חילוף חומרים איטי פוגע בחיטוב?

אביב2525

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
האם חילוף חומרים איטי יכול לפגוע בחיטוב? או שהירידה תהיה רגילה פשוט על המשקל זה יתעדכן יותר לאט כי הגוף מתרוקן לאט

האם חילוף חומרים איטי יכול לפגוע בחיטוב? או שהירידה תהיה רגילה פשוט על המשקל זה יתעדכן יותר לאט כי הגוף מתרוקן לאט
כמות הפעמים שאתה הולך לשירותים לא קשורה למהירות חילוף החומרים שלך אם זה מה שאתה חושב

• פותח/ת השרשור
איך *אתה* מגדיר חילוף חומרים?
לפי היציאות בשירותים, בזמן חיטוב יש לי יותר עצירות וגם פחות יציאות זה יכול להיות יומיים שלוש בלי שירותים ואז יציאה אחת גדולה ממש בשירותים שגם רואים את זה על המשקל

לפי היציאות בשירותים

מספר יציאות זה מספר יציאות.

חילוף חומרים = מטבוליזם, מונח מאוד רחב שבאופן עקיף קשור גם ליציאות לשירותים אבל גם ל-1000 תהליכים אחרים שמתרחשים בגוף שלך ברמת התא. יכול לקרוא כאן: מטבוליזם – ויקיפדיה

"חילוף חומרים במנוחה" הוא מונח שמתאר את ה-RMR שלך, כמה קלוריות אתה שורף במנוחה, מעצם היותך קיים ונושם.

מכיוון שזה מונח מבלבל, עדיף שתשמש במושגים ברורים יותר כמו TDEE, RMR או מספר יציאות ביום כדי שנבין בדיוק למה אתה מתכוון.

__
יכול לדלג על זה ולהמשיך לתשובה:
כאשר איש מקצוע מזכיר את המונח "חילוף חומרים איטי" הכוונה היא לרוב ל-RMR או הוצאה קלורית כוללת (TDEE) נמוכה יחסית. מצב כזה לא מאוד נפוץ באוכלוסייה, הוא כן קיים אצל אנשים במהלך דיאטה/חיטוב בתור בעיה קטנה וזמנית (ברוב המקרים...).

נטען כי ירידה ב-RMR יכולה להקשות על הרזייה או חיטוב, כי היא דוחפת את את המאזן הקלורי לכיוון הניטרלי. בפועל לרוב הירידה ב-RMR לא משמעותית במיוחד, והבעיה היא מודעות נמוכה לצריכה קלורית גבוהה מדי (אנשים אוכלים יותר מדי ולא מבינים את זה), ירידה בפעילות פיזית לא יזומה ועוד.

כתבנו על חילוף חומרים כאן: מטבוליזם - האם תדירות הביקורים בשירותים מעידה על חילוף החומרים שלנו?

__

לשאלתך:
אם אתה בגירעון קלורי, משמע מוציא יותר קלוריות מאשר צורך, אתה תרד במשקל. גם אם תדירות הביקורים שלך בשירותים נמוכה.
אם יש לך עצירות זה ישפיע לך על השקילות כי יש מסה צואתית במעיים שלך, וכשהיא תצא כנראה שתוכל לראות מגמת ירידה.

הירידה תהיה רגילה פשוט על המשקל זה יתעדכן יותר לאט כי הגוף מתרוקן לאט
נכון.

מציע שתבדוק את עניין תדירות היציאות אם אתה חושד שזו עצירות או שזה מפריע לך:
עצירות: כל מה שחשוב לדעת | שירותי בריאות כללית

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
מספר יציאות זה מספר יציאות.

חילוף חומרים = מטבוליזם, מונח מאוד רחב שבאופן עקיף קשור גם ליציאות לשירותים אבל גם ל-1000 תהליכים אחרים שמתרחשים בגוף שלך ברמת התא. יכול לקרוא כאן: מטבוליזם – ויקיפדיה

"חילוף חומרים במנוחה" הוא מונח שמתאר את ה-RMR שלך, כמה קלוריות אתה שורף במנוחה, מעצם היותך קיים ונושם.

מכיוון שזה מונח מבלבל, עדיף שתשמש במושגים ברורים יותר כמו TDEE, RMR או מספר יציאות ביום כדי שנבין בדיוק למה אתה מתכוון.

__
יכול לדלג על זה ולהמשיך לתשובה:
כאשר איש מקצוע מזכיר את המונח "חילוף חומרים איטי" הכוונה היא לרוב ל-RMR או הוצאה קלורית כוללת (TDEE) נמוכה יחסית. מצב כזה לא מאוד נפוץ באוכלוסייה, הוא כן קיים אצל אנשים במהלך דיאטה/חיטוב בתור בעיה קטנה וזמנית (ברוב המקרים...).

נטען כי ירידה ב-RMR יכולה להקשות על הרזייה או חיטוב, כי היא דוחפת את את המאזן הקלורי לכיוון הניטרלי. בפועל לרוב הירידה ב-RMR לא משמעותית במיוחד, והבעיה היא מודעות נמוכה לצריכה קלורית גבוהה מדי (אנשים אוכלים יותר מדי ולא מבינים את זה), ירידה בפעילות פיזית לא יזומה ועוד.

כתבנו על חילוף חומרים כאן: מטבוליזם - האם תדירות הביקורים בשירותים מעידה על חילוף החומרים שלנו?

__

לשאלתך:
אם אתה בגירעון קלורי, משמע מוציא יותר קלוריות מאשר צורך, אתה תרד במשקל. גם אם תדירות הביקורים שלך בשירותים נמוכה.
אם יש לך עצירות זה ישפיע לך על השקילות כי יש מסה צואתית במעיים שלך, וכשהיא תצא כנראה שתוכל לראות מגמת ירידה.

נכון.

מציע שתבדוק את עניין תדירות היציאות אם אתה חושד שזו עצירות או שזה מפריע לך:
עצירות: כל מה שחשוב לדעת | שירותי בריאות כללית

בהצלחה.

צודה רבה על התשובה, כמו שהבנתי כל עוד אני בגירעון אני ירד והגוף יתחטב פשוט על המשקל זה לפעמים יצעכב כי יש צואה במעיים שמוסיפה משקל,
בקשר לבעיות בקיבה היה לי חיידק ואז התחיל הבלאגן, הבטן שלי מתנפחת מכל ארוחה קטנה אני כבר מזמן עשיתי בדיקות (עם הצינור מצלמה דרך הפה וכל זה ) וסיטי, וצליאק (אין לי) והרופא םשוט אמר לי מעי רגיש כי כנראה אין לו תשובה ספציפית וזה נשאר ככה אני חיי עם זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית