הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כושר קרבי ואימוני כוח

Tommy Shelby

משתמש פעיל
374
212
נק' מוניטין:
300
374
212
היי.
אז אני מתאמן באופן רציני בחדר כושר מעל לשנה בעיקר בפאווירליפטינג (כרגע נמצא בבלוק היפרטרופיה של נפח גבוה ומשקל יותר נמוך)
החלטתי שאני רוצה להתחיל להתאמן לקראת יום סיירות (כרגע אני בכיתה יא) ככה שיש לי קרוב לשנה להתכונן.
רציתי לשאול איך אפשר להתאמן ליום סיירות ביחד עם אימוני כוח. ברור לי שלשלב את ההכנה עם בלוק של מסה יהיה בעייתי וההתקדמות שלי בחדר כושר לא תהיה הכי אופטימלית.
איך יהיה הכי נכון לשלב את ההכנה ליום סיירות עם החדר כושר? ואיך בכלל הכי יעיל להתכונן ליום סיירות?

פשוט שלב. תפעל מנקודת ההנחה שאם אתה עבדתה תקופה ממושכת על כוח מירבי וכוח ככל תהיה לך מסת שריר סבירה וכוח או אפילו מעל ממוצע. כלומר זה היבט שלא צריך לדחוף אלא לשאוף לשמר

תשלב לאט לאט אימונים לסיירות ותעלה עצימות בהם לאט לאט בשאיפה לשימור כוח בתרגילים שאתה בדרך כלל עושה

אני בזמן האחרון מאמין דווקא שאימוני קרוספיט הם אחלה הכנה לצבא ופרט יום סיירות. אולי אין עבודת דיונות אבל בקצה אתה צריך GPP גבוה לדברים האלו, סבולת שריר גבוה ויכולת להתמודד עם כל מה שזורקים עליך שם. קרוספיט זה דיי זה. אני אומר את זה כי הגישה של לבוא ליום סיירות כאילו זה meet ולעשות ספציפית רק את מה שאתה מצפה שידרשו ממך לא באמת יכין אותך לתנאים של יום סיירות. רק דעה אישית

אתה צריך בעיקר ללמוד איך להתאושש מאימוני רגליים לקראת אימון של סיבולת לב ריאה, בשביל ההכנה ליום סיירות.

קח בחשבון שאתה חייב לעבוד על המנטליות, כושר זה חלק חשוב, אבל בלי ראש חזק אתה לא תשרוד, היא יוציאו לך את המיץ ביום הזה, אתה תגיע למצבים שאתה פשוט לא תרצה להמשיך, אבל צריך ללמוד להתנגד לזה ולבוא הכי חזק שיש..

קח בחשבון שאתה חייב לעבוד על המנטליות
אין משהו שבונה מנטליות יותר טוב מספרינטים בעליה.
לדעתי פשוט תתחיל להיכנס לריצה לאט לאט מאוד בהדרגה, וכשתרוץ ברמה נורמלית תוריד את האימוני כוח לאש קטנה ותתחיל להתמקד בספרינטים בעלייה. שים לב שאימון כזה דורש המון אנרגיה, אז תשתדל לנהל את העומסים שלך בזהירות.
@hanan המאסטר של הריצות בפורום, לדעתי הוא יוכל לעזור לך המון.

יום סיירות זה ריצת 2,000 ואז עוד כמה שעות של ספרינטים בדיונה, הליכות עם שק על הכתף ולחפור בור. ככה לפחות זה היה לפני 12 שנה.

בטווח של שנה הייתי מתחיל להכנס לכושר אירובי לאט לאט עם ריצה בשבוע ולאט לאט עובר לשתיים, תלוי כמה הכושר הטבעי שלך אבל הייתי מנסה לשאוף להיות סביב לפחות 7:30 באלפיים אם זה אפשרי מבחינתך. אם תתחיל להוסיף לאט את הריצות זה לא אמור לפגוע בכוח יותר מידי.

לקראת היום סיירות כחצי שנה לפני הייתי מתחיל לשלב אימוני ספרינטים ודיונות גם בעדינות ולאט לאט מוסיף לזה עבודה ומוריד כוח. לקראת היום סיירות הייתי עושה אימון כוח אחד אולי אולי שניים בשבוע והשאר אימונים ספציפיים למבחנים שתעבור.

בסוף ספציפיות תנצח. להיות חזק זה אחלה אבל זה לא יספיק. תכלס הכי טוב זה ללכת לקבוצת כושר קרבי לדעתי.

• פותח/ת השרשור
יום סיירות זה ריצת 2,000 ואז עוד כמה שעות של ספרינטים בדיונה, הליכות עם שק על הכתף ולחפור בור. ככה לפחות זה היה לפני 12 שנה.

בטווח של שנה הייתי מתחיל להכנס לכושר אירובי לאט לאט עם ריצה בשבוע ולאט לאט עובר לשתיים, תלוי כמה הכושר הטבעי שלך אבל הייתי מנסה לשאוף להיות סביב לפחות 7:30 באלפיים אם זה אפשרי מבחינתך. אם תתחיל להוסיף לאט את הריצות זה לא אמור לפגוע בכוח יותר מידי.

לקראת היום סיירות כחצי שנה לפני הייתי מתחיל לשלב אימוני ספרינטים ודיונות גם בעדינות ולאט לאט מוסיף לזה עבודה ומוריד כוח. לקראת היום סיירות הייתי עושה אימון כוח אחד אולי אולי שניים בשבוע והשאר אימונים ספציפיים למבחנים שתעבור.

בסוף ספציפיות תנצח. להיות חזק זה אחלה אבל זה לא יספיק. תכלס הכי טוב זה ללכת לקבוצת כושר קרבי לדעתי.
נשמע שלא השתנה הרבה רק שהיום בחלק מהימים זאת ריצת 3,000

אם חשוב לך לעבור את יום הסיירות ולהתגייס לתפקיד משמעותי. עדיפה לך הכנה ייעודית דוגמת כושר קרבי או קבוצת קרוספיט עם הכוונה לגיוס.
לא מומלץ לשלב כמה ענפים בעצימות גבוהה .

אני הייתי שם לי תחרות pl כמטרה באפריל ומשם מתמקד בהכנה לגיוס

יש לך שנה. זה הרבה זמן.
תעזוב את הpl, תעבור לקרוספיט+ 3 ריצות בשבוע (ספרינטים בעליה, ארוכה, אינטרוולים).
אם אתה מודאג מהכוח- אני התחזקתי מהאימוני cf כמעט באותו הקצב שהתחזקתי מאימוני הpl, רק שהורדתי אחוזי שומן ושיפרתי את הכושר האירובי שלי פלאים.

אתה צריך לעשות שינוי גישה באימונים- אתה הולך לעבוד על ביצועים מעכשיו, לא על כוח המשקל על המוט לא משנה יותר אלא הקצב שאתה תופר 3k.

אשמח לעזור עוד תצטרך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית