תזונה ותוספים אינפוגרפיק האם שקילות יומיות תורמות לירידה במשקל?

Bar Weissbuch

משתמש משקיע
6,831
991
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
659
6,831
991
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png
8.png

על מנת לבחון את יעילות השקילה היומית לירידה במשקל, ראשית יש להבין כי שינויים במשקל לא מעידים בהכרח על לשינויים בהרכב הגוף מאחר שבפרק זמן כה קצר כמו 24 שעות, השינויים ברקמת השומן הם מינוריים.

לשינויים יומיומיים במשקל שלושה גורמים עיקריים:

1.משקל הצואה וסך הנוזלים שיצאו בשתן ביום נתון – אלו משתנים בצורה דרסטית בין יום ליום ואף במהלך היום. הם תלויים בעיקר בכמות הנוזלים ששתינו ובכמות הסיבים התזונתיים שצרכנו.

2.נפח הדם – נפח הדם מושפע מנתרן (מלח), כלומר צריכה גבוהה מהרגיל של מלח תוביל לעלייה בנפח הדם ובהתאם גם למשקל גבוה יותר.

3.צריכת פחמימות – מהווה כנראה את הגורם העיקרי לתנודות יומיות במשקל.

פחמימות נאגרות בגופינו בצורה שנקראת גליקוגן, מולקולה אשר סופחת יחד איתה נוזלים.

האדם הממוצע יכול לאגור כ-500 גרם גליקוגן ביום נתון. מילאתם את מאגרי הפחמימה שלכם? אתם נושאים עליכם חצי קילו נוסף לכל הפחות (לא לשכוח את משקל הנוזלים שנאגרו).

באותו האופן, תזונה דלת פחמימה תקטין את מאגרי הפחמימה ותגרום לירידה במשקל.

עולה השאלה למה לשגע את עצמנו בשקילות יומיות?

התשובה טמונה בתוצאותיו של אחד המחקרים האיכותיים בתחום, אשר הציג תוצאות חד משמעיות – אנשים אשר שקלו את עצמם באופן יום יומי על פני שישה חודשים ירדו 6 ק"ג יותר במשקל, לעומת אלו שנשקלו בתדירות נמוכה יותר.

על פניו נשמע כמו תרופת פלא חינמית לירידה במשקל. אולם, לשקילות יומיות ישנו משקל פסיכולוגי משמעותי. חלק מהאנשים המבצעים שקילות יומיות עשויים לפתח התנהגויות של צמצום אכילה או ביצוע אירובי באופן מוגבר לאחר שראו כי עלו במשקל, וגם לתת למשקל לקבוע את הערך העצמי שלהם.

בנוסף לכך, שקילות יומיות עלולות להוביל לירידה מסוימת להמשיך ולהישקל על בסיס יומיומי, מה שעלול להוריד מערכן. אדם אשר אכל יותר מכפי שתכנן ביום מסוים, סביר שימנע משקילה ביום שלמחרת.

ובכל זאת, על מנת להפיק את המיטב משקילות יומיות, מומלץ לבצע אותן מיד לאחר הקימה בבוקר ולאחר הליכה לשירותים, ולהפנים את העובדה שעלייה או ירידה של קילוגרם או שניים ב-24 שעות לא מעידים על שינויים בשומן הגוף, אלא רק תרגום משולב של שינויים במאגרי הפחמימה ושל היציאות שלכם בשירותים.

לסיכום, המחקר האיכותי ביותר שהיה עד כה הראה קשר חזק בין שקילות יומיות לירידה במשקל.

עם זאת, אדם צריך לבצע שקילות יומיות על מנת לבחון איך זה משפיע עליו באופן אישי. ניתן לבחור בכלים אחרים לאומדן התקדמות כדוגמת מדידת היקפים או צילום, זאת בהתאם להעדפותיו האישיות של הפרט.

**
ג'וי כהן – דיאטנית קלינית וספורט (R.D)
צוות LBS

רפרנס: Does daily weighing help you lose weight?

ומה אם אני אוכל ושותה את אותם הדברים באותן השעות ונשקל כל יום - האם כך אפשר למדוד נכון אם אני יורד במשקל בקצב הרצוי בהינתן סך קלורי מסויים?

• פותח/ת השרשור
ומה אם אני אוכל ושותה את אותם הדברים באותן השעות ונשקל כל יום - האם כך אפשר למדוד נכון אם אני יורד במשקל בקצב הרצוי בהינתן סך קלורי מסויים?

@RaphaelE

רובנו לא אוכלים כל יום בדיוק את מה שאכלנו אתמול ובאותן שעות לכן תנודות יומיות במשקל הן הגיוניות. לכן חשוב יותר לשים לב למגמות, ממוצע שבועי של כל השקילות היומיות יכול להיות טוב, שכן שינויים רגילים במשקל יצטמצמו לרוב במהלך השבוע.

@RaphaelE

רובנו לא אוכלים כל יום בדיוק את מה שאכלנו אתמול ובאותן שעות לכן תנודות יומיות במשקל הן הגיוניות. לכן חשוב יותר לשים לב למגמות, ממוצע שבועי של כל השקילות היומיות יכול להיות טוב, שכן שינויים רגילים במשקל יצטמצמו לרוב במהלך השבוע.

תודה על התגובה, אבל לא ענית לי על השאלה, רק המלצת לי על דרך אחרת לפעול בה 😃

אשמח לתשובה על השאלה

@RaphaelE
אז אשמח שתחדד את השאלה, כי לא ממש הבנתי
"אם אני אוכל ושותה את אותם הדברים באותן השעות ונשקל כל יום - האם כך אפשר למדוד נכון אם אני יורד במשקל בקצב הרצוי בהינתן סך קלורי מסויים?"

(בהינתן פעילות גופנית דומה לגמרי בכל יום ויום, לדוגמא: מתכנת כל יום מהבית כך שלא אלך לשום מקום בצורה אקראית ביום מן הימים, מתאמן FBW שלושה פעמים בשבוע את אותו האימון ומבצע את אותו אימון האירובי 20 דקות שלושה פעמים בשבוע)

כלומר, אם אני רק אוכל חזה עוף, אורז, ואגוזי מלך, ורק שותה מים, במשך שבוע, באותה כמות, באותם זמנים למשל:

4 ארוחות של 200 גרם חזה עוף, 200 גרם אורז, 30 גרם אגוזי מלך, ו400 מ"ל מים
200+200+30+400=830 גרם
830*4=3320 גרם

נגיד שכל מה שאני אוכל שווה ל2000 קלוריות, ומצפה לירידה של כקילו בשבוע

אוכל ואשתה באותה צורה עוד 3-4 ימים (או כמה זמן שצריך, אינני יודע, אשמח לתשובה גם על זה 😃 ) בשביל לתת לגוף להתאזן לצורת הצריכה החדשה מבחינת המאזן הקלורי ומבחינת הפסולת במעיים, כי לפני כן צרכתי אחרת

בתחילת השבוע שקלתי 80 ק"ג, ובסוף השבוע שקלתי 79.5 ק"ג

זאת אומרת שמצאתי ש2000 קלוריות גורמות לי לירידה של חצי קילו בשבוע?

אם כן, אז אם אשרוף מפעילות כלשהי עוד 500 קלוריות כל יום, או אחסיר 500 קלוריות מהתפריט, ארד קילו בשבוע? (500*7=3500=חצי קילו שומן)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
"אם אני אוכל ושותה את אותם הדברים באותן השעות ונשקל כל יום - האם כך אפשר למדוד נכון אם אני יורד במשקל בקצב הרצוי בהינתן סך קלורי מסויים?"

(בהינתן פעילות גופנית דומה לגמרי בכל יום ויום, לדוגמא: מתכנת כל יום מהבית כך שלא אלך לשום מקום בצורה אקראית ביום מן הימים, מתאמן FBW שלושה פעמים בשבוע את אותו האימון ומבצע את אותו אימון האירובי 20 דקות שלושה פעמים בשבוע)

כלומר, אם אני רק אוכל חזה עוף, אורז, ואגוזי מלך, ורק שותה מים, במשך שבוע, באותה כמות, באותם זמנים למשל:

4 ארוחות של 200 גרם חזה עוף, 200 גרם אורז, 30 גרם אגוזי מלך, ו400 מ"ל מים
200+200+30+400=830 גרם
830*4=3320 גרם

נגיד שכל מה שאני אוכל שווה ל2000 קלוריות, ומצפה לירידה של כקילו בשבוע

אוכל ואשתה באותה צורה עוד 3-4 ימים (או כמה זמן שצריך, אינני יודע, אשמח לתשובה גם על זה 😃 ) בשביל לתת לגוף להתאזן לצורת הצריכה החדשה מבחינת המאזן הקלורי ומבחינת הפסולת במעיים, כי לפני כן צרכתי אחרת

בתחילת השבוע שקלתי 80 ק"ג, ובסוף השבוע שקלתי 79.5 ק"ג

זאת אומרת שמצאתי ש2000 קלוריות גורמות לי לירידה של חצי קילו בשבוע?

אם כן, אז אם אשרוף מפעילות כלשהי עוד 500 קלוריות כל יום, או אחסיר 500 קלוריות מהתפריט, ארד קילו בשבוע? (500*7=3500=חצי קילו שומן)

@RaphaelE

כעיקרון קיימות אדפטציות בגוף.
לא כל מה ששורפים באימון גופני ב100% הקלוריות האלה מצטרפות לשריפה הקלורית היומית, בנוסף קשה מאד להעריך כמה קלוריות אתה שורף במדויק באימון.
בנוסף, ככל שיורדים במשקל שורפים פחות וקצב חילוף החומרים במנוחה קטן מעצם זה שהמשקל נמוך יותר.

מצרפת לך פוסטים נוספים שאולי יענו לך גם על השאלה:
אימונים - האם אנו מפצים על הקלוריות ששרפנו בפעילות גופנית?
תזונה ותוספים - אינפוגרפיק - למה המשקל שלנו לא משתנה כפי שאנו מצפים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית