הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי קניית חלק מחשב מחו"ל בבקשה תעזרו...

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
טוב שמעו חבר שלי רוצה שקרוב משפחה שלו יביא לו כרטיס קול חיצוני מארה"ב (ממש אוטוטו הוא חוזר)

הוא שאל במאה פורומים, וגם כשנתנו תגובות זה לא עזר כ"כ ולא נתנו תשובה חד משמעית

יש פה הרבה שקונים מוצרים מחו"ל אז חשבתי לשאול פה, אני שם את ההודעה:

קודם כל אם זה לא הפורום המתאים אני מצטער... לא מצאתי מקום אחר

אני רוצה לקנות כרטיס קול חיצוני מארה"ב, לא דרך חנות ומשלוח, אלא דרך קרוב משפחה שייקנה את זה מחנות ויביא את זה איתו ממש בימים הקרובים שהוא חוזר.

הכרטיס: TC Electronic KONNEKT 8 FireWire

הבנתי שאין מכס על חלקי מחשב אלא רק מע"מ של 17%, השאלה שלי אם כרטיס קול חיצוני נכלל בסיפור? (כרטיס קול למטרות עבודה עם מוזיקה.)

הכרטיס עצמו עולה 300$ בחנויות, איתו הקרוב שלי יקנה גם כרטיס FIREWIRE שעולה 30$ (בשביל הכרטיס קול, זה כרטיס פיירווייר).
לגבי הפיירוויר - אין לי בלוח, ואמרו לי שהכרטיס קול הזה דורש פיירוויר עם צ'יפסט של Texas Instrument

ז"א 330$ תכלס, השאלה שלי היא כמה כסף בסופו של דבר אני צריך להפקיד לבחור? שלא יהיו הפתעות והוא יצטרך לשלם עוד דברים.
אין לי שום בעיה שהוא יפתח את הכרטיסים ויגיד שזה שלו ושהוא השתמש בזה בארה"ב השאלה היא אם זה באמת יעזור והוא לא יצטרך לשלם כלום?
(אני לא רוצה להגיע למצב שאני מפקיד לו לדוגמא 350$ לקנייה וכשהוא מגיע לארץ הוא זקוק לעוד כסף, לא רוצה שהוא יוציא מהכיס שלו אפילו שקל).

ממש דחוף לי, הוא מגיע לארץ בעוד פחות משבוע והקטע הוא שהוא צריך ללכת לבדוק ולקנות את הכרטיסים ברגע שאני נותן לו אוקיי...

מישהו יכול לעזור בבקשה?
תודה רבה.

אז בבקשה ממכם, מישהו באמת יודע ויכול להגיד חד משמעית אם הוא יצטרך לשלם דברים מוספים ואם כן, כמה כסף להפקיד לבנאדם כדי שגם אם יהיה מצב שהוא משלם מכס/מע"מ/אנאערף - יהיה לו והוא לא יצטרך להוציא מהכיס שלו.

תודה רבה.

אם הוא מביא את זה עם בן אדם שאותו הבן אדם יוציא הכל מהקופסה וישאיר את זה רק בשקית (כאילו משומש) ושישים את זה במזוודה ויעבור בקו הירוק ושלום על ישראל.

הבעיה היחידה היא שלומר על חלקי מחשב "משומש, תעזוב אותי באמאשך" זה קצת טריקי, כי מה, אתה מעביר חלקי מחשב להנאתך בין מדינות?
בכל אופן, סביר להניח שאלה שיפתחו את החבילה יחשבו שזו פצצה ויברחו.

כן אני עורך מוזיקה מדופלם ואני מביא את הכרטיס איתי בין המדינות כי אני צריך לעבוד, לא יפתחו את זה בכלל העברתי מחשב שלם במכס (חלקים) ולא אמרו כלום, למכס לא כזה משעמם כמו שנדמה לכם הוא מתעסק עם כרישים גדולים אלו שמביאים פלזמות וכו' לארץ דופקים אותם ב 35%

אגב פעם כשהייתי במכס לשחרר חבילה במכס חיפה עשו בעיות למישהו וטענו שכרטיס קול חיצוני זה לא
חלקי מחשב בקיצור הוא התווכח איתם שעה ולא עזר למרות שהוא צודק והראה להם שאפשר לחבר את זה
רק למחשב רק שזה יושב חצוני.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון הוא יפתח את הדברים כאילו זה משומש... אבל עדיין השאלה היא במקרה ותפסו, כמה כסף אקסטרא צריך לתת לבנאדם?

• פותח/ת השרשור
300 דולר עם 33% = 400 נניח
30 לכרטיס פיירווייר (אני חושב שעל זה אין תשלום של מע"מ או מכס)

430$ לתת לו מכסה אותו מכל כיוון אפשרי לדעתך?

תודה רבה ד"א

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית