הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
תאר לך שהמדינה היתה מחלקת לחם חינם לשבת לכל אזרח. למרות התיאור, ברור שהלחם אינו חינם, הוא עולה למדינה כסף - עלות ייצור, הפצה, עבודה וכו'. את זה המדינה משלמת בכספי המסים שהיא אוספת. נניח שעלות הלחם הסופית היא 5 ש"ח לאזרח. בתנאים הוגנים לחלוטין, היו לוקחים 5 ש"ח מהמיסים של כל אזרח ומעבירים למנגנון הלחם - כל אחד היה משלם סכום זהה עבור אותו מוצר, כמו בשוק החופשי. אמנם, לא כולם משלמים את אותה כמות מס (בשקלים, לא אחוזים), כך שבפועל יוצא שלאנשים בעשירונים גבוהים שמשלמים יותר מס לוקחים 8 ש"ח מהמסים כדי לממן את הלחם ולעשירונים נמוכים לוקחים 2 ש"ח מהמסים פשוט כי לעשירונים הגבוהים יש יותר שקלים ש"שוחים" בבריכת כספי המס ולעשירונים הנמוכים פחות. כולם מקבלים את אותו לחם, אמנם העשירונים הנמוכים מקבלים אותו בהנחה. אבל שוב, אין כזה דבר הנחה, ללחם יש עלות ריאלית של 5 ש"ח ליחידה - את ההפרש מכסים העשירונים הגבוהים בכך ששילמו 8 ש"ח על מוצר שעלותו 5 ש"ח.
אז לחם זה מוצר אחד, אבל אותו רעיון תקף לכל שירות אחר שהמדינה נותנת או בכללי הוצאות מדינה - חינוך, בריאות, שירותי דת, תרבות, קצבאות, משכורות וכו'. בדוגמה שלנו, איש העשירון הנמוך שילם 2 ש"ח וקיבל מוצר של 5 ש"ח ולכן סה"כ קיבל מהמדינה 3 ש"ח.

נקודה חשובה להבין היא שאין בהכרח בעיה בכך שמי שמרוויח יותר או צורך יותר (כי כנראה הוא גם מרוויח יותר) ישלם גם יותר מס ויכסה על אלו שאין ביכולתם (למטרה זו חלק מהמסים נגבים באחוזים). זו מדיניות מקובלת סה"כ בעולם המערבי על אף הסוגיות המוסריות שהיא מעלה. אבל העולם לא שחור ולבן ויש פה עניין של איזון.

עכשיו בנוגע לסרטון, סלח לי אבל לא ראיתי את כולו, הוא מכיל שקרים והטעיות ומנוסח באופן דמגוגי להחריד ("נתון מדהים", "רק X%") ולא ראיתי טעם לראות הכל. למשל כבר בהתחלה נטען על מע"מ ש"קרוב למחצית מהמסים הנכנסים למדינה כולם שווים" אבל זו טעות גסה כי ברור שאדם הצורך ב-10K משלם יותר מע"מ ומממן יותר מתקציב המדינה מאדם הצורך ב-1K. קצת אחרי זה הוא מדבר על מס הכנסה וגם מנסה להקטין במילותיו את השפעת החרדים שלא עובדים על הציבור (תאר לך שאיזה אחמד טיבי יגיד ש"רק 0.0000001%" מהערבים הם מחבלים) וגם מחפה עם נתון שגוי על כך שחרדים משלמים פחות מס הכנסה בטענה שאת הרוב משלמים העשירונים הגבוהים מבלי להתייחס לשאלת הייצוג החרדי בעשירונים האלה. בקיצור, פייק ניוז.
הגרף שהבאתי אגב, לוקח בחשבון את תשלום המע"מ ומס הכנסה אז גם הגרף עצמו גם מפריך את טענות הסרטון.
שוב אתה מתנסח בצורה יפה מאוד ומסביר ועושה רושם שאתה מבין את הנושא .

אבל בוא נגיד (לא שבדקתי את הנושא) שהבנו שרושם הכסף מגיע מהעשירון העליון , עכשיו ידוע לנו כל אחד מהעשירונים האלה למי משתייך ? שמע אני אחד שחייתי ב2 העולמות לא קיבלתי שקל יותר מאז שלבשתי כיפה וציצית .
מה גם כמה חרדים יש בארץ ? האם אתה מחשיב רק את החרדים חרדים חרדים או כל אדם דתי ? מזה חרדי בניסוח הזה שהם עושים את הבדיקה הכלכלית ? יש בישראל אולי 100 אברכי כולל , שגם חלקם עובדים (לא במשרות מלאות כמובן) .
אז לבוא ולדבר על 100 אלף איש , שגם ככה חיים בדוחק , לא תגיד חיי פאר . איך אפשר להגיע שה100 אלף האלה מעיקים על הקופה , בזמן שעפים פה מליונים ומילארדים על ימין ועל שמאל לעוד מקומות ? בחישוב גס אני לא חושב שתיקצוב אברכים עולה יותר מ900 מליון שקל לשנה .

" על פי הודעת משרד האוצר, תקציב המדינה ל-2021 יעמוד על כ-432.5 מיליארד שקל ועל כ-452.5 מיליארד שקל ב-2022. "

אתה מדבר על 900 מליון שזה מפרק את התקציב וכל הרעש סביב החרדים זה בגלל זה ?
או שאתה רוצה לדבר על זה שהמשכורת שלהם נמוכה ? כי אם כן מה תגיד על סטודנטים ? שבמשך 3-7 שנים לא מכניסים כמעט כסף למדינה מהמס , ומה תגיד אולי בעתיד יכניסו מעבודה ? גם אברך אולי יהיה דיין . אדם שמרוויח הרבה אחרי זה שמפוטר גם לוקח מהמדינה הרבה ... גם מענק הריון לנשים לוקחות הרבה ..
אני לא מצליח עדיין להבין את הנקודה איפה לדעתך הציבור החרדי מקבל יותר מאשר ציבורים אחרים ? אצלכם תחביב ספורט ותרבות וזה מתוקצב אצלנו זה אברכים , מה עוד ? הנושא של ההטבות לשכר נמוך ? זה לא לחרדים , זה לכל המדינה , מי שמרוויח כך וכך מקבל הנחה כך וכך . אי אפשר לקרוא לחילוני / ערבי שמקבל קצבה ככמו חרדי כאדם בסדר ולחרדי שמקבל אותו דבר כאוכל חינם.
כמה באמת משלמת המדינה ללומדי תורה ולילדיהם?

דרך אגב סתם נתון שלא מדברים עליו , כמה עולה למדינת ישראל המסתננים ? וקשה לעשות חישוב של זה כי דברים כמו שיטור על התפרעויות / אלימות וכדו' וטיפול בפצועים שנפגעו מהם מינית/פיזית לא נכללים בדבר כזה . יש כלכך הרבה דברים שעולים כסף למדינה שהם לא בצדק לכל הדיעות ועליהם לא מדברים .
השאלה בחרדים שאתה מתכוון הבעיה היא שלטענתך הם לא עשירים ומרוויחים מעט מידי ולא מכניסים כסף למדינה ? אז מה ההבדל משאר האוכלוסיות , אתה יודע כמה חילונים יש שמרוויחים מעט ומקבלים המון סבסוד מהמדינה בהמון תחומים (לימודים ועוד ועוד) וגם בקושי משלמים מיסים ? אם הטענה זה למה הם לא עובדים שישלמו מס , תחשב בשנה כמה חילונים בחו"ל ובאותו חודש לא עובדים ולא משלמים (שלא נדבר על טיולים ארוכים שפתאום חצי שנה לא משלם מיסים)
אתה מדבר על תקצוב האברכים ? אבל גם החילונים / הערבים יש דברים שהם ורק הם נהנים מהם שזה מתוקצב .

אני באמת לא מבין מה ההבדל בין האוכלוסיות , איפה לעניות דעתך החרדי מקבל משהו שאתה חושב שזה מוגזם וששאר הציבורים לא מקבלים . הם מקבלים תיקצוב אברכים ולא מכניסים כסף לדעתך? לעומת חילונים שאתה מודה שמקבלים כסף אבל הם לעומתם משלמים לעצמם ? אני לא בטוח שזה נתון נכון ידידי.
דרך אגב ידוע לי שבטורניר שהיה עכשיו שהישראלים זכו כמעט כל האנשים רצו להעביר חוק (או שהעבירו) שלא יקחו להם מס מהזכייה , מה דעתך על זה ? איזה סיבה יש שאותו אחד שהרוויח לא ישלם מס ? לא יודע נשמע לי כמו לקבל רק את עצמי את הדיעות שלי וכל מה שהאחר מקבל בגלל שאני לא נהנה מזה , זה לא מוצדק וזה גנב ואוכל חינם.

נערך לאחרונה:
לעבוד זה '''שנאת חרדים'' אני מניח שלהגיד לאנשים שהם צריכים לנגב את התחת שלהם זה שנאת טיטולים.
הרבה נכים גם יכולים לעבוד, סתם הערת אגב.
הנה קח למשל את מצבת מישע שמוכיחה שמעידה קשר היסטורי למקום ללא התנך .(מצבת מישע – ויקיפדיה)
מצבת מישע מעידה בדיוק מה שהתנ"ך אמרה, ברגע שיש עדות מחוץ לתנ"ך למה שכתוב בתנ"ך, התנ"ך יותר אמין, לפחות ככה משתמשים בעדות הזאת.
התיעוד של ישראל בתנך נוגד כול ממצא אכילוגי
🤣
אני מזמין אותך לחשוב למה הנוצרים לא קיבלו את האדמה הזאת? למה לא המוסלמים?
הנצרות והאיסלם מאמין שאלוהי התנ"ך נתן את ארץ ישראל ליהודים, רק שבגלל שחטאנו, הוא העביר את זה להם. יש לכולנו הוכחה תנ"כית לכך שעם ישראל קיבל את הארץ, אין הוכחה אחת שזה הסתיים.

אבל אתה יודע טוב ממני, אתה נאור עם הכשרה מכובדת. יאללה, תן לנו תגובה מזלזלת ומזועזעת לדברי ההבל שכתבתי. על הקיפוח שלי לנכים, הנוצרים והמוסלמים. תוך התעלמות מוחלטת לקיפוח המואבים שעשית כאן.

הרבה נכים גם יכולים לעבוד, סתם הערת אגב.
תפסיק להביך את עצמך
מצבת מישע מעידה בדיוק מה שהתנ"ך אמרה, ברגע שיש עדות מחוץ לתנ"ך למה שכתוב בתנ"ך, התנ"ך יותר אמין, לפחות ככה משתמשים בעדות הזאת.
לא ,התיעוד לא נכון מבחנית תקופת האירועים וגם מהבחינה שאיך שהם נעשו

נצרות והאיסלם מאמין שאלוהי התנ"ך נתן את ארץ ישראל ליהודים, רק שבגלל שחטאנו, הוא העביר את זה להם. יש לכולנו הוכחה תנ"כית לכך שעם ישראל קיבל את הארץ, אין הוכחה אחת שזה הסתיים.

אבל אתה יודע טוב ממני, אתה נאור עם הכשרה מכובדת. יאללה, תן לנו תגובה מזלזלת ומזועזעת לדברי ההבל שכתבתי. על הקיפוח שלי לנכים, הנוצרים והמוסלמים. תוך התעלמות מוחלטת לקיפוח המואבים שעשית כאן.
אתה סתם מתחבא מאחורי שטויות כי אתה נעלבתה נכון?
ויש באיסלם זה לא יצחק שהיה בעדקה אלא ישמעל הריגת ישו הייתה גרמה לנו לאבד את המעמד שלנו ואת הארץ המובטחת
ותפסיק להיות ילד קטן ורגשי ודבר כמו מבוגר אתה מביך את עצמך.
אין פה כול הרבה להגיד כי אתה מנחש דברים וחושב שאתה צודק

לא ,התיעוד לא נכון מבחנית תקופת האירועים וגם מהבחינה שאיך שהם
תראה לי.
אתה סתם מתחבא מאחורי שטויות כי אתה נעלבתה נכון?
התעצבנתי, לא נעלבתי. היהירות שלך מעצבנת.
ויש באיסלם זה לא יצחק שהיה בעדקה אלא ישמעל הריגת ישו הייתה גרמה לנו לאבד את המעמד שלנו ואת הארץ המובטחת
ו12 השבטים הם בני עשיו?
קראתי את הקוראן, לפי הקוראן העם היהודי היה העם הנבחר, וזה עבר לנצרות, ואז לאיסלם.
האיסלם מסתמך על הנצרות להוכיח שאלוקים עזב אותנו, ואז מסתמך על דברי מוחמד שאלוקים עזב את הנוצרים גם כן.

אז נשאלת השאלה, מהם ההוכחות שהנצרות סיפקה כדי להוכיח שאלוקים אכן היה בגוף אנושי שבני ישראל אכן הרגו? התשובה, כלום. רק אנטישמיות מגעילה חסרת בסיס, קח את הספר הנוצרי הכי עתיק, Matthew, תגיד לי שאפשר לסמוך על מילה שם.

אבל כמו שאמרתי, הגבת בדיוק כמו שציפיתי. תרקוד לחליל שלי:s49:

12 השבטים הם בני עשיו?
קראתי את הקוראן, לפי הקוראן העם היהודי היה העם הנבחר, וזה עבר לנצרות, ואז לאיסלם.
האיסלם מסתמך על הנצרות להוכיח שאלוקים עזב אותנו, ואז מסתמך על דברי מוחמד שאלוקים עזב את הנוצרים גם כן.

אז נשאלת השאלה, מהם ההוכחות שהנצרות סיפקה כדי להוכיח שאלוקים אכן היה בגוף אנושי שבני ישראל אכן הרגו? התשובה, כלום. רק אנטישמיות מגעילה חסרת בסיס, קח את הספר הנוצרי הכי עתיק, Matthew, תגיד לי שאפשר לסמוך על מילה שם.

אבל כמו שאמרתי, הגבת בדיוק כמו שציפיתי. תרקוד לחליל של
דבר הנה תיאור של התגובות שלך
2f7.jpg

דבר שני
12 השבטים הם בני עשיו?
לא קראתה את הקוראן כי:
בני ישראל הכופרים קוללו בפי דוד וישוע בן מרים, על כי המרו ועברו את גבול המותר. הם לא אסרו זה על זה את המעשה המגונה אשר עשו. מה נורא הדבר אשר עוללו
— הקוראן, בשורת הפרה, פסוק 78
מצוא תמצא כי היהודים והמצרפים שותפים לאלוהים (עובדי האלילים), איבתם למאמינים גדולה מכל, ומצוא תמצא כי האומרים, נוצרים אנו, אהבתם למאמינים גדולה מכל. כי יש כמרים ונזירים ביניהם ואין שחץ בלבם
— הקוראן, בשורת הפרה, פסוק 82
הקוראן דרך אגב לא מכיל בתוכו דברים מתנך היהודי אני מניח שאתה מדבר על פירוש ששמעתה ממוסלמי.
ודיברנו על זה דרך אגב כמה פעמים
לא תגיע השעה (יום הדין) עד אשר יילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו אותם המוסלמים, ועד אשר יסתתר היהודי מאחורי האבנים והעצים, ואז יאמרו האבנים והעצים: "הו מוסלמי, הו עבד אללה, יש יהודי מתחבא (מאחורי), בוא והרגה
ותאמין לי מעבר כך אפשר לשחק עם החרא מספיק כדיי להצדיק את זה אני זוכר שאני עצמי הייתי צריך להעיר לך כבר כמה פעמים על הקטע עם ישמאל כי אתה לא ידעתה משהו מאוד בסיסי(נחש מי צאצא של ישמעל מי הוא?)
התעצבנתי, לא נעלבתי. היהירות שלך מעצבנת.
זה לא יהירות אתה פשוט לא אוהב את מה שאני אומר ובוחר לראות את כעילבון להיעלב כבר אין לי כוח להסביר לך שאני שונא חרדים ואין משהו נגדם אלא ביקורת כמו שיש לי לכול אדם.

להסביר לך על רגל אחת זה קשה אבל אני ינסה לצמצם את זה הלוח נכתב לפי השפה ולפי צורת הצירוף בערך במאה ה9 לפניי הספירה.
בניגוד למקור בתנך שאומר שנותן תאריך שונה לאירועים (בשביל הקונטסנט זה בערך באותה תקופה שממלכת ישראל עמדה להתמוטט בפעם האלף)
שים לב מואב משועבדת לפי הטאבלט והמקור המקראי אבל לפי הטאבלט היא שוחררה בשלב מוקדם יותר מימה שנאמר מבחינה מסורתית ואף לפיה כמעט כול מואב חזרה לעצמה.
כלומר נעשו שיונים בתנך כדיי לאג'נדה ניצחונית כול שהיא.

אם יהיה לי כוח אני יערוך ויסביר לך עוד

בדיוק ההפך מימה שאמרתי , אני לא טוען שיש לאוכלוסיה מסוימת בעלות בגלל שהם היו כאן קודם אלא כי ככה הקב"ה קבע . וזה המדינה שהוא נתן לנו.

נא לדבר בכבוד שיהיה טעם להמשך הדיון , אז זה לא חבר דמיוני , זה אבא שלי : ) אבא של כולנו .
למה אתה הולך רחוק לשואה , אם בעינייך הקב"ה צריך לשמור עלינו בכל רגע מכל דבר רע , אז למה מישהו קיבל כוויה היום / דו"ח לאוטו , או אם אתה מדבר רק על מקרה מוות לא צריך 6 מליון , אפשר לשאול חס ושלום איפה הוא היה ששכחו ילד 1 באוטו , ילד 1 זה לא מספיק ? או חייל שנפגע , איך יכול להיות עושה מסירות נפש לשמור עלינו ונפגע ?
בשביל לשאול שאלות צריך להיות מוכן לתשובות , אתה נמצא שם בכלל ? אם יהיה תשובה אתה תשנה את הדיעה שלך ? הקב"ה לא חייב לנו כלום , צרות היו עוד שלא היה הסתר פנים , עוד בתקופת מצרים וכדו' . לכל דבר יש סיבה , לא אכנס לזה עכשיו כי זה דיון באמת אינסופי , אבותינו הקדושים עברו חיים לא קלים וגם האימהות הקדושות אז מה נגיד אנחנו , שאנחנו לא מתקרבים לציפורן שלהם מבחינת קדושה ומצוות.

ואני טוען שמי שלא מאמין בתורה וביהדות אז כן ארץ ישראל זה כיבוש , מזה אם לא כיבוש ? אם אני יבוא אלייך הביתה וישתלט לך על הבית זה לא כיבוש ? אבל אם אני יבוא עם מסמכים שזה בכלל בית שלי שקניתי אותו מזמן , וזמן שהייתי בחופשה אתה פלשת אליו , אז זה לא כיבוש ...
הכל שאלה למי זה שייך , לי או לך , אם לי זה לא כיבוש , אם אין תורה אז איך בדיוק ארץ ישראל שייכת לך ? ואם היא לא שייכת לך אז זה כיבוש .

לפתוח עוד דיונים ? איך אדם מוסרי בלי היתר מהתורה יכול לאכול בשר ? צריך להרוג חיות בשביל שאתה תאכל ? להפריד אותם מהמשפחה , להוציא אותם לשחיטה ... אמרתם דרך ארץ קדמה לתורה לא ?

זה בסה"כ מה שטענתי ועל זה היה אמור להתפתח הדיון , כל עוד זה לא לחרדים זה עובר בשקט , שזה לחרדים יש רעש מכל כיוון . (בלי להביע דיעה אם זה טוב שנותנים לחרדים או לא ) מדבר נטו על ה"רעש והשקט".
אחשלי, זה לא אבא של אף אחד. חבר דמיוני זה מה שזה. כל עוד אין לך הוכחה ורק טענות על בסיס ספר פנטזיה אל תבלבל לי את המח.
איזה קל זה לסתום לאנשים את הפה מאחורי מקלדת אה? נו שוין, אם זה גורם לך להרגיש יותר גבר אז שיהיה.
יש לא מעט חרדים שעובדים, האמת שרובם אפילו כן עובדים אבל נוח לך להסתכל רק על אלה שנמצאים בישיבות. אני גם לא בעד לתקצב את זה אבל מצד שני אני גם לא מספיק טיפש כדי להשליך מציאות של כמה מאות אנשים על מגזר של מאות אלפי אנשים, והסיבה שבכלל נכנסתי לדיון איתך היא כי אני עוד יותר לא מספיק טיפש כדי לחשוב שארגון ראווה כמו האו"ם העניק מדינה ליהודים שהתיישבו כאן עוד לפני הקמת האו"ם ונלחמים יום יום על קיומם דווקא בארץ ישראל שהקשר ההיסטורי הכי חזק שלנו אליה הוא התנ"ך, הספר שגם אם יש בו חלק חסר קשר למציאות יש לו גם חלק היסטורי שמתאר את הקשר החזק מאוד בין העם היהודי לארץ ישראל ובלעדיו כנראה שהיום היית רב מכות עם דובי קוטב באיזה יער ברוסיה ולא חי לך בשקט במדינת היהודים.
הקשר של הערבים לנושא הוא מאוד ברור ומוכיח כמה אתה צבוע, אם אתה מלין שאוכלוסייה לא יצרנית מספיק חיה על חשבון כספי ציבור ואתה עובר לסדר היום על כך שיש בארץ אוכלוסייה יותר גדולה מהחרדים, פחות יצרנית מהחרדים ששותה יותר כספים מהחרדים אז אתה צבוע ואין לך זכות דיבור על אף מגזר אחר. כל אדם שיש לו טענות כלפי החרדים חייב לצאת באותן האשמות כלפי החברה הערבית והמפלגות שלה, אותן מפלגות שהממשלה שמרפרוף כאן אתה תומך שלה נותנת לה סכומי כסף שהחרדים מעולם לא ראו ולא ראיתי ממך מילה בנושא. לזה קוראים מוסר כפול וצביעות.

לא רק שהטענה הזאת לא נכונה היסטורית ומעידה על בורות בלתי נתפסת בהיסטוריה של ארץ ישראל, אם מישהו היה משתמש בלוגיקה פשוטה נגדך הוא היה אומר לך שבעצם המשפט הזה אתה מאשר את קיומו של אלוהים כי אם בשואה הוא נעלם לגמרי לדבריך סימן שלפני כן הוא היה קיים.
עוד ליצן שרק מדבר בלי להוכיח שום דבר.
יש פה קטע נחמד שכל החרדים והביביסטים טוענים המון טענות ללא שום ביסוס, מפיצים שקרים וטענות כזב.
כאשר מעמידים אותם על השגיאות שלהם ומפריכים להם את הטענות הם בורחים עם הזנב בין הרגליים ועוד נעלבים.
אנא ממכם, די להיות פאתטים.

ארתור, למה אתה כ״כ כעוס? אתה לא נינוח ועושה רושם שתתקשה להשלים משפט בלי לרשום ביביסטים.
תקליל, גם ככה כל הדיון הזה תיאורטי.

אחשלי, זה לא אבא של אף אחד. חבר דמיוני זה מה שזה. כל עוד אין לך הוכחה ורק טענות על בסיס ספר פנטזיה אל תבלבל לי את המח.
.
סתם שאלה , אם סבא שלך מספר על אבא שלו , ואתה אומר לו תראה לי אותו , והוא אמר לך אין לי תמונות. אתה אומר לו שזה חבר דמיוני ?
להבדיל אלף אלפי הבדלות אבל בגדול לשאלתך
יש הוכחות ויש עדויות , אם תרצה לשמוע לקרוא אתה תראה גם בעצמך .

תבדוק את כל ההיסטוריה שלנו , איך התורה באה מכל מקום אותו דבר , התפילין אותו דבר , הגמרא , העדויות שיש בגמרא על העולם כמו משולש ברמודה , על החיות הטמאות וטהורות , איזה עוד דבר אתה רוצה ?

אם אני יגיד לך להסתכל על השמש אחרי כמה שניות אתה לא מצליח ומסתנוור , שזה סה"כ בריאה של הבורא , אז את הבריאה שלו אתה לא מצליח לראות , אותו אתה רוצה לראות ?

נברא לא יכול להבין בורא , כי אם היה מבין אז הבורא לא היה בורא . יש לו יכולות שאין לנו לתאר ולהבין בשכל אנוש , אבל הוא היה הווה יהיה , אחד יחיד ומיוחד , מלך מלכי המלכים ברא את העולם .

לא כל מה שאתה לא רואה זה אומר שהוא לא קיים . איך נברא העולם שאלת את עצמך פעם ? עברת פעם על התורה , קצת סיפורי גמרא , חומש , נביאים ?

עוד ליצן שרק מדבר בלי להוכיח שום דבר.
יש פה קטע נחמד שכל החרדים והביביסטים טוענים המון טענות ללא שום ביסוס, מפיצים שקרים וטענות כזב.
כאשר מעמידים אותם על השגיאות שלהם ומפריכים להם את הטענות הם בורחים עם הזנב בין הרגליים ועוד נעלבים.

קורא למישהו ליצן שרק מדבר בלי להוכיח שום דבר למישהו >> רק מדבר בלי להוכיח שום דבר ממה שהוא אומר, ובטח שלא מעמיד אף אחד על השגיאות שלו.
קורא לאחרים פתטיים >> מדבר כמו ערס צעצוע בן 12, מתלונן שחרדים שותים כסף מהמדינה ושותק כשהוכח לו שאוכלוסייה אחרת שותה פי כמה יותר כסף.
אגב, אני לא ביביסט ובטח שלא חרדי ואם תסביר לי מה הקשר בין הדברים האלה לבין מה שאני אמרתי לך אולי אפשר יהיה לקחת אותך ברצינות טוב אחשילי היקר?

סתם שאלה , אם סבא שלך מספר על אבא שלו , ואתה אומר לו תראה לי אותו , והוא אמר לך אין לי תמונות. אתה אומר לו שזה חבר דמיוני ?
להבדיל אלף אלפי הבדלות אבל בגדול לשאלתך
יש הוכחות ויש עדויות , אם תרצה לשמוע לקרוא אתה תראה גם בעצמך .

תבדוק את כל ההיסטוריה שלנו , איך התורה באה מכל מקום אותו דבר , התפילין אותו דבר , הגמרא , העדויות שיש בגמרא על העולם כמו משולש ברמודה , על החיות הטמאות וטהורות , איזה עוד דבר אתה רוצה ?

אם אני יגיד לך להסתכל על השמש אחרי כמה שניות אתה לא מצליח ומסתנוור , שזה סה"כ בריאה של הבורא , אז את הבריאה שלו אתה לא מצליח לראות , אותו אתה רוצה לראות ?

נברא לא יכול להבין בורא , כי אם היה מבין אז הבורא לא היה בורא . יש לו יכולות שאין לנו לתאר ולהבין בשכל אנוש , אבל הוא היה הווה יהיה , אחד יחיד ומיוחד , מלך מלכי המלכים ברא את העולם .

לא כל מה שאתה לא רואה זה אומר שהוא לא קיים . איך נברא העולם שאלת את עצמך פעם ? עברת פעם על התורה , קצת סיפורי גמרא , חומש , נביאים ?
גבר, מה חפרת פה? תביא הוכחה מוכחשית לקיום אלוהים או אל תבלבל את המח.
העולם נברא בידי המפץ הגדול. התורה זאת המצאה, כנ"ל שאר הדברים.
ארתור, למה אתה כ״כ כעוס? אתה לא נינוח ועושה רושם שתתקשה להשלים משפט בלי לרשום ביביסטים.
תקליל, גם ככה כל הדיון הזה תיאורטי.
הדבר היחיד שתיאורטי פה זה אלוהים ותרומת החרדים למדינה.
קורא למישהו ליצן שרק מדבר בלי להוכיח שום דבר למישהו >> רק מדבר בלי להוכיח שום דבר ממה שהוא אומר, ובטח שלא מעמיד אף אחד על השגיאות שלו.
קורא לאחרים פתטיים >> מדבר כמו ערס צעצוע בן 12, מתלונן שחרדים שותים כסף מהמדינה ושותק כשהוכח לו שאוכלוסייה אחרת שותה פי כמה יותר כסף.
אגב, אני לא ביביסט ובטח שלא חרדי ואם תסביר לי מה הקשר בין הדברים האלה לבין מה שאני אמרתי לך אולי אפשר יהיה לקחת אותך ברצינות טוב אחשילי היקר?
למה אתה ממשיך לילל?תביא הוכחה או או שאל תבלבל לי את המח.

לא בקטע רע אבל נראה שאתה דלוק על להתנגש נגד הקבוצות האלו ,אני לא מסכים איתם על הרבה דברים אבל אני לא יכנס לפסים אישיים רק מזה שאני לא מסכים אתם.
לא הביסטים זה מה שאתה חושב ולא כול החרדים הם מה שאתה חושב.

שוב אתה מתנסח בצורה יפה מאוד ומסביר ועושה רושם שאתה מבין את הנושא .

אבל בוא נגיד (לא שבדקתי את הנושא) שהבנו שרושם הכסף מגיע מהעשירון העליון , עכשיו ידוע לנו כל אחד מהעשירונים האלה למי משתייך ? שמע אני אחד שחייתי ב2 העולמות לא קיבלתי שקל יותר מאז שלבשתי כיפה וציצית .
מה גם כמה חרדים יש בארץ ? האם אתה מחשיב רק את החרדים חרדים חרדים או כל אדם דתי ? מזה חרדי בניסוח הזה שהם עושים את הבדיקה הכלכלית ? יש בישראל אולי 100 אברכי כולל , שגם חלקם עובדים (לא במשרות מלאות כמובן) .
אז לבוא ולדבר על 100 אלף איש , שגם ככה חיים בדוחק , לא תגיד חיי פאר . איך אפשר להגיע שה100 אלף האלה מעיקים על הקופה , בזמן שעפים פה מליונים ומילארדים על ימין ועל שמאל לעוד מקומות ? בחישוב גס אני לא חושב שתיקצוב אברכים עולה יותר מ900 מליון שקל לשנה .

" על פי הודעת משרד האוצר, תקציב המדינה ל-2021 יעמוד על כ-432.5 מיליארד שקל ועל כ-452.5 מיליארד שקל ב-2022. "

אתה מדבר על 900 מליון שזה מפרק את התקציב וכל הרעש סביב החרדים זה בגלל זה ?
או שאתה רוצה לדבר על זה שהמשכורת שלהם נמוכה ? כי אם כן מה תגיד על סטודנטים ? שבמשך 3-7 שנים לא מכניסים כמעט כסף למדינה מהמס , ומה תגיד אולי בעתיד יכניסו מעבודה ? גם אברך אולי יהיה דיין . אדם שמרוויח הרבה אחרי זה שמפוטר גם לוקח מהמדינה הרבה ... גם מענק הריון לנשים לוקחות הרבה ..
אני לא מצליח עדיין להבין את הנקודה איפה לדעתך הציבור החרדי מקבל יותר מאשר ציבורים אחרים ? אצלכם תחביב ספורט ותרבות וזה מתוקצב אצלנו זה אברכים , מה עוד ? הנושא של ההטבות לשכר נמוך ? זה לא לחרדים , זה לכל המדינה , מי שמרוויח כך וכך מקבל הנחה כך וכך . אי אפשר לקרוא לחילוני / ערבי שמקבל קצבה ככמו חרדי כאדם בסדר ולחרדי שמקבל אותו דבר כאוכל חינם.
כמה באמת משלמת המדינה ללומדי תורה ולילדיהם?

דרך אגב סתם נתון שלא מדברים עליו , כמה עולה למדינת ישראל המסתננים ? וקשה לעשות חישוב של זה כי דברים כמו שיטור על התפרעויות / אלימות וכדו' וטיפול בפצועים שנפגעו מהם מינית/פיזית לא נכללים בדבר כזה . יש כלכך הרבה דברים שעולים כסף למדינה שהם לא בצדק לכל הדיעות ועליהם לא מדברים .
השאלה בחרדים שאתה מתכוון הבעיה היא שלטענתך הם לא עשירים ומרוויחים מעט מידי ולא מכניסים כסף למדינה ? אז מה ההבדל משאר האוכלוסיות , אתה יודע כמה חילונים יש שמרוויחים מעט ומקבלים המון סבסוד מהמדינה בהמון תחומים (לימודים ועוד ועוד) וגם בקושי משלמים מיסים ? אם הטענה זה למה הם לא עובדים שישלמו מס , תחשב בשנה כמה חילונים בחו"ל ובאותו חודש לא עובדים ולא משלמים (שלא נדבר על טיולים ארוכים שפתאום חצי שנה לא משלם מיסים)
אתה מדבר על תקצוב האברכים ? אבל גם החילונים / הערבים יש דברים שהם ורק הם נהנים מהם שזה מתוקצב .

אני באמת לא מבין מה ההבדל בין האוכלוסיות , איפה לעניות דעתך החרדי מקבל משהו שאתה חושב שזה מוגזם וששאר הציבורים לא מקבלים . הם מקבלים תיקצוב אברכים ולא מכניסים כסף לדעתך? לעומת חילונים שאתה מודה שמקבלים כסף אבל הם לעומתם משלמים לעצמם ? אני לא בטוח שזה נתון נכון ידידי.
דרך אגב ידוע לי שבטורניר שהיה עכשיו שהישראלים זכו כמעט כל האנשים רצו להעביר חוק (או שהעבירו) שלא יקחו להם מס מהזכייה , מה דעתך על זה ? איזה סיבה יש שאותו אחד שהרוויח לא ישלם מס ? לא יודע נשמע לי כמו לקבל רק את עצמי את הדיעות שלי וכל מה שהאחר מקבל בגלל שאני לא נהנה מזה , זה לא מוצדק וזה גנב ואוכל חינם.

בחלק השני של הטקסט ניכר שנפל לך חלק מהאסימון למה שאני מדבר עליו. את שאר התמונה משלימים הגרף והמאפיינים של החברה החרדית שציינתי בתגובות קודמות. כל שאר השאלות לא באמת רלוונטיות, הן רק מסיטות את הדיון לבעיות אחרות במדינה או לפינות שאפשר להסיק את התשובה עליהן מהגרף או שהן שוליות מכדי להתייחס ברצינות (מסתננים, באמת? רשומים בקושי 30K כאלה בישראל כיום).
שורה תחתונה, אם בגרף אנחנו רואים ש-9 מ-10 שכבות האוכלוסיה החרדית הן כחולות, זה אומר ש-90% מהאוכלוסיה החרדית לא מסוגלים לממן בעצמם את שירותי החינוך, הבריאות והרווחה שהם צורכים, אנשים אחרים משלמים להם את החשבון. קל וחומר שגם בהוצאות אחרות של הממשלה החרדים לא מהווים מקור מימון (מהמיסים שכתובים בגרף), בין אם הם צורכים אותן או לא.
ואם יש עוד אוכלוסיה בסדר גודל כזה ועם מאפיינים רלוונטים, אז זו פשוט עוד בעיה נוספת ודיון אחר שמתקיים במקביל ולא סיבה להתעלם מהחרדים. זו הסיבה שיש גם גרף נפרד לערבים, שיוצרים בעיה דומה וגם הם בעלי מאפיינים ייחודיים שמצדיקים את היחס הנפרד (אם כי מעט שונים מהחרדים, לטובה ולרעה).

אל תיקח אותו קשה הוא חלק מהכת רלב שכל מי שחושב אחרת ממנו נחשב לביביסט גם אם הצביע למפלגות אחרות. כל ניסיון שלך להסביר יפול על אוזניים ערלות כי המטרה היא סתימת פיות (כפי שהוא נוהג לכתוב למספר חברים כאן במספר דיונים שונים) והתשה.

נערך לאחרונה:
גבר, מה חפרת פה? תביא הוכחה מוכחשית לקיום אלוהים או אל תבלבל את המח.
העולם נברא בידי המפץ הגדול. התורה זאת המצאה, כנ"ל שאר הדברים.
.
אחי רשמתי לך , אולי לא קראת או שזה היה חפירה בשבילך .
בשבילי מספיק בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ אבל רשמתי לך עוד דוגמאות שרושמות בגמרא ובכלל בתורה שלנו שמעידות שיש בורא לעולם .

לא המפץ הגדול , שני לוחות התנגשו היה פיצוץ נוצר עולם , בני אדם , חיות , הכל כלכך מסודר ומדויק אצל האדם , אצל החיות , מצחיק לשמוע מישהו אומר על התורה המצאה חס ושלום ובמשפט אחד להגיד המפץ הגדול .

דבר הנה תיאור של התגובות שלך
2f7.jpg

דבר שני

לא קראתה את הקוראן כי:
בני ישראל הכופרים קוללו בפי דוד וישוע בן מרים, על כי המרו ועברו את גבול המותר. הם לא אסרו זה על זה את המעשה המגונה אשר עשו. מה נורא הדבר אשר עוללו
— הקוראן, בשורת הפרה, פסוק 78
מצוא תמצא כי היהודים והמצרפים שותפים לאלוהים (עובדי האלילים), איבתם למאמינים גדולה מכל, ומצוא תמצא כי האומרים, נוצרים אנו, אהבתם למאמינים גדולה מכל. כי יש כמרים ונזירים ביניהם ואין שחץ בלבם
— הקוראן, בשורת הפרה, פסוק 82
הקוראן דרך אגב לא מכיל בתוכו דברים מתנך היהודי אני מניח שאתה מדבר על פירוש ששמעתה ממוסלמי.
ודיברנו על זה דרך אגב כמה פעמים
לא תגיע השעה (יום הדין) עד אשר יילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו אותם המוסלמים, ועד אשר יסתתר היהודי מאחורי האבנים והעצים, ואז יאמרו האבנים והעצים: "הו מוסלמי, הו עבד אללה, יש יהודי מתחבא (מאחורי), בוא והרגה
ותאמין לי מעבר כך אפשר לשחק עם החרא מספיק כדיי להצדיק את זה אני זוכר שאני עצמי הייתי צריך להעיר לך כבר כמה פעמים על הקטע עם ישמאל כי אתה לא ידעתה משהו מאוד בסיסי(נחש מי צאצא של ישמעל מי הוא?)

זה לא יהירות אתה פשוט לא אוהב את מה שאני אומר ובוחר לראות את כעילבון להיעלב כבר אין לי כוח להסביר לך שאני שונא חרדים ואין משהו נגדם אלא ביקורת כמו שיש לי לכול אדם.

להסביר לך על רגל אחת זה קשה אבל אני ינסה לצמצם את זה הלוח נכתב לפי השפה ולפי צורת הצירוף בערך במאה ה9 לפניי הספירה.
בניגוד למקור בתנך שאומר שנותן תאריך שונה לאירועים (בשביל הקונטסנט זה בערך באותה תקופה שממלכת ישראל עמדה להתמוטט בפעם האלף)
שים לב מואב משועבדת לפי הטאבלט והמקור המקראי אבל לפי הטאבלט היא שוחררה בשלב מוקדם יותר מימה שנאמר מבחינה מסורתית ואף לפיה כמעט כול מואב חזרה לעצמה.
כלומר נעשו שיונים בתנך כדיי לאג'נדה ניצחונית כול שהיא.

אם יהיה לי כוח אני יערוך ויסביר לך עוד
מצטער על הדיון בינינו, החלטתי לא להמשיך אותו כי אני מעריך אותך, ואני חושב שמשני צידי המתרס יש אי הבנות. אשמח לקיים איתך את הדיון פנים מול פנים בהזדמנות, בצורה שנצליח להבין אחד את השני.

לא בקטע רע אבל נראה שאתה דלוק על להתנגש נגד הקבוצות האלו ,אני לא מסכים איתם על הרבה דברים אבל אני לא יכנס לפסים אישיים רק מזה שאני לא מסכים אתם.
לא הביסטים זה מה שאתה חושב ולא כול החרדים הם מה שאתה חושב.
אין פה שום דבר אישי כלפי אף אחד, לא קיללתי איש או ציינתי דבר שאינו נכון.
לא טובה לאנשים האמת בשום צורה, זאת הבעיה.
בשבילי מספיק בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ אבל רשמתי לך עוד דוגמאות שרושמות בגמרא ובכלל בתורה שלנו שמעידות שיש בורא לעולם .

לא המפץ הגדול , שני לוחות התנגשו היה פיצוץ נוצר עולם , בני אדם , חיות , הכל כלכך מסודר ומדויק אצל האדם , אצל החיות , מצחיק לשמוע מישהו אומר על התורה המצאה חס ושלום ובמשפט אחד להגיד המפץ הגדול .
כתבת, לא רשמת.
קראתי, כתבת המון שטויות דברים שלא מסתדרים אחד עם השני. בעצם העברת כמה וכמה נושאים בתגובה אחת.

אתה לא יודע כיצד המפץ הגדול התרחש ואתה עוד מבלבל את המח, אנא ממך תפסיק להיות כזה מביך.
לך תלמד ליבה.
אל תיקח אותו קשה הוא חלק מהכת רלב שכל מי שחושב אחרת ממנו נחשב לביביסט גם אם הצביע למפלגות אחרות. כל ניסיון שלך להסביר יפול על אוזניים ערלות כי המטרה היא סתימת פיות (כפי שהוא נוהג לכתוב למספר חברים כאן במספר דיונים שונים) והתשה.
אוי, לא אמרת מקודם שאתה מפסיק לדון איתי?
אתה בסה"כ כלב שרק נובח ולא נושך. כל הזמן בוכה ובוכה אבל לא עושה כלום לשנות את המצב.
תפסיק עם הביביזם העלוב הזה ותתקדם.

הא, אתה ממשיך לבלבל את המח על סתימת פיות. טוב נו, עוד ביביסט שמשתמשים במושגים והגדרות שאין לו שום מושג בנוגע אלהיין.
בוא תראה לי מתי עשיתי פה סתימת פיות. אני אמתין 😃

המפץ הגדול =/= פיצוץ, אלא התרחבות של היקום כפי שאנחנו מכירים אותו כיום, כדור הארץ נוצר מתהליכים טבעיים שעד היום קורים ביקום, בשילוב של גורמים שגם נוצרו פה שאיפשרו חיים שהתפתחו מיצורים חד תאיים לכל המינים שאנחנו מכירים כיום בתהליכים שלקחו כבערך 4 מיליארד שנים.

כתבת, לא רשמת.
קראתי, כתבת המון שטויות דברים שלא מסתדרים אחד עם השני. בעצם העברת כמה וכמה נושאים בתגובה אחת.

אתה לא יודע כיצד המפץ הגדול התרחש ואתה עוד מבלבל את המח, אנא ממך תפסיק להיות כזה מביך.
לך תלמד ליבה.

אוי, לא אמרת מקודם שאתה מפסיק לדון איתי?
אתה בסה"כ כלב שרק נובח ולא נושך. כל הזמן בוכה ובוכה אבל לא עושה כלום לשנות את המצב.
תפסיק עם הביביזם העלוב הזה ותתקדם.

הא, אתה ממשיך לבלבל את המח על סתימת פיות. טוב נו, עוד ביביסט שמשתמשים במושגים והגדרות שאין לו שום מושג בנוגע אלהיין.
בוא תראה לי מתי עשיתי פה סתימת פיות. אני אמתין 😃
זה מה שמיוחד בך כל מי שחושב אחרת ממך הוא ביביסט, תמשיך עם סתימת הפיות.

בכל אופן לא דנתי איתך אלא הבהרתי לחברים שידעו עם מי יש להם עסק היינו לא דיברתי איתך אלא עליך.

מרגיש צורך לטובת הכלל להביא דוגמה לתגובה מגעילה של סתימת פיות שמחקו לך:
D5BC26BA-765F-484A-9A68-DBEB7BE28750.jpeg

עכשיו נראה איך אתה עם עובדות...

נערך לאחרונה:
מצטער על הדיון בינינו, החלטתי לא להמשיך אותו כי אני מעריך אותך, ואני חושב שמשני צידי המתרס יש אי הבנות. אשמח לקיים איתך את הדיון פנים מול פנים בהזדמנות, בצורה שנצליח להבין אחד את השני.
וחזרנו לאותה נקודה שוב אפילו לאותו משפט שאתה אומר ברגע שאני נותן לך תשובה,מה שתגיד מקווה שהפעם אתה באמת רציני ונחה נפשך.

להגיד למישהו שהוא מבלבל את השכל זה לא מכבד, לתקוף קבוצה שלמה ולהכליל אותה זה לא מכבד.
אתה מנסה לצייר את ביבסיטים כמשהו כי זה נוח לך אותו דבר עם החרדים.
סוד קטן אני מכיר יותר כמה חרדים בחיי ולא מעט ביביסטים הם היו רבים בלי הפסק עם אלחנן ועם Biggg
למה? כי מסכים איתם בכלל על הדברים שנאמרו בפוסט אבל האם זה אומר שאני חייב צריך להניח שזאת דעתם של כול החרדים? והביסטים?
לא אני שופט כול בן אדם לפי עצמו.
וגם אתה צריך כי כרגע אתה פשוט מחפש כול תירוץ להעליב את שתי הקבוצות האלו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית