הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צרבות

• פותח/ת השרשור Hector
  • פורסם בתאריך

Hector

משתמש קבוע
1,053
630
נק' מוניטין:
740
1,053
630
שלום,

אני סובל מצרבות די הרבה, אני זוכר גם בתור ילד קטן היו לי (הייתי אוכל תזונה נוראית בעיקר נוטלה וקורנפלקס כריות).
לפני כמה חודשים היה השיא שגרם לי לחשוב שיש איזהושהי בעיה, כשאכלתי כל יום במשך שבוע קולורבי אחד (כחלק משיפור הרגלי תזונה רציתי להוסיף ירק אחד נוסף ביום). ביום השישי לאחר שאכלתי קולורבי אחד גדול הבטן שלי התנפחה ממש ובסוף מצאתי את עצמי במיון שבו רק שמו לי משהו נגד כאבים ונתנו לי לשבועיים מדלל חומציות (נקסיום) שבעצם מקטין את החומציות שהקיבה מיצרת.

מחקירה שלי באינטרנט קצת גיליתי שלפעמים צרבות ונפיחות זה עניין של חומציות נמוכה בכלל ולא גבוה ואז מזון שלא מתעכל מספיק מהר גורם לתסיסה וללחץ (בעיקר פחמימות וסיבים) וזה מה שגורם לחומצה לעלות.

לאחר שבועיים שהתרופות לא עזרו מי יודע מה, החלטתי לנסות בעצמי לשפר כמה דברים - הפסקתי לאכול בחוץ, הפסקתי לאכול דגנים (חוץ מכוסמת) והתחלתי לאכול יותר שומן, ירקות במרק ולא בצורה טריה וכו'

היה שיפור משמעותי, והצרבות נהיו משהו קורה פעם בחודש באופן מאוד זניח, וגם רק אם אוכל הרבה כוסמת.

מנגד, המדע היום לא טוען ממה שראיתי שדגנים לא בריאים לנו וגורמים לצרבות. כנ"ל סוכר.

כמובן שאני ממשיך לחקור את זה גם עם רופאים אבל בדיקות ודברים כאלה לוקחים זמן אז אני עובד על זה גם מהצד שלי ונותרות לי פה 2 אפשריות -

1. להחליט שלא מתאים לי באמת דגנים, אולי לפספס את היתרונות שלהם לבריאות ולהמשיך בתזונה של מרקים, בשר דגים ומוצרי חלב
2. לנסות להחזיר מאכלים כמו דגנים לאט לאט לראות אם ההפסקה עזרה איכשהו

כך או כך, אני לא מצליח למצוא מידע מספיק טוב לקבל החלטות חוץ מלנסות ולראות מה עובד לי אבל אני מאוד סקרן והייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים, מה הניסיון של שלכם עם צרבות ובמידה ויש וטיפים נוספים שאולי כדאי לנסות

תודה רבה מראש

עושה רושם שמא קיימת בעיה עם הוושט, האם הנושא נבדק?
בכל אופן, כדאי לקבוע תור לגסטרואנטרולוג.

מחקירה שלי באינטרנט קצת גיליתי שלפעמים צרבות ונפיחות זה עניין של חומציות נמוכה בכלל ולא גבוה ואז מזון שלא מתעכל מספיק מהר גורם לתסיסה וללחץ (בעיקר פחמימות וסיבים) וזה מה שגורם לחומצה לעלות.

יכול לצרף קישור?

הפסקתי לאכול בחוץ
נשמע טוב, למרות שגם בחוץ ניתן לבצע בחירות מזון מתאימות

הפסקתי לאכול דגנים (חוץ מכוסמת)
הכוונה שלך היא לדגני בוקר (כריות קורנפלקס וכו') או לדגנים בכלל (אורז, חיטה, שעורה...)?

הטיפים הרגילים שיש לצרבות:
- אם אתה מעשן, תפסיק.
- אם קיים עודף משקל, יש סיכוי טוב שהוא מחמיר לך את הצרבות ולכן מומלץ לטפל בו גם מהבחינה הזו.
- צריכת אלכוהול - שווה לבדוק אם זה משחק אצלך תפקיד. אם אתה לא צורך באופן שגרתי - לא רלוונטי.
- שווה גם להסתכל על מזונות חומציים כמו מיץ לימון או פירות הדר ולראות האם יכולים להשפיע עליך.
- אל תאכל ארוחות גדולות מדי, מהסוג שאתה מרגיש די מפוצץ אחריהן.

התגובות יכולות להיות אינדיבידואליות, לכן ניתן לערוך ניסויים של החסרה והוספה של רכיבים מהתזונה, תוך מעקב אחר חומרת הצרבת. זאת, כל עוד אתה לא מחסיר יותר מדי דברים בבת אחת מהתפריט, כדי לא לצמצם את הגיוון באופן דרסטי מדי.

דברים נוספים שאפשר לבדוק בקשר לתזונה (מה שזכור לי מהתואר):
- ניתן לבדוק אם קפאין מעודד החמרה
- ניתן לשקול הפרדה בין מזונות נוזליים למוצקים
- אם יהיו עוד אוסיף בעריכה

_______

עושה רושם שמא קיימת בעיה עם הוושט, האם הנושא נבדק?
בכל אופן, כדאי לקבוע תור לגסטרואנטרולוג.

מסכים. יש צורך לראות לברר האם הגורם בכלל קשור למה שאתה אוכל.
יכול להיות שיש לך בכלל בקע סרעפתי, יכול להיות שאתה נוטל תרופה מסוימת שמחמירה את המצב שלך... כדאי לברר כדי להתאים לך טיפול יותר טוב. אמרת שהיית במיון - האם בדקו את זה שם או דיברו איתך על הגורם לבעיה?

• פותח/ת השרשור
יכול לצרף קישור?

Hypochlorhydria (Low Stomach Acid): Causes, Treatment, and More

נשמע טוב, למרות שגם בחוץ ניתן לבצע בחירות מזון מתאימות

הכוונה שלך היא לדגני בוקר (כריות קורנפלקס וכו') או לדגנים בכלל (אורז, חיטה, שעורה...)? בכלל, חיטה שעורה וכו'

הטיפים הרגילים שיש לצרבות:
- אם אתה מעשן, תפסיק. (לא)
- אם קיים עודף משקל, יש סיכוי טוב שהוא מחמיר לך את הצרבות ולכן מומלץ לטפל בו גם מהבחינה הזו. (אני 93 על 172 אבל מסת שריר לא קטנה, אני נראה חטוב על 83 וירדתי מ97 ל93 בחודשיים האחרונים אז אני על זה)
- צריכת אלכוהול - שווה לבדוק אם זה משחק אצלך תפקיד. אם אתה לא צורך באופן שגרתי - לא רלוונטי. - שיחק (הייתי שותה פעם בשבוע) , הפסקתי ברמה של פעמיים שלוש בשנה באירועים וממש קצת
- שווה גם להסתכל על מזונות חומציים כמו מיץ לימון או פירות הדר ולראות האם יכולים להשפיע עליך. - צורך הרבה
- אל תאכל ארוחות גדולות מדי, מהסוג שאתה מרגיש די מפוצץ אחריהן. - גם שינוי שהכנסתי שכנראה עוזר

התגובות יכולות להיות אינדיבידואליות, לכן ניתן לערוך ניסויים של החסרה והוספה של רכיבים מהתזונה, תוך מעקב אחר חומרת הצרבת. זאת, כל עוד אתה לא מחסיר יותר מדי דברים בבת אחת מהתפריט, כדי לא לצמצם את הגיוון באופן דרסטי מדי.

דברים נוספים שאפשר לבדוק בקשר לתזונה (מה שזכור לי מהתואר):
- ניתן לבדוק אם קפאין מעודד החמרה - מעודד מעוד, הפסקתי
- ניתן לשקול הפרדה בין מזונות נוזליים למוצקים - שוקל, אבל זה הרגל מאז שאני זוכר את עצמי
- אם יהיו עוד אוסיף בעריכה

_______

מסכים. יש צורך לראות לברר האם הגורם בכלל קשור למה שאתה אוכל.
יכול להיות שיש לך בכלל בקע סרעפתי, יכול להיות שאתה נוטל תרופה מסוימת שמחמירה את המצב שלך... כדאי לברר כדי להתאים לך טיפול יותר טוב. אמרת שהיית במיון - האם בדקו את זה שם או דיברו איתך על הגורם לבעיה?
במיון לא התייחסו רק אמרו לי להמשיך לבדוק את זה ואני מחכה לתור לגסטרו

תודה רבה על הטיפים, עקבתי אחרי חלק גדול מהם בחודש האחרון, היום לאחר חודש ללא צרבות, אכלתי פוקצ'ה במאפיה, והיית לי צרבת חזקה אחרי, נראה שאני באמת מגיב לדגנים (חיטה במקרה הזה) מה שמאוד מבאס כי זה טעים וממה שידוע לי גם המדע תומך בזה שזה מזין כאשר בוחרים דגנים מלאים

נ.ב
סליחה על הציטוט המוזר קצת שכחתי כבר איך עושים את זה נכון שנתיים לא פרסמתי פה חחח

אכלתי פוקצ'ה במאפיה
הייתי דווקא מהמר על שומן בכמות גבוהה (זו גם המלצה לפעמים, להימנע ממאכלים מאוד שומניים/מטוגנים).
האם אתה מרגיש אותו דבר שאתה אוכל אורז לבן?

אמרת שאתה צורך הרבה פירות הדר, תעשה ניסוי בשיתוף עם הגסטרו ותראה האם הפחתה עוזרת לך.

גם לי הייתה צרבת בעבר, אצלי זה נגרם בגלל חיטה. מאז שהוצאתי אותה כליל מהתפריט הצרבת נעלמה.
כן, זה מאתגר להימנע מפיתות, באגטים, בורקסים, עוגיות, פיצות, וכו', אבל יש תחליפים (קמח שקדים למשל) ואצלי לפחות אורז, בטטה ותפוח אדמה לא גורמים לצרבת, אז אני אוכל מהם מדי פעם (סושי וצ'יפס בטטה למשל).

• פותח/ת השרשור
הייתי דווקא מהמר על שומן בכמות גבוהה (זו גם המלצה לפעמים, להימנע ממאכלים מאוד שומניים/מטוגנים).
האם אתה מרגיש אותו דבר שאתה אוכל אורז לבן?

אמרת שאתה צורך הרבה פירות הדר, תעשה ניסוי בשיתוף עם הגסטרו ותראה האם הפחתה עוזרת לך.

שומן לא משפיע, וכן אורז לבן גורם לאותה הבעיה אבל קצת פחות מדגנים כמו חיטה
אנסה את עניין פירות ההדר

וכן אורז לבן גורם לאותה הבעיה אבל קצת פחות מדגנים כמו חיטה
אז מצאת פה כיוון לחקור.
אתה יכול לנסות כל מיני דברים כמו דוחן, אמרנט, כוסמת או גריסים (חיטה, אבל עם קליפה) ולראות אולי צורות עיבוד מסוימות או דגנים מסוימים יעשו לך יותר טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית