הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם שימוש בזריקות הרזייה מסייע לתהליך הירידה במשקל?

Bar Weissbuch

משתמש משקיע
6,831
991
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
659
6,831
991
שימוש בזריקות הרזייה- אינסטגרם.png

על השאלה בכותרת מנסה לענות מחקר ניסויי חדש המגיע מארה"ב.

למחקר גויסו 42 חולים בגילאי 26-10 במחלת השמנת יתר היפותלמית (HO), המאופיינת בעייפות, ירידה בפעילות גופנית, היפרפגיה, ירידה בשובע והשמנה חמורה עד כדי כך שהיא עמידה להרבה מאוד אפשרויות טיפול אחרות.

החולים חולקו ל-2 קבוצות, האחת קיבלה פלסבו ואילו השנייה קיבלה זריקה המכילה את האנאלוג של ההורמון GLP-1, שלרוב מוכר בתור זריקת סקסנדה.

המחקר ניסה לבדוק האם כתוצאה מהשימוש בתרופה, הניתנת בזריקה, נראה שינוי בהוצאה האנרגטית המשוערת (הגדלה) או בהכנסה הקלורית (הקטנה) שיובילו לשינוי בהרכב הגוף של המטופלים.

הפעילות הגופנית נמדדה באמצעות שעון שהוצמד למשתתפים, אותו הם ענדו גם בשנתם. את המזון הם אכלו "אד ליבטום" – במזנון בו כל המזון שקול מראש.

התוצאות הראו שהקבוצה שקיבלה את הזריקה צרכה פחות אנרגיה, אך לא היו הבדלים בפעילות הגופנית בין הקבוצות.

על אף שנצפתה עלייה במסה הרזה ובמסת השומן בקבוצה שקיבלה את הזריקה, הייתה ירידה בהוצאה האנרגטית הכוללת.

מכאן ניתן להסיק שהטיפול היה קשור לירידה בצריכת המזון, אך גם לירידה בהוצאה האנרגטית הכוללת, שלא הייתה פרופורציונאלית לשינוי בהרכב הגוף. במילים פשוטות, המשתתפים בקבוצה שקיבלה את הזריקה ירדו ברמות ה-TEE, אולם השינוי בהרכב גופם הראה שהם העלו מסה רזה (שריר ומים) כמו גם במסת השומן במהלך תקופת המחקר.

אנו צופים לראות ירידה ב-TEE, לרוב כאשר ישנה ירידה משמעותית במשקל. אך כאמור, קבוצת הטיפול עלתה במשקל (בקצב איטי יותר בהשוואה לקבוצת הפלסבו) במקום לרדת במשקל.

ספציפית, הם שמרו על הרכיב החשוב ביותר המשפיע על ההוצאה האנרגטית – המסה הרזה.

לא ניתן היה להסביר את הירידה בהוצאה האנרגטית בעזרת השינוי בפעילות הגופנית, והיא לא תאמה את השינוי בריכוזי הלפטין בדם. נסביר זאת: כאשר אדם בוגר יורד במשקל, לפטין מווסת את ההוצאה האנרגטית באמצעות "מודל הגעה לסף" – כאשר מסת השומן יורדת ורמת הלפטין מגיעה קרוב לסף, תתחיל לרדת ההוצאה האנרגטית (TEE).

אך כאמור, בדיקה של רמת הלפטין בדם לא הצליחה לתת הסבר משכנע כי זוהי הסיבה לכך שנצפתה ירידה ברמות ההוצאה האנרגטית של קבוצת הביקורת.

מכאן אנו מסיקים שמחלת ה-HO, ככל הנראה, עמידה גם לשיטת טיפול זו, ושאולי מנגנונים אחרים מעורבים בה. בנוסף, נצפו רמות נמוכות יחסית של פעילות גופנית בקרב המשתתפים במחקר, כך שייתכן שבעתיד ייערכו מחקרים נוספים המוסיפים התערבות באורח החיים בקרב חולים אלה.

**
גלעד דביר – סטודנט למדעי התזונה
צוות LBS

רפרנס: Satiety Associated with Calorie Restriction and Time-Restricted Feeding: Peripheral Hormones

לפי מה שקראתי התרופה לא חדשה בשוק ארה"ב, בארץ היא מ-2016 (לפי הפירסום בפורום) ועדיין יש חורים כאלה בידע?
ת.ל.ח הידע שלי בתחום אפסי.
ראיתי באתר תאור של מחר שנערך עם "התרופא" והתוצאות פשוט מגוחחות עבור תקופה של 56 שבועות!,בנוסף באחוז אפחתה במשקל לא צויין מאיזו רקמה... מריח כמו שערוריה, מכירת חלומות לאנשים.

הדיאטנית המליצה לאמא שלי את החרא הזה, אני מסה ללמוד קצת על זה.
היא כבר קנתה חבליה אחת (אין לי מושג לכמה זמן היא תספיק), 500 שקל! בכסף הזה עדיף להרשם למכון כושר הכי יקר לשנה ולהשאר עם עודף.

יש כבר תרופה להרזיה אבל הבעיה שלאף חברת תרופות אין פטנט עליה... אז הוציאו אותה מחוץ לחוק.
קוקאין.

אתה יכול קוקאין בבית מרקחת? 😆
עוד תרופה מוצלחת להרזיה שהשימוש נאסר בה לאחר מקרי תחלואה..
https://www.camoni.co.il/התרופה--רדוקטיל--יורדת-מהמדפים-בישראל

קראתי את ההודעה שלך ברפרוף,חשבתי הכוונה הייתה לסקסנדה.
אחרי שהבנתי את הטעון צחקתי בקול איזה מפגר יצאתי.
צ'מה קוקאין קצת יקר בשביל תרופת הרזיה.

לא יודע מה לעשות, אך אני מורד את אמא מהחרא הזה?
זה בכלל הגיוני שדיאטנית תמליץ על "תרופה" הזאת ללא נסיון של שינוי בתזונה ובפעילות גופנית לפני?

עוד תרופה מוצלחת להרזיה שהשימוש נאסר בה לאחר מקרי תחלואה..
https://www.camoni.co.il/התרופה--רדוקטיל--יורדת-מהמדפים-בישראל

הזוי אה? לקח 10 שנים אחרי ש"התרופה"(רדוקטיל) אושרה להוריד אותה -ה.ז.ו.י
אין אמון באף אחד, כסף מעוור עיני חכמים ומסלף דברי צדיקים.

לדעתי הדרך הכי טובה לרדת במשקל זה בעזרת שינוי או אפילו למידה מחדש של הרגלי תזונה נכונים.
זה יכול להיות לא קל בהתחלה במיוחד לאנשים מבוגרים שמוצאים נחמה במזון או סתם אוהבים לאכול בזמן שהם רואים טלווזיה.
אבל בסופו של דבר רק הרגלי אכילה נכונים ופעילות גופנית יובילו לירידה במשקל ובנוסף גם לשמירה על המשקל שלא יעלה בחזרה...

הדיאטנית המליצה לאמא שלי את החרא הזה, אני מסה ללמוד קצת על זה.
היא כבר קנתה חבליה אחת (אין לי מושג לכמה זמן היא תספיק), 500 שקל! בכסף הזה עדיף להרשם למכון כושר הכי יקר לשנה ולהשאר עם עודף.
לאדם שנמצא בסכנה בריאותית כלשהי או בדרך לשם ולא מתכוון לשנות את אורח חייו כן זה יכול לעזור מאוד.

לא יודע מה לעשות, אך אני מורד את אמא מהחרא הזה?
אל תמהר להוריד את אמא שלך מתרופה, לא בהכרח שזה פתרון טוב.
כן, יכול להיות שמישהו רשם לה תרופה להרזייה מבלי שמיצה את האופציה לדיאטה ראויה לפני כן, יכול להיות גם שלא. אני לא מכיר את אמא שלך ככה שלא באמת יודע. רק קח בחשבון שתרופות כמו אנאלוגים ל-GLP-1 רושמים גם במצבים של סוכרת סוג 2, אם אמא שלך חולה בזה - זה יכול להיות טיפול ראוי.

בכסף הזה עדיף להרשם למכון כושר הכי יקר לשנה ולהשאר עם עודף.

בכל מקרה היא תמיד צריך לבצע אימוני כוח, עם תרופה או בלי תרופה.

יובל תשלח לי בבקשה הודעה פרטית אם אתה יכול (אין לי 30 הודעות בשביל לעשות את זה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית