הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חשד טסטוסטרון נמוך - יש סיכוי לקבל בדיקה מרופא משפחה למרות שאני ב"נורמה"?

מתעמל חובב

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום.
פתחתי את הנושא כי הבנתי שיש פה לא מעט חברה שעברו את התהליך.
כיום בן 29, אובחנתי עם הפרעות קשב וחרדה ודיכאון מגיל צעיר וכתוצאה מכך גם בעיות שינה. בעיות בתפקוד המיני היו חלק מחיי כמעט תמיד (כמובן שתמיד קשה לדעת מה הביצה והתרנגולת בנושא הזה).
לפני כשנתיים וחצי ביצעתי בדיקת טסטוסטרון טוטאל דרך רופא משפחה והתוצאה הייתה 10.8nmol/liter, תוצאה שהיא "בנורמה" לבן 80 אבל לא לבחור בן 26. בתקופה ההיא לא הייתי מוכן לשמוע על דרכי טיפול ודברים התמסמסו... עד שבבדיקה לאחר חצי שנה התוצאה הייתה כבר 16.1, לכאורה תקין גם אם קצת נמוך אבל בזמן בין שתי הבדיקות הקופה שינתה את הקריטריון, ובדיקת test free נעשית רק למי שרמות הטוטאל שלו נמוכות מ6(!). מאז שני רופאי משפחה נפנפו אותי בטענה שאני בנורמה.

כיום אני מעוניין לתקוף את הבעיה מחדש ומעוניין לדעת מראש לקראת מה אני הולך, האם יש טעם לנסות לבקש מרופא המשפחה בדיקות הורמונליות נוספות (יש לציין שעשיתי בדיקות דם כלליית לפני כמה חודשים שיצאו תקינות) של SHBG, prolactin וTest free או שחבל על המאמץ?

• פותח/ת השרשור
מתאמן די און אוף לאחרונה אבל לאורך השנתיים האחרונות (האימונים התחילו אחרי הבדיקות). אני 194, 101 קילו לפחות עד לפני חודשיים) וסביב ה17 אחוז שומן (הערכה).
תזונה בסך הכל בסדר, אפשר לשפר אבל לא בטוח שמשם הבעיה (גלוקוז, שומנים בדם וכולסטרול תקינים, ויטמיןD היה נמוך אז מתסף)

מתאמן די און אוף לאחרונה אבל לאורך השנתיים האחרונות (האימונים התחילו אחרי הבדיקות). אני 194, 101 קילו לפחות עד לפני חודשיים) וסביב ה17 אחוז שומן (הערכה).
תזונה בסך הכל בסדר, אפשר לשפר אבל לא בטוח שמשם הבעיה (גלוקוז, שומנים בדם וכולסטרול תקינים, ויטמיןD היה נמוך אז מתסף)
תראה שיש לך את הפי 2 גרם חלבון בתפריט, תתחיל אימוני כוח זה מעלה טסט, תישן 8 שעות בלילה ותהיה יותר שמח גם אם לא באלך, כל אלו מעלים טסט

כל הכבוד שאתה מתסף D שחסר לך, זה מדעית יעלה לך את הטסט

ממליץ לך לקרוא וליישם הכל

דרכים לעלות טסטוסטרון - מיתוסים ומאמרים

• פותח/ת השרשור
תראה, ברור לי ששרירותית 16.1 לא נחשבת נמוכה, אבל אי אפשר להתעלם שהיא סטטיסטית נמוכה מהממוצע לגיל, ובהתחשב בסימפטומים כמו היעדר מוחלט של זקפת בוקר, עייפות וחוסר חיוניות, חשק מיני נמוך מאוד לדעתי זה לפחות כיוון ששווה לבדוק אותו.

תראה, ברור לי ששרירותית 16.1 לא נחשבת נמוכה, אבל אי אפשר להתעלם שהיא סטטיסטית נמוכה מהממוצע לגיל, ובהתחשב בסימפטומים כמו היעדר מוחלט של זקפת בוקר, עייפות וחוסר חיוניות, חשק מיני נמוך מאוד לדעתי זה לפחות כיוון ששווה לבדוק אותו.

אתה כבר בן 30.. זה תקין לגמרי.
עייפות וחוסר חיוניות וליבידו נמוך קשור לדיכאון והחרדה שאובחנת בה.

16 זה לא נמוך גם לא לגיל
ייתכן שאתה צודק אם כי לא ניתן להסיק מה16 כלום אם לא יודעים את הshbg או free test כי המספר הזה לא אומר כלום אם לא יודעים כמה מתוכו תכלס זמין לשימוש

כמובן שניתן להגיד באופן יחסי שכנראה שהמצב של מי שיש לו 16 טוב יותר יותר מ5

זה שהטסט לא בגבול העליון של הטווח לא אומר שהוא נמוך, עם 16.1 נראה לי אתה צריך לחפש בכיוון אחר את המקור לבעיות.
לדוגמה אני בן 38, עשיתי בדיקה לפני איזה שנה וחצי-שנתיים היה לי בסביבות 14 ואין לי שום דבר ממה שאתה מתאר (כלומר כן יש רוב הזמן עייפות שנובעת מחוסר שינה, אבל היא עוברת עם לילה של לפחות 6 שעות שינה רצופות).
לא כל בעיה של עייפות/חוסר חיוניות/חוסר חשק מיני צריך לשייך לטסט נמוך, במיוחד שהוא לא נמוך

עם רמות כאלה כל הרופאים פה ינפנפו אותך, אתה בדיוק באמצע של הסקאלה מבחינת הטווח.

העצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה לבדוק את האורך חיים שלך קצת יותר לעומק מה אפשר לשנות או לייעל, שינה תזונה אימונים ויטמינים.

אני עם מרשם אבל הרמות שלי היו מתחת ל5 בחלק מהבדיקות ובכמה מהם אפילו 2.4.
16 זה אומנם לא גבוהה ואם אתה הופך את זה למידות אמריקאיות אז בכלל זה באסה (450) אבל זה נורמלי.

אם ממש חורע לך ואתה משוכנע שזה המקור לבעיות לך ל אנדוקרדיאולוג .

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.
אני רוצה להדגיש - הבדיקה האחרונה תקינה אבל נמוכה מהממוצע בהתחשב בגיל (שיטוט קצר ברשת מראה את זה).
הבדיקה הראשונה לכאורה תקינה גם היא, ולמרות שהיא בטווח הנורמה אף עם שכל לא יגיד שתקין שבבדיקה בחור בן 27 יקבל טסט כמו בן 80-90, הסקאלה בכלל לא הותאמה לגיל.
אני מודע לכך שטסט טוטאל היא לא בדיקה מאוד רלוונטית וגם רמות טסטוסטרון הן אינדיבינדואליות ותלויות גם ברגישות של כל אדם ואדם.
האם רופא משפחה יכול להפנות אותי לאנדוקרינולוג על בסיס בדיקה מלפני שנתיים? כי בפעם האחרונה שביקשתי הוא די נפנף אותי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית