ממש טובה ותרמה לבריאות שלי יותר מכל הרופאים.

בסופו של דבר, נטרופתיה עזרה לי יותר מכולם, היום אני כבר לא נכה, מרגיש בריא, לא נוטל תרופות, אין לי סימפטומים ומחזיק 3 שיאי ישראל.

לא שאני חושב שפסיכולוגיה, תזונה, נטרופתיה או רפואה סינטטית עדיפים אחד על השני, לכל אחד יש את המקום שלו. אני פשוט לא אשתחווה לממסד הזה ואומר שכל מה שהם אומרים קדוש, יש להם תרומה עצומה שאיתה מגיע גם כוח וגם שחיתות (כן, לא פחות משחיתות רפואית לפעמים).
לא הבנתי. למי הבאת מוניטין שלילי? תכווין אותי
הכל בסדר.
נתתי חיובי בשבילו.

אני פשוט לא אשתחווה לממסד הזה ואומר שכל מה שהם אומרים קדוש,

בכל מקרה לא טוב להשתחוות לשום ממסד. תמיד לבדוק ולחקור בעצמך כמה שאפשר. וללכת לאנשי מקצוע טובים. טוב לשמוע שיצאת מזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית