הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קצב ירידה בחיטוב

מצב
השרשור נעול

DaniGold

משתמש מתחיל
107
5
נק' מוניטין:
5
107
5
אהלן, התחלתי את החיטוב הראשון שלי לפני חודשיים בדיוק ואני רוצה להבין אם מספרית הקצב הוא נכון.
אני 1.70 בן 26 והתחלתי את החיטוב על 70.5 והיום אני על 67, אבל אני שם לב שאני כבר צריך להוריד קלוריות כל איזה כמה ימים כי או שאני נתקע או שאני יום אחד שוקל 67 ואחריו עולה ל67.2 לדוגמא שהיא עליה זניחה אבל היא לא הירידה שאני מכוון אליה באופן ממוקד כדי לעשות את זה כמה שיותר מהר יעיל ולחזור למסה.
התחלתי את התפריט על 2100 קלוריות והיום אני כבר על 1650 בערך, מ200 גרם פחמימה הגעתי ל150 וכן אני שומר על חלבון ושומן כמובן.
הא"ש שלי בהתחלה היה באיזור ה18 אבל אני לא מרגיש חיטוב אלא אך ורק הצטמקות, באימונים יש תרגילים שאני מתחזק בהם ויש כאלה שאני שומר על אותו המשקל ולפעמים מעלה בחזרות כלומר אני לא מרגיש שאני באמת נחלש באופן מובהק וזה אחרי חודשיים שבהם ירדתי במשקל.
דרך אגב, לא עשיתי ימי העמסה כי קודם כל אני לא מרגיש חלש יותר ולא מרגיש חוסר בכך ומבחינתי זה יעכב את התהליך יותר וכפי שציינתי אני רוצה לסיים איתו כמו שיותר מהר.

אני 1.70 בן 26 והתחלתי את החיטוב על 70.5 והיום אני על 67, אבל אני שם לב שאני כבר צריך להוריד קלוריות כל איזה כמה ימים כי או שאני נתקע או שאני יום אחד שוקל 67 ואחריו עולה ל67.2 לדוגמא שהיא עליה זניחה אבל היא לא הירידה שאני מכוון אליה באופן ממוקד כדי לעשות את זה כמה שיותר מהר יעיל ולחזור למסה.

נשמע שאתה לא כל כך מבין איך לנהל תהליך חיטוב.
תישקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי, הבדיקה של ההתקדמות נעשית בין ממוצע לממוצע.

התחלתי את התפריט על 2100 קלוריות והיום אני כבר על 1650 בערך, מ200 גרם פחמימה הגעתי ל150 וכן אני שומר על חלבון ושומן כמובן.

נשמע מעט אבל יכול להיות, תלוי בNEAT ובגורמים נוספים.

הא"ש שלי בהתחלה היה באיזור ה18 אבל אני לא מרגיש חיטוב אלא אך ורק הצטמקות, באימונים יש תרגילים שאני מתחזק בהם ויש כאלה שאני שומר על אותו המשקל ולפעמים מעלה בחזרות כלומר אני לא מרגיש שאני באמת נחלש באופן מובהק וזה אחרי חודשיים שבהם ירדתי במשקל.

אם שמרת על הנפח אימון סביר להניח שאתה פשוט טועה.
תעלה תמונות לפני - אחרי ותוכל לקבל חוות דעת מאנשים אובייקטיבים.

דרך אגב, לא עשיתי ימי העמסה כי קודם כל אני לא מרגיש חלש יותר ולא מרגיש חוסר בכך ומבחינתי זה יעכב את התהליך יותר וכפי שציינתי אני רוצה לסיים איתו כמו שיותר מהר.

אין טעם לעשות ימי העמסה, כולה חיטוב קטן.

• פותח/ת השרשור
תישקל כל יום ותעשה ממוצע שבועי, הבדיקה של ההתקדמות נעשית בין ממוצע לממוצע.

נשמע מעט אבל יכול להיות, תלוי בNEAT ובגורמים נוספים.

אם שמרת על הנפח אימון סביר להניח שאתה פשוט טועה.
תעלה תמונות לפני - אחרי ותוכל לקבל חוות דעת מאנשים אובייקטיבים.

אין טעם לעשות ימי העמסה, כולה חיטוב קטן.

לא רשמתי אבל אני נשקל כל יום, רשמתי את פרק הזמן שהחיטוב נמשך ואת המשקל ההתחלתי והעכשווי. לא יודע ממה הוסק שאני לא מבין איך לנהל את התהליך. על הנייר המספרים שירדו בחודשיים נראים הגיוניים, בערך 0.5% לשבוע בחודשיים אבל אני מדבר על העליות הקטנות והירידה לכזו כמו של קלוריות תוך חודשיים.

לא רשמתי אבל אני נשקל כל יום, רשמתי את פרק הזמן שהחיטוב נמשך ואת המשקל ההתחלתי והעכשווי. לא יודע ממה הוסק שאני לא מבין איך לנהל את התהליך. על הנייר המספרים שירדו בחודשיים נראים הגיוניים, בערך 0.5% לשבוע בחודשיים אבל אני מדבר על העליות הקטנות והירידה לכזו כמו של קלוריות תוך חודשיים.

אני לא מבין,
שאני יום אחד שוקל 67 ואחריו עולה ל67.2 לדוגמא

מדובר על יום אחרי יום או לא?

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין,

מדובר על יום אחרי יום או לא?
פה כן, אבל זאת רק הייתה דוגמא לכך שיש ימים שאני נתקע למרות המספר הקלורי שרק יורד זה יכול להיות ככה מספר ימים מה שלפעמים משפיע על הממוצע השבועי.

פה כן, אבל זאת רק הייתה דוגמא לכך שיש ימים שאני נתקע למרות המספר הקלורי שרק יורד זה יכול להיות ככה מספר ימים מה שלפעמים משפיע על הממוצע השבועי.

תרשום את הממוצעים האחרונים אני לא מצליח להבין מה לא מסתדר לך.

• פותח/ת השרשור
תרשום את הממוצעים האחרונים אני לא מצליח להבין מה לא מסתדר לך.
נניח 67.2 ושבוע שעבר היה אם אני לא טועה 67.6.
אני אסביר שוב, באמצע השבוע יש פתאום עליה שמתאזנת לקראת הסוף שבוע כי אני מוריד עוד טיפה קלוריות, השאלה אם העליה של הפעם פעמיים בשבוע עלולה לפגוע בתהליך ולהאט אותו?
מעבר לכך אני שואל אם זה הגיוני שאני תוך חודשיים הגעתי לסך קלורי כזה מ2100? אני לא רואה שינוי בחודשיים חוץ מהצטמקות. אני מודע ש18 א"ש הם לא מעט אבל חודשיים תהליך בהם הורדתי כ3 וחצי קילו.

נניח 67.2 ושבוע שעבר היה אם אני לא טועה 67.6.
אני אסביר שוב, באמצע השבוע יש פתאום עליה שמתאזנת לקראת הסוף שבוע כי אני מוריד עוד טיפה קלוריות, השאלה אם העליה של הפעם פעמיים בשבוע עלולה לפגוע בתהליך ולהאט אותו?
מעבר לכך אני שואל אם זה הגיוני שאני תוך חודשיים הגעתי לסך קלורי כזה מ2100? אני לא רואה שינוי בחודשיים חוץ מהצטמקות. אני מודע ש18 א"ש הם לא מעט אבל חודשיים תהליך בהם הורדתי כ3 וחצי קילו.

אז אני עונה שוב, שקילה של יום אחרי יום זו לא אינדיקציה.

ממוצעים שבועיים הם אינדיקציה, אם ירדת 400 ג' בשבוע - מעולה.

הגיוני לא יודע אני לא מכיר אותך / את השקילות שלך / את המעקב שלך / את הNEAT שלך.
לא סביר להניח שלא הורדת א.ש אם ירדת 3 וחצי ק"ג, צריך לראות תמונה לפני-אחרי כפי שכבר הסברתי לך קודם.

• פותח/ת השרשור
בחודשיים הירידה היא הגיונית?
מעבר לכך, אשמח אם האשכול ינעל.

יום אחד שוקל 67 ואחריו עולה ל67.2
אל תתייחס להבדלים מיום ליום, כמו שאמרו תתייחס לממוצעים השבועיים ואותם תשווה. סתם להשוואה, אני לאחרונה נשקל כל יום וזה לא נדיר לראות הבדלים של 0.5-0.8 קילו מיום ליום.
לנהל תהליך חיטוב, כמו לנהל רומן, זה קודם כל לנהל. אתה יש לך יכולות ניהול? אפילו בגרות אין לך
@Yonatann @ofir135 @Biggg

• פותח/ת השרשור
אל תתייחס להבדלים מיום ליום, כמו שאמרו תתייחס לממוצעים השבועיים ואותם תשווה. סתם להשוואה, אני לאחרונה נשקל כל יום וזה לא נדיר לראות הבדלים של 0.5-0.8 קילו מיום ליום.
אוקיי תודה מבקש לנעול.

קצב ירידה רצוי בחיטוב הוא 0.5-1% ממשקל הגוף בשבוע בערך.

אתה צריך לחשב זאת בעזרת ההפרשים במשקל הממוצע של כל שבוע.

הסיבה לכך שמחשבים ממוצע שבועי היא תנודות נוזלים, שהממוצע לרוב מנטרל.

שים לב שאתה צריך לפחות 2-3 שבועות של שקילות כאלה כדי באמת לראות מגמה. אם אתה מחליט לשנות סך קלורי על סמך תקופה קצרה יותר, נניח 3 ימים, ייתכן שפשוט נבהלת מתנודה כלשהי בנוזלים ולא באמת נחוץ שינוי בתפריט.

ננעל כפי שביקשת.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית