- פותח/ת השרשור
לשאלתך הכלוב נקנה מאיזה סוכן שהטלפון שלו הסתובב כאן בפורום ומשקולות ביד 2 מה שמצאתי.
תודה, אם במקרה נראה לך שהסוכן הזה רלוונטי והמספר שלו בשלוף זה יכול להיות אחלה 😃
כמה אלפים אתה מוכן לשים?
כלוב יעלה לך 2000-8000 שקל בהתאם לתקציב
מוט 500-2500 בהתאם לתקציב.
ספה מתכווננת 500-4000 בהתאם לתקציב.
פלטות 6-15 לקילו בהתאם לתקציב.
6-8 מר זה שטח פצפון. מה בדיוק השטח שלך? כמה על כמה? זה ישפיע גם על מה לקחת. למשל כלוב מלא לעומת ריג שמתחבר לקיר וכו'.
קונקרטית עד 10אש״ח כולל הכל, מעדיף פחות כמובן.
תוסיף לזה משטח עץ, ומשטחי גומי לרצפה.
אני כרגע מתאמן עם חבר בסטודיו שלו, יש לו כלוב ממש זול, בערך 2000 ש"ח (הוא הביא אותו מחו"ל, אבל זה היה עולה כאן בארץ 2000-3000 ש"ח).
ספה לא מתכוונת בערך 500 ש"ח.
מוט THE BEAR שלי עולה חדש 1500 ש"ח, אבל עלה לי פחות.
יש לנו בערך 400 ק"ג מצטבר. שילמתי 6-11 ש"ח לק"ג.
במת עץ כפולה לדדליפט, עולה בערך 400 ש"ח. במת גומי כפולה, עולה בערך 110 ש"ח למ"ר.
אני באמת לא צריך יותר מהבסיס הזה, ולא היה יותר נעים לי להתאמן גם עם ציוד יקר יותר, פשוט אין לי הבדל באיכויות האלו.
גם במכון בירושלים, אני מתנחל על הכלוב הכי זול שם לפעמים, כי הוא נוח לי.
אני כן חושב שלמי שחשוב חספוס במוט, המוטות של ROUGE הם הכי טובות שראיתי. מחוספסות, אבל לא קורעות לך את היד.
אני ממליץ למי שלא מתאמן רציני, לקנות את המינימום, כי זה כנראה יספיק. ואם הוא לא ימשיך עם האימונים, אפשר בקלות למכור. יותר קל למכור כלוב זול, מאשר כלוב יקר.
וגם למתאמנים רציניים, לא תמיד איכות הציוד משנה כל כך. לקנות משקולות מכוילות זה הדבר הכי מיותר למתאמן ביתי לדוגמה.
אני יודע שאתה ו @Whale מתאמנים בבית עם הציוד הכי מושקע שיש, וזה מגניב. אבל למי שהרגע רוצה לפתוח מכון, לא נראה לי שהוא חייב את זה.
אני מסכים עם הגישה עד כדי, יש דברים שהם יותר קריטיים לי מבחינת בטיחות כמו כלוב ספה ומוט עד כדי - כל עוד הוא סבבה אני מאמין שיהיה בסדר, אם אגיע למשקלים שזה יהיה משמעותי, אוכל להתעסק בזה אז - זה גם אמור לשמש עוד אנשים שמתאמנים ברמה בסיסית.
הדגש על להזמין מחול מגיע כי המון מהציוד אפשר להביא מחול באיכות משמעותית יותר טובה במחיר זהה
למשל
https://www.roguefitness.com/rogue-29mm-boneyard-bars
לארץ יעלה לך 1400-1500 שקך
ואם זה המצב, למה שלא יזמין מוט מרוג? זה לא ציוד יקר, פשוט טוב יותר
ובכללי זה שיש לנו ציוד טוב ומושקע בבית לא אומר ששרפנו עליו כסף בהכרח, מירבית הציוד שלי קניתי במחירים נמוכים מאוד (למשל סט משקולות יד 4-40 קילו קפיצות 2 קילו + 2 מעמדים + 500 קילו פלטות אולימפי ב5000 שקל, מכרתי ב2000-2500 את יתר הפלטות האולימפיות וקיבלתי סט בכלום כסף, שבעצמו הוא 600 קילו משהו כזה של משקל) סתם כדוגמא.
אני מאוד נגד קניית ציוד חדש במיוחד בארץ, יש עודף של ציוד משומש רק צריך ללכת ולקנות אותו, בין אם לשימוש אישי או למטרות רווח.
רוב הציוד שיהיה זבל, עד גבול מסויים. ופה יש המון שיקול דעת מבחינת תיעדוף של איכות על כמות וכל זה, למשל עכשיו הזמנתי 2 מוטות מtitan fitness, כי כל אחד עולה 150 דולר אז למה לא. שזו חברה ידועה באיכות לא ואי ואי. למשל רק אחד מהמוטות שקניתי מחברה אמריקאית היה עולה יותר מסך התשלום ששילמתי לשניהם.
ממש לא, זה עניין של לראות מה יש בארץ ומחירו, ומה יש בחול ומחירו. מוטות טובים אין בארץ, ועולים זהה להביא מחול, אז לי אין פה התלבטות אפילו
כלובים בארץ אין במפרט טוב חוץ מATX, אז זה עניין של לראות מחירים שלהם, מול מחיר של להביא מחול, ולראות מה עדיף
ספות אין בארץ טובות, אז אני החלטי לבנות אותם, במקום לקנות ספה מחול ב3000
מקבל את הטיעונים, אם המחיר בחו״ל דומה גם אחרי כל המכס והשיט, אז בהחלט עדיף לתעדף ציוד יותר טוב משם.
האמת שלא ציינתי במה ורצפת גומי כי פה אין טווחי מחירים לדבר עליהם.
אני מסכים איתך לחלוטין שאף ציוד הוא לא חובה. הכל שאלה של התקציב שלך. מה שכן לדעתי יש 2 דברים שלא צריך לחסוך עליהם - כלוב, ומוט. כלוב מסיבות של בטיחות, אני לא חושב שאתה צריך לחסוך על עצמך כשזה נוגע לזה. מוט בגלל שאם אתה מרים כבד מוט ב500 שקל לרוב יתעקם/יפגע ובכללי לא יהיה אמין. יש את הסרטון המפורסם של ג'ו סאליבן שהוא לא מצליח להחזיר את המוט כי הוא פשוט התעקם לו על הגב. לגבי מוט דה בר - כמו שאמרת הוא עולה 1500. לא רואה סיבה לקנות אותו כשאפשר לקבל אוהיו פוואר בר ב1600-1700 מהבוניארד. וכמו שכבר אמרתי בעבר - בכנות אני מעדיף את המוט של מארבו שקניתי ב500 שקל על פניו כי המארבו יותר קשיח ודווקא מחזיק לי לא רע בכלל המשקלים. עשיתי עליו 250 סקוואט, ולא מזיז לו כשאני עושה איתו בלט סקוואט עם 200-230 קילו פלטות על צד אחד של המוט.
שיקול נוסף בקניית ציוד יקר יותר היא but nice or buy twice. אם תקנה ציוד שלא נועד להחזיק לשנים על גבי שנים אתה תצטרך להחליף אותו. למשל, הייתה לי ספה מתכווננת שקניתי ב500 שקל. אחרי חצי שנה בערך שהיא שירתה אותי נאמנה כבר הרגשתי שיש חתיכה בקרש שלה שמתחילה להיות חלשה יותר ושהיא לא תחזיק לי לאורך זמן, אז הייתי צריך להחליף אותה באחת איכותית יותר.
זו נקודה טובה שצריך לשקלל את האיכות, כי אחרת בטווח הארוך עשויים לקנות כמה פעמים - וכל הדרך להיות עם מוצר שהוא פחות טוב.
נתתם לי הרבה חומר למחשבה. אני חושב שמבחינת המיקום של סביבות 8 מ״ר, זה לא באמת כזה פצפון, לפחות איך שאני רואה את זה:
צריך כלוב - תופס נגיד סביבות 3-4 מ״ר, ספה תתפוס עוד קצת לאורך ואפשר להחזיק מקופלת, דדליפט לעשות יחסית בצמוד לכלוב, אפשר לעבוד עם זה. אם אתם חושבים שאני מפספס בגדול אשמח לשמוע כמובן 😃
בנוסף, אשמח להמלצות על מקומות מומלצים מעבר למה שצוין פה - נגיד מוטות מ Rogue, אבל בכלובים נראה שיש המון אופציות. נגיד אחת ההתלבטויות שלי היא האם לחפש כלוב שיש בו מעמדים לפלטות בצדדים, מאוד חסכוני במקום ואולי גם חסכוני בכללי (במקום לקנות מעמד נורמלי למשקולות), אבל אולי עדיף מעמד/פתרון אחר?
נערך לאחרונה: