הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אטנט\ריטלין וכדומה

כנראה לא צרכת את הכדור הנכון בשבילך, קרה לי בכדורים הראשונים שצרכתי, לוקח זמן עד שמוצאים את מה מתאים.
צרכתי ריטלין וקונצרטה במינונים שונים
הדבר היחיד שאולי אפשר להגיד שלא היה נכון מצידי זה להגזים עם המינון ולא לדאוג שיהיו לי יום או שניים בשבוע ללא כדורים (כי היו לי תקופות שהייתי על כדורים יותר משבוע ברצף וזה רע)

יפה אז תחשוב בהיגיון איך זה שיש לך לקוי במוליך יגרום לך להיות יותר יצירתי או כל שטות אחרת?
במיוחד שהכדורים "מסדרים" את זה
אז בלי כדורים אתה יצרתי ועם לא?

קח גאון
Flexible or leaky attention in creative people? Distinct patterns of attention for different types of creative thinking - PubMed

Uninhibited imaginations: Creativity in adults with Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder - ScienceDirect

in adults with adhd

בולשיט אחד גדול, אין אפשרות לאבחן adhd אצל מבוגרים באופן חד משמעי, זה לא צילום רנטגן.

האבחנה נעשית על ידי פסיכיאטר/ניורולוג ושניהם מתבססים על שאלונים/מבחני מחשב כאלה ואחרים וכו׳ וכו׳.

לא תאמין כמה מאובחני adhd יש שמעולם לא הייתה להם בעיה להתרכז.

תהיה מספיק משכנע, תשלם, ואתה עם adhd.

מה שיגרום לך להרגיש יותר טוב עם עצמך

בכל מקרה אשמח לשמוע איך הם עשו את זה ואיך זה בכלל הגיוני שלקבל פחות ממשהו יגרום לך להיות יותר יצרתי במיוחד שעם כדורים זה אמור לסדר את זה

in adults with adhd

בולשיט אחד גדול, אין אפשרות לאבחן adhd אצל מבוגרים באופן חד משמעי, זה לא צילום רנטגן.

האבחנה נעשית על ידי פסיכיאטר/ניורולוג ושניהם מתבססים על שאלונים/מבחני מחשב כאלה ואחרים וכו׳ וכו׳.

לא תאמין כמה מאובחני adhd יש שמעולם לא הייתה להם בעיה להתרכז.

תהיה מספיק משכנע, תשלם, ואתה עם adhd.
יכול להגיד לך שהטרייד אוף בין איכות החשיבה, יצירתיות, ואפילו מהירות חשיבה וזיכרון עבודה (טווח קצר), מאוד נפגעים אצלי על אדרל.
ברמת הלמידה, למשל בלי אטנט יכולתי לשמוע הרצאות מסוימות בתואר (הנדסה) על קצב כפול ולהבין, אבל עם אטנט היכולת שלי לעבד מידע היא איטית יותר.
גם הפגיעה בזיכרון העבודה גרמה לכך שהקושי לחבר נתונים ברצף, יפריע למהלך ההבנה, כי אתה צריך כל הזמן לחבר ברציפות את האינפורמציה.

אני אדם מאוד ורבלי, ובלי אטנט המוח שלי מתפוצץ בהקשרים מבחינת ביטויים אפשריים, הקשרים, שחזורים של סיטואציות דומות.
אבל על אטנט הרבה יותר קשה לי לנהל שיחה בלי לגמגם.

החוויות שהבחור שם תיאר הן פידבקים שקיבלתי מהסביבה ביחס אליי, שהשתנו בי, ולא לאיזה דימוי עצמי מנותק.

העניין הוא שאחרי שחוויתי דברים ולאט לאט אפיינתי אותם, גם נתקלתי בציון שלהם מבחוץ כלפיי.

אז אני חושב שאתה מפספס כאן שאתה מחפש עדויות אמפיריות בתקן אקדמי.
לא חושב שיש לך סיבה להסכים כצופה מן הצד, אבל דווקא כאיש מדע אתה אמור לדעת שהיכולת למדל דברים במציאות היא מאוד קשה לפעמים.
ולפי דעתי זה שמהשטח עולים תיאורים שלא קיימים בעלון התרופות היא בגלל המוגבלות בהווה, לאבחן ולאפיין דברים בצורה בלתי אמצעית. לא כי הם לא נכונים.

אטנט באמת לוקח לי את רוב יכולות האקסטרא שלי, ומאפשר לי פחות לפספס הוראות, או לעשות טעויות חישוב, להתמודד בצורה מסודרת יותר עם עומס נתונים, וגם מאפשר לשבת כמות שעות לא הגיונית ביום וללמוד.

אבל בפשטות הוא נוגס בהמון דברים ממש כמו שתיארו כאן.

אז לפני שאתה כועס ומנסה להיות רציונלי, אני חושב שתנסה להניח לכללי חשיבה ומחקר, ולשאלת ה"גבול" שבגללה אתה חושב שהפרעות קשב הן המצאה. לפעמים בני אדם יקדימו את המחקר בהרבה זמן

הייתי בעבר על קונצרטה מינון של 27 מג
קצת מעל המינון הבסיסי.

אמור להיות ״בפוקוס״ 12 שעות על הנייר
בפועל נתנו לי בבוקר,וכבר לקראת צהריים הייתי
מתחיל להיות קצר.
לקראת ערב,פיצוצים במוח,התקפי רעב(כי כל היום אפשר לחיות על אוויר.

מוסר השכל גם עם השימוש בכדור לא סיימתי מסגרת לימודית.
רק המורה הרוויחה כמה שעות של שקט

רציתי להגיב תגובה מלומדת שמבוססת על מדע ומחקרים, אבל אז ראיתי את התגובות האחרות פה והבנתי שאני לא יותר טוב מכל אחד אחר שהגיב לך.
אז אני לא אכתוב שום דבר מעבר ללהמליץ לך לקבוע תור לפסיכיאטר (כן, פסיכיאטר. לא נוירולוג) הקרוב לביתך לפטפט איתו ולעקוב אחר המלצותיו.

בהצלחה!

רציתי להגיב תגובה מלומדת שמבוססת על מדע ומחקרים, אבל אז ראיתי את התגובות האחרות פה והבנתי שאני לא יותר טוב מכל אחד אחר שהגיב לך.
אז אני לא אכתוב שום דבר מעבר ללהמליץ לך לקבוע תור לפסיכיאטר (כן, פסיכיאטר. לא נוירולוג) הקרוב לביתך לפטפט איתו ולעקוב אחר המלצותיו.

בהצלחה!
התגובה הכי טובה פה.
וחברה תירגעו כול בן אדם מגיב אחרת לחרא הזה,אני מגיל אפס ככה על רטלין וכו' ואני עדיין לא יגיד לבן אדם אחר איך זה אמור להשפיע עליו.

• פותח/ת השרשור

בהצלחה!

תודה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית