הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון AB

• פותח/ת השרשור Eden87
  • פורסם בתאריך
כמו בהרבה תחומים אחרים - אין התוויה אחידה בסוגיה זו...
זה תלוי מה המטרה ומה התנאים שבהם אתה מתאמן.

אין שום מחקר שהראה יתרון בולט מובהק של גישה אחת על פני אחרת למיטב ידיעתי.

חזה וכתפיים זה 2 אזורים שונים אבל המכנה המשותף שלהם הוא שהם מוגדרים כתנועת Push (יש עוד הרבה מכנים משותפים ביניהם אבל זה הבסיסי ביותר), ככה שאם אתה מפצל ביניהם אתה בהכרח מוסיף עומס על הגוף דרך התנועה הזאת(אם למשל תעשה חזה וכתפיים פעמיים בשבוע, לחיצות הכוונה, ותפריד ביניהם, זה אומר ש-4 פעמים בשבוע אתה "דוחף" מה שאומר שיש לך פחות ימים להתאושש מהתנועה הזו בהשוואה לימים שיש לך לפעול בה, מה שסטטיסטית יגדיל את העומס המצטבר על חגורת הכתפיים שלך.

יש שעושים חזה פעמיים וכתפיים פעם אחת. בשבוע.
בקיצור הבנת את הרעיון - אין עדיפות של ממש, ואל תסבך את עצמך בזה. תעשה מה שנוח לך וכיף לך להתמיד בו.

הייתי אומר מה אבסורד אבל אני לא רוצה לרדת לפסים אישיים הטענה שלי מלמעלה עדיין נכונה

אז למה יש כל כך הרבה מתאמנים שעושים פוש פול לגס שרואים תוצאות נהדרות ?
יש תרגילים שנותנים דגש לשני השרירים ואפשר גם לעשות רוטציות.

נערך לאחרונה:
אז למה יש כל כך הרבה מתאמנים שעושים פוש פול לגס שרואים תוצאות נהדרות ?
יש תרגילים שנותנים דגש לשני השרירים ואפשר גם לעשות רוטציות.
צודק טעיתי זה תלוי מטרה הוא עדיין טועה לכל הפסקה הארוכה שלו

אם המטרה שלך זה להתקדם בצורה אידיאלית בכתפיים וחזה אי אפשר לעשות אותם ביחד

@מישמישמישמיש
אין פה עניין של צודק או לא צודק (אתה מוזמן לשלוף את ה"טיעון" או "האמירה" אני לא לוקח שום דבר למקום אישי ולא מחפש להוציא מישהו אחר טועה).
הטענה "שלי" היא ממש לא "שלי" אגב, והיא מבוססת על המלצות שקיבלתי מאנשים שאני מאמין שיש להם קצת יותר ניסיון משיש לך, מבלי לזלזל בכבודך (לרבות מאמנים מאוד מוערכים).

אם אני רוצה לעבוד על חזה פעמיים בשבוע, ועל כתפיים פעמיים בשבוע, סתם לצורך העניין - הרי שאני הולך לעשות תנועות PUSH ארבע פעמים בשבוע ב-4 ימים שונים.
מידת ה-Stress המכאני שיש על המפרקים במצב כזה היא עצומה (אם אכן אני עובד במטרה לשפר כוח ב-RIR=2 או פחות לצורך הדוגמה והעניין) ולכן יש מקרים שבהם עדיף ''לשלב ולתעדף'' כך שיום אחד יושם דגש חזק יותר על החזה וביום אחר דגש חזק יותר על הכתפיים.

אין פה נכון או לא נכון, מוצדק או לא מוצדק.
לחלופין, אפשר לעשות גם פעם בשבוע כתפיים חזק, ולהפריד לגמרי מהחזה, ופעם בשבוע חזה חזק או אפילו פעמיים.
אגב, זה מה שעשיתי תקופה, אבל גם פה הרגשתי סטרס נוראי בכתפיים (בין היתר, סתם הנה קטע אישי - בגלל שיש לי פציעות כתפיים שאני סוחב ובגינן עליי לצמצם את העומס מתנועות ה-Push למיניהן ע"י צמצום התדירות שלהן).

הערה כללית:
אנשים כאן נוטים לצדקנות לעתים, בצורה מעט מופרזת, ואני מוצא שקל מאוד להכנס לויכוחים עם אנשים כאן שיכולים לקחת את כל נושא האשכול ולהפוך אותו למשני אל מול הויכוח שנוצר על הבמה של אותו אשכול. זה מיותר, ואני משוכנע שאם כל אחד יסביר את עצמו נגלה (בחלק מהמקרים) ששני הצדדים צודקים כתלות במקרה שאותו בוחנים.

אני לגמרי יכול להבין איך בן אדם שמתאמן 4 פעמים בשבוע (למשל) ימצא כעניין נוח יותר את ההפרדה של חזה מכתפיים.
זה תלוי בתדירות. זה תלוי בעצימות, וזה תלוי בנפח.
בשבילי (ובשביל הרבה אחרים אגב) - לעשות כתפיים וחזה ועוד פעם כתפיים ועוד פעם חזה, בימים נפרדים, זה פשוט פיזדייץ אחד גדול למפרקי הכתף.

עכשיו בוא תגיד לי מה כל כך לא הגיוני או מוטעה בזה?
("מי שאומר לך אחרת טועה" - כאילו אתה חקרת את הנושא והבאת סימוכין ותימוכין מחקרי לאמירה הנבובה הזאת. אגב שים לב שלא באתי בטענה מובהקת כלשהי אלא טענתי שהכל תלוי מטרה. ויש אנשים שעושים חזה וכתפיים באותן אימון, שהחימום שלהם בלחיצת כתפיים בעמידה/ישיבה הוא פי 1.5 מה-RM1 שלך, רק לצורך הדוגמה).

ועוד הבהרה:
מצורפת תמונה, סתם לדוגמה.
אם למשל נבצע כתפיים יום אחרי חזה, בנפרד מהחזה, ככל הנראה שתהיה לנו ירידה בפוטנציאל הביצוע המקסימלי בתרגיל הזה שברי יום קודם לכן עבדנו על החזה.
בדיוק מהסיבה הזו אני מעדיף לשלב בין חזה לכתפיים כאשר באימון א' אני מתחיל מהחזה ובאימון ב' אני מתחיל מהכתפיים.

יחד עם זאת, אם תעבוד על הכתפיים 48-72 שעות אחרי האימון חזה, אתה תבוא לגמרי רענן לאימון כתפיים.

אז קיצר, זיינתי פה ת'מוח, רק בשביל לרדוף אחרי הזנב של עצמי כדי להסביר שהכל *תלוי*!

קבצים מצורפים

• Screenshot_20210923-171320_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210923-171320_Samsung Internet.jpg
    KB 119 · צפיות: 27
נערך לאחרונה:
אז קיצר, זיינתי פה ת'מוח, רק בשביל לרדוף אחרי הזנב של עצמי כדי להסביר שהכל *תלוי*!
חייב ללמוד לתמצת

בכל מקרה הבעיה שלי "איתך" זה הטענה שעומס שב4 ימים יותר גרוע מעוצב מרוכז ביום

בכל מקרה הבעיה שלי "איתך" זה הטענה שעומס שב4 ימים יותר גרוע מעוצב מרוכז ביום

לא ממש מצליח להבין את התחביר, אם כתבת מהפלאפון כנראה היו שגיאות הקלדה\פספוסי אצבעות.

לא עושים חזה וכתפיים ביחד ומי שאומר לך אחרת טועה
לא בהכרח, אלא אם כן משקלים זה המטרה העיקרית שלו.
אפשר לראות תוצאות מעולות אם משלבים ביחד.

אישית עברתי את זה ומעדיף לפצל אותם, אבל זה לא פסול ביחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית