הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הקטע עם קרוספיט?

ראם121

משתמש פעיל
452
314
נק' מוניטין:
412
452
314
למה כולם שונאים קרוספיט ? שאלה אמיתית לא רואה בעיה בזה..
אולי יש משהו שאני לא רואה

בחדר כושר יש מנהג לצחוק על אלו שעושים קרוספיט, שמעתי את זה לא פעם ולא פעמיים. לא חושב שזה נובע ממקום של שנאה אלא סתם צחוק.
בסופו של יום שכל אחד יעשה מה שהוא אוהב כי זו הדרך היחידה להתמיד ולהשתפר.

נ.ב
אני לא אוהב קרוספיט, במיוחד לא את המתח הטיפשי שהם עושים שנראה כמו דולפין גוסס על שפת הים 😆

בגלל שיש להם גאוות יחידה לגבי המקום בו הם מתאמנים.
סוג של צנחנים של עולם הכושר.

לא תראה אנשים מתגאים בזה שהם מתאמנים בהולמס פלייס נתיבות.

לא חשבתי על זה. נראה לי שחלק נכבד מהמהות של קרוספיט זה אימונים קבוצתיים ובגלל זה הגאוות יחידה.

בגלל שיש להם גאוות יחידה לגבי המקום בו הם מתאמנים.
סוג של צנחנים של עולם הכושר.

לא תראה אנשים מתגאים בזה שהם מתאמנים בהולמס פלייס נתיבות.
אבל לצנחנים יש במה להתגאות....🤣

קרוספיט סופגים המון ביקורת, חלק גדול בצדק וחלק גדול מחוסר ידיעה. עם כל הביקורת, צריך לתת קצת כבוד לכמה דברים טובים שהם קידמו: החייאה של תחומים שכבר איבדו מהתהילה שלהם כמו הנפת משקולות אולימפית, והסרת המחסומים של בנות מלהרים משקלים.
חלק מהביקורת שהם סופגים זה בגלל אופי השיטה.
הגיוון הגדול לא מאפשר ניהול התקדמות איכותי.
האיזון בין הכוח לאירובי מקשה על פיתוח כוח יעיל. וכשהם מתגאים שהם מרימים משקלים כבדים, המשקלים שלהם נראים מגוחכים למי שבאמת עובד עם תוכנית כוח מסודרת.
יש לא מעט תרגילים (וויטלפיטינג לדוגמה) שלא מתאימים לתרגול קונדישנינג והם פוטנציאל טוב לפציעה בדרך הזאת.
השיטה פיתחה תחרותיות כדי למנף את עצמה. אבל מה לעשות, יש תרגילים שהמטרה שלהם היא לחזק אותך והם לאו דווקא מתאימים לתחרות. זה יצר מראות מגוחכים של שיטות חדשות לעשות מתח או ברפיז שבשם היעילות שלהן לטובת התחרות עיקרו את העוקץ מהתרגיל.
עוד דבר רע שהתחרותיות (וגם הדחיפה בקבוצתיות) עשתה היא לדחוף מתאמנים מעבר ליכולת שלהם וזה גורר פציעות.

בקיצור, קרוספיט נראה מגוחך מהצד. וגם מקינאה של כל מי שלא סובל לעשות משהו אירובי (כולל אותי).

אצלי בעיר יש מכון כזה, הרוב נפצעים מהר, זבל טכניקה, אבל זה המקום היחיד שאני מכיר אז..

• פותח/ת השרשור
קרוספיט סופגים המון ביקורת, חלק גדול בצדק וחלק גדול מחוסר ידיעה. עם כל הביקורת, צריך לתת קצת כבוד לכמה דברים טובים שהם קידמו: החייאה של תחומים שכבר איבדו מהתהילה שלהם כמו הנפת משקולות אולימפית, והסרת המחסומים של בנות מלהרים משקלים.
חלק מהביקורת שהם סופגים זה בגלל אופי השיטה.
הגיוון הגדול לא מאפשר ניהול התקדמות איכותי.
האיזון בין הכוח לאירובי מקשה על פיתוח כוח יעיל. וכשהם מתגאים שהם מרימים משקלים כבדים, המשקלים שלהם נראים מגוחכים למי שבאמת עובד עם תוכנית כוח מסודרת.
יש לא מעט תרגילים (וויטלפיטינג לדוגמה) שלא מתאימים לתרגול קונדישנינג והם פוטנציאל טוב לפציעה בדרך הזאת.
השיטה פיתחה תחרותיות כדי למנף את עצמה. אבל מה לעשות, יש תרגילים שהמטרה שלהם היא לחזק אותך והם לאו דווקא מתאימים לתחרות. זה יצר מראות מגוחכים של שיטות חדשות לעשות מתח או ברפיז שבשם היעילות שלהן לטובת התחרות עיקרו את העוקץ מהתרגיל.
עוד דבר רע שהתחרותיות (וגם הדחיפה בקבוצתיות) עשתה היא לדחוף מתאמנים מעבר ליכולת שלהם וזה גורר פציעות.

בקיצור, קרוספיט נראה מגוחך מהצד. וגם מקינאה של כל מי שלא סובל לעשות משהו אירובי (כולל אותי).
גם בפווארליםטינג יש את הקטע של היעילות המגוכחת..אני רק אומר

הדרך הקלה לאהוב את מה שאתה עושה
היא לעשות את מה שאתה אוהב.
תיתן לבנאדם דג והוא יהיה שבע ליום אחד,
תלמד אותו לדוג והוא יהיה שבע כל החיים.

(אם אנחנו בקטע של להגיב בפתגמים לא קשורים...)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית