הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם המזון משנה או הקלוריות

• פותח/ת השרשור Davidos
  • פורסם בתאריך

Davidos

משתמש מתחיל
39
0
נק' מוניטין:
0
39
0
הי חברים, אשמח לקצת סדר לעניין הבא :
ברור לי שכדי לרדת באחוזי שומן יש צורך להיות במאזן שלילי ובכדי להעלות מסה יש צורך במאזן חיובי (בשתי המקרים לשמור כל כמות חלבון מספקת כמובן)

נניח ויש לי מטרה של מסה - 2,500 קלוריות.
זה באמת משנה מה אני יאכל מתוך ה2,500 קלוריות ?(כל עוד כמות החלבון תקינה)
כלומר אם אני יאכל יותר שומנים בימים מסויימים על חשבון פחממות או יאכל פחממות כמו לדוגמה פיצה/ממתקים אבל יאכל בימים האלו פחות לחם/אורז.

כל עוד אני שומר על אותן כמות קלוריות שאני צריך ולא מעבר.

האם זה ישפיע על האופן שבו נראה הגוף ?
איך?

מבולבול קצת מכל נושא העליה נקייה/רגילה/לא משנה מה תאכל /כן מאקרו לא מקארו
אשמח לסדר פה.

אם אפשר מפורט ככל האפשר.

עליה נקיה מדובר על פלוס קלורי קטן. זה אומר שאתה לא נותן לגוף עודף קלוריות גדול שעלול להוביל לצבירת שומן גדולה יותר כי הוא לא צריך אותו לתהליכים אחרים. מבחינה קלורית זה לא משנה מה תאכל כל עוד זה אותם מספר קלוריות. מבחינת ערכים תזונתיים, יחס אבות מזון זה מאוד הכרחי לתוצאות וליכולות שלך. לגבי באופן שנראה הגוף למיטב הבנתי זה כן יכול לשנות בגלל שבמוצרים מתועשים יש יותר נתרן וחומרים סופחי נוזלים. זה כן יכול להשפיע על המראה הויזואלי שלך בסופו של דבר.

באוכל "בריא" יש ויטמינים, מינרלים, סיבים וכל מיני דברים שהגוף צריך.
באוכל "ג'אנק" אין לרוב את הדברים האלה, ויש בו דברים מזיקים כמו שומן טראנס לדוגמא (האמת שאין לי מושג מה הנזק שהטראנס עושה. @Yuval Maimon ?).
מבחינת הקלוריות זה לא משנה, זה משנה הדברים שכתבתי עכשיו.
כלומר אם אני יאכל יותר שומנים בימים מסויימים על חשבון פחממות
שומנים כמו חלבון אתה צריך להכניס גם כן בטווח מסוים, בין 0.6 ל1 גרם כפול משקל הגוף שלך. פחות קריטי מחלבון, אבל כדאי להתייחס.

בכל מקרה אני מקווה שיובל ישתתף בדיון, כדי שיתקן ויוסיף עלינו במידת הצורך.

• פותח/ת השרשור
עליה נקיה מדובר על פלוס קלורי קטן. זה אומר שאתה לא נותן לגוף עודף קלוריות גדול שעלול להוביל לצבירת שומן גדולה יותר כי הוא לא צריך אותו לתהליכים אחרים. מבחינה קלורית זה לא משנה מה תאכל כל עוד זה אותם מספר קלוריות. מבחינת ערכים תזונתיים, יחס אבות מזון זה מאוד הכרחי לתוצאות וליכולות שלך. לגבי באופן שנראה הגוף למיטב הבנתי זה כן יכול לשנות בגלל שבמוצרים מתועשים יש יותר נתרן וחומרים סופחי נוזלים. זה כן יכול להשפיע על המראה הויזואלי שלך בסופו של דבר.

אז זהו שבגלל זה רשמתי את הפוסט.
שיניתי תזונה מחיטוב למסה.
בגדול מה שעשיתי זה הוספתי פחמימות לכל ארוחה ועליתי בערך 300-400 גר יותר מהניטרלי.
אבל מבחינת שומן - מכמעט 0 שומן בחיטוב העלתי ל0.8 כפול משקל הגוף שלי - משמע 35 גר חמאת בוטנים.

העניין הוא שמבחינה ויזואלית אני פתאום לא אוהב את הנראות - נראה כאילו צברתי הרבה נוזלים בזמן מאוד קצר (3 שבועות) וזה קצת מבאס.

האם זה טבעי ?
האם צ׳יט פה ושם של יוגורט/שוקולד הם מה שגורמים לזה ?

בגדול מה שעשיתי זה הוספתי פחמימות לכל ארוחה ועליתי בערך 300-400 גר יותר מהניטרלי.
אבל מבחינת שומן - מכמעט 0 שומן בחיטוב העלתי ל0.8 כפול משקל הגוף שלי - משמע 35 גר חמאת בוטנים.

העניין הוא שמבחינה ויזואלית אני פתאום לא אוהב את הנראות - נראה כאילו צברתי הרבה נוזלים בזמן מאוד קצר (3 שבועות) וזה קצת מבאס.

האם זה טבעי ?

זה טבעי לגמרי. הירידה והעלייה ההתחלתיות זה בדרך כלל בהרבה נוזלים

האם זה טבעי ?
האם ביצעת שבועיים נייטרלי? או שמחיטוב, העלת לנייטרלי ואז ישר למסה? אם כן אז כנראה שזאת הסיבה. לדעתי תעלה לפחות ל50 גרם שומן ביום, 35 גרם חמאת בוטנים זה פחות מ30 גרם שומן.
תכניס את ה"צ'יט" שאתה רוצה לערכים שלך ביום ולא תהיה חייב ב''צ'יט".

האם זה טבעי ?
אני יודע שספיחת נוזלים קשורה גם לפחמימות. אז אולי עם הוספת ערכים אחרים שה ימוזער. לא בקיא בשביל לענות על זה.שווה לשאול
לדעתי זה בהחלט משנה, רוב הגולשים כאן יגידו לך שלא.

זה בהחלט משנה אבל מנגד קלוריה זה קלוריה וחשוב גם להבין את זה..

• פותח/ת השרשור
האם ביצעת שבועיים נייטרלי? או שמחיטוב, העלת לנייטרלי ואז ישר למסה? אם כן אז כנראה שזאת הסיבה. לדעתי תעלה לפחות ל50 גרם שומן ביום, 35 גרם חמאת בוטנים זה פחות מ30 גרם שומן.
תכניס את ה"צ'יט" שאתה רוצה לערכים שלך ביום ולא תהיה חייב ב''צ'יט".

ביצעתי שבועיים ניטרלי ואז התחלתי להעמיס כל יום קצת עד שעליתי סביבות 400-500 יותר קלוריות מהניטרלי

אגב אם כבר שואלים - אין משהו לעשות עם הנוזלים במסה ?

תודה אלוף!

תגיד, כמה זמן נכון לעשות מסה ? מספר חודשים מסויים או שעד שמגיעים למשקל מסויים ?
מה ההמלצה ?
אין נכון או לא נכון בעיניין הזה הכל תלוי ברצון ובמטרות שלך

המלצה שכן יש היא לעלות בצורה איטית ומבוקרת על מנת לצבור כמה שפחות שומן מיותר שיפגוש אותך בסיבוב בחיטוב
לכן מומלץ להיות בפלוס לא גדול בדרך כלל 250-350 קלוריות יספיקו כדי לעלות בשבוע 0.5%-1% ממשקל גופך

באוכל "בריא" יש ויטמינים, מינרלים, סיבים וכל מיני דברים שהגוף צריך.
באוכל "ג'אנק" אין לרוב את הדברים האלה, ויש בו דברים מזיקים כמו שומן טראנס לדוגמא (האמת שאין לי מושג מה הנזק שהטראנס עושה. @Yuval Maimon ?).
מבחינת הקלוריות זה לא משנה, זה משנה הדברים שכתבתי עכשיו.

שומנים כמו חלבון אתה צריך להכניס גם כן בטווח מסוים, בין 0.6 ל1 גרם כפול משקל הגוף שלך. פחות קריטי מחלבון, אבל כדאי להתייחס.

בכל מקרה אני מקווה שיובל ישתתף בדיון, כדי שיתקן ויוסיף עלינו במידת הצורך.
שומן טראנס גורם להצרת כלי הדם וזה גורם למלא מחלות וחרא..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית