עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
"דואגים לכלכלה" = נותנים מספיק שלא נמות מרעב אבל נחיה בעוני? אז לא, לא הייתי. אם היו משלמים לי מה שאני מרוויח עכשיו לפחות? כנראה שעדיין לא הייתי.אם היו אומרים לך אנחנו דואגים לכלכלה שלך, אתה רק תדאג ללמוד תורה, באמת היית יושב ולומד?
אתה מתכוון למרות אותם עלוקות יש מדינה.וזה עדיף על אלה שבזכותם יש מדינה ?
מדינת היהודים , בלי תורה אין יהדות.
אין כמעט אוכלי חינם אצל החרדים, זה כבר די מיתוס בשלב הזה.
יש אחוז חילוני שלא משרת בצבא, לא משלם מיסים. ויש גם חרדים כאלו.
איך נראה לך אנשים מגדלים 8 ילדים? האישה עובדת, ולפעמים גם הבעל, או שהוא לומד תורה. האישה עשתה תואר, משלמת מיסים והכל.
גם אצל חילונים יש לפעמים שני בני זוג שעובדים, לפעמים רק אחד.
הקטע כאן, שלא מפריע לאנשים שאחד מבני הזוג לא עובד, מפריע שהוא לומד תורה, ומקבל כסף עבור זה.
אני גם לומד תורה רוב היום, ואני לא לוקח שקל מהמדינה, והרבה מאוד חרדים לא רוצים את המתנות של המדינה.
אדם שלומד מקבל פחות כסף מדמי אבטלה, אני לא חושב שהסכום הזעום שהמדינה נותנת ללומדי התורה שעושים משהו שבאמת היה נחשב שיא החשוב לא מזמן, זה משהו שצריך להדאיג אותך.
תתמקדם בכסף שמעבירים לפלסטינים, לחיסונים (שמשלמים עליהן יותר מכל מדינה אחרת) וגונבים מאיתנו בסגרים מטומטמים.
אם היה לך אפשרות לחיות חיים בלי דאגות, עם אמונה אמיתית שיש מישהו שיכלכל אותך ואתה לא צריך לדאוג, אשכרה לא לדאוג, לחיות בלי דאגות, כי אתה עד כדי כך מאמין, מה לא היית לומד תורה? , טוב לי תורתיך מאלפי זהב וכסף!דואגים
כן. אבל זאת לא הפואנטה.אם היה לך אפשרות לחיות חיים בלי דאגות, עם אמונה אמיתית שיש מישהו שיכלכל אותך ואתה לא צריך לדאוג, אשכרה לא לדאוג, לחיות בלי דאגות, כי אתה עד כדי כך מאמין, מה לא היית לומד תורה? , טוב לי תורתיך מאלפי זהב וכסף!
ובכלל שים לב ממה התחלתי את הנושא - הגבתי לאמירה הזאת:אם היה לך אפשרות לחיות חיים בלי דאגות, עם אמונה אמיתית שיש מישהו שיכלכל אותך ואתה לא צריך לדאוג, אשכרה לא לדאוג, לחיות בלי דאגות, כי אתה עד כדי כך מאמין, מה לא היית לומד תורה? , טוב לי תורתיך מאלפי זהב וכסף!
אלה שבזכותם יש מדינה ?
ואמרתי את זה:מדינת היהודים , בלי תורה אין יהדות.
גם אם אתה אומר שבזכות התורה יש את מדינת ישראל, הנה יש לך המון אנשים דתיים שלומדים תורה, מתפללים 3 פעמים ביום, שומרים מצוות והם לא אוכלי חינם אלא מכלכלים את עצמם/משפחותיהם. אז בוא, זה פשוט שקר להגיד שבגלל שאתה צריך ללמוד תורה מישהו צריך לממן אותך.מה עם האנשים שעושים צבא, לומדים מקצועות/תארים, עובדים, בונים קריירה, משלמים מיסים ומתפללים, שומרים מצוות ולומדים תורה במקביל? המדינה לא בזכותם?
הנקודה שלי, שיש הרבה משפחות בארץ שרק אחד מבני הזוג עובד, זה לא מה שמפריע לאף אחד.הגבתי על המשפט של @דברים1 על אלה "שהמדינה קיימת בזכותם" שמקבלים כסף, מעניין אותי למה לדעתו רק אלה שלומדים תורה ולא עושים שום דבר אחר נחשבים בקטגוריה הזאת ואלה שכתבתי (עושים צבא, עובדים וכו' וגם שומרים מצוות) לא נחשבים.
בדיוק, זה מפריע לי.
אני באמת לא יודע כמה יש כאלה אז לא אכנס לזה.
אם הם מקבלים קיצבאות/תשלומים מהמדינה אז הם אוכלי חינם, לא משנה אם זה חילונים/חרדים/יהודים/ערבים...
לא משנה מבחינתי כמה מבני הזוג עובדים או לא, משנה שאם הכסף לא מספיק להם אז במקום שהגבר יילך להתפרנס המדינה צריכה לתת לו.
אין לי מושג ממה אתה מתפרנס אבל אם יש לך אפשרות כלכלית ללמוד תורה רוב היום בלי להיות תלוי בכסף שנותנים לך זה לא עניין שלי, אני יכול רק לקנא כי אני צריך לעבוד רוב היום בשביל לפרנס את המשפחה שלי.
לא אמרתי שאין בעיות אחרות במדינה ולא מפזרים כספים במקומות שלא הייתי רוצה לראות שמפזרים כספים...
אם אתה עצמאי שמרוויח מעל 100 בשנה, ובחרת להרוויח כזה כמות, אתה משלם מיסים למדינה שאתה חי בה, לא לאזרחים.קצבאות מיוחדות לחרדים זה דבר אחד שהוא כנראה אכן שולי (יחסית לאיך שמציגים אותו), אבל המדינה נותנת עוד הרבה שירותים שעולים כסף וכולנו צורכים בלי לחשוב שאנחנו "מקבלים שקל": חינוך, בריאות, בטחון, רווחה וכו'. על כל אלה משלמים אזרחי המדינה. כאשר קבוצה משלמת משמעותית פחות מיסים לעומת שאר האוכלוסיה, אך מקבלת שירותים כמו כולם, המשמעות היא שכסף עובר משאר האוכלוסיה אל הקבוצה הזו. כאשר מדובר בקבוצה מאוד גדולה, יחסית הומוגנית, גדלה בקצב מהיר משאר האוכלוסיה וחיה כך מבחירה למשך שנים רבות מחיי הפרט - אז המצב הזה הוא לא בר קיימא ופוגע בשאר האוכלוסיה.
וזה לא משנה אם אתה או כל המכרים שלך מתאימים לפרופיל הזה או לא וזה גם לא משנה אם אתה אישית ביקשת שיתנו לך את השירותים האלה. האנקדוטות האלה הן טיפה בים. במציאות הנוכחית הפער מובהק והנציגים הרלוונטים בכנסת לא מביעים רצון לשנות משהו (ובאופן קצת עצוב גם נציגים של קבוצות אחרות פועלים להחמרת המצב למשל ע"י סבסוד פעוטונים).
באמת שהכסף על החיסונים ואפילו הכסף לערבים זה צ'יפס לעומת הדבר הזה שהוא הרי מתמשך וצפוי להחמיר.
ויש בני אדם שמקבלים קצבאות מהמדינה, למה שלא יקחו? המדינה נותנת. יש לך טענות? תפנה למדינה.
אני לא בא בטענות לאנשים שמקבלים, אלא למדינה שנותנת להם (לא רק לחרדים)
לי אישית אין בעיה שנותנים כסף למי שלא יכול לפרנס את עצמו (נכים, מחלה כמו שתיארת וכו'), להיפך אני בעד. לא על זה מדוברכשהיה לי התקף קרוהן קיבלתי סכום משמעותי מביטוח לאומי בלי לעבוד בכלל. יש לך בעיה עם הנוהל הזה שנותנים כסף למי שאינו עובד? זה דיון אחר.
לחיסונים יש ראיות מוחשיות שהם מצילים חיים (לא מדבר רק על קורונה אלא בכלל חיסונים), ולתורה לא.למה המדינה משלמת על החיסונים שלך מכספי המיסים שלי שלא אני רציתי בהם. או הכסף שנותנים לנכים
למה? מה ההבדל?
לי אישית אין בעיה שנותנים כסף למי שלא יכול לפרנס את עצמו (נכים, מחלה כמו שתיארת וכו'), להיפך אני בעד. לא על זה מדובר
זה לא קשור להוכחות, דמוקרטיה לא נקבעת מהוכחות, אלא לפי דעת העם.לחיסונים יש ראיות מוחשיות שהם מצילים חיים (לא מדבר רק על קורונה אלא בכלל חיסונים), ולתורה לא.
חוץ מזה שאתה יכול להגיד שלא מתאים לך שחיסונים וקצבאות לנכים יהיו מכספי המיסים, אם יש מפלגה שתומכת בגישה הזאת תבחר בה, אם לא אז אתה תמיד יכול להקים מפלגה שזה המצע שלך ולרוץ לכנסת (או עדיף ללכת כי ריצה פוגעת בגיינז). או שאתה יכול סתם להתלונן ברשת שכספי המיסים שלך מבוזבזים, כמו שאנחנו עושים כאן
אתה רציני שואל מה ההבדל בין נכה שמקבל קצבה למי שלומד תורה ומקבל קצבה?למה? מה ההבדל?
מה הקשר? בגלל שהוא נכה מגיע לו כסף? תגיד, מותר לנכה גם לגנוב כי הוא נכה?אתה רציני שואל מה ההבדל בין נכה שמקבל קצבה למי שלומד תורה ומקבל קצבה?
ההבדל שמי שלא יכול הוא לא יכול והוא ימות מרעב פשוט.
מלוא כל הארץ כבודו, ואיפה הוא היה בשואה ולמה ההוא מת מקורונה.. אנחנו לא יודעים הכל, אנחנו כן יכולים! צריכים! ועל גבול החייבים להגיד תודה על כל דבר הכי קטן שכן יש לנו ועל זה שיש לנו את הזכות לחיות ולהתקיים ואפילו בצורה מכובדת מאוד ביחס לשאר האנשים שבעולם. אהההה והמלך בשדה, אל תפספס, זוהי עת רצון 👏👏איפה היית כשהייתי צריך אותך
גם אתה מחלק כספים לנכים?מלוא כל הארץ כבודו, ואיפה הוא היה בשואה ולמה ההוא מת מקורונה.. אנחנו לא יודעים הכל, אנחנו כן יכולים! צריכים! ועל גבול החייבים להגיד תודה על כל דבר הכי קטן שכן יש לנו ועל זה שיש לנו את הזכות לחיות ולהתקיים ואפילו בצורה מכובדת מאוד ביחס לשאר האנשים שבעולם. אהההה והמלך בשדה, אל תפספס, זוהי עת רצון 👏👏
טוב אח יקר אני אפסיק את הדיון כאן ברשותך כי נראה שזה לא יגיע לשום דבר טובמה הקשר? בגלל שהוא נכה מגיע לו כסף? תגיד, מותר לנכה גם לגנוב כי הוא נכה?
איפה היית כשהייתי צריך אותך?
תן לי כתובת ואשלח לכיוונך כמה חברים.
אתה גם מחלק כסף ככה לנכים? או רק בתקציב שלהם?
נכנסת לדיון אחר , אתה במיקרה מדבר עם בחור שעובד ולא יושב לומד כל היום (לצערי) , מחלוקת בגמרא בין רבי שמואל לרבי שמעון , רבים עשו כרבי שמעון ולא עלה בידם , המחלקות זה שרבי שמעון טוען ללמוד ללמוד וללמוד והשני טוען ללמוד ללמוד ולעבוד . יש עוד מקום שכתוב לא טוב לאדם לחיות מן הצדקה , ואדם שיושב לומד ולא רואה ברכה בעמל צריך לצאת לעבוד . ואיזהו חסד תמידי ? אדם שעובד עושה כך חסד עם בני ביתו בכל רגע , יש עוד ועוד ועוד . לא פוסל את אלה שעובדים למרות שאני נגוע בדבר כי אני עצמי עובד אבל הדיון היה על הכאב שיש לאנשים שכסף מטעם המדינה הולך לאברכים לעומת זה שזה הולך לדברים הרבה יותר דבילים ולא חשובים (מעבר לכך שאין דבר חשוב יותר מלימוד תורה) זה לא מזיז לאף אחד ....קודם דרך ארץ, אחר כך להיות יהודים
דרך ארץ קדמה לתורה
אתה יכול להיות התלמיד חכם הכי גדול שיש ועדיין גם הוא מצווה: גדולה הכנסת אורחים מקבלת פני השכינה
@elchonon שאלה לרב של הפורום, מאיפה ניתן ללמוד בתורה הלכות אלו ומה המקור שלהם בספרות היהודית
איפה ראית שאמרתי את זה ?מה עם האנשים שעושים צבא, לומדים מקצועות/תארים, עובדים, בונים קריירה, משלמים מיסים ומתפללים, שומרים מצוות ולומדים תורה במקביל? המדינה לא בזכותם? רק בזכות אלה שהם אוכלי חינם?
למה לשום דבר טוב?טוב אח יקר אני אפסיק את הדיון כאן ברשותך כי נראה שזה לא יגיע לשום דבר טוב
לא יודע איך הבנת שאני לא סובל חרדים או משהו כזה אבל וואלה אתה לא בכיוון בכלל.שתצליח לסבול חרדים זה דבר טוב.
אני הגבתי כאן בהודעות את דעותיי על הדברים שאתה אומר כאן.איפה ראית שאמרתי את זה ?
מה דעתך אגב על זוג שהגבר עובד כל היום והאישה לא ורק מסתובבת בקניונים ובבתי קפה , האם הם עדיפים במשהו על זוג שהגבר לומד כל היום והאישה למדה מקצוע עבדה ובנתה קריירה ?
אז למה כרגע עוסקים בלפגוע בזוגות כאלה וזה לא מפריע לאף אחד ? זה לא קצת סותר את הטענות שלכם ?
היה נשמע לי מהדיון כאן שהחרדים אוכלי חינם שחיים מהמיסים שלך צריכים לצאת לעבוד.לא יודע איך הבנת שאני לא סובל חרדים או משהו כזה אבל וואלה אתה לא בכיוון בכלל.
ארתור היקר , תבדוק מאיפה הגיע העניין שארץ ישראל שייכת לעם ישראל ומה הביא אותנו לבוא לפה .אתה מתכוון למרות אותם עלוקות יש מדינה.
התורה לא קשורה להקמת ארץ ישראל בשיט. אתה מבולבל פה, מר בחור.