הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דור אקשטיין פחמימות קפה

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
כנראה נכשל בלהבין מה ההבדל בין מנגנון ביוכימי כלשהו לבין תוצאות בשטח. אין הרבה מה להתעסק בזה בלי רפרנסים לטענות.

למה שתגובה ביוכימית לא תתקיים בשטח?
קודם כל סמנטיקה כי אני פלצן: תגובות ביוכימיות תמיד מתקיימות, אבל הן לא מתקיימות לבדן, אלא יחד עם הרבה תהליכים ביוכימיים אחרים, ולאורך זמן. זה משנה את התוצאה הסופית שיש בשטח ויכול במקרים רבים להפוך את התוצאה שנראית ממנגנון מסוים לחסרת משמעות.
אם בטענה מסוימת אדם מתייחס לתהליך ביוכימי בודד שנמדד לזמן קצר (מה שקורה ברוב המקרים) הוא כנראה מפספס המון. בגלל זה מומלץ למדוד את התוצאות שמעניינות אותך באופן ישיר - אם אתה רוצה לאבד שומן - תחפש איבוד שומן במחקר, תקווה שנמדד בדקסה ושהמחקר טוב.

במאמר על ארוחת בוקר כתבתי משהו דומה:
באופן הגיוני למדי, כאשר הנבדקים דילגו על ארוחת הבוקר - חמצון השומן היה גבוה יותר בשעות הבוקר - תגובה תקינה לצום. נשמע מבטיח? ממש לא. בראי של 24 שעות - לא נראו הבדלים בהוצאה האנרגטית, חמצון השומן, הפחמימה והחלבון כתוצאה מדילוג על ארוחת הבוקר, מכיוון שחמצון השומן פחת בסוף היום והאפקט החיובי (לכאורה) התקזז.
*כאן כדאי לעצור ולהבין נקודה חשובה אף יותר* - בכל מקרה, חמצון שומן אינו מעיד על אובדן של מסת שומן נטו או בעל משמעות לשינוי בהרכב הגוף, כך שגם אם מחקרים מסוימים מדגימים חמצון שומן מוגבר מדיאטה מסוימת - אין בכך הבטחה שבסוף היא תביא לאיבוד שומן נטו.

מכניזם של "שריפת שומן" קיים אם מדלגים על ארוחת בוקר (נראה לי גם טענה נפוצה שלו). אבל, האם התרחש הבדל לאורך יום שלם? לא. האם זה בכלל בעל משמעות? גם לא. אתה צריך להבין גם כמה שומן אתה צובר תוך כדי. זה מאזן... בגלל זה בתכלס עדיף שתדלג על זה ותחפש תוצאה של מסת שומן בדקסה, אם קיימת לגבי אותה טענה.

אותו הכשל קורה במודל הפחמימה אינסולין. אנשים אוהבים להגיד שאינסולין מעודד צבירת שומן, על הדרך שוכחים שאינסולין עובד יחד עם HSL ועוד אנזימים / הורמונים / תהליכים רבים אחרים.

משהו פה לא הגיוני. למה פחות רגישות לאינסולין = יותר טוב לשריר? זה אמור להיות בדיוק ההפך.
אתה או מישהו יכול בבקשה להזמין את הבחור לפורום?
לאיזו מטרה להביא אותו לפה? אני לא מאמין שהוא יתרום פה משהו.
אבל אם אתה רוצה אתה מוזמן להביא אותו, שיעמוד מאחורי מה שהוא טוען.
מניסיון שלי איתו הוא פשוט מוחק תגובות ומתעלם מטענות שדורשות ממנו הוכחות, אז אני בספק אם הוא ירצה להיכנס פה לדיונים, אבל שיהיה לו בכיף אם הוא רוצה לבוא לפה
איזה אינטרס יש לו לבוא לכאן? כל מה שהוא אומר זה שיווק נטו כי מטומטם הוא לא, ומהשיווק הזה הוא כבר ייצר כמה מיליונים
הוא איש שיווק מצוין, לא איש מקצוע שנתמך במדע, עובדות פחות מוכרות בסופו של דבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית