הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קשה יש רק בלחם?

מה לגבי ביצה קשה, גבינות קשות, מתק"ש (מתכת קשה)?

• פותח/ת השרשור
"שנייה אני שואל בLBS"
הדיון איתו הסתיים, שואל כי מעניין אותי דעותיהם של אנשים.

מה לגבי ביצה קשה, גבינות קשות, מתק"ש (מתכת קשה)?
צפיתי תגובה כזו.
תגיד לו להרים תמשקלים של אלחנן
אני חושב שזה כבד, לא קשה. התהליך שמאחורי זה, לדעתי לא קל בכלל, הוא טוען שאין קשה בכלל, הכול זה פרספקטיבה.
אבל ברצינות, על מה הדיון לא הבנתי
Screenshot_2021-12-07-16-09-54-89.jpg

קשה יש בכל מקום וזה אינדיווידואלי, החוכמה זה להתמודד עם זה בהצלחה.

אהההאההה אהבת?
תשובה לעניין. להבדיל.......

הוא טוען שאין קשה בכלל, הכול זה פרספקטיבה
אני לא מסכים, יש הרבה דברים/מצבים בחיים שהם קשים, כלומר או שצריך להשקיע הרבה מאמץ (פיזי או נפשי) בשביל לצלוח אותם (מסע כומתה (לא שעשיתי, שמעתי מחברים), לעבור מבחן ברמה סופר גבוהה, להגיע ל 300 דדליפט (לא הגעתי, ניזון משמועות), זה ככה מה שעולה לי לראש בשלוף), או שדורשים ממך כוחות בשביל להתמודד איתם (מוות של אדם קרוב, פרידה כואבת, פציעה/מחלה שמשבשת לך את החיים).
זה שאתה עובר את הדברים האלה בהצלחה לא אומר שזה לא היה קשה.
אם הוא היה משנה את זה ל "אין בלתי אפשרי בכלל, הכול זה פרספקטיבה", אולי הייתי יכול להסכים ברוב המקרים.
@הברווזון המכוער האמת החבר הזה נשמע כמו אחד שלא באמת הרגיש קושי אמיתי בחיים אז הוא זורק ביטויים קלישאתיים כאלה שנשמעים מגניב.
אגב אני מסכים איתך ב 100% בזה:
upload_2021-12-7_16-27-37.png

לדעתי אחד הדברים הגרועים שאפשר לומר למישהו דיכאוני זה דברים בסגנון של "מה יש לך להיות בדיכאון, החיים יפים, תפסיק להתבכיין שקשה לך!"

• פותח/ת השרשור
אני לא מסכים, יש הרבה דברים/מצבים בחיים שהם קשים, כלומר או שצריך להשקיע הרבה מאמץ (פיזי או נפשי) בשביל לצלוח אותם (מסע כומתה (לא שעשיתי, שמעתי מחברים), לעבור מבחן ברמה סופר גבוהה, להגיע ל 300 דדליפט (לא הגעתי, ניזון משמועות), זה ככה מה שעולה לי לראש בשלוף), או שדורשים ממך כוחות בשביל להתמודד איתם (מוות של אדם קרוב, פרידה כואבת, פציעה/מחלה שמשבשת לך את החיים).
אם הוא היה משנה את זה ל "אין בלתי אפשרי בכלל, הכול זה פרספקטיבה", אולי הייתי יכול להסכים ברוב המקרים.
עצם זה שאני חושב לעצמי, מה אם הוא צודק, ואם כן, מה לא בסדר בי?
מחזקת את הצד בי החושב שהוא טועה בגישה, ושאני לא אמור להרגיש שמשהו בי לא בסדר, בטח ובטח אם משהו בי באמת לא בסדר, קלינית, ולחשוב שאמור להיות, וההתמודדות של כולם צריכה להיעשות באותו אופן...

יש קושי בחיים, לא הכול קל, ואם תאמר שזה קל, וזה יעבוד לך לחשוב שזה קל, ברכות.
אבל אם תחשוב שהכול קל, והבעיה היא בך- שאתה לא מצליח לראות ולהרגיש את זה,
וזה רק מכביד יותר,
אז מה עשינו פה?

זו דעתי בכל אופן.
האמת החבר הזה נשמע כמו אחד שלא באמת הרגיש קושי אמיתי בחיים אז הוא זורק ביטויים קלישאתיים כאלה שנשמעים מגניב.
ברוך השם הוא רק המפקד שלי בצבא.

יש קושי בחיים, לא הכול קל, ואם תאמר שזה קל, וזה יעבוד לך לחשוב שזה קל, ברכות.
נזכרתי שראיתי לפני שנים בטלוויזיה איזה מישהו שעושה דברים כמו ללכת על גחלים לוהטות ושיט כזה של הודים מזוכיסטים. שאלו אותו איך הוא מצליח ללכת על הגחלים ולא כואב לו, אז הוא אמר שזה לא שלא כואב לו, הוא מרגיש את הכאב כמו כל אדם אחר, פשוט הוא "מתעלם" מהכאב וממשיך למרות הכאב.
אז גם במה שאתה אומר, אני לא חושב שזה הופך לקל אם תגיד לעצמך שזה קל, אולי זה יהפוך בראש של ל"בר ביצוע" ואז תתמודד עם זה למרות הקושי.
חוץ מזה אני חושב שאם עברת בהצלחה משהו קשה מגיע לך להיות גאה בעצמך על זה ולא להתעלם מזה במחשבה ש"זה שום דבר זה קל"

לכולם קשה לפעמים, וגם אם יש מישהו שהכל קל לו בחיים אני בטוח שקשה לו שאף אחד לא מבין אותו או מזדהה איתו.
במקרה הזה, כנראה שמדובר בהתמודדות ע"י הכחשה (כמו במטריקס, מחשבה יוצרת מציאות וכל השיט הזה), או סתם חוסר אמפתיה כלפי הקושי שלך.

אם הוא היה משנה את זה ל "אין בלתי אפשרי בכלל, הכול זה פרספקטיבה", אולי הייתי יכול להסכים ברוב המקרים
לא תכננתי להיגרר לדיון הזה, אבל אחרי שציטטו אותי אומר שאין קשה בחיים והכל זה פרספקטיבה, אני רואה שקיבלתי כאן על הראש, ולכן אגיב.

יש ספקטרום לקשה, אי אפשר להשוות את הקשיחות של ציפורן ביחס למתכת.
ברור שיהלום יותר קשה מברזל, אבל זה לא מוריד מהקשיחות של הברזל, אבל זה בהחלט מדויק לומר שברזל הוא יותר רך מיהלום.

בחיים יש קשיים, הפרספקטיבה שלנו יכולה לרכך או להקשות דברים.
אדם מפונק שמסרב לחוש אי נוחות מכל סיבה שלא תהיה, גם אם זה לא באשמתו, וקשה לו לקום ולהכין חביתה, בא נסכים שהקושי שלו הוא פרספקטיבי ביחס לקושי שלי לאותה משימה.

ניקח את הדוגמה של אימונים, תן לי להרים 200 ק"ג דדליפט, זה ממש קל לי, במצב שלי אין שום גיוס כוח מנטלי למשימה, אדלג על כל החימום, אפילו לא אחליף בגדים, זה קל לי.
אני מודה למאמן שלי שהחליט לתת לי דילואד כיפי.

אבל כשאישתי מבקשת ממני להוציא את הזבל מאוחר בערב, זה קשה לי, מה ההבדל?

הפרספקטיבה, אני מצפה לאימון קשה, התרגלתי לאימון קשה, תוריד את רמת הקושי, ואני מרגיש כאילו זכיתי בלוטו.
אני בערב לא רוצה לזוז מהספה, אין לי חשק להוציא את הזבל, זה נהיה משימה קשה.

מארק טווין בספר שלו "תום סוייר" מביא סיטואציה שתום מקבל עונש לצבוע את הגדר.
לאחר שכל החברים שלו צוחקים עליו, הוא מספר להם שזאת אומנות שההורים המאמצים שלו לא סומכים על אף אחד לעשות מלבדו.
מיד מתחילים שאר הילדים לשלם לו בחפצים כאלו ואחרים בשביל הזכות לצבוע את הגדר לכמה דקות אפילו.
יושב לו תום בצד עם שורה ארוכה של ילדים ממתינים לתורם, ולרגליו כל השלל שהוא קיבל מהם.

מארק טווין מסביר שעבודה קשה מוגדרת לפי פרספקטיבה, ברגע שתיתן לזה שם שונה, כמו "תחרות" "מרתון" פתאום אנשים מוכנים לשלם, ומרגישים שהם הרוויחו.

תגיד לאדם שזכה בפרס לחופשה זוגית באיטליה "זה בטח קשה לארוז ולהביא את כל המזוודות שלך לשדה התעופה, ועוד לשבת במטוס כמה שעות... אני מבין את הקושי שלך, אם צריך משהו, אני כאן בשבילך".

הוא יצחק עליך, "מה? התחרפנת? איזה קשה? אני טס לאיטליה בחינם".

לסיכום הכל נמצא על ספקטרום של קושי, והפרספקטיבה שלנו עוזרת לנו להחליט כמה כל דבר קשה, והאם הקושי מתגמד כלא קיים ליד הרווח.

• פותח/ת השרשור
לא תכננתי להיגרר לדיון הזה, אבל אחרי שציטטו אותי אומר שאין קשה בחיים והכל זה פרספקטיבה, אני רואה שקיבלתי כאן על הראש, ולכן אגיב.
איפה ציטטו אותך?

בכל מקרה תודה שהגבת, כיף לקרוא כתמיד, יש לך את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית