הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאיפה הגיעה תופעת "הבכי" בשירה מזרחית בישראל? יש שם לטכניקה הזאת?

• פותח/ת השרשור
היה ניסיון כזה, לא תפסת אותו. אולי תקרא שוב את התגובה הראשונה שלי

זה בדיוק הנפנוף ידיים שדיברתי עליו. התייחסת לשאלה שלי בפסקה השנייה של ההודעה הראשונה, אבל לא היה שם תוכן קונקרטי, או ניסיון לאפיין את אותה הטכניקה שניסיתי לתאר.

-"יש המון סגנונות לכל אחד סאונד ומאפייני ז'אנר שונים"

-"זמר בכיין ישמע כזה אם ישיר בסגנון אחר"

-"זה הגיע ממוזיקה טורקית וערבית:".

-"זה מה שהקהל אוהב"

סלח לי, אבל אלה אמירות כלליות מאוד שלא מחדשות משהו.

זה בדיוק הנפנוף ידיים שדיברתי עליו. התייחסת לשאלה שלי בפסקה השנייה של ההודעה הראשונה, אבל לא היה שם תוכן קונקרטי, או ניסיון לאפיין את אותה הטכניקה שניסיתי לתאר.

-"יש המון סגנונות לכל אחד סאונד ומאפייני ז'אנר שונים"

-"זמר בכיין ישמע כזה אם ישיר בסגנון אחר"

-"זה הגיע ממוזיקה טורקית וערבית:".

-"זה מה שהקהל אוהב"

סלח לי, אבל אלה אמירות כלליות מאוד שלא מחדשות משהו.

אז אני מקווה שתמצא תשובה מספקת בהקדם ותשתף אותנו

שהייתי בהופעה של מגדת זכיתי לראות אותם עושים הופעת חימום, להקה אדירה.
פחות הטעם שלי אבל הייתי בהופעות שלהם כמה פעמים, הופעות יפות.
אבל מגדת'... 😍😍😍😍😍
נאזן קצת את הדיבורים על בכי כאן 😆

• פותח/ת השרשור
@פנקייק

אחרי קריאה חוזרת של השרשור הבנתי שהטעות אצלי. כאחד שמנסה לקחת אחריות על הטעויות שלו אפילו כשמדובר בפורום אנונימי, אז הינה, אני מודה בטעות. הגבתי בהגזמה ולא לעניין, אני מתנצל על זה.

יאללה, הלכתי לעשות אימון עם פלייליסט של אייל גולן.

@פנקייק

אחרי קריאה חוזרת של השרשור הבנתי שהטעות אצלי. כאחד שמנסה לקחת אחריות על הטעויות שלו אפילו כשמדובר בפורום אנונימי, אז הינה, אני מודה בטעות. הגבתי בהגזמה ולא לעניין, אני מתנצל על זה.

יאללה, הלכתי לעשות אימון עם פלייליסט של אייל גולן.

כפרה עליך, נשיקות וחיבוקים 😘

שמע לחנים טורקיים לרוב השירה נשמעת בכיינית , לגבי שירים בלחן ערבי הקול חייב להיות עם מיומנות של מקצוען כי בשירה הערבית יש טונים גבוהים אם רבעי טונים סילסולים זה מצריך מיומנות אדירה שזה או שאתה נולד אם זה או לא ,זה רחוק מאוד מבכייני אולי לך מבחינה של ריחוק תרבותי אתה מפרש את זה סובייקטיבית כבכי, אבל לאחרים זה נשמע גן עדן, כמו זמרי אופרה , לאנשים שלא באים מאותה תרבות זה יכול להישמע כצעקות, מסקנה אם זה שונה מוזר אל תשפוט לשלילה תנסה להסתכל בצורה גמישה ונעימה ולהבין את התרבות השונה.

פרדי טייפור
פאריד אל עטרש
איברהיים טאטליסיס
קאזנג׳ידיס
מוהין

וזה רק קצה הרשימה,הגשת השירים שלהם מתחברת לכל אדם(במיוחד לנקודות כואבות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית