הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עדיין לא הבנתי איך המאסה והחיטוב משנים את המצב ההתחלתי ..

yoni2000

משתמש מתחיל
292
29
נק' מוניטין:
-46
292
29
תודה על התשובה באשכול הקודם יובל מעריך מאוד,
אבל לא מבין למה נעלת עדיין לא הבנתי מזהו ואני חשוב שחשוב לחדדפה בשביל שאר חברי הפורום.
הנקודה שלא הבנתי היא -
אם עכשיו אני נטרלי ושוקל נגיד 80 ואני רוצה לעלות ל85 קילו (להוסיף עוד שריר)
אז עכשיו המאזן נטרלי שלי הוא נניח 2000 אז בשביל לעלות עוד 5 קילו אני מוסיף 500 קלוריות, ואחרי כחצי שנה הצלחתי עם עבודה קשה גם בחדר כושר להגיע למשקל 85 מעולה, אבל עכשיו אני רוצה להוריד גם את השומן שצברתי במהחל החצי שנה הזאת אז אני שוב מוריד 500 קלוריות ושוב אוכל 2000 קלוריות..
אז אחרי כמה חודשיים אני לא שוב אשקול 80 קילו ולא יחזוכ למצב ההתחלתי שלי?
אני אשמח ממש אם מישהו יסביר לי מה בדיוק קורה ואיך זה יכול להיות שאני לא יחזור שוב 5 לאותו המצב..

אתה עולה במשקל ומוסיף שומן ושריר עם דגש על שריר } יורד במשקל ומחסיר שומן ושריר עם דגש על שומן.
אם הגעת למשקל גוף שהתחלת ממנו (ואתה לא חייב לעשות ככה, אבל זאת אופציה לבחירתך) יוצא שאתה על אותו משקל עם יותר מסת שריר ופחות מסת שומן, בגדול אתה על אותו משקל רק על אחוז שומן נמוך יותר, וככה התקדמת.

• פותח/ת השרשור
אתה עולה במשקל ומוסיף שומן ושריר עם דגש על שריר } יורד במשקל ומחסיר שומן ושריר עם דגש על שומן.
אם הגעת למשקל גוף שהתחלת ממנו (ואתה לא חייב לעשות ככה, אבל זאת אופציה לבחירתך) יוצא שאתה על אותו משקל עם יותר מסת שריר ופחות מסת שומן, בגדול אתה על אותו משקל רק על אחוז שומן נמוך יותר, וככה התקדמת.
אז בעצם מה שפעם היה הנטרלי שלי אחרי כל התהליך אותו מספר קלוריות נהפך לחיטוב שלי?

אז בעצם מה שפעם היה הנטרלי שלי אחרי כל התהליך אותו מספר קלוריות נהפך לחיטוב שלי?
לא . אנסה לעזור לך .

אתה היום שוקל 80 קילו , אבל ה80 קילו האלו מהם ? 20 אחוז שומן ? או 10 אחוז שומן ? לא כל מי ששוקל 80 קילו נראה אותו דבר .
בדר"כ שעושים מסה וחיטוב לא מגיעים לאותו משקל , בגלל זה עדיף לעלות נקי , והפלוס הקלורי הוא בין 200 ל500 (דרך אגב 500 זה לא מעט) למה הפלוס הקלורי הוא לא 1000 ? כי אז העלייה הגדולה תיהיה בשומן ולא בשריר .

לכן המטרה שהגוף שלך יהיה מורכב מכמה שיותר שריר וכמה שפחות שומן , אז אם אתה שוקל 80 קילו , אתה עושה מסה שהמטרה במסה לעלות כמה שיותר שריר על ידי אכילה נכונה , פלוס קלורי לא גדול , אימונים נכונים עם עלייה בדרגת הקושי ומנוחה . לאחר מכן אתה עושה חיטוב , שבמהלכו העיקר זה להוריד את השומן .

אז לשאלתך , הרוב שהתחילו מסה במשקל 80 על 12 אחוז שומן יעדיפו לדוגמא לעשות מסה עד 88 ואז לעשות חיטוב עד 85 שב85 הם גם יהיו בערך על 12 אחוז שומן , מה שאומר בפועל שהם עלו 5 קילו שזה נטו שריר (סתם נתתי דוגמא).
התוצאה אמורה להיות שב85 קילו הם באותו אחוז שומן שהם היו על 80 קילו .
אבל נניח שכמו שאתה אומר הם עושים מסה ולאחר מכן חיטוב ומגיעים לאותו משקל , השאלה היא על כמה אחוז שומן הם הגיעו , אז המטרה שלהם תיהיה שהם התחילו 80 קילו על 16 אחוז שומן והם יסיימו 80 קילו על 12 אחוז שומן .

לגבי הנטרלי , 80 קילו על אותו גובה ואותו גיל לא אמור לשנות את הניטרלי כמעט בכלל לא משנה כמה מזה זה שומן/שריר , לכן ה80 קילו שהיה לפני וה80 קילו אחרי הניטרלי ישאר אותו דבר.

תמונה שווה אלף
ימין 2015 גובה 173 משקל 65~66 ק"ג
שמאל 2021 גובה 173 משקל 65 ק"ג

אחרי תהליך ארוך (שנתיים פלוס)

WeChat Image_20211104111241.jpg

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא . אנסה לעזור לך .

אתה היום שוקל 80 קילו , אבל ה80 קילו האלו מהם ? 20 אחוז שומן ? או 10 אחוז שומן ? לא כל מי ששוקל 80 קילו נראה אותו דבר .
בדר"כ שעושים מסה וחיטוב לא מגיעים לאותו משקל , בגלל זה עדיף לעלות נקי , והפלוס הקלורי הוא בין 200 ל500 (דרך אגב 500 זה לא מעט) למה הפלוס הקלורי הוא לא 1000 ? כי אז העלייה הגדולה תיהיה בשומן ולא בשריר .

לכן המטרה שהגוף שלך יהיה מורכב מכמה שיותר שריר וכמה שפחות שומן , אז אם אתה שוקל 80 קילו , אתה עושה מסה שהמטרה במסה לעלות כמה שיותר שריר על ידי אכילה נכונה , פלוס קלורי לא גדול , אימונים נכונים עם עלייה בדרגת הקושי ומנוחה . לאחר מכן אתה עושה חיטוב , שבמהלכו העיקר זה להוריד את השומן .

אז לשאלתך , הרוב שהתחילו מסה במשקל 80 על 12 אחוז שומן יעדיפו לדוגמא לעשות מסה עד 88 ואז לעשות חיטוב עד 85 שב85 הם גם יהיו בערך על 12 אחוז שומן , מה שאומר בפועל שהם עלו 5 קילו שזה נטו שריר (סתם נתתי דוגמא).
התוצאה אמורה להיות שב85 קילו הם באותו אחוז שומן שהם היו על 80 קילו .
אבל נניח שכמו שאתה אומר הם עושים מסה ולאחר מכן חיטוב ומגיעים לאותו משקל , השאלה היא על כמה אחוז שומן הם הגיעו , אז המטרה שלהם תיהיה שהם התחילו 80 קילו על 16 אחוז שומן והם יסיימו 80 קילו על 12 אחוז שומן .

לגבי הנטרלי , 80 קילו על אותו גובה ואותו גיל לא אמור לשנות את הניטרלי כמעט בכלל לא משנה כמה מזה זה שומן/שריר , לכן ה80 קילו שהיה לפני וה80 קילו אחרי הניטרלי ישאר אותו דבר.
תודה רבה על התשובה המדויקת עזרת לי להבין הרבה דברים .
אז אני רק רוצה לדייק שוב
מה שאמרת שאחרי שהגיע ל 88 קילו ועכשיו הוא עושה חיטוב ל 85 קילו, האם הוא אוכל אותה הכמות שהוא אכל ב 80 קילו ?

תודה רבה על התשובה המדויקת עזרת לי להבין הרבה דברים .
אז אני רק רוצה לדייק שוב
מה שאמרת שאחרי שהגיע ל 88 קילו ועכשיו הוא עושה חיטוב ל 85 קילו, האם הוא אוכל אותה הכמות שהוא אכל ב 80 קילו ?
מה זה משנה? הוא אוכל כמה שהוא צריך בשביל המטרות שלו, איך זה ישנה לו משהו בתכנון? הוא פשוט אוכל כמה שצריך.
דרך אגב, גם אם תשאר על אותו משקל יכול להיות שהניטרלי שלך ישתנה.

מה המטרה שלו ? אין קשר כלכך לאחוז שומן בגוף לעומת שריר . (שוב פעם זה לא מדע מדויק ובתכלס רק אותו אדם ידע לאחר שיתחיל לאכול על פי תפריט ולשקול את עצמו כל יום , הוא יראה אם הוא עולה / יורד / נשאר אותו דבר)

שהוא על 85 קילו הוא מוציא קצת יותר קלוריות מימה שהוא היה על 80 קילו (זה שוב לא מדע מדויק וכל אחד צריך לבדוק על עצמו) ולכן אם הוא היה על 80 קילו והוא היה במסה (בפלוס קלורי) אז הניטרלי שלו היה נניח 1900 קלוריות והוא הוסיף עוד 300 להיות בפלוס יוצא שכל יום הוא אכל 2200 קלוריות , וכרגע הוא ב85 קילו רוצה לעשות ניטרלי , והניטרלי שלו יהיה 2200 אז כן יצא אותו תפריט.
אז יצא מצב שמה שהוא אכל ב80 קילו (שהיה במסה) הוא אוכל כרגע ב85 קילו שהוא על ניטרלי , מה שכן המטרות היו שונות .

ושוב תפריט זה דבר משתנה ולא ניתן להשוואה כי גם כשהוא היה במסה ב80 קילו זה לא אמור להיות אותו תפריט שהוא על 81 וכך על 82 והלאה , לא צריך להשוות תפריטים במשקלים שונים .

• פותח/ת השרשור
מה המטרה שלו ? אין קשר כלכך לאחוז שומן בגוף לעומת שריר . (שוב פעם זה לא מדע מדויק ובתכלס רק אותו אדם ידע לאחר שיתחיל לאכול על פי תפריט ולשקול את עצמו כל יום , הוא יראה אם הוא עולה / יורד / נשאר אותו דבר)

שהוא על 85 קילו הוא מוציא קצת יותר קלוריות מימה שהוא היה על 80 קילו (זה שוב לא מדע מדויק וכל אחד צריך לבדוק על עצמו) ולכן אם הוא היה על 80 קילו והוא היה במסה (בפלוס קלורי) אז הניטרלי שלו היה נניח 1900 קלוריות והוא הוסיף עוד 300 להיות בפלוס יוצא שכל יום הוא אכל 2200 קלוריות , וכרגע הוא ב85 קילו רוצה לעשות ניטרלי , והניטרלי שלו יהיה 2200 אז כן יצא אותו תפריט.
אז יצא מצב שמה שהוא אכל ב80 קילו (שהיה במסה) הוא אוכל כרגע ב85 קילו שהוא על ניטרלי , מה שכן המטרות היו שונות .

ושוב תפריט זה דבר משתנה ולא ניתן להשוואה כי גם כשהוא היה במסה ב80 קילו זה לא אמור להיות אותו תפריט שהוא על 81 וכך על 82 והלאה , לא צריך להשוות תפריטים במשקלים שונים .
מודה שקצת הסתבכתינ

מודה שקצת הסתבכתינ

אתה תמשיך להתקשות כי יש לך הרבה פערים לסגור מבחינת מושגי בסיס. קח תקופה ותתחיל לסגור בה פערים בעזרת ספרות מקצועית או מאמרים מונגשים יותר. אתה יכול לקרוא מאמרים מהפורום כאן או מקבוצת EVB בפייסבוק.

לשאלתך, שוב:
אין לדעת מה יקרה לניטרלי שלך אחרי כמה סבבים של חיטוב ומסה, הוא יעלה וירד, אבל בשורה התחתונה כנראה שהוא לא ישתנה באופן דרסטי אלא אם תעשה ממש דיאטת כאסח.
__

לאחר כמה סבבים לחזור לנקודת הפתיחה שלך מבחינת משקל זה אפשרי, וגם לעלות בכמה קילוגרמים זה אפשרי. ההחלטה היא שלך.
העניין הוא שיחס השומן לשריר אמור להשתנות לטובת השריר ככל שעוברים יותר סבבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית