הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסים חדשים ותחבורה ציבורית

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך
לבקשתך -
בעברית החדשה נמשכת ההבחנה בין הפעלים כָּתַב ורָשַם. הפועל רָשַׁם משמש עד ימינו בהקשר של סרטוט וציור – בהמשך לשימוש הבסיסי של חריטה וסימון, ומכאן המילים תַּרְשִׁים ורִשּׁוּם (סרטוט בעיפרון או בפחם). בהקשר של כתיבת אותיות הפועל רָשַׁם מציין כתיבה של דברים קצרים, כגון תזכורת ביומן, מספר טלפון באלפון או הערה ביומן המורה, ולעיתים הוא מציין גם כתיבה מהירה, כגון כתיבה תוך כדי דיבור של זיכרון דברים (הקרוי גם תרשומת). נוסף על שימושים אלו רָשַׁם פירושו גם 'הכניס לרשימה', שהרי רשימה היא מעין אוסף של סימנים – של שמות אנשים וכדומה.

בשנים האחרונות הולך ופושט המנהג להשתמש בפועל רָשַׁם בכל הקשר שבו משתמשים בפועל כָּתַב – אם מתוך חוסר הבחנה בין הפעלים ואם מתוך מחשבה שהפועל רָשַׁם מעיד על לשון גבוהה. ואולם המקפידים בלשונם מבחינים גם בימינו בין השניים. כך למשל נשתמש בשם התואר רָשׁוּם במשפטים כגון 'רשום בספר השיאים', 'רשום בפנקס הבוחרים' במשמעות 'נמצא ברשימה', וכמובן בצירוף 'מכתב רשום'. לעומת זאת נעדיף את שם התואר כָּתוּב בהקשרים כלליים יותר של הבעת מילים באמצעות אותיות, כגון 'כתוב בתורה', 'כתוב באתר החדשות'.

כבודו יכול לחזור על התשובה שלו "גבר חפרת תפסיק לבלבל את המוח"

לגבי הנושא עצמו בכלל דיברנו על מה שהחרדים מקבלים לעומת אחרים , אתה רוצה לפתוח דיון איך נוצר העולם , אתה חושב המפץ הגדול או לא יודע מה , אני יודע שיש בורא לעולם והוא ברא אותו , רוצה הוכחה ? פתח תנ"ך פסוק ראשון , בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ.

המשך יום טוב ידידי.
בעצם הבאת את הטענה אשר מחזקת את דברי, תודה לך.

הנושא עצמו, עניתי לך על זה כמה וכמה פעמים. אבל אענה בצורה בסיסית ומפורטת יותר אולי תצליח להבין הפעם. החרדים הם עלוקות על גבי החברה, אינם מתגייסים ולא תורמים למדינה[זק"א, יד שרה וכדומה... הינם ארגונים אשר ממונים בסופו של יום בידי תרומות ומיסים. השכר של העובדים שם ממון בידי מיסים\תרומות ואינו הולך למס הכנסה]. הם רק לוקחים לוקחים אבל לא מחזירים שום דבר בחזרה[לא כולם כאלה כמובן, אבל רוב הגדול].

בנוגע לבריאת העולם, אתה שוב שולח אותי לספר פנטזיה?תשמע, תשחרר מהחבר הדמיוני שלך. היית אמור להבין את זה כבר בגיל 8.

פני שאתה מדבר על אינטלגנציה, תלמד לכתוב בלי שגיאות.
*אתן

אני מבין שאתה מתקשה בהבנת הנקרא, אתה מנסה כבר כמה וכמה הודעות לגרום לי לעשות משהו ונכשל כל פעם.
אולי תדרוש שוב ואז אעשה?
אני מנסה לגרום לך להוכיח לכול הפורום שאתה דביל ואני מאוד מצליח בזה,ודרך אגב באמת יש לי פטור וסיבה טובה לכך, אתה פשוט עילג .
רוצה גם דוגלי חמוד? כי הזנב עדיין בין הרגליים שלך

upload_2021-8-25_20-48-51.png

בעצם הבאת את הטענה אשר מחזקת את דברי, תודה לך.

הנושא עצמו, עניתי לך על זה כמה וכמה פעמים. אבל אענה בצורה בסיסית ומפורטת יותר אולי תצליח להבין הפעם. החרדים הם עלוקות על גבי החברה, אינם מתגייסים ולא תורמים למדינה[זק"א, יד שרה וכדומה... הינם ארגונים אשר ממונים בסופו של יום בידי תרומות ומיסים. השכר של העובדים שם ממון בידי מיסים\תרומות ואינו הולך למס הכנסה]. הם רק לוקחים לוקחים אבל לא מחזירים שום דבר בחזרה[לא כולם כאלה כמובן, אבל רוב הגדול].

בנוגע לבריאת העולם, אתה שוב שולח אותי לספר פנטזיה?תשמע, תשחרר מהחבר הדמיוני שלך. היית אמור להבין את זה כבר בגיל 8.
זה שאתה רושם את הדברים האלה זה לא הופך את זה לנכון , העלתי סירטון בעמ' הקודמים אתה יכול להעיף מבט ולהסתכל מנקודה אחרת על הנושא . (למרות שעושה רושם שאתה לא מעוניין להסתכל מנקודה אחרת אלא רק להשמיע את דעתך ולהשתיק את האחר)
בנוסף .
דבר שני אתה יכול להסביר לי איך לדעתך בתורה כתוב לדוגמא שכל מה שאוכלים מהים צריך לבדוק 2 דברים , אם יש לו קשקשים וסניפרים הוא כשר ובאה התורה ואומרת כל חיה בים שיש לו קשקשים יש לו סניפרים .

יש לך הסבר איך דבר שנכתב לפני 2000 שנה ידע את זה ?

🤣🤣🤣 משפט שכל הבכירים בצהל ובבממשלות הקודמות עשו עליו קריירה, כולל איזה אחד שעמד שנים בראש הממשל. 12 שנים הפציצו את הדרום, עכשיו נזכרת לבקר?
אני מקווה שיגיע יום בו כולנו נבין שפוליטיקאים זה דבר גרוע וכולם אותה הגברת בשינוי אדרת.
עד אז נמשיך לחלום, תרתי משמע.

סוף סוף דבר אחד במדינה הזאת עומד להשתנות לטובה

246616444_4756622754382186_3322341546191997745_n.jpg

תקציב המדינה לשנת 2022 עבר בהצלחה ותקציב התחבורה יהיה 38 מיליארד שקל ש-80% ממנו יופנה לתחבורה הציבורית

. במסגרת תכנית חומש יוקצו -
- 6 מיליארד שקל לנתיבי תחבורה ציבורית.
- 3.5 מיליארד שקל למסופי אוטובוסים.
- 46 מיליארד שקל לרכבות.
- 2 מיליארד שקל לצמצום פערים בחברה הערבית.
- כאמור, 7.5 מיליארד שקל להגברת התדירות.
- יסללו 500 ק"מ של נתיבי תחבורה ציבורית.
- אוטובוסים מהערים סביב אזור אגרת הגודש יצאו כל 5–15 דקות.

upload_2021-10-28_18-41-51.png

וואו, אשכרה תוכנית לשיפור התחב"צ והקלת הפקקים.
אז בעצם כץ, רגב וסמוטריץ' היו חרא שרי תחבורה?מפתיע.

וואו, אשכרה תוכנית לשיפור התחב"צ והקלת הפקקים.
אז בעצם כץ, רגב וסמוטריץ' היו חרא שרי תחבורה?מפתיע.

גם את מירב מיכאלי היה צריך לשכנע להעביר כסף לתחבורה הציבורית כי בהתחלה היא התנגדה אבל השתכנעה לאחר מכן.

זה היה יכול להיות אמין אם זה לא היה מגיע מעמית סגל, הבנאדם שמפיץ פייק ניוז וחצאי אמיתות על ימין ועל שמאל.
גם את מירב מיכאלי היה צריך לשכנע להעביר כסף לתחבורה הציבורית כי בהתחלה היא התנגדה אבל השתכנעה לאחר מכן.
בסופו של יום היא עשתה את מה שנדרש לעומת קודמייה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית