מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
חגים זה משהו אחר. בכל העולם משלמים אקסטרה על שעות עבודה בחגים וימי ראשון.

לא ידעתי שאור לגויים זה אומר לשלם לאנשים שלא יעשו כלום... בנוסף לא ידעתי שביהדות חל איסור על לעבוד... מוזר שבארה"ב החרדים עובדים כמו טטל'ה ורק פה לא

אנסה להסביר. הבסיס, באופן מופשט - כל שנה כל אזרח משלם מס - נותן כסף למדינה. המדינה מקבצת את כל המיסים והכנסות אחרות ומחלקת בצורה שוויונית (בערך) בד"כ בצורת שירותים וקצבאות - נותנת כסף.
הגרף מציג כמה כסף מקבל כל עשירון בכל קבוצה מהמדינה כל חודש בצורת שירותי בריאות וחינוך או קצבאות (העברות ישירות) וכו'. ההעברות הן נטו, כלומר לאחר החסרת המיסים שהעשירונים עצמם משלמים (כאשר מתייחסים רק למסים שכתובים שהם העיקריים). לדוג' - העשירון העליון אצל הערבים מקבל שירותים/קצבאות בסך ממוצע של כ-(6300-) ש"ח בחודש, כלומר כל חודש המסים שכל פרט בוגר בעשירון הזה משלם גבוהים בכ-6300 ש"ח מסך החינוך, בריאות וקצבאות שהם מקבלים - הם מפסידים כי משלמים הרבה על משהו ששווה פחות. העשירון התחתון של הערבים מקבל סך ממוצע של כ-(6000) ש"ח בחודש, כלומר כל חודש המיסים שהעשירון הזה משלם קטנים בכ-6000 ש"ח ממה שהוא מקבל - הם מרוויחים כי משלמים קצת על משהו ששווה יותר. לכספים האלה קוראים תשלומי העברה.

לתיאור ופירוט יותר מדויק כולל הנתונים הרלוונטים (למשל נתונים על כמה כל קבוצה באמת מקבלת מהמדינה או איך הגדירו חרדי וכו') אתה יכול לעיין במקור, הוא כתוב בתחתית התמונה.

בקשר לשאר הטענות...
איזה סיבה יש לי לחשוב שעלות השיטור/פשיעה (צריך להתחשב גם בעלות הפשיעה שהמשטרה לא מצליחה לאכוף כדי לקבל תמונה נכונה יותר) נמוכה יותר אצל חרדים? גם אם הם מבצעים פחות פשעים אלימים, יש הרבה עבירות שמזוהות עם חרדים כמו העלמת מס (עבודה בשחור) או עריקות. צריך נתונים קונקרטיים בשביל להגיד מי יוצר יותר נזק כלכלי בעבירות שלו ולא סתם להניח הנחות כמו שעשיתי הרגע. בלי נתונים כאלה, ההשערה עם הכי מעט הטיות היא שאין הבדל.

בכל מקרה, גם במקרה של בטחון פנים וגם במקרה של תרבות - ההוצאה הממשלתית נמוכה משמעותית יחסית להוצאות העיקריות - בריאות, חינוך ורווחה (ובטחון כמובן אבל לא הכניסו לחישוב). ובכל מקרה זה פשוט אומר שיש עוד בעיות לפתור, לא מעלים את הבעיה המוצגת בגרף.
ניסית להסביר בצורה יפה וברורה אבל באמת שלא הצלחתי כלכך להבין , חיפשתי ומצאתי את מה שהעלת לפחות את האתר שלהם , רשום שם

הרכב ההכנסה במשקי בית חרדיים היה 65.8% הכנסה מעבודה,. 24.5% מקצבאות ומתמיכות מתוכם 13.1 % מקצבאות וביטוח לאומי . 4.3% מפנסיות ומקופות גמל. במשקי בית חילוניים הרכב ההכנסה היה 78.5% הכנסה מעבודה, 8.7 % מקצבאות ומתמיכות ו 7% מפנסיה ומקופות גמל.

אז אם הבנתי נכון כל ההבדל הוא 8. אחוז מול 13.1 - אבל האמת שלא הבנתי הכל במדויק . אבל תתקן אותי אם אני טועה זה ההבדל ?

בנוסף תעיף מבט אשמח לתגובתך.

לא ידעתי שאור לגויים זה אומר לשלם לאנשים שלא יעשו כלום... בנוסף לא ידעתי שביהדות חל איסור על לעבוד... מוזר שבארה"ב החרדים עובדים כמו טטל'ה ורק פה לא
כן אבל מאיפה באו החגים האלה ? אם אתה הולך לפי מה שעושים בחו"ל אז גם תבטל פה את החגים , אנחנו מדברים על דיון בין חרדים ללא חרדים אבל אתם משנים נושא בתוך הנושא , איפה רשמתי שאסור לעבוד ? אני עצמי עובד , והבאתי מחלוקת הגמרא בברכות בין רבי שמעון לרבי שמואל .
ואור לגויים שוב שינית את מה שרשמתי , התכוונתי שאנחנו אור לגויים וכמו שאתה מעריץ מישהו אתה מחקה אותו ולא הוא אותך , אז הם לא צריכים לחקות אותנו ממש לא (אפילו מתחייבים מיתה אם שומרים שבת) אבל בטח שאני לא צריך לחקות אותם ולבטל דברים שאני עושה בגלל שהם לא עושים , הגמרא במגילה כמדומני מביאה שאם מישהו לא עולה חזן בגלל שלא לובש נעליים (אם אני זוכר נכון למדתי את זה לפני יותר משנתיים) בגלל שגם הגויים כך הוא לא יכול לעלות יותר חזן , אסור לנו לחקות ולהעתיק מהם. דרך אגב אחת הסיבות שלא עומדים בצפירה (למרות שבסביבה של חילונים כן צריך לעמוד כי החילוני לא מבין ורואה את זה בצורה שפוגעת בו) זה בגלל שהצפירה באה מהגויים (דרך אגב מגרמניה אבסורד לא?) וכתוב בחוקות הגויים לא תלכו .
אתה יודע שהטיעון הזה לא משכנע, כן? באותה מידה גם ניתן להגיד שהאינדיאנים היו לפני האמריקאים בארצות הברית ולכן הם זכאים לשטח המדינה.
אכן אם היה להם ספר שטוען את זה במשך 2000 שנה אני מאמין שהם היו טוענים את זה , ואם היו שם אינדיאנים זה היה הטיעון שלהם , אז אותך זה לא משכנע את האו"ם כן .

באמת נראה לך שזה מיקרי שלפני 2000 שנה כתוב שזאת המדינה שלנו , ואחרי 2000 שנה מכל עולם אתה מקבל את ארץ ישראל ויושב בה ?

זה לא משנה מה היה רשום בספר דימיוני או מציאותי כזו או אחר. הבעיה שאתה חושב שיש לאוכלוסיה מסוימת בעלות על שטח מסוים רק כי הם היו כאן קודם.

בדקתי
התנ"ך זה שקר, ספר בדיוני רב מכר. המדינה הוקמה פה בגלל שהייתה שואה לעם היהודי, והבינו שצריך להעניק להם.
האו"ם העניק לנו את המדינה, לא איזה מטורלל שלא למד ליבה ומדבר עם חבר דמיוני כל חייו.
תיקון המדינה הוקמה על ידי אנשים שידעו שכנראה באיזה שלב תהיה שואה ורצו להימנע מזה (בכללי הסיבה היא יותר הפוגרומים)
כן ממש דומה לקחת אנשים שילמדו מסרט כזה או אחר ביודעין שאדם המציא אותו , לבין לקחת דת שנשמרו לנו ספרים מלפני 2000 שנה עם עדויות מפורשות על כל דבר ודבר , התגשמות של כל הנבואות ועוד ועוד .
זה לא אתה שדיבר מקודם על השוואות הזויות ולא הגיוניות בעינייך ? כי נראלי שזה מה שכבודו עשה כרגע. תחשוב על זה לפני שתמהר להגיב.
תקשיב הדמיון שלך מדהים
א לא השוואתי ציינתי מחקר סבירות אני מזמין אותך לחפש מה פירוש המילה סבירות.
ב תן לי שנייה לשחק עם טולקין ו1984 ואני גם אני מגשים לך נבואה זובי אייזיק איסגנוב חזה את העתיד הטכנולוגי שלנו .
ג אתה זיינתי לך את השכל על כך שמשה היה איזה אלף מטר ופרעה היה חמישים סנטימר איפה הגשמה של זה?
ד אתה לא הבנתה בכלל את הכוונה בהודעה שלי ואין לי כוח להסביר לך את תגיע לבד .
ה אתה תמיד לוקח דברים לכיוון של שטויות אז אני שומר את הסעיף הזה לכך
זה לא משנה מה היה רשום בספר דימיוני או מציאותי כזו או אחר. הבעיה שאתה חושב שיש לאוכלוסיה מסוימת בעלות על שטח מסוים רק כי הם היו כאן קודם.
בואי ניתן רגע דגש על משהו הוכחות לכך שהעם היהודי היה פה כבר לא קשורות לתנך,יש עדיות אכרילוגיות שהיינו פעם אם לא שתי ממלכות נפרדות בעלי עבר משותף
הסבר הכי נכון זה היינו קבוצה אתנית של ממלכה שהדת שלה הייתה היהדות וזה למה גם מוצאים הרבה שוני בין עדויות לסיפורים שונים בתנך או שינוים שכנראה נוצרו לעזור לנו לשמר את התרבות שלנו (שמסביר חלק מין מנהגים שלנו)
הסרטון ההבאה מסביר זאת בצורה הטובה ביותר:

בואי ניתן רגע דגש על משהו הוכחות לכך שהעם היהודי היה פה כבר לא קשורות לתנך,יש עדיות אכרילוגיות שהיינו פעם אם לא שתי ממלכות נפרדות בעלי עבר משותף
הסבר הכי נכון זה היינו קבוצה אתנית של ממלכה שהדת שלה הייתה היהדות וזה למה גם מוצאים הרבה שוני בין עדויות לסיפורים שונים בתנך או שינוים שכנראה נוצרו לעזור לנו לשמר את התרבות שלנו (שמסביר חלק מין מנהגים שלנו)
לא אמרתי לרגע שהיהודים לא היו כאן אלפי שנים אחורה. טענתי שלשום אוכלוסיה אין בעלות על שטח רק כי הם היו שם קודם ובגלל שזה רשום בספר אגדות AKA תנך.

לא אמרתי לרגע שהיהודים לא היו כאן אלפי שנים אחורה. טענתי שלשום אוכלוסיה אין בעלות על שטח רק כי הם היו שם קודם ובגלל שזה רשום בספר אגדות AKA תנך.
כן אני מבין את הטענה הזאת . רציתי לתת רק דגש שהסיבה לקמת המדינה לא משויכת אך ורק לתנך.

אל תיקח את זה קשה, הסטנדט שלי לפאנטיזם כנראה שונה משלך
סטנדרט שלי ל"ראש בקיר" זה כל מי שמכונה @Biggg
בלי ספק כן, כל מה שמעל 0 שקל למטרה הזו זה לא מוצדק. רוצה ללמוד תורה במקום להיות אזרח פרודוקטיבי שעובד עושה צבא מילואים ותורם בכך למשק ולמדינה ולחיים של כולנו? תעשה את זה על חשבונך.
אני יכול לדמיין שיש שיגידו את זה על נכים. אבל הדימוקרטיה קובעת כאן.
החרדים לא צריכים לקבל שקל מהמדינה בשביל לימוד תורה. סוף פסוק. החרפה הזאת לא קיימת בשום מקום ואין שום סיבה שהיא תתקיים פה. שייחיו על חשבונם בלבד תודה
בארה"ב אתה יכול לעשות בגרות בעזרת לימוד תורה, ובהרבה מדינות לימוד תורה זה נקרא להיות כהן דת הפוטר משירות חובה. כאן בארץ בחרו לשלם ללומדי התורה בגלל שזה דמוקרטיה, כל מדינה מחליטה אחרת.

אין הבדל בין חו"ל לכאן, גם בארץ יש חרדים עובדים ויש שלא, וגם בחו"ל.

כי יש להם כוח אלקטןראלי מטורף. וכי משום מה הם חלק מגוש הימין על אף שהם בכלל צריכים להיות מגוש הכסף

א. בקום המדינה לא היה להם כוח אלקטורלי מטורף או כוח אלקטורלי בכלל ואיזה אחד בן גוריון החיל את מה שקוראים לו היום הסכם הסטטוס קוו וכולל פטור מגיוס לצבא של חרדים ולימוד תורה במימון המדינה. אני לא מצדד בזה אבל מי שהתחיל את כל זה זה אתאיסט גמור אז כנראה שזה לא כי כל החרדים גרגרנים ותאבי בצע.
ב. המפלגות החרדיות היום דווקא כן חלק מגוש הכסף וישבו גם עם אבו מאזן בשביל תיקצוב, הסיבה שהם לא נמצאים עכשיו בממשלה היא בגלל הדם הרע עם ליברמן, לא כי הם שייכים למחנה הימין או לאיזה מחנה פוליטי שהוא ובעבר הלא רחוק גם ישבו בממשלות אכבר שמאל.

האו"ם העניק לנו את המדינה, לא איזה מטורלל שלא למד ליבה ומדבר עם חבר דמיוני כל חייו.

מעניין.
תוכל לפרט בבקשה מה האו"ם העניק לנו, איך הוא העניק לנו ואם הוא העניק לנו למה יש עדיין מלחמות בעולם?
שנאת חרדים זה נושא אחד וניהלתי את הדיון המאוס הזה מספיק פעמים כדי לא להיכנס אליו אבל את הבורות שלך בהיסטוריה של ארץ ישראל מוטב שתשמור לעצמך כי זה מפריע לך להישמע כל כך חכם כמו שאתה חושב שאתה.
אגב, למרות שאין לי זלזול מבחיל בבסיס ההיסטורי של העם היהודי כמו פתיתי השלג המיוחדים כאן גם אני נגד תיקצוב ישיבות או פטור מגיוס לחרדים (שבקלות יכול להיות מומר לחובת שירות לאומי אם אורח החיים הצבאי מתנגש עם אורח חייהם הדתי), אבל למה רק כשמתקצבים חרדים אתם מתעוררים? מי שבשם השנאה לחרדים חי בשקט עם תיקצוב של 53 מיליארד שקלים בידי ראש הממשלה של מדינת ישראל מנסור עבאס ל"פרויקטים לפי שיקול דעתו" אין לו זכות לדבר אפילו לא מילה אחת על מי יקבל כמה מהמדינה כי הצביעות נוטפת לו מהמקלדת.

והוחלט שהוא יעניק לנו את מדינת ישראל כי ..... ?
ארץ האבות ... המדינה שלנו .
כן היא שלנו בגלל שאני יהודי , ואם לא למה אתה פה יא כובש ? אתה לא מתבייש לגנוב לאנשים שטחים ולהשתלט להם על הבית ?

אה זה לא קורה בשום מקום אחר בעולם ? צודק בואו נבטל את זה . רגע מה עוד לא קורה ? פסח / פורים / ראש השנה / כיפור גם לא חוגגים .. אפשר גם לבטל , דרך אגב לקבל שכר גבוהה בשבת אני לא בטוח שזה קורה בשאר העולם (יכול להיות שאני טועה) למה אתם לא דוגלים בלהוריד את השכר לשכר רגיל בשבת ?
הם עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב ... מה אכפת לנו מה קורה בעולם ? אנחנו אור לגויים , לא ההפך , לא מספיק התרבות , לבוש , והדיבור שמנסים לחנך פה את הנוער על פי חוקות הגויים ??

כן ממש דומה לקחת אנשים שילמדו מסרט כזה או אחר ביודעין שאדם המציא אותו , לבין לקחת דת שנשמרו לנו ספרים מלפני 2000 שנה עם עדויות מפורשות על כל דבר ודבר , התגשמות של כל הנבואות ועוד ועוד .
זה לא אתה שדיבר מקודם על השוואות הזויות ולא הגיוניות בעינייך ? כי נראלי שזה מה שכבודו עשה כרגע. תחשוב על זה לפני שתמהר להגיב.
אז בעצם אתה טוען שיש כיבוש בארץ ישראל?
המדינה הוקמה עקב השואה, איפה שהחבר הדמיוני שלך נעלם לגמרי.
או שאת זה אתה גם מכחיש?
א. בקום המדינה לא היה להם כוח אלקטורלי מטורף או כוח אלקטורלי בכלל ואיזה אחד בן גוריון החיל את מה שקוראים לו היום הסכם הסטטוס קוו וכולל פטור מגיוס לצבא של חרדים ולימוד תורה במימון המדינה. אני לא מצדד בזה אבל מי שהתחיל את כל זה זה אתאיסט גמור אז כנראה שזה לא כי כל החרדים גרגרנים ותאבי בצע.
ב. המפלגות החרדיות היום דווקא כן חלק מגוש הכסף וישבו גם עם אבו מאזן בשביל תיקצוב, הסיבה שהם לא נמצאים עכשיו בממשלה היא בגלל הדם הרע עם ליברמן, לא כי הם שייכים למחנה הימין או לאיזה מחנה פוליטי שהוא ובעבר הלא רחוק גם ישבו בממשלות אכבר שמאל.

מעניין.
תוכל לפרט בבקשה מה האו"ם העניק לנו, איך הוא העניק לנו ואם הוא העניק לנו למה יש עדיין מלחמות בעולם?
שנאת חרדים זה נושא אחד וניהלתי את הדיון המאוס הזה מספיק פעמים כדי לא להיכנס אליו אבל את הבורות שלך בהיסטוריה של ארץ ישראל מוטב שתשמור לעצמך כי זה מפריע לך להישמע כל כך חכם כמו שאתה חושב שאתה.
אגב, למרות שאין לי זלזול מבחיל בבסיס ההיסטורי של העם היהודי כמו פתיתי השלג המיוחדים כאן גם אני נגד תיקצוב ישיבות או פטור מגיוס לחרדים (שבקלות יכול להיות מומר לחובת שירות לאומי אם אורח החיים הצבאי מתנגש עם אורח חייהם הדתי), אבל למה רק כשמתקצבים חרדים אתם מתעוררים? מי שבשם השנאה לחרדים חי בשקט עם תיקצוב של 53 מיליארד שקלים בידי ראש הממשלה של מדינת ישראל מנסור עבאס ל"פרויקטים לפי שיקול דעתו" אין לו זכות לדבר אפילו לא מילה אחת על מי יקבל כמה מהמדינה כי הצביעות נוטפת לו מהמקלדת.
כתב המון טענות והכפשה, עם 0 הוכחות או משהו שסותר את דברי. אז להבא תביא הוכחות או סתום את הפה.

שנאת חרדים?פחחח. אני אומר דבר פשוט, החרדים רוצים כסף?שילכו לעבוד. לא רוצים?תישארו עניים. המדינה לא צריכה לכלכל אנשים שבוחרים להיות עניים.

לא הבנתי מה הקשר בין ערבים לחרדים, מדוע אתה מעביר נושא?

בדיוק ההפך מימה שאמרתי , אני לא טוען שיש לאוכלוסיה מסוימת בעלות בגלל שהם היו כאן קודם אלא כי ככה הקב"ה קבע . וזה המדינה שהוא נתן לנו.
אז בעצם אתה טוען שיש כיבוש בארץ ישראל?
או שאת זה אתה גם מכחיש?
נא לדבר בכבוד שיהיה טעם להמשך הדיון , אז זה לא חבר דמיוני , זה אבא שלי : ) אבא של כולנו .
למה אתה הולך רחוק לשואה , אם בעינייך הקב"ה צריך לשמור עלינו בכל רגע מכל דבר רע , אז למה מישהו קיבל כוויה היום / דו"ח לאוטו , או אם אתה מדבר רק על מקרה מוות לא צריך 6 מליון , אפשר לשאול חס ושלום איפה הוא היה ששכחו ילד 1 באוטו , ילד 1 זה לא מספיק ? או חייל שנפגע , איך יכול להיות עושה מסירות נפש לשמור עלינו ונפגע ?
בשביל לשאול שאלות צריך להיות מוכן לתשובות , אתה נמצא שם בכלל ? אם יהיה תשובה אתה תשנה את הדיעה שלך ? הקב"ה לא חייב לנו כלום , צרות היו עוד שלא היה הסתר פנים , עוד בתקופת מצרים וכדו' . לכל דבר יש סיבה , לא אכנס לזה עכשיו כי זה דיון באמת אינסופי , אבותינו הקדושים עברו חיים לא קלים וגם האימהות הקדושות אז מה נגיד אנחנו , שאנחנו לא מתקרבים לציפורן שלהם מבחינת קדושה ומצוות.

ואני טוען שמי שלא מאמין בתורה וביהדות אז כן ארץ ישראל זה כיבוש , מזה אם לא כיבוש ? אם אני יבוא אלייך הביתה וישתלט לך על הבית זה לא כיבוש ? אבל אם אני יבוא עם מסמכים שזה בכלל בית שלי שקניתי אותו מזמן , וזמן שהייתי בחופשה אתה פלשת אליו , אז זה לא כיבוש ...
הכל שאלה למי זה שייך , לי או לך , אם לי זה לא כיבוש , אם אין תורה אז איך בדיוק ארץ ישראל שייכת לך ? ואם היא לא שייכת לך אז זה כיבוש .

לפתוח עוד דיונים ? איך אדם מוסרי בלי היתר מהתורה יכול לאכול בשר ? צריך להרוג חיות בשביל שאתה תאכל ? להפריד אותם מהמשפחה , להוציא אותם לשחיטה ... אמרתם דרך ארץ קדמה לתורה לא ?
אבל למה רק כשמתקצבים חרדים אתם מתעוררים? מי שבשם השנאה לחרדים חי בשקט עם תיקצוב של 53 מיליארד שקלים בידי ראש הממשלה של מדינת ישראל מנסור עבאס ל"פרויקטים לפי שיקול דעתו" אין לו זכות לדבר אפילו לא מילה אחת על מי יקבל כמה מהמדינה כי הצביעות נוטפת לו מהמקלדת.

זה בסה"כ מה שטענתי ועל זה היה אמור להתפתח הדיון , כל עוד זה לא לחרדים זה עובר בשקט , שזה לחרדים יש רעש מכל כיוון . (בלי להביע דיעה אם זה טוב שנותנים לחרדים או לא ) מדבר נטו על ה"רעש והשקט".

קודם אלא כי ככה הקב"ה קבע . וזה המדינה שהוא נתן לנו.
טענה חזקה אחי. הרי האלוהים שאתה מאמין בו אסטרטג במיוחד, שכן הוא בחר להשמיד שליש מהעם בשואה ולתת למי שנשאר מדינה שמוקפת במדינות שרוצות להשמיד אותה.

טענה חזקה אחי. הרי האלוהים שאתה מאמין בו אסטרטג במיוחד, שכן הוא בחר להשמיד שליש מהעם בשואה ולתת למי שנשאר מדינה שמוקפת במדינות שרוצות להשמיד אותה.
אחי אתה משנה את המילים שאני אמר , אתה מצטט חצי משפט ומשייך את זה לנושא אחר לגמרי .

רשמת זה לא משכנע שהמדינה שלנו בגלל שהיינו פה קודם , אז רשמתי זה לא בגלל שהיינו פה קודם זה בגלל שכך השם הקב"ה אמר וזאת המדינה שהוא נתן לנו .
אתה מדבר על השואה .

תחליט על איזה נושא אתה רוצה לדבר אחריזה תעבור לנושא השני . בכל מיקרה רשום כבשה 1 בין 70 זאבים אז לא משנה איפה היינו ... מה גם שעושה רושם שהבעיה האמיתית זה פרס שהיא לא בגבול איתנו (שדרך אגב גם זה כתוב , שפרס ינסו לעשות לנו בעיות)

אני לא משנה את המילים שאתה אומר. כנראה שלא הבנת שלטעון שחבר דמיוני העניק לנו מדינה זה טיפשי ומגוחך, ואתה עדין מתבצר באותה טענה שמבוססת על פני אמונה בלבד.

אני לא משנה את המילים שאתה אומר. כנראה שלא הבנת שלטעון שחבר דמיוני העניק לנו מדינה זה טיפשי ומגוחך, ואתה עדין מתבצר באותה טענה שמבוססת על פני אמונה בלבד.
נכון ופה אנחנו חלוקים .

אתה מאמין שהעולם נברא מפיצוץ ... ? שבאת מהקוף .. ? לא יודע במה אתה מאמין .
אבל בכל מיקרה אני מאמין במשהו שאתה טוען שאתה לא מאמין בו וזה בסדר גמור , אנחנו לא חייבים להיות שווים ולחשוב ולחיות אותו דבר .

כתב המון טענות והכפשה, עם 0 הוכחות או משהו שסותר את דברי. אז להבא תביא הוכחות או סתום את הפה.

שנאת חרדים?פחחח. אני אומר דבר פשוט, החרדים רוצים כסף?שילכו לעבוד. לא רוצים?תישארו עניים. המדינה לא צריכה לכלכל אנשים שבוחרים להיות עניים.

לא הבנתי מה הקשר בין ערבים לחרדים, מדוע אתה מעביר נושא?

איזה קל זה לסתום לאנשים את הפה מאחורי מקלדת אה? נו שוין, אם זה גורם לך להרגיש יותר גבר אז שיהיה.
יש לא מעט חרדים שעובדים, האמת שרובם אפילו כן עובדים אבל נוח לך להסתכל רק על אלה שנמצאים בישיבות. אני גם לא בעד לתקצב את זה אבל מצד שני אני גם לא מספיק טיפש כדי להשליך מציאות של כמה מאות אנשים על מגזר של מאות אלפי אנשים, והסיבה שבכלל נכנסתי לדיון איתך היא כי אני עוד יותר לא מספיק טיפש כדי לחשוב שארגון ראווה כמו האו"ם העניק מדינה ליהודים שהתיישבו כאן עוד לפני הקמת האו"ם ונלחמים יום יום על קיומם דווקא בארץ ישראל שהקשר ההיסטורי הכי חזק שלנו אליה הוא התנ"ך, הספר שגם אם יש בו חלק חסר קשר למציאות יש לו גם חלק היסטורי שמתאר את הקשר החזק מאוד בין העם היהודי לארץ ישראל ובלעדיו כנראה שהיום היית רב מכות עם דובי קוטב באיזה יער ברוסיה ולא חי לך בשקט במדינת היהודים.
הקשר של הערבים לנושא הוא מאוד ברור ומוכיח כמה אתה צבוע, אם אתה מלין שאוכלוסייה לא יצרנית מספיק חיה על חשבון כספי ציבור ואתה עובר לסדר היום על כך שיש בארץ אוכלוסייה יותר גדולה מהחרדים, פחות יצרנית מהחרדים ששותה יותר כספים מהחרדים אז אתה צבוע ואין לך זכות דיבור על אף מגזר אחר. כל אדם שיש לו טענות כלפי החרדים חייב לצאת באותן האשמות כלפי החברה הערבית והמפלגות שלה, אותן מפלגות שהממשלה שמרפרוף כאן אתה תומך שלה נותנת לה סכומי כסף שהחרדים מעולם לא ראו ולא ראיתי ממך מילה בנושא. לזה קוראים מוסר כפול וצביעות.

לא רק שהטענה הזאת לא נכונה היסטורית ומעידה על בורות בלתי נתפסת בהיסטוריה של ארץ ישראל, אם מישהו היה משתמש בלוגיקה פשוטה נגדך הוא היה אומר לך שבעצם המשפט הזה אתה מאשר את קיומו של אלוהים כי אם בשואה הוא נעלם לגמרי לדבריך סימן שלפני כן הוא היה קיים.

מעניין.
נתחיל מזה שאתה חושב שלהגיד לחרדים ללכת לעבוד זה '''שנאת חרדים'' אני מניח שלהגיד לאנשים שהם צריכים לנגב את התחת שלהם זה שנאת טיטולים.
נמשיך בזה שאתה חושב שמישהו אשכרה בא לאום ואמר ''הנה כתוב בתנך אז מגיע לי'' הקשר שאתה מדבר עליו הוא זיקה היה לנו זיקה למקום ותיעודים ארכילוגים שישחקו תפקיד יותר חשוב מספר שסותר הרבה ממצאים היסטורים הנה קח למשל את מצבת מישע שמוכיחה שמעידה קשר היסטורי למקום ללא התנך .(מצבת מישע – ויקיפדיה)
ולפני שאתה מתחיל עם איזה שטות של איזה הא אבל הנה רואה גם בתנך כתוב על ישראל! אז לא התיעוד של ישראל בתנך נוגד כול ממצא אכילוגי ואם היינו מתחשבים בתנך כמו שאתה רוצה נתחשב בו בתור הוכחה לא הייתה לנו מדינה.
אני מזמין אותך לחשוב למה הנוצרים לא קיבלו את האדמה הזאת? למה לא המוסלמים? יש להם לכאורה אותה זיקה למקום דרך הספרים שלהם.
התנך היה החלק הכי פחות חשוב לסיבה לכך שיש לנו מדינה בקשר למה שהוא אמר לשואה הוא צודק באופן חלקי
אקסודקס שיחקה חלק גדול משכנוע הציבור לתת לנו את המדינה ,וכך גם אירועים אחרים של אחרי השואה. מעבר לכך הפוגרגים גם עזרו לנו להבין שצריך מדינה(יחד עם תנועת החילונות והארה הלאומית)

נערך לאחרונה:
ניסית להסביר בצורה יפה וברורה אבל באמת שלא הצלחתי כלכך להבין , חיפשתי ומצאתי את מה שהעלת לפחות את האתר שלהם , רשום שם

הרכב ההכנסה במשקי בית חרדיים היה 65.8% הכנסה מעבודה,. 24.5% מקצבאות ומתמיכות מתוכם 13.1 % מקצבאות וביטוח לאומי . 4.3% מפנסיות ומקופות גמל. במשקי בית חילוניים הרכב ההכנסה היה 78.5% הכנסה מעבודה, 8.7 % מקצבאות ומתמיכות ו 7% מפנסיה ומקופות גמל.

אז אם הבנתי נכון כל ההבדל הוא 8. אחוז מול 13.1 - אבל האמת שלא הבנתי הכל במדויק . אבל תתקן אותי אם אני טועה זה ההבדל ?

בנוסף תעיף מבט אשמח לתגובתך.

תאר לך שהמדינה היתה מחלקת לחם חינם לשבת לכל אזרח. למרות התיאור, ברור שהלחם אינו חינם, הוא עולה למדינה כסף - עלות ייצור, הפצה, עבודה וכו'. את זה המדינה משלמת בכספי המסים שהיא אוספת. נניח שעלות הלחם הסופית היא 5 ש"ח לאזרח. בתנאים הוגנים לחלוטין, היו לוקחים 5 ש"ח מהמיסים של כל אזרח ומעבירים למנגנון הלחם - כל אחד היה משלם סכום זהה עבור אותו מוצר, כמו בשוק החופשי. אמנם, לא כולם משלמים את אותה כמות מס (בשקלים, לא אחוזים), כך שבפועל יוצא שלאנשים בעשירונים גבוהים שמשלמים יותר מס לוקחים 8 ש"ח מהמסים כדי לממן את הלחם ולעשירונים נמוכים לוקחים 2 ש"ח מהמסים פשוט כי לעשירונים הגבוהים יש יותר שקלים ש"שוחים" בבריכת כספי המס ולעשירונים הנמוכים פחות. כולם מקבלים את אותו לחם, אמנם העשירונים הנמוכים מקבלים אותו בהנחה. אבל שוב, אין כזה דבר הנחה, ללחם יש עלות ריאלית של 5 ש"ח ליחידה - את ההפרש מכסים העשירונים הגבוהים בכך ששילמו 8 ש"ח על מוצר שעלותו 5 ש"ח.
אז לחם זה מוצר אחד, אבל אותו רעיון תקף לכל שירות אחר שהמדינה נותנת או בכללי הוצאות מדינה - חינוך, בריאות, שירותי דת, תרבות, קצבאות, משכורות וכו'. בדוגמה שלנו, איש העשירון הנמוך שילם 2 ש"ח וקיבל מוצר של 5 ש"ח ולכן סה"כ קיבל מהמדינה 3 ש"ח.

נקודה חשובה להבין היא שאין בהכרח בעיה בכך שמי שמרוויח יותר או צורך יותר (כי כנראה הוא גם מרוויח יותר) ישלם גם יותר מס ויכסה על אלו שאין ביכולתם (למטרה זו חלק מהמסים נגבים באחוזים). זו מדיניות מקובלת סה"כ בעולם המערבי על אף הסוגיות המוסריות שהיא מעלה. אבל העולם לא שחור ולבן ויש פה עניין של איזון.

עכשיו בנוגע לסרטון, סלח לי אבל לא ראיתי את כולו, הוא מכיל שקרים והטעיות ומנוסח באופן דמגוגי להחריד ("נתון מדהים", "רק X%") ולא ראיתי טעם לראות הכל. למשל כבר בהתחלה נטען על מע"מ ש"קרוב למחצית מהמסים הנכנסים למדינה כולם שווים" אבל זו טעות גסה כי ברור שאדם הצורך ב-10K משלם יותר מע"מ ומממן יותר מתקציב המדינה מאדם הצורך ב-1K. קצת אחרי זה הוא מדבר על מס הכנסה וגם מנסה להקטין במילותיו את השפעת החרדים שלא עובדים על הציבור (תאר לך שאיזה אחמד טיבי יגיד ש"רק 0.0000001%" מהערבים הם מחבלים) וגם מחפה עם נתון שגוי על כך שחרדים משלמים פחות מס הכנסה בטענה שאת הרוב משלמים העשירונים הגבוהים מבלי להתייחס לשאלת הייצוג החרדי בעשירונים האלה. בקיצור, פייק ניוז.
הגרף שהבאתי אגב, לוקח בחשבון את תשלום המע"מ ומס הכנסה אז גם הגרף עצמו גם מפריך את טענות הסרטון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית