הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתחדדים

• פותח/ת השרשור Serg
  • פורסם בתאריך
בודיבילדרים שמים בכיס פאוורליפטרים מבחינת נפח כולל של עבודה לאימון. הוא אולי לא מסוגל לבצע חזרה אחת בעצימות ענקית כמוך, אבל אם שניכם מחר תתחילו לעבוד בעבודות בניין אינטנסיביות הוא כנראה יתפקד יותר טוב ממך.

מאיך שניסחת את התגובה זה נשמע כאילו אתה חושב שהשרירים שלו עשויים מקלקר, כאילו הם לא גדלו מגירוי חיצוני על מנת לבצע עבודה כלשהי.
מזל שהשוודים עובדים לרוב בעבודות בניין.

תגיד, אתה לא זה שכתב מאמר על ההבדל בין פאוורליפטינג לבילדינג? מה השתנה מאז? איזו תגובה מכוערת..
כתבתי על ההבדל בין צורת התכנון ואיפה צריך להיות הפוקוס של כל אחד בהתאם למטרות שלו.

לא כתבתי את טעמי האישי.
ידידינו כאן רצה לדעת מה דעתי, אחרת למה הוא תייג אותי?
בודיבילדרים שמים בכיס פאוורליפטרים מבחינת נפח כולל של עבודה לאימון. הוא אולי לא מסוגל לבצע חזרה אחת בעצימות ענקית כמוך, אבל אם שניכם מחר תתחילו לעבוד בעבודות בניין אינטנסיביות הוא כנראה יתפקד יותר טוב ממך.
ממש לא, הייתי בתחרויות של חזרות גבוהות מול באדיבילדרים (של מתח, בנץ', סקוואט ודדליפט) חלקם מוזרקים ומרי ישראל.
בסופו של דבר ההצלחה בחזרות גבוהות זה כוח ובמקום השני סיבולת.
אני לא אכנס לדיון עד כמה המושג מדוייק, אבל תקרא קצת על non functional muscles.
מאיך שניסחת את התגובה זה נשמע כאילו אתה חושב שהשרירים שלו עשויים מקלקר, כאילו הם לא גדלו מגירוי חיצוני על מנת לבצע עבודה כלשהי.
ממש לא.
הוא עובד מאוד קשה להגיע לאן שהגיע.
זה שאני מתרשם מזה פחות מכוח לא אומר זילזול.
שיתרשם פחות מהכוח שלי, מעניין לי, זכותו.

יש לי מתאמנים מפתחי גוף גם כן, אני מביא אותם לתוצאות בלי קשר למה שמרשים אותי.

• פותח/ת השרשור
כתבתי על ההבדל בין צורת התכנון ואיפה צריך להיות הפוקוס של כל אחד בהתאם למטרות שלו.

לא כתבתי את טעמי האישי.

ממש לא, הייתי בתחרויות של חזרות גבוהות מול באדיבילדרים (של מתח, בנץ', סקוואט ודדליפט) חלקם מוזרקים ומרי ישראל.

ממש לא.

אתה ספורטאי מאןד מוכשר בעיניי בוא לא נהפוך את האשכול שלי להסברים על צורת בעבודה שלך אסביר לך למה.
אצל הפאורליפטרים משקל זה מטרה אצלנו זה אמצעי.
לכן ההשואה לא רלוונטית

• פותח/ת השרשור
טובֿ, אז פעם הבאה אל תשכח גם לדרוך לו על הפרצוף על הדרך.

יש לך מתאמנים מפתחי גוף? אז למה לדבר ככה? 😳
אל דאג יש לי מספיק ביטחון עצמי שההודעות האלה לא עושות לי כלום ושום דבר,פשוט יש דרך לדבר ןאם הוא ידבר ככה לבן אדם אחר זה יכול לפגוע

אתה ספורטאי מאןד מוכשר בעיניי בוא לא נהפוך את האשכול שלי להסברים על צורת בעבודה שלך אסביר לך למה.
אצל הפאורליפטרים משקל זה מטרה אצלנו זה אמצעי.
לכן ההשואה לא רלוונטית
נכון, אי אפשר להשוות.
טובֿ, אז פעם הבאה אל תשכח גם לדרוך לו על הפרצוף על הדרך.
אם הוא יעלה תמונה של הפרצוף שלו ויבקש פידבק, ובמפורש יתייג אותי, אתן בהתאם לתמונה ולטעמי.
יש לך מתאמנים מפתחי גוף? אז למה לדבר ככה? 😳
איך? שזה פחות מדבר אלי ומרשים אותי?
למה?

• פותח/ת השרשור
נכון, אי אפשר להשוות.

אם הוא יעלה תמונה של הפרצוף שלו ויבקש פידבק, ובמפורש יתייג אותי, אתן בהתאם לתמונה ולטעמי.

איך? שזה פחות מדבר אלי ומרשים אותי?
למה?
אם הייתי מעלה תמונה של פרצוף זה שונה,פה מדובר בגוף,גוף בונים עם משקולות פרצוף לא,אין ספק שהתגובה שלך ניסתה להקטין מהשגיי אבל לא לקחתי קשה.

אם הייתי מעלה תמונה של פרצוף זה שונה,פה מדובר בגוף,גוף בונים עם משקולות פרצוף לא,אין ספק שהתגובה שלך ניסתה להקטין מהשגיי אבל לא לקחתי קשה.

אבל בכל זאת אתה מתייחס, אם זה לא מעניין אותך, פשוט אל תגיב.

אגב, גם אותי לא מעניין תגובות של אחרים

לא כתבתי את טעמי האישי.

ממש לא.

עזוב סיבולת, אני מדבר על נפח עבודה כולל.

בודיבילדרים עובדים בנפח שבועי עצום.עיין בתכנית של ארנולד בשיא, אתה חושב שפאוורליפטר היה עומד בעומס הזה?

עניין הפונקציונליות לא רלוונטי, גם בודיבילדרים עושים סטוואט, דדליפט ובנץ.

עבודות פיזיות קשות כמו בנייה, צביעה וכאלה מדמות יותר עבודה בנפח גבוה מעבודה בעצימות גבוהה, לכן ביומיום דווקא גוף של בודיבילדר יתפקד יותר טוב.

אגב, אין דבר כזה "שרירים לא פונקציונליים" זה מיתוס.

בודיבילדרים עובדים בנפח שבועי עצום.עיין בתכנית של ארנולד בשיא, אתה חושב שפאוורליפטר היה עומד בעומס הזה?

עבודות פיזיות קשות כמו בנייה, צביעה וכאלה מדמות יותר עבודה בנפח גבוה מעבודה בעצימות גבוהה, לכן ביומיום דווקא גוף של בודיבילדר יתפקד יותר טוב.

אשמח לעמוד במבחן.
כמו שכתבתי הייתי בתחרויות לחזרות גבוהות שזה לכאורה היתרון של מפתחי גוף.
אשמח לראות שאני טועה.

נמצא מפתח גוף במשקל גוף שלי, ונעשה SBD למשקל מסוים לכמות חזרות מסוימת.

• פותח/ת השרשור
אשמח לעמוד במבחן.
אשמח לראות שאני טועה.

ואז תעלה איתו על במה?

כשפאוורליטר מגיע ל300 דדליפט הוא ירים בלי בעיה נפח מטורף עם 150. נכון ש270+ יהיה לו קשה להרים לנפח, אבל כל מה שמתחת כנראה הוא יוכל להרים בלי להרגיש (הקצנתי אבל הבנת את הרעיון). אני יכול להגיד לך בתור אחד שמתאמן פאוורליפטינג ואני לא מתקדם בכלל, דברים שחברים שלי שמתאמנים בילדינג והם מתקדמים ממני ביחס לתחום שלהם אני מרים בקלות כשהם מתאמצים.
ואז תעלה איתו על במה?
זה לא מה שהוא טען. הוא טען שהוא יותר מוצלח ממנו בנפח, לא במראה.

• פותח/ת השרשור
כשפאוורליטר מגיע ל300 דדליפט הוא ירים בלי בעיה נפח מטורף עם 150. נכון ש270+ יהיה לו קשה להרים לנפח, אבל כל מה שמתחת כנראה הוא יוכל להרים בלי להרגיש (הקצנתי אבל הבנת את הרעיון). אני יכול להגיד לך בתור אחד שמתאמן פאוורליפטינג ואני לא מתקדם בכלל, דברים שחברים שלי שמתאמנים בילדינג והם מתקדמים ממני ביחס לתחום שלהם אני מרים בקלות כשהם מתאמצים.

ואם אגיד לך שאני מכיר חבר שעושה דדליפט של 300 ויש לי יותר בשר ממנו על הגוף אתה תאמין? זה עמפי ספורט שונים

הוא צודק מי מתווכח
אבל בן אדם עם יותר מסת שריר שיתחיל לעבוד כוח,ישאיר לו אבק,
במידה ואעבוד כוח נטו אולי אגיע גם למספרים כאלה
האם הוא יגיע לגוף של מפתח גוף? לא בטוח

ואז תעלה איתו על במה?
אם זה יעשה לו טוב, בשמחה.
אני טוען שלפאוורליפטר יש יותר כוח גם כשמדובר בנפח.
הוא צודק מי מתווכח
אבל בן אדם עם יותר מסת שריר שיתחיל לעבוד כוח,ישאיר לו אבק,
במידה ואעבוד כוח נטו אולי אגיע גם למספרים כאלה
האם הוא יגיע לגוף של מפתח גוף? לא בטוח
לא בדקתי מה יותר קשה.
אבל אני מדמיין שלהביא את הגוף שלי ששוקל 87 על 15% שומן בערך לפרופורציות של בילדר, יקח לי פחות זמן מלהביא בילדר ששוקל 87 על 8% שומן להגיע לטוטאל מעל 700 ק"ג.

• פותח/ת השרשור
הטענה כנראה נכונה,

לא בדקתי מה יותר קשה.
אבל אני מדמיין שלהביא את הגוף שלי ששוקל 87 על 15% שומן בערך לפרופורציות של בילדר, יקח לי פחות זמן מלהביא בילדר ששוקל 87 על 8% שומן להגיע לטוטאל מעל 700 ק"ג.
אתה כזה חמוד אם אתה חושב שאפשר לשפר פרופורציות כזה מהר ,אני רןאה אצלי מלא פאורליפטרים עם רגליי פרה שהכל שומן שם,שאם אני מחטב אותם לא נשאר כלום,שלא נגיד שאין בכלל פלג גוף עליןן,אלה חברה שאתה מכיר גם שמתאמנים איתי.
קיצר יש לי הרבה דברים להגיד על מתאמני הכוח בארץ שהם לא מייצגים שום פאורליפטר מקצוען(פה לא דובר עליך)
משקל ואחוז שומן שאמרת לא אומר לי מילה על המראה שלך,גנטיקה זה גם הצורה של השרירים,אתה פשוט מזלזל בספורט שלם,תבדוק מאיפה זה מגיע גנראה רגשי נחיתות?

אשמח לעמוד במבחן.
אשמח לראות שאני טועה.

אתה מדבר פר תרגיל. השאלה אם היית עומד בנפח פר שבוע.

אתה רוצה להגיד לי שאם תתן לפאוורליפטר לבצע עכשיו תוכנית פיתוח גוף בנפח עצום (בדכ ספליט שכולל בסביבות ה 40-50סטים ביום), הוא יעמוד בעומס, ולא רק זה, הוא יתפקד יותר טוב מהבודיבילדר שמתאמן ככה שנים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית