שתייה מבקבוקי מים ואסטרוגן

Question

משתמש מתחיל
248
28
נק' מוניטין:
35
248
28
שמעתי על הספר שנקרא Estrogeneration ששמה יש טענה ששתיה מבקבוקי פלסטיק ששהו בשמש יכול לשחרר חומרים למים שמכילים אסטרוגן, אני מרבה לקנות שישיות מים, ואני מניח שהם נחשפו לחום כבד בכל זאת קיץ, השאלה אם זה משפיע? כי לא יצא למצוא מחקרים שקשורים לעניין אשמח אם למישהו יש

שמעתי על הספר שנקרא Estrogeneration ששמה יש טענה ששתיה מבקבוקי פלסטיק ששהו בשמש יכול לשחרר חומרים למים שמכילים אסטרוגן, אני מרבה לקנות שישיות מים, ואני מניח שהם נחשפו לחום כבד בכל זאת קיץ, השאלה אם זה משפיע? כי לא יצא למצוא מחקרים שקשורים לעניין אשמח אם למישהו יש

אם זה נכון אז אני אשכרה הולך לבכות

כנראה חיפשת תחת המונחים הלא נכונים. חלק מבקבוקי הפלסטיק מכילים ביספינול A (נקרא גם BPA) והוא סוג של אסטרוגן מלאכותי.

Assessment of Bisphenol A Released from Reusable Plastic, Aluminium and Stainless Steel Water Bottles
זה למשל מחקר אחד, קח מכאן מילות מפתח.

וגם Estrogenic chemicals often leach from BPA-free plastic products that are replacements for BPA-containing polycarbonate products

וגם Large Effects from Small Exposures. III. Endocrine Mechanisms Mediating Effects of Bisphenol A at Levels of Human Exposure

BPA הוא די נפוץ ונמצא בכל מיני חומרים כמו ניירות קבלה, הציפוי הפנימי של קופסאות שימורים ועוד.

השאלה האמיתית כמה BPA דולף מבקבוקי פלסטיק והאם זה מספיק כדי לגרום לשינוי הורמונלי. אני לא יודע את התשובה, במחקר השלישי כאן נראה לי שמנסים לשער מה היא תהיה.

__

אם זה נכון אז אני אשכרה הולך לבכות

ברוך הבא למועדון

• פותח/ת השרשור
זה לא מה שיעשה לך ציצי, אל תהיה מודאג ממה שלא צריך
לצערי יש לי כבר ציצי חחחחחח אבל ממקור גנטי, אבא שלי עבר ניתוח בגיל צעיר מה שכן אצלי זה הרבה פחות נראה לעין אבל כן יש רקמה מתחת לפטמה
כנראה חיפשת תחת המונחים הלא נכונים. חלק מבקבוקי הפלסטיק מכילים ביספינול A (נקרא גם BPA) והוא סוג של אסטרוגן מלאכותי.

Assessment of Bisphenol A Released from Reusable Plastic, Aluminium and Stainless Steel Water Bottles
זה למשל מחקר אחד, קח מכאן מילות מפתח.

וגם Estrogenic chemicals often leach from BPA-free plastic products that are replacements for BPA-containing polycarbonate products

וגם Large Effects from Small Exposures. III. Endocrine Mechanisms Mediating Effects of Bisphenol A at Levels of Human Exposure

BPA הוא די נפוץ ונמצא בכל מיני חומרים כמו ניירות קבלה, הציפוי הפנימי של קופסאות שימורים ועוד.

השאלה האמיתית כמה BPA דולף מבקבוקי פלסטיק והאם זה מספיק כדי לגרום לשינוי הורמונלי. אני לא יודע את התשובה, במחקר השלישי כאן נראה לי שמנסים לשער מה היא תהיה.

__

ברוך הבא למועדון
בכל הנוגע לאסטרוגן שמגיע מהמזון ועובר במערכת העיכול, צריך כמויות עצומות של אסטרוגן כדי שהוא ישפיע בגלל החומציות שבמערכת העיכול לא?

@Question

בכל הנוגע לפיטואסטרוגנים שבמזון, ההשפעות על רמות האסטרוגן הן זניחות לחלוטין.
אגיד לך אפילו יותר מזה, לא כל הפיטואסטרוגנים עובדים אותו דבר, חלק מהם אפילו מורידים את רמות האסטרוגן, בעוד שחלקם מעלים.

@Question

בכל הנוגע לפיטואסטרוגנים שבמזון, ההשפעות על רמות האסטרוגן הן זניחות לחלוטין.
אגיד לך אפילו יותר מזה, לא כל הפיטואסטרוגנים עובדים אותו דבר, חלק מהם אפילו מורידים את רמות האסטרוגן, בעוד שחלקם מעלים.

ובנוגע לבני דודים שמגיעים מהפלסטיק?
BPA הוא די נפוץ ונמצא בכל מיני חומרים כמו ניירות קבלה

על מעבר של BPA דרך מגע עם העור (ניירות קבלה)
Prolonged Exposure to Bisphenol A from Single Dermal Contact Events - PubMed

Bisphenol A goes through the skin - Nature
Two studies have thrown the controversial compound bisphenol A (BPA) back into the limelight. One study found that the chemical is readily absorbed through the skin, while a second study found that people who routinely touch BPA-laden till receipts have higher than average levels of the chemical in their bodies

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית