הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך

tuki

משתמש מתחיל
174
28
נק' מוניטין:
39
174
28
מתוך עניין וחוסר הבנה שלי בנושא (זה גם לא כל כך קשור לנושא של הדיון) - יש את העניין של המסים שיעלו עכשיו כמו מס על נטפליקס והסרת ההנחות שמעניק הרב קו בעת רכישה ל ערך צבור לנסיעות בתחב"צ, אלה דברים שהיו קורים ממילא בממשלה הקודמת לזו שעכשיו או שאלה מסים שעולים ב"זכות" הממשלה הנוכחית?
מילא להעלות על נטפליקס/כלים חד פעמיים ועוד כמה דברים שרוצים להעלות להם מס (מהראייה שלי כי זה פחות נוגע אליי), אבל העניין של ביטול התוספת בערך צבור קצת לא מובן לי. מצד אחד רוצים לדחוף בכל הכוח את האנשים שיסעו בתחבצ במקום רכבים פרטיים ומטילים סנקציות על רכבים פרטיים (נתיבים רק לרכב עם מספר נוסעים בתוכו, עכשיו יש עניין חדש של אגרה לכניסה לגוש דן אבל אני לא בטוח איך זה יקרה, מסים פסיכים על רכבים חדשים ואגרות שונות) ומצד שני לא מפתחים תחבורה ציבורית ראויה כבר שנים (מקווה שרכבות קלות יעזרו), התחבורה הקיימת מתפקדת עם לקויות קשות מבחינת זמנים וההנגשה בשנים האחרונות לא כל כך טובה לאוכלוסיות די נרחבות (טכנופוביים/חרדים/קשישים) ועכשיו גם רוצים לעשות מהלך שייקר את העסק בהרבה. לא מובן לי פשוט. אני אישית משתמש המון באוטובוסים כי אני לא חושב שאני חייב רכב כרגע אבל אני כן חושב לקנות אחד.

מה דעתכם?

צריך לממן עוד שרים ועוד נורבגים ומישהו הרי צריך לשלם על זה.

ולא הממשלה הקודמת לא הייתה טובה אבל זאת גרועה ממנה פי כמה וכמה (בהחלט שינוי לרעה!) ואת ההצלחות שלה יקחו לזכותה ואת הכישלונות יקחו לרעת קודמתה.

בחיי שהכל נעשה פה יקר..
אני מקווה שהדיבור על ההקלות ביבוא של מזון ואלקטרוניקה יתחילו להוזיל פה דברים..

• פותח/ת השרשור
בחיי שהכל נעשה פה יקר..
אני מקווה שהדיבור על ההקלות ביבוא של מזון ואלקטרוניקה יתחילו להוזיל פה דברים..
אלקטרוניקה הכוונה למוצרי חשמל ביתיים או מחשוב?
בינתיים אני רק שומע שרוצים שכל דבר שנזמין יהיה עם מס כולל מה שהיה פטור עד עכשיו אבל בעיקר נהיה לי בלאגן מכל השטויות החדשות שהממשלה הזו מעלה...

אלקטרוניקה הכוונה למוצרי חשמל ביתיים או מחשוב?
בינתיים אני רק שומע שרוצים שכל דבר שנזמין יהיה עם מס כולל מה שהיה פטור עד עכשיו אבל בעיקר נהיה לי בלאגן מכל השטויות החדשות שהממשלה הזו מעלה...

אני לא רוצה לבאס, אבל זאת המציאות. ההעלאה עכשיו היא כלום ושום דבר. כרגע הגישה שהכלכלנים נוקטים בה זהירה ומתונה מאוד על מנת שלא להפריע למשק לצמוח.
ברגע שהמשק יתאושש ויתחזק, אמורה להיות העלאת מיסים רצינית. אין ברירה, המדינה חייבת להגדיל את ההכנסות שלה.

המדינה חייבת להגדיל את ההכנסות שלה.

התנהלות כלכלית נכונה מתחילה בצמצום הוצאות ולא הגדלת הכנסות.
כמו לא למנות שרים ללא תיק.

לנושא,
לא שמתי לב אם הוזכר אבל הבדיחה הכי גדולה זה המיסוי על משקאות ממותקים.

התנהלות כלכלית נכונה מתחילה בצמצום הוצאות ולא הגדלת הכנסות.
כמו לא למנות שרים ללא תיק.

ברור שעדיף ממשלה רזה, על זה כולם יסכימו.
וכספים שעוברים בהסכמים קוליציונים כמעין ״שוחד חוקי״ גם עליהם אפשר לוותר, ועל מוסד הנשיאות היה אפשר לוותר כבר מקום המדינה. ובכל תקציב של משרד גדול היה אפשר לקצץ. ביטחון, חינוך תפוצות וכו וכו.

אבל כל הפעולות האלו לא נעשו וגם כנראה שלא יעשו. הפולטיקאים מחזיקים המון אינטרסים מעבר ומעל למיטוב ההתנהלות הכלכלית של המדינה.

הדרך הפשוטה ביותר בשבילם איננה לנהל מאבק מול מספר מצומצם של גופים ספציפים שאותם יבחרו לקצץ, אלא למסות את כל הציבור ולחכות בשקט לסיפור הבא.

הדרך הפשוטה ביותר בשבילם איננה לנהל מאבק מול מספר מצומצם של גופים ספציפים שאותם יבחרו לקצץ, אלא למסות את כל הציבור ולחכות בשקט לסיפור הבא.

כן רק שהבעיה שנוצרת היא שמי שחוטף הם מעמד הביניים / חיילים / אוכלוסיות מוחלשות.

אין ברירה, המדינה חייבת להגדיל את ההכנסות שלה.
להגדיל הכנסות זה תמיד דבר טוב , אבל השאלה מה הדבר העיקרי .
אם אתה מגדיל הכנסות , ומגדיל הוצאות , אתה תמיד תיהיה במצב שבשביל להתקיים צריך לחשוב מאיפה לגייס עוד כסף , וזה בא על חשבון התושבים , מה גם שבארץ נוקטים בגישה עדיף ממליון איש שקל מאשר מאחד מליון , יש בזה היגיון , הבעיה שרוב השיטות נוגעות באנשים שגם ככה בקושי סוגרים אתה חודש וכל שקל משמעותי , ומנגד עושים קיצוצי ענק לעשירים שדווקא להם גם מליון לא יזיז .

צריך לחשוב איך לצמצמם הוצאות , הגדלת הכנסות ? לא דווקא על חשבון הציבור , אולי ייצור דברים ומכירה לחו"ל , לדאוג שהכסף ישאר בתחומי המדינה ולא יצא החוצה (תלמדו מהחרדים : P הכסף שלהם מתגלגל כמעט רק בתוך המדינה) קניות מחו"ל גם אם זה זול יותר זה כסף שהולך למדינה לאיבוד .

למעט ידיים שהמוצר עובר שיגיע יותר זול לצרכן ויותר כסף ליצרן , לייצר עבודות לדוגמא כמו עוד שוטרים , זה חוסך פעילות עבריינית שעולה כסף למדינה ומייצר עוד עבודות .

ואם כבר מדברים על כלכלת המדינה אני יודע שהמפלגה שהצבעתי לה בטוח תתנגד לזה אבל אני מדבר עכשיו נטו מבחינה כלכלית , המון כסף במדינה הולך על הימורים וסמים , והמדינה לא רואה מזה כמעט כסף , אולי זה יכול להיות מקור הכנסה שגם ככה יוצא מהציבור , ככה שזה לא יגדיל להם את ההוצאות ורק יגדיל את ההכנסה למדינה. (אני נגד הימורים ונגד סמים , 2 הדברים אסורים על פי התורה)

מה גם שבארץ נוקטים בגישה עדיף ממליון איש שקל מאשר מאחד מליון , יש בזה היגיון

אוקיי זאת קביעה ממש שגויה, ישראל ממסה באופן אגרסיבי משקי בית בעלי הכנסה גבוהה.
בישראל על ההשתכרות המקסימלית תהיינה מס של 48%!! (ואמנם הרוב מצליחים ״להיחלץ״ באופן חוקי מתשלום מלוא הסכום)

הבעיה שרוב השיטות נוגעות באנשים שגם ככה בקושי סוגרים אתה חודש וכל שקל משמעותי , ומנגד עושים קיצוצי ענק לעשירים שדווקא להם גם מליון לא יזיז

ברגע שתמסה באופן כבד יותר את האוכלוסיות המכניסות יותר, ישראל אט אט לא תהיה מדינה שאפשר להתעשר בה. חברות לא ירצו לפעול פה, אנשים בעלי כושר השתכרות גבוה לא ירצו לחיות פה. Lose - Lose.

לייצר עבודות לדוגמא כמו עוד שוטרים , זה חוסך פעילות עבריינית שעולה כסף למדינה ומייצר עוד עבודות .

מייצר עוד עבודות שהשכר שלהם יוצא מקופת המדינה:lol:

למעט ידיים שהמוצר עובר שיגיע יותר זול לצרכן ויותר כסף ליצרן ,
ככל שיותר אנשים גוזרים קופון, המדינה היא זאת שמרוויחה והאזרחים הם המפסידים.

ואם כבר מדברים על כלכלת המדינה אני יודע שהמפלגה שהצבעתי לה בטוח תתנגד לזה אבל אני מדבר עכשיו נטו מבחינה כלכלית , המון כסף במדינה הולך על הימורים וסמים , והמדינה לא רואה מזה כמעט כסף , אולי זה יכול להיות מקור הכנסה שגם ככה יוצא מהציבור , ככה שזה לא יגדיל להם את ההוצאות ורק יגדיל את ההכנסה למדינה. (אני נגד הימורים ונגד סמים , 2 הדברים אסורים על פי התורה)

איך תמסה סמים והימורים אם הם לא חוקיים?
(פרט לאילת, ששם באמת יש הטבות במיסוי כדי לעודד תיירות)

באנו לשנות אה?
לא הבנתי מה חשבת שיקרה ? הראש הממשלה הקודם בזבז כמויות של כספים בקדנציה האחרונה שלו כמו לתת לאזרחים מענקים והתנהלות כלכלית ככ גרועה בתקופת הקורונה עד שהגרעון טפח לממדים מטורפים.

איך חשבת שנחזיר את הכסף הזה ?

אוקיי זאת קביעה ממש שגויה, ישראל ממסה באופן אגרסיבי משקי בית בעלי הכנסה גבוהה.
בישראל על ההשתכרות המקסימלית תהיינה מס של 48%!! (ואמנם הרוב מצליחים ״להיחלץ״ באופן חוקי מתשלום מלוא הסכום)

ברגע שתמסה באופן כבד יותר את האוכלוסיות המכניסות יותר, ישראל אט אט לא תהיה מדינה שאפשר להתעשר בה. חברות לא ירצו לפעול פה, אנשים בעלי כושר השתכרות גבוה לא ירצו לחיות פה. Lose - Lose.

מייצר עוד עבודות שהשכר שלהם יוצא מקופת המדינה:lol:

ככל שיותר אנשים גוזרים קופון, המדינה היא זאת שמרוויחה והאזרחים הם המפסידים.

איך תמסה סמים והימורים אם הם לא חוקיים?
(פרט לאילת, ששם באמת יש הטבות במיסוי כדי לעודד תיירות)
אני חושב ש90 אחוז מהדברים שכתבתי פירשת הפוך .
בישראל יש מס גבוה למי שמשתכר בשכר גבוה כן (אבל כמו שאמרת מצליחים לעקוף אתזה) אבל עדיין עושים קיצוצים והנחות לעשירים בלי קשר למס , ידעת שכמעט כל 3 שנים מוצאים בבורסת היהלומים עברות מס חמורות ומעלימים עין מזה ?
לא אמרתי לגרום לזה שעשירים יברחו מפה , מנגד אל תגרום לזה שהעשיר חשוב יותר מהעני , ומה שאתה אומר זה לעשות הכל שהעשיר ישאר גם אם זה ירמוס את העני ומעמד הביניים , אני לא מסכים עם הדרך הזאת.

לגבי שוטרים שמייצר עוד עבודות שהשכר שלהם יוצא מקופת המדינה , אבל חוסך המון כסף שמושקע אם יש פשיעה , בתי סוהר , כל החקירות , כל הבאלגן בדרך , משפטים וכדו' גם זה עולה כסף ....

ככל שיותר גוזרים קופון , המדינה היא זאת שמרוויחה אבל שוב על איזה ציבור ? שוב על מעמד הביניים בעיקר.

וכמו שכתבתי איך תמסה מסים והימורים , להפוך את זה לחוקי .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית