הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אנחנו נולדים דף חלק?

הברווזון המכוער

משתמש משקיע
3,222
2,324
נק' מוניטין:
3,331
3,222
2,324
או איך שאומרים, "טאבולה ראסה".

מבחינת היהדות למשל, אנו נולדים כנראה עם דבר מה לתקן, אם זכרוני אינו מטעני מידה מסוימת לתקן, או לפחות בחלק מהמקרים. ומשתמע מכך שיש לנו חולשה במידה מסוימת, וזה מוכתב לנו לפני שנולדנו.
@elchonon צדקתי?

בכל מקרה.. שלא לפי היהדות (ולא בהכרח סותר אותה),
האם יש איזושהן הוכחות לגבי גנים מסוימים שאחראים לתכונות אופי שאנחנו נולדים איתם?
אשמח לקישורים לקריאה גם.

האם יש איזושהן הוכחות לגבי גנים מסוימים שאחראים לתכונות אופי שאנחנו נולדים איתם?
תכונות אופי זה תוצאה מורכבת של גנטיקה (מולד) וגורמים סביבתיים (נרכש)
כן ידוע על גנים מסוימים שלצורך הדוגמה גורמים לבן אדם לייצר יותר דופמין, Worrier vs Warrior וכולי...

לא.

It didn't Start with You- Mark Wolyn
The Body Keeps the Score- Bessel van der Kolk
When the Body Says No- Gabor Mate
Accessing the Healing Power of the Vagus Nerve- Stanley Rosenberg
Bodymind- Ken Dychtwald
The Biology of Belief-Bruce Lipton
The Wisdom of your Cells- Bruce Lipton
Spontaneous Evolution- Bruce Lipton

או איך שאומרים, "טאבולה ראסה".

מבחינת היהדות למשל, אנו נולדים כנראה עם דבר מה לתקן, אם זכרוני אינו מטעני מידה מסוימת לתקן, או לפחות בחלק מהמקרים. ומשתמע מכך שיש לנו חולשה במידה מסוימת, וזה מוכתב לנו לפני שנולדנו.
@elchonon צדקתי?

בכל מקרה.. שלא לפי היהדות (ולא בהכרח סותר אותה),
אשמח לקישורים לקריאה גם.
אני לא סגור על ההסתכלות היהודית בנושא, יש פרשנויות שונות.

אגיד שמרבותי למדתי שהמושג "תיקון" זה לא אומר שאנו שבורים, זה אומר שאלוקים ברא את העולם בציפיה שנשתתף איתו בהשלמה הלא מושלמת שלה.

לכן ה"ברית מילה" מעידה שנולדנו עם צורך להשלים את הבריאה הלא מושלמת שנברא.

המושג תיקון נשמע בעיקר בחסידות ורבי נחמן מברסלב, לפי הבנתי המוגבלת בעניינים האלו, רבי נחמן מתאר את שבירת הכלים כהכרח לעולם שלנו להתקיים, זה ההסתרה של הקב"ה את עצמו כדי שיהיה לאדם בחירה. זה נחשב פרדוקס הכרחי, כמו יין ויאנג, ואפשר לומר שזה מרומז בקבלה (שדעתי שיא המוגבלת בה).

השאיפה לתקן את עצמינו אינו בהכרח אומר שאנו שבורים ונחותים, אלא השלמות הכי מושלמת זה דבר שמותאם לתנאים שלו. כדי שהקב"ה יכול לברוא אדם עם בחירה חופשית, היה הכרח שאלוקים יסתיר את עצמו. הרי העולם נברא ממנו, אז בהסתרה שלו את עצמו הוא מסכן את קיום העולם, לכן יש כאן הסתרה חלקית אפשר לומר, ולכן אנו לא באמת דרושים תיקון, אלא יותר נדרשים לתקן.

מה גם, שהנושא גילגול נשמות לפי האור החיים בפרשת ויחי אינו נשמה שחוזרת לתקן עוול, אלא מה שהוא מכנה ניצוץ של נשמה שיורדת לסייע לנשמה שלך.

זה על קצה המזלג, ומאדם שממש לא בקיא מספיק בנידון.

בנידון הלא דתי, נראה שתינוקות מסוימים יכולים להיוולד עם מומים ומחלות, זה לא בדיוק פתיחה שווה לכולם.

• פותח/ת השרשור
אתה מנסה לצמצם דוקטרינה פילוסופית לשרשור בפורום מרימי משקולות..
אמיץ מצדך
אמיץ מאוד היה לתייג את הבחור שתייגתי כמה ימים אחרי שיחה מסוימת שהייתה לנו.
בנידון הלא דתי, נראה שתינוקות מסוימים יכולים להיוולד עם מומים ומחלות, זה לא בדיוק פתיחה שווה לכולם.
אבל האם יש גן שקשור באופן ישיר לתכונות אופי?
כמו גן הרוצח, שאין לי מושג מאיפה הביטוי הזה הגיע לראשי, או למה...

לגבי שאר הדברים, קראתי, נשמע מעניין, אבל אני פה עם אנשים ברכב, אז לא באמת שמעתי.
אקרא שוב אחכ.
ותודה.

אבל האם יש גן שקשור באופן ישיר לתכונות אופי?
כמו גן הרוצח, שאין לי מושג מאיפה הביטוי הזה הגיע לראשי, או למה...
לא יודע, אבל אני לא מאמין שגנים זה חריצת גורל.
כולנו נמות, זה לא סיבה לא לחיות.
לי יש קרוהן בגנים שלי.

גם אם יוכיחו שיש גנים שיכולים לצפות אשיות מסוימת, אני לא מאמין שזה קובע מה האדם יעשה עם האישיות שלו, ושהוא לא יכול לעבוד ולשנות את זה מעט עם הרבה מאמץ.

לא יודע, אבל אני לא מאמין שגנים זה חריצת גורל.
כולנו נמות, זה לא סיבה לא לחיות.
לי יש קרוהן בגנים שלי.

גם אם יוכיחו שיש גנים שיכולים לצפות אשיות מסוימת, אני לא מאמין שזה קובע מה האדם יעשה עם האישיות שלו, ושהוא לא יכול לעבוד ולשנות את זה מעט עם הרבה מאמץ.
על משה ודוד כתוב שנולדו במזל מאדים שמטבעם היו רוצחים , ועד היום אומרים שיש אנשים שנולדים עם זה וצריכים לקחת את זה לפן החיובי של שחיטה כשרה לדוגמא .

בכלל אפשר לראות אצל תינוקות שאחד רגוע יותר ואחד יותר קופצני .
כמובן שהסביבה משפיעה , והמלמד ילד קטן דומה לכותב עם דיו על דף חלק , אז זה מאוד תלוי בסביבה ובחינוך .
אבל כנראה שכל אחד נולד לתקן כמה וכמה דברים ולעבוד על כמה דברים , כמובן שזה לא מחולק לגנים שאפשר לעשות בדיקה ולראות איזה דברים אני צריך לתקן , במה אני חלש ובמה אני חזק . בכל מיקרה על ידי עבודה נכונה אפשר לתקן הכל !

ולגבי השאלה , אין גנים שמעידים על תכונות אופי.

על החתום,
דברים1,
גנטיקאי מומחה
אולי לא ניסחתי את עצמי נכון , יש גנים שעוברים מההורים לילדים זה אין ספק כמו להבדיל בקדושת הזיווג או ילד שבא מנידה לדוגמא . אבל אין גנים שאפשר ל"ראות" ודרכם לדעת איזה תכונות אופי יש לילד יותר/פחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית