הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי וכוח

Shahar I

משתמש פעיל
330
0
נק' מוניטין:
218
330
0
שלום, אני רוצה להתחיל לבצע תוכנית שתעבוד רק על אירובי וכוח , בלי לשלב את שאר המרכיבים שעובדים בקרוספיט מ2 סיבות:
1. מטרת האימונים היא הכנה לצבא.
2. חלק גדול מהאימונים של קרוספיט אני פשוט לא מסוגל לבצע

בגלל זה חשבתי לבצע את התוכנית הזאת:
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=75338&postcount=26

בתוספת 2 ריצות אינטרוולים ועוד ריצה ארוכה (לפחות 5 ק"מ).
לכן רציתי לדעת- אם המטרות שלי הן לשפר אך ורק את הסיבולת לב-ריאה ואת הכוח, יש לי סיבה לעשות את המטקון?
אולי כדאי לי לבטל את המטקון ולהכניס במקומו את הריצות+ להוסיף עוד ריצה ביום שבת?

*למרות שהאימון שאני מתכנן לבצע הוא לא ממש קרוספיט, בחרתי לפתוח את הנושא בפורום קרוספיט כי יש לכם ניסיון בשילוב של כוח ואירובי.

תודה, מחכה לתשובות.

ריפ פעם פרסם תוכנית למתחילים בקרוספיט שמשלבת כח וריצות אבל לא ריצות ארוכות כמו 5 ק"מ לדעתי זה בעייתי לשלב כח וריצות ארוכות ועדיף להתמקד באחד מהם. לא ניסיתי את התוכנית אז אני לא יכול להעיד מנסיון אבל היא נראת מתאימה למה שהגדרתה למעט ריצות ארוכות
http://www.crossfit.com/journal/library/BeginnersMay03.pdf

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזה יהיה קשה לשלב בין ריצות ארוכות של 5 קילומטר ויותר ביחד עם כוח אבל שניהם זה דברים שמאוד חשובים לי ואני מעדיף לא לוותר על אף אחד מהם..
אני לא חושב שאני אוכל לשפר את הסיבולת לב-ריאה בעזרת ריצות של 400 מטר ככה שלא נראה לי שהתוכנית הזאת תהיה מתאימה..
אבל תודה בכל זאת!

אני יודע שזה יהיה קשה לשלב בין ריצות ארוכות של 5 קילומטר ויותר ביחד עם כוח אבל שניהם זה דברים שמאוד חשובים לי ואני מעדיף לא לוותר על אף אחד מהם..
אני לא חושב שאני אוכל לשפר את הסיבולת לב-ריאה בעזרת ריצות של 400 מטר ככה שלא נראה לי שהתוכנית הזאת תהיה מתאימה..
אבל תודה בכל זאת!

אז את מה זה ישפר לך? את הכוח?
למה אתה חושב שהם שלבו ריצות של 400 מטרים ולא רק ריצה אחת, אלא מספר ריצות באימון? ריצות למרחקים "קצרים" ישפרו את סבולת לב-ריאה מצד אחד, ומצד שני לא יפגעו בך כמו ריצות ארוכות. תוכל מדי פעם להוסיף ריצה ארוכה יותר, עד 5 קילומטרים. זה יספיק לך ותוכל להבחין בשיפור בסבולת שלך.

אבל 400 זאת ריצה קצרה מדי
זאת תהיה עבודה ברמת המערכת הגליקוטית ולא ברמת המערכת האירובית
הוא צריך ריצות ארוכות יותר אבל הבעיה שסבולת לב ריאה יחד עם תוכניות כח למינהן כמו SS וכדומה לא כך כך הולך ביחד

• פותח/ת השרשור
אז את מה זה ישפר לך? את הכוח?
למה אתה חושב שהם שלבו ריצות של 400 מטרים ולא רק ריצה אחת, אלא מספר ריצות באימון? ריצות למרחקים "קצרים" ישפרו את סבולת לב-ריאה מצד אחד, ומצד שני לא יפגעו בך כמו ריצות ארוכות. תוכל מדי פעם להוסיף ריצה ארוכה יותר, עד 5 קילומטרים. זה יספיק לך ותוכל להבחין בשיפור בסבולת שלך.
ריצה כזאת תשפר אבל לא ברמה מספיק גבוהה כמו שאני שואף.
יש לך אולי תשובה לשאלות המקוריות?

תודה,

Back
למעלה תחתית