הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמות חזרות בתרגילי כתפיים מבודדים/פשוטים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אני מדבר על תרגילים כמו:
  • Front raise
  • Lateral raise
  • Reverse flyes
  • פרפרים למיניהם(זה כבר לחזה)
אלה תרגילים פשוטים שמערבים מפרק עיקרי אחד ולא מיועדים למשקל כבד, אני יודע(ומניח שאני יודע נכון).

ההגיון שלי אומר שאלה תרגילים שאינם מיועדים לפיתוח ישיר של כוח, ואלה תרגילים שלא נחפש להתקדם בהם כל כך מהר, מה גם שההתקדמות בהם תהיה משנית, ואיטית נורא, וכל קילו הוא משמעותי מאוד בתרגילים האלה.

עוד אומר לי ההגיון, שאלה תרגילים שרואים בהם המוןןןןןן זיופים בשמם הקדוש של משקלים גבוהים. אנשים שמניעים ברכיים, שזזים על כל הגוף ורוקדים עם המומנטום של המשקולת(למשל בהרחקות למיניהן).
(אני משער שתנודות קטנות הן חסרות משמעות וטבעיות, במיוחד בתרגילים כאלה אבל לא דיברתי על זה אלא על ממש ריקוד ושימוש במומנטום וכוח עזר מהגב והרגליים רק כדי להזיז את המשקל)

אני חושב שתרגילים כאלה מיועדים בעיקר לחזרות ארוכות(סטים של 10-20 חזרות) ולמשקלים נמוכים בהחלט, לא כתרגילי כוח אלא כתרגילי עזר, שיפור סיבולת, והוספת נפח - אני מבין את התמונה נכון?

סך הכל כן.
זה לא בהכרח אומר שטכניקה של צ'יטינג תגדיל אותך פחות כי בדרך כלל מדובר ביותר משקל. אבל נראה לי הגיוני יותר לשים דגש מירבי ולהיות בטוח מפציעות

• פותח/ת השרשור
@Sonoss
כן. אני עושה Lateral Raises עם דאמבלים של 12 ק"ג אבל אני לגמרי שוקל לקנות זוג של 10 כי אני בטוח שאעבוד איתן יותר נקי ויותר נכון.
עם Front Raise יותר קל כי אני עושה את התרגיל עם מוט אולימפי ואני יכול לשחק עם איזה משקל שאני רוצה מספיק לי פלטה של 2.5 ק"ג כל צד ואני אפילו שוקל להוריד ל-1.25 ולהעלות חזרות ולעשות יותר "פאמפ" בתרגילים האלה...

נ.ב.
במיוחד אחרי שהתרגילים האלה באים כמשהו משני לאחר לחיצות כתפיים.
הרי בסוף מה שמחזק את הכתפיים זה תרגילי הלחיצות בעיקר, והעבודה והנפח השבועי בלחיצות כתפיים, לחיצות חזה וכו'.
אני מניח ש-80%-90% מה-Gains שלי בכוח כתפיים מגיעים מהלחיצות ולא מתרגילי הרחקות למיניהם שרק תורמים כתרגיל עזר\מגדילי נפח וכו', כך שזה לא שאני הולך להתחזק משמעותית ספציפית מהתרגילים האלה.

• פותח/ת השרשור
@StrongEnough

אחי, אהבתי ממש את המאמרים שלך בפייסבוק. אני מאוד איתך בגישה.
דרך אגב אני חושב שהעמוד ההוא ששיתפת עם הטענה הזו של אחד שעושה סקוואט עם 270 בטכניקה גרועה ואחד שעושה עם 225 בטכניקה מושלמת אז השני מרשים יותר מהראשון - זו פשוט 'טענת איש קש' שלהם.

אם כבר אז הדבר היחיד שיהיה נכון פה זה שאם 2 אנשים מרימים את אותו משקל אבל אחד עושה את זה בטכניקה נפלאה והשני בטכניקה מכוערת, אז הראשון מרשים יותר (אבל אז אין להם טיעון לבנות עליו סיפור שיוכלו למכור לאנשים שמפחדים להתחזק, נכון?!)

בקיצור - אני איתך בזה.
ואחלה כתיבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית