הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כפיית חיסונים

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך
אבל זה גם לא סוף העולם,
אתה מבין שאתה קיבלת את זה בקל ?
לי היה יותר קשה למשל
ולאמא שלי בכלל היה קשה, להיות במיטה כל היום עם קשיי נשימה רציניים זה לא משהו "קל" או להגיד דבר כמו "אני אחכה שאני אחטוף את זה"
במקרה היה לך מזל ותודה לאל על כך כי ראיתי את אמא שלי סובלת וזה לא היה מראה יפה לעיניים

אתה מבין שאתה קיבלת את זה בקל ?
לי היה יותר קשה למשל
ולאמא שלי בכלל היה קשה, להיות במיטה כל היום עם קשיי נשימה רציניים זה לא משהו "קל" או להגיד דבר כמו "אני אחכה שאני אחטוף את זה"
במקרה היה לך מזל ותודה לאל על כך כי ראיתי את אמא שלי סובלת וזה לא היה מראה יפה לעיניים
מצטער על מה שאתה ואמא שלך עברתם, ואני גם מבין מדוע התחסנתם.
אבא שלי עבר סיבוך בלב מהחיסון, אז תבין את הרתיעה שלי מלהתחסן.

כמו שאמרתי, יש פחד מהמחלה ופחד מהחיסון, וכל אחד בוחר באחד מהם בגלל שיקולים שונים.
אני לא קורא לאף אחד לא להתחסן, אני פשוט לא מתחסן, ועכשיו ברוך ה' מחלים, ואני לא מבין את הפניקה של המחוסנים, אבל אולי זה כמו שכתבת, חווית דברים שגורמים לך לפחד להתקרב למי שאינו מחוסן, אני מבין.

כמו שאמרתי, יש פחד מהמחלה ופחד מהחיסון, וכל אחד בוחר באחד מהם בגלל שיקולים שונים.
אני לא קורא לאף אחד לא להתחסן, אני פשוט לא מתחסן, ועכשיו ברוך ה' מחלים, ואני לא מבין את הפניקה של המחוסנים, אבל אולי זה כמו שכתבת, חווית דברים שגורמים לך לפחד להתקרב למי שאינו מחוסן, אני מבין.
סיבוך בלב מהחיסון-זה משהו שמצאת בחיפוש שלך בגוגל או שזה הבחנה של הרופא?

אני לא מפחד מזה, למה להניח דברים כאלה סתם?
אין לי בעיה לפגוש אותך, ללחוץ לך את היד ומה לא
אבל אתה מתייחס למחלה בקלות. אני יכול להבין את הפחד בלהתחסן אבל זה או שאתה תחלה שוב וזה יהיה רציני יותר ומי יודע מה יהיה או להתחסן ואני חושב שעדיף להתחסן מאשר לסכן את עצמך ואת הסביבה

אני לא מפחד מזה, למה להניח דברים כאלה סתם?
אין לי בעיה לפגוש אותך, ללחוץ לך את היד ומה לא
אבל אתה מתייחס למחלה בקלות. אני יכול להבין את הפחד בלהתחסן אבל זה או שאתה תחלה שוב וזה יהיה רציני יותר ומי יודע מה יהיה או להתחסן ואני חושב שעדיף להתחסן מאשר לסכן את עצמך ואת הסביבה
יש מצב בעתיד שאתחסן, אני לא פוסל.
כרגע אני מעדיף את הסיכון של קרונה מאשר של החיסון.
הרבה דברים יתגלו רק בעוד כמה שנים, כמו שהיה עם עישון, אולי יגלו שמי שחלה בקרונה יהיה לו בעיות מסוימות בעתיד, ואולי יגלו את זה על החיסון, לך תדע.

כרגע מוקדם לי לקבל סיוע רפואי שאני לא בטוח בו, אני מעדיף את המחלה.

התמודדתי עם קרוהן, ראיתי איך ברפואה שופכים עליך חומרים מסוכנים בתקווה שמשהו יעבוד בלי לקחת בחשבון אם הגוף שלך שמתפרק לאט לאט.
קיבלתי 5 סוגי אנטיביוטיקה, 80 מ"ג פרדניזון כל יום ואכלתי רק זונדה למשך כמה חודשים. ובנוסף על זה קיבלתי זריקות היומירה. כולן עם סיכונים הזויים, אבל הרפואה רואה מחלה שצריך לחסל, ולפעמים זה מגיע על חשבון הגוף, לפעמים מיד, ולפעמים שנים קדימה. אני את הסיכונים האלו הפסקתי, הפסקתי להקשיב לרופא שלי לטובת דעות אחרות, וזה השתלם לי. הפרוגנוזה של חולה כמוני היה מאוד עגום, החלטתי שהבריאות שלי זה האחריות שלי, ולא של אף אחד אחר, הרופא לא יפצה אותי על קריסת לבלב, סרטן מעי הגס, או סיבוך בניתוח להוצאת המעיים שלי (ואין פיצוי בעולם לזה).
זה הגוף שלי, ואני אדאג לו לפי איך שאני חושב שנכון.
מצטער אם זה מפחיד אנשים הדרך שלי לדאוג לעצמי, אבל אני בעד שאנשים ילמדו את הנושא ויחליטו בשביל עצמם.

יש מצב בעתיד שאתחסן, אני לא פוסל.
כרגע אני מעדיף את הסיכון של קרונה מאשר של החיסון.
הרבה דברים יתגלו רק בעוד כמה שנים, כמו שהיה עם עישון, אולי יגלו שמי שחלה בקרונה יהיה לו בעיות מסוימות בעתיד, ואולי יגלו את זה על החיסון, לך תדע.

כרגע מוקדם לי לקבל סיוע רפואי שאני לא בטוח בו, אני מעדיף את המחלה.

התמודדתי עם קרוהן, ראיתי איך ברפואה שופכים עליך חומרים מסוכנים בתקווה שמשהו יעבוד בלי לקחת בחשבון אם הגוף שלך שמתפרק לאט לאט.
קיבלתי 5 סוגי אנטיביוטיקה, 80 מ"ג פרדניזון כל יום ואכלתי רק זונדה למשך כמה חודשים. ובנוסף על זה קיבלתי זריקות היומירה. כולן עם סיכונים הזויים, אבל הרפואה רואה מחלה שצריך לחסל, ולפעמים זה מגיע על חשבון הגוף, לפעמים מיד, ולפעמים שנים קדימה. אני את הסיכונים האלו הפסקתי, הפסקתי להקשיב לרופא שלי לטובת דעות אחרות, וזה השתלם לי. הפרוגנוזה של חולה כמוני היה מאוד עגום, החלטתי שהבריאות שלי זה האחריות שלי, ולא של אף אחד אחר, הרופא לא יפצה אותי על קריסת לבלב, סרטן מעי הגס, או סיבוך בניתוח להוצאת המעיים שלי (ואין פיצוי בעולם לזה).
זה הגוף שלי, ואני אדאג לו לפי איך שאני חושב שנכון.
מצטער אם זה מפחיד אנשים הדרך שלי לדאוג לעצמי, אבל אני בעד שאנשים ילמדו את הנושא ויחליטו בשביל עצמם.
במילים אחרות לא מעניין מה שאתם כותבים גם אם זאת האמת ושיתהפך העולם.

אחד המטרות בחיסון זה לא רק להגן על המתחסנים אלא להעלים את המחלה לחלוטין (כמו אבעבועות שנעלמה) וכל מי שבבחירה לא מתחסן פוגע במאמץ לחסל את המחלה.

יצא לי לתחקר המון חולים (מבוגרים) ולכל אחד יצא להדביק לא בכוונה כמה אחדים וכן הלאה. והילדים שלהם בכלל שהיו ללא תסמינים כלל הדביקו את החברים שלהם שהדביקו את ההורים שלהם וחוזר חלילה.

אז גם שאתה כביכול מצתדק אתה עושה זאת על חשבון אחרים שאתה עלול לפגוע בהם לא בכוונה אבל יתכן ופגעצ ולא ניתן לדעת איפה זה עצר עם המחשבה שאתה דואג לעצמך ולגוף שלך.

נערך לאחרונה:
במילים אחרות לא מעניין מה שאתם כותבים גם אם זאת האמת ושיתהפך העולם.
לא.
לא משנה כמה אנשים יתחסנו, וכמה הרופאים מאחורי זה, אני רוצה להיות בטוח שזה בטוח לטווח הארוך לפני שאסכים להתחסן, או לפחות בטוח יותר מהנגיף. בנתיים נשמע שגם הנגיף וגם החיסון לא נטולים סיכונים.

אני לא אקח פעולה להתחסן עד שאהיה בטוח בה, אעדיף עד אז להיות פסיבי ולא להתחסן.

יש לי עדיין כמה נורות אדומות עם החיסון מלבד הזמן הקצר שזה בשוק, גם ההתעלמות מהתופעות לוואי שלה. בשבילי זה די דומה לסבל שעברתי עם הקרוהן שלי. ניסוי לדיכוי של מחלה, בלי לבחון מה קורה לבן אדם. לא אמרתי שזה לא הדרך הנכונה לפעול לפעמים, לרפואה יש תפקיד חשוב, אבל אני מעדיף להיות זהיר עם מה שאני מכניס לגוף שלי.

לא.
לא משנה כמה אנשים יתחסנו, וכמה הרופאים מאחורי זה, אני רוצה להיות בטוח שזה בטוח לטווח הארוך לפני שאסכים להתחסן, או לפחות בטוח יותר מהנגיף. בנתיים נשמע שגם הנגיף וגם החיסון לא נטולים סיכונים.

אני לא אקח פעולה להתחסן עד שאהיה בטוח בה, אעדיף עד אז להיות פסיבי ולא להתחסן.

יש לי עדיין כמה נורות אדומות עם החיסון מלבד הזמן הקצר שזה בשוק, גם ההתעלמות מהתופעות לוואי שלה. בשבילי זה די דומה לסבל שעברתי עם הקרוהן שלי. ניסוי לדיכוי של מחלה, בלי לבחון מה קורה לבן אדם. לא אמרתי שזה לא הדרך הנכונה לפעול לפעמים, לרפואה יש תפקיד חשוב, אבל אני מעדיף להיות זהיר עם מה שאני מכניס לגוף שלי.
אז זהו שכן!
כן משנה כמה אנשים התחסנו ויתחסנו
כנראה שאתה מעדיף להתחסן מהריאות בחיסון סיני עם סיכונים פי כמה ולא דרך השריר בחיסון אמריקאי עם תופעות לוואי קלות.

וראה בהרחבה תגובה קודמת שלי.

אז זהו שכן!
כן משנה כמה אנשים התחסנו ויתחסנו
לך זה משנה, לי לא. ומה לעשות, לי יש את התפקיד לדאוג לגוף שלי.
כנראה שאתה מעדיף להתחסן מהריאות בחיסון סיני עם סיכונים פי כמה ולא דרך השריר בחיסון אמריקאי עם תופעות לוואי קלות.
קיבלתי את החיסון הסיני, הוא לא היה כזה נורא.

6A83AC0F-AF5F-4AC5-9A61-452A7CE9C972.png

לך זה משנה, לי לא. ומה לעשות, לי יש את התפקיד לדאוג לגוף שלי.

קיבלתי את החיסון הסיני, הוא לא היה כזה נורא.
1. משנה לכל המדינה.

2. לך לא היה נורא אבל יתכן והרג אפילו בן אדם אחד? אז זה נורא ואיום איך אתה יכול לחיות בשקט בידיעה כזאת?

1. משנה לכל המדינה.
כל אחד מגיע למסקנות שלו בצורה שונה. יש הרבה אנשים שלא רוצים לחשוב על זה, הם עושים מה שהעדר עושה, או מה שבעלי סמכות אומרים. אחרים מתעניינים ומגיעים למסקנות שלהם, אם זה להתחסן או לא.
2. לך לא היה נורא אבל יתכן והרג אפילו בן אדם אחד? אז זה נורא ואיום איך אתה יכול לחיות בשקט בידיעה כזאת?
חשבתי על העישון שלי כשהייתי צעיר יותר, ובמי כנראה פגעתי. בפלסטיק שהשתמשתי ולא באמת הייתי צריך, אבל בסופו של דבר, פגעתי הכי הרבה בעצמי עם העישון והרגלי החיים שלי. השיקול לפעולות שלי היום לוקחים את הבריאות שלי בחשבון, ואחר כך של אחרים. מי שמרגיש שההחלטות שלי פוגעים בו, אני מצטער, לא אפגע בעצמי בגלל זה.

לדעתי רכבים וזיהום אוויר הורגים יותר אנשים, הרגלי האכילה, פעילות גופנית, שינה ורמת סטרס שלך פוגעים בבריאות שלך וממילא בבריאות של כולנו. זה לא העניינים שלי התיק הרפואי שלך, אז גם התיק שלי פרטי לי.

יש סיכוי שיש לך חיידק או טפיל שגדלו אצלך בגלל מקומות שהייתי והרגלי הגיינה והרגלים אחרים שיש לך. נראה לך שזה הגיוני שאדרוש שתיקח אנטיביוטיקה גם אם אתה מרגיש טוב כי אולי אתה מדבק והורג אנשים?
אני זוכר עד שאבחנו אצלי קרוהן עשיתי 18 בדיקות צואה, אחד כל יום כדי שאולי ימצאו משהו. באחרון מצאו קצת טפילים בשם "אמבה". כמה בדיקות צואה עשית? אתה יודע כמה דברים כאלו מסוכנים? זה גורם עיוורון ומוות במקרים מעטים. אולי עלי לדרוש ממך לקחת פלאג'ל כדי לחסות את האפשרות הזאת? או לפחות לדרוש שתעשה בדיקת צואה יומית אם אתה רוצה להסתובב עם כולם?

מה עם פטריות, ווירוסים אחרים? בסופו של דבר כולנו מחליטים החלטות לא קלות שמשפיעים על אחרים, ורובנו אפילו לא מודעים עד כמה הם משפיעים, ואת גודל ההחלטות. כמה אנשים בכלל שוטפים ידיים אחרי השירותים? כי זה יותר רצחני נראה לי מקרונה.

זה לא היה כיף, לא התאמנתי שבוע וחצי, אבל זה גם לא סוף העולם, פחות משפעת

אני סבלתי יותר משפעת.
אתה יודע במה נזכרתי? כשהיה כאן דיבור על שפעת וחיסון לשפעת (כשלא ידענו מה זה קורונה עדיין) אז גם התנגדת לחיסון ואמרת שהיה לך שפעת לאחרונה וזה היה כלום איזה יומיים של נזלת וזהו או משהו כזה (אמרו לך שזה כנראה לא שפעת אלא סתם צינון אבל אתה אמרת שזה שפעת).
לא ממש מסתדר עם זה שעכשיו אתה אומר שסבלת משפעת יותר, חייב להגיד שזה קצת פוגע באמינות שלך, ביחד עם זה שדווקא אתה כמעט לא הרגשת את הקורונה ודווקא אבא שלך מכל האנשים סובל מסיבוכים של תופעות לוואי מהחיסון שזה בדיוק מסתדר עם האג'נדה שלך (רק בריאות לשניכם בלי קשר).
לא שאמור לעניין אותך מה מישהו באינטרנט חושב על האמינות שלך אבל עדיין...
אתה יודע במה נזכרתי?
פה אגב אתה יכול להגיד לי את זה:
download.jpg

אעדיף עד אז להיות פסיבי
@Dark Soul Omega לטיפולך, דחוף (אני משאיר לך לבחור את הניקוד במילה "דחוף")

אתה יודע במה נזכרתי? כשהיה כאן דיבור על שפעת וחיסון לשפעת (כשלא ידענו מה זה קורונה עדיין) אז גם התנגדת לחיסון ואמרת שהיה לך שפעת לאחרונה וזה היה כלום איזה יומיים של נזלת וזהו או משהו כזה (אמרו לך שזה כנראה לא שפעת אלא סתם צינון אבל אתה אמרת שזה שפעת).
לא ממש מסתדר עם זה שעכשיו אתה אומר שסבלת משפעת יותר, חייב להגיד שזה קצת פוגע באמינות שלך, ביחד עם זה שדווקא אתה כמעט לא הרגשת את הקורונה ודווקא אבא שלך מכל האנשים סובל מסיבוכים של תופעות לוואי מהחיסון שזה בדיוק מסתדר עם האג'נדה שלך (רק בריאות לשניכם בלי קשר).
לא שאמור לעניין אותך מה מישהו באינטרנט חושב על האמינות שלך אבל עדיין...
אני זוכר היטב את הזמן הזה שאמרתי שהיה לי שפעת, וקוצר אמר שזה כנראה צינון, ובגלל שלעולם לא נדע, הסכמתי שזה כנראה רק צינון.
התנגדתי גם לחיסון הזה, זה היה נראה לי מיותר, לא מגן מספיק, ומחלה שלא איכפת לי לקבל.

ובאמת כל צינון ושפעת שהיה לי, היה יותר מעצבן מהקורונה שעברתי. לי מציק הנזלת, הכאב ראש שמגיע עם זה, והגרון שמציק. עם הקורנה לא היה לי את זה.

היה לי כאב ראש, אבל פחות משהיה לי עם צינון ושפעת. וקושי נשימה לא משמעותי, ועייפות נוראה שבגללה רק ישנתי הרבה, וחום.

זה היה ארוך יותר מצינון ושפעת, אבל פחות מציק, לפחות לי.

לגבי אבא שלי, אני מקווה שאתה לא חושד שהמצאתי את זה. לא הייתי ממציא דבר כזה על אבא שלי.

שמענו על קרובת משפחה שעברה סיבוכים בלב אחרי החיסון, ועל קרובת משפחה אחרת שעברה סיבוכים בלב אחרי קורונה. אבא שלי מאוד חשש מהקורונה בגלל הגיל שלו והאסתמה שלו, לכן הוא החליט לקחת את החיסון, אבל בגלל הסיבוך בלב, הוא קיבל רק חיסון אחד ולא יותר. והאמת שלמרות שלא ראיתי אותו ואת המשפחה שלי כמה שבועות, הם קיבלו קורונה קצת אחריי. אני כבר החלמתי, אז אני הולך לבקר אותם עוד מעט.

לפי מה שהם אמרו לי, הם גם כמעט החלימו, אדבר איתם בהרחבה אם לדעתם היה שווה לא להתחסן. אני בטוח שאבא שלי היה מעדיף את הקורונה על פני מה שעבר מהחיסון, אבל אני מקווה שאתה יכול להבין אותו.

אתה יכול לחשוב שאני משקר, אין לי איך לשכנע אותך. אולי תרצה לקפוץ לבית של ההורים שלי ולשמוע מהם? תחליט אתה כמה חשוב לך לאמת את מה שכתבתי.

אני בטוח שאבא שלי היה מעדיף את הקורונה על פני מה שעבר מהחיסון, אבל אני מקווה שאתה יכול להבין אותו.

אם אבא עם אסטמה ובגיל מבוגר, אין לי ספק שהחיסון עדיף אל מול קורונה. צריך לזכור שמבוגרים עם מחלות רקע מגיבים בצורה מאוד שונה לנגיף ביחס לצעירים שהם בריאים בדרך כלל. במיוחד אם יש רקע של מחלה נשימתית. זה לא אני קבעתי, מספיק להעיף מבט בסטטיסטיקה. זה קרוב לחד משמעי.

אם אבא עם אסטמה ובגיל מבוגר, אין לי ספק שהחיסון עדיף אל מול קורונה. צריך לזכור שמבוגרים עם מחלות רקע מגיבים בצורה מאוד שונה לנגיף ביחס לצעירים שהם בריאים בדרך כלל. במיוחד אם יש רקע של מחלה נשימתית. זה לא אני קבעתי, מספיק להעיף מבט בסטטיסטיקה. זה קרוב לחד משמעי.
לכן הוא התחסן, אבל סבל מהחיסון.
בכל אופן הוא לאט לאט מחלים מהקורונה עכשיו, והוא מתכנן לתקוע בשופר בחג, שזה לא קל גם לאנשים בלי קורונה, אני מקווה שהוא ירגיש טוב מספיק לזה.

אני לא משכנע אף אחד לא להתחסן, גם לאבא שלי הסכמתי עם החששות שלו, והבנתי למה הוא מתחסן. ועכשיו אני שוב מבין את החששות שלו ומבין מדוע הוא לא הלך לקבל מנה שניה.

הוא דואג לבריאות שלו הרבה יותר עכשיו, לוקח את הוויטמינים שלו ועושה פעילות גופנית, אז אני מקווה שהקורונה תחלוף לו בלי להשאיר סימפטומים אחרי.

תקציר הפרקים הקודמים?
חרדים
חילוניים
מנגדי חיסוניים
ומקבלי חיסונים
לפני שנים רבות כול ארבע הקבוצות האלו חי בהרמנויה אחת עם השנייה ,מפחד זעמו של אלכס דובון האכפתי האכזרי
ואז הכול השתנה כאשר הקורונה הגיעה
וכאשר הפורום היה זקוק לו ביותר אלכס נעלם.
אבל אני עדיין מלא תקווה שאלכס יחזור ויטריל את כולם למוות עם שאלות כמו ''למה אתה חושב שאכפת לי?''

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית