הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בנוגע לחזה עוף

• פותח/ת השרשור Asaf14
  • פורסם בתאריך

Asaf14

משתמש מתחיל
32
2
נק' מוניטין:
2
32
2
האם זה אפשרי להפשיר חזה עוף אחרי תאריך תפוגה?
וכמה זמן אני יוכל להשאיר אותו בחוץ?
(חשוב לציין שהקפאתי אותו לפני התאריך תפוגה)

כמה זמן עבר?

כעיקרון מאמין שכן, אבל תריח אותו.
בשר מקולקל אי אפשר לפספס.

*אם אתה מפשיר עדיף שתכין באותו יום / יום אחרי מקסימום.

• פותח/ת השרשור
כמה זמן עבר?

כעיקרון מאמין שכן, אבל תריח אותו.
בשר מקולקל אי אפשר לפספס.

*אם אתה מפשיר עדיף שתכין באותו יום / יום אחרי מקסימום.
אני בכללי משתמש בו אחרי כמה שעות בערך ומפשיר במקרר
החזה עוף עצמו יוצא עם ריח די רגיל אבל לא תמיד יוצא מאה אחוז לבן

אני בכללי משתמש בו אחרי כמה שעות בערך ומפשיר במקרר
החזה עוף עצמו יוצא עם ריח די רגיל אבל לא תמיד יוצא מאה אחוז לבן

אם הריח בסדר אני מאמין שהבשר לא מקולקל.

*לא לוקח אחריות, סה"כ דעתי.

אתה יכול להקפיא בשר טרי.
במידה והבשר היה קפוא והפשרת אותו, או שתזרוק לפח או שתכין באותו יום. אסור להקפיא בשר שהפשרת.
הפשרה (בכמות של קילו+) מומלץ במקרר. בגלל התפתחות חיידקים בבשר במעטפת.
אתה יכול להפשיר בחוץ - אבל לוקח סיכון של חיידקים. החלטה שלך.
בשר שהופשר רצוי להכין בצמוד להפשרה. כמה שפחות זמן שיעמוד מופשר יותר טוב. שוב, חיידקים.
בשר קפוא שקנית בסופר פחות מומלץ כי אתה לא יודע איזה תנאי הקפאה הוא עבר ובאיזה מצב הוא היה לפני ההקפאה.
לדוגמא, יכול להיות בשר שהיה שבוע במקרר אצלהם והם החליטו להקפיא אותו כי לא הצליחו למכור כטרי. ואז אתה קונה קפוא ישן.
בהצלחה

אחרי תפוגה לא הייתי לוקח סיכון. הייתי נותן לחתולים. פעם אחת נפלתי על בשר עוף טיפה ישן ואחרי הטראומה של הקילקול קיבה אחרי זה אין שום מצב שאני לוקח אפילו סיכון קל עם בשר פג תקוף פשוט לא שווה את זה. מאז גם אני מבשל עם טרמומטר לבשר בודק שכל הפנים הגיע למינימום 65 מעלות שלא יהיו אזורים לא מבושלים

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להקפיא בשר טרי.
במידה והבשר היה קפוא והפשרת אותו, או שתזרוק לפח או שתכין באותו יום. אסור להקפיא בשר שהפשרת.
הפשרה (בכמות של קילו+) מומלץ במקרר. בגלל התפתחות חיידקים בבשר במעטפת.
אתה יכול להפשיר בחוץ - אבל לוקח סיכון של חיידקים. החלטה שלך.
בשר שהופשר רצוי להכין בצמוד להפשרה. כמה שפחות זמן שיעמוד מופשר יותר טוב. שוב, חיידקים.
בשר קפוא שקנית בסופר פחות מומלץ כי אתה לא יודע איזה תנאי הקפאה הוא עבר ובאיזה מצב הוא היה לפני ההקפאה.
לדוגמא, יכול להיות בשר שהיה שבוע במקרר אצלהם והם החליטו להקפיא אותו כי לא הצליחו למכור כטרי. ואז אתה קונה קפוא ישן.
בהצלחה
אני מפשיר בתוך המקרר
אם הריח בסדר אני מאמין שהבשר לא מקולקל.

*לא לוקח אחריות, סה"כ דעתי.
הריח בסדר גמור
תודה על העזרה אגב
אחרי תפוגה לא הייתי לוקח סיכון. הייתי נותן לחתולים. פעם אחת נפלתי על בשר עוף טיפה ישן ואחרי הטראומה של הקילקול קיבה אחרי זה אין שום מצב שאני לוקח אפילו סיכון קל עם בשר פג תקוף פשוט לא שווה את זה. מאז גם אני מבשל עם טרמומטר לבשר בודק שכל הפנים הגיע למינימום 65 מעלות שלא יהיו אזורים לא מבושלים
דווקא אני מפשיר מאקסימום 5 שעות אחרי ההפשרה, ואז אני ישר שם בתוך התנור
(עד עכשיו לא היה לי קלקול קיבה או משהו לא טוב, אבל הבשר לא יוצא "100" מבחינת האיכות..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית