הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אופני כושר או מתקן חתירה

יוניגור

משתמש מתחיל
4
1
נק' מוניטין:
1
4
1
הי לכולם, בן 45 רוצה להיכנס לכושר( מבנה גוף רזה , סיבולת לב ריאה נמוכה) איזה מכשיר יעיל יותר- אופניי כושר או מתקן חתירה? תודה יוני

אוקיי אז ככה,

לשיפור סיבולת לב ריאה בגדול כל תרגיל שיעלה לך את הדופק ויגרום לך להתנשם יעבוד על הסיבולת לב ריאה. בשביל זה תבחר איזה תרגיל אירובי שתרצה ופשוט תתמיד ותתקדם בו.

לחיזוק הגוף תרגילי אירובי לא רלוונטיים, בשביל זה צריך אימוני כוח. אירובי וכוח אלה שתי מערכות שונות בגוף, ובשביל להיות חזק תצטרך לאתגר את הגוף בצורה של כוח, כמו בשביל לשפר את המערכת האירובית תצטרך לאתגר את הגוף בצורה אירובית.
כשאתה מתנשף והדופק שלך בשיא אתה איתגרת את המערכת האירובית, כשהתנגדת לאיזה שהוא כוח איתגרת את המערכות הרלוונטיות.

בשביל זה תצטרך לבצע אימוני התנגדות. נשמע ממך שהמטרה שלך היא להיות בריא ולשמור על כושר כללי טוב (תקן אותי אם אני טועה), ובשביל זה אני ממליץ יותר ללכת על אימוני כוח שיותר קרובים לפאוורליפטינג, רק בלי הכללים של התחרויות שלהם. בגדול מה שזה אומר זה לבחור כמה תרגילים מורכבים שמכסים ביחד את כל הפונקציות העיקריות של הכוח שלנו (שפיפה (התנועה של סקוואט), לחיצה (הרחקה מאיתנו של חפץ שנמצא בידיים), ומשיכה (קירוב אלינו של חפץ שנמצא בידיים), מקווה שהסברתי מספיק מובן) ולהשתפר בהם לאורך זמן.

אם תרצה תוכל להתאמן על קרוספיט, שזה ענף ספורט שעובד על כל האלמנטים הספורטיביים ביחד. הבעיה שברוב התכנונים של קרוספיט לא מתחשבים מספיק טוב בגוף ונפצעים מעומס יתר/חוסר התאוששות על הגוף. אבל זה עניין של תכנון לקוי ולא של כל הענף.

מקווה שעזרתי:)

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על המענה המהיר והמקצועי , מכשיר החתירה נראה יעיל יותר כי הוא משלב גם התנגדות וגם אירובי - דעתך? ( אני גם מתאמן בתרגילי כח והליכון- ) ושוב תודה

מכשיר החתירה נראה יעיל יותר כי הוא משלב גם התנגדות וגם אירובי - דעתך?
אני מניח שאתה לא מדבר על חתירה בפולי תחתון או משהו בסגנון הזה של הוספת משקל, אלא על תרגיל חתירה אירובי. בגדול אין יותר מידי אפשרות לעבוד על אירובי וכוח ביחד כי זה מערכות שונות בגוף. אם פעולה מסוימת מפעילה את המערכת האירובית אז זה אומר שהיא לא מפעילה מערכות של כוח, ולהפך. זה לא שכוח ואירובי לא מופעלים בכלל בכלל בכלל ביחד, פשוט לא ברמה שתראה שיפור אמיתי בשניהם מאותה פעולה. הדרך היחידה שזה יקרה זה אם אתה ממש לא מיומן בתנועה הזאת וגם הרמה האירובית וגם הרמת כוח שלך נמוכות, וגם אז זה יעבוד רק לקצת זמן, ושוב, לא בצורה משמעותית.
באופן כללי אין מה לשבור יותר מידי את הראש על איזה אירובי לעשות כי אין באמת יתרון רציני לתרגיל אירובי אחד על פני אחר חוץ מנוחות אישית. תבחר מה שאתה יותר נהנה ממנו. אל תהיה overthinker כשלא צריך.
אני גם מתאמן בתרגילי כח והליכון
אם ככה אז למה אתה מחפש עוד פעולה? לאירובי יש לך הליכון ולכוח אתה אומר שאתה כבר עושה
בשמחה:)

אופני רוח לדעתי (assault bike, echo bike)

משמיד גם את השרירים דוחפים/מושכים ורגליים

מכשיר חתירה יהיה בעיקר עבודת גב עם רגליים, אבל עיקר הקושי לגב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית