הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ספרים מומלצים

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
מחפש ספרים - כאלה שאתה לוקח מהספרייה,
לאחרונה יש לי הרבה זמן לקרוא.

לא מדובר על ספרים בתחום האימונים, אלא על ספרים עלילתיים / ספרים לימודיים בתחומים שונים.

אני מעדיף מעט המלצות איכותיות (המלצה אחת זה מעל ומעבר) על פני הפגזה של המלצות ובסוף אני לא אקרא כלום מזה.

סתם לעניין, הדברים האחרונים שקראתי :

כמעיין המתגבר
האלכימאי
התפסן בשדה השיפון
על הדברים החשובים באמת

אני באמת פתוח לכל

תודה חבר'ה

כוחו של הרגע הזה - ספר תודעתי על התמודדות מול האגו מדהים הספר הכי טוב שקראתי

אם יש גן עדן - סיפור על לוחמים ועל החיים בבופור (בין הספרים הטובים שקראתי)

פורייקט רוזי - רומן בין בחורה צעירה לחולה אספרגר הרומן היחידי שקראתי וממש נהנתי

חוכמת האדישות - ספר שאני אישית לא התלהבתי ממנו במיוחד, אבל ספגתי ממנו הרבה ערך מוסף בדיעבד

Rollo T. Rational male - ספר שעשה מהפכה בארה"ב, מדבר על דינמיקה בין הגברים לנשים היום, צורות חשיבה שגויות שחונכנו לפיהם שיצרו בנו ציפיות ותפיסות מציאות לא ראציונליות (ספר קשה מאוד מבחינה מנטלית, משנה תודעה, לעיתים לאנשים לוקח חודשים להתאושש ממנו, אבל סופר מעניין ספר שגורם לך להסתכל על המציאות אחרת לגמרי)

מלך החומוס ומלכת האמבטיה - ספר קורע מצחוק, באמת אחד הספרים שאני ממליץ לאנשים שמתחילים רק לקרוא

חוכמת הבייגלה - מאותו כותב של מלך החומוס, אבל עוד יותר מצחיק, ספרים קלילים וטובים

--------

אישית אני קראתי את הספר של רולו לאחר כמה אירועים מסחררים בחיים, והספר עצמו מדבר איתך על המציאות ההזויה שאנחנו נמצאים בה היום, חושף בפניך עובדות ונקודות שלעולם לא הבנת לגבי נשים ומערכות יחסים, גלולה שמאוד קשה לבלוע, אבל שצריך להכיר בקיומה, לי אישית בהתחלה היה קשה לעכל הרבה מהמציאות הזו (כמובן שצריך לקחת הכל בערבון מוגבל, אבל המון דברים בספר נכונים, ובמהלך הקריאה אתה גם רואה אותם קוראים במציאות), מיד אחריו עברתי לכוחו של הרגע הזה, מבלי לדעת שמדובר בספר שמטרתו להפסיק את הסבל שהבודהה מדבר עליו על ידי קבלת הרגע והמציאות, וכך יצא שספר אחד דיבר על חשיפת המציאות (בחלקה כמובן) והשני על קבלתה, איזון מושלם בעיני.
אם באלך לעבור תהליך מסחרר עם עצמך ולא קל אני ממליץ 😃, גרם לי להבין כמה ספרים יכולים להיות משמעותיים, להשפיע ולסחוף אותך למקומות הזויים

נערך לאחרונה:
Beyond good and evil
The will to power
The genealogy of morals
Metaphysics of war
Revolt against the modern world
Men among the ruins
The way of men
Becoming a barbarian
Fire in the dark: Men and the Gods

יש עוד הרבה, אלה נשארו איתי אז לפחות מבחינתי זה אומר משהו.

מראש מתריע שכנראה שחלק מהם ייגרמו לך עצבים, תסכול, עצב ובכי אם אתה שמאלני.
גם טוב, בסטייל של השלושה האחרונים שצירפתי.

Rollo T. Rational male
ספר שהורס לך את החיים. אני באמצע הספר השלישי ואני לא מבין למה אני עושה את זה לעצמי. בינתיים שמתי את זה בצד. אבל יפה שנתת אזהרה לפני 😆

מגניב לראות עוד ישראלי שמכיר את הגלולה האדומה 🤯

מלך החומוס ומלכת האמבטיה - ספר קורע מצחוק, באמת אחד הספרים שאני ממליץ לאנשים שמתחילים רק לקרוא

חוכמת הבייגלה - מאותו כותב של מלך החומוס, אבל עוד יותר מצחיק, ספרים קלילים וטובים

קראתי חכמת הבייגלה וקציצות, באמת שהוא כותב בצורה שממש כיף לקרוא.

ואפרופו רולו טומאסי, אם אתה חושב על זה גם אילן הייטנר מראה הבנה עמוקה ומביא הרבה תובנות על נשים ומערכות יחסים, גם אם הן לא נעימות. וזה היה ישראל שנות ה2000.

ולנושא, יש המון המלצות אבל ביקשת אחת אז ממליץ בחום על שיר של אש ושל קרח (משחקי הכס). לא ראיתי את הסדרה אז אני לא יודע איך היא אבל הספרים מדהימים.
@אני=] המליצה לי על הספרים לפני איזה שנתיים שלוש, אני קורא סופר לאט אבל אני כבר בספר הרביעי והם מצוינים.

• פותח/ת השרשור
אישית אני קראתי את הספר של רולו לאחר כמה אירועים מסחררים בחיים, והספר עצמו מדבר איתך על המציאות ההזויה שאנחנו נמצאים בה היום, חושף בפניך עובדות ונקודות שלעולם לא הבנת לגבי נשים ומערכות יחסים, גלולה שמאוד קשה לבלוע, אבל שצריך להכיר בקיומה, לי אישית בהתחלה היה קשה לעכל הרבה מהמציאות הזו (כמובן שצריך לקחת הכל בערבון מוגבל, אבל המון דברים בספר נכונים, ובמהלך הקריאה אתה גם רואה אותם קוראים במציאות), מיד אחריו עברתי לכוחו של הרגע הזה, מבלי לדעת שמדובר בספר שמטרתו להפסיק את הסבל שהבודהה מדבר עליו על ידי קבלת הרגע והמציאות, וכך יצא שספר אחד דיבר על חשיפת המציאות (בחלקה כמובן) והשני על קבלתה, איזון מושלם בעיני.

חוכמת האדישות ופרויקט רוזי קראתי, האמת חוכמת האדישות ממש לא התחברתי, אחרי פחות מחצי ספר שחררתי כי הוא חזר על עצמו בלי סוף. פרויקט רוזי היה מגניב.

תודה על הקלילים, שיבוא לי משהו קליל אחשוב עליהם.

ממש מעניין מה שכתבת, הרולו נשמע ממש טוב, אני בחור שמאמין בתכונות הביולוגיות השונות של נשים וגברים, ושכל אחד הוא מה שהוא, לא הבנתי לאיזה כיוון הוא לוקח, אבל ככה או ככה מאמין שהוא יעשיר / יעצבן אותי, שניהם טובים. אני מאוד חושש מהאנגלית, אני חושש לאבד את הריכוז כי אני לא פרפקט. מה אתה אומר ?
שיר של אש ושל קרח

גם אם ראיתי את הסדרה ?
Beyond good and evil
The will to power
The genealogy of morals
Metaphysics of war
Revolt against the modern world
Men among the ruins
The way of men
Becoming a barbarian
Fire in the dark: Men and the Gods

יש עוד הרבה, אלה נשארו איתי אז לפחות מבחינתי זה אומר משהו.

מראש מתריע שכנראה שחלק מהם ייגרמו לך עצבים, תסכול, עצב ובכי אם אתה שמאלני.

גם טוב, בסטייל של השלושה האחרונים שצירפתי.

תודה רבה אחי, אם הייתי אומר לך לצמצם את זה ל1-2 ספרים, מה היית בוחר ?
ואומר שוב, מאמין שיהיה לי קשה עם אנגלית.

תודה לכולם!

גם אם ראיתי את הסדרה ?
חד משמעית.
חוכמת האדישות ופרויקט רוזי קראתי, האמת חוכמת האדישות ממש לא התחברתי, אחרי פחות מחצי ספר שחררתי כי הוא חזר על עצמו בלי סוף. פרויקט רוזי היה מגניב.

ממש מעניין מה שכתבת, הרולו נשמע ממש טוב, אני בחור שמאמין בתכונות הביולוגיות השונות של נשים וגברים, ושכל אחד הוא מה שהוא, לא הבנתי לאיזה כיוון הוא לוקח, אבל ככה או ככה מאמין שהוא יעשיר / יעצבן אותי, שניהם טובים. אני מאוד חושש מהאנגלית, אני חושש לאבד את הריכוז כי אני לא פרפקט. מה אתה אומר ?

גם אם ראיתי את הסדרה ?

תודה לכולם!
השניים הראשונים

גם אם ראיתי את הסדרה ?
שאלה קשה, הספרים משמעותית יותר טובים מהסדרה
העונה הראשונה של הסדרה מאוד קרובה לספר הראשון אז זה קצת מקשה על הקריאה, אבל מהספר השני מתחילים להיות יותר ויותר הבדלים בין הספרים לסדרה
מאחר וככל שהסדרה התקדמה היא ירדה באיכות שלה אני חושב שכן שווה לך לנסות לקרוא את הספרים
רק שים לב שיש למרטין עוד 2 ספרים לסיים ולוקח לו נצח

שאלה קשה, הספרים משמעותית יותר טובים מהסדרה
העונה הראשונה של הסדרה מאוד קרובה לספר הראשון אז זה קצת מקשה על הקריאה, אבל מהספר השני מתחילים להיות יותר ויותר הבדלים בין הספרים לסדרה
מאחר וככל שהסדרה התקדמה היא ירדה באיכות שלה אני חושב שכן שווה לך לנסות לקרוא את הספרים
רק שים לב שיש למרטין עוד 2 ספרים לסיים ולוקח לו נצח
בספק אם הוא יסיים בכלל הוא די obese וזקן

ספר שהורס לך את החיים. אני באמצע הספר השלישי ואני לא מבין למה אני עושה את זה לעצמי. בינתיים שמתי את זה בצד. אבל יפה שנתת אזהרה לפני 😆

מגניב לראות עוד ישראלי שמכיר את הגלולה האדומה 🤯

קראתי חכמת הבייגלה וקציצות, באמת שהוא כותב בצורה שממש כיף לקרוא.

ואפרופו רולו טומאסי, אם אתה חושב על זה גם אילן הייטנר מראה הבנה עמוקה ומביא הרבה תובנות על נשים ומערכות יחסים, גם אם הן לא נעימות. וזה היה ישראל שנות ה2000.

ולנושא, יש המון המלצות אבל ביקשת אחת אז ממליץ בחום על שיר של אש ושל קרח (משחקי הכס). לא ראיתי את הסדרה אז אני לא יודע איך היא אבל הספרים מדהימים.
@אני=] המליצה לי על הספרים לפני איזה שנתיים שלוש, אני קורא סופר לאט אבל אני כבר בספר הרביעי והם מצוינים.

יש המון אנשים שמודעים ל"מציאות" הזו שאתה נחשף אליה בעיקר בספר הראשון, אבל בודדים האנשים שיודעים לשים ולהסביר את העקרונות שמלמדים שם בצורה ראציונלית, הספר מאוד יכול לחבר אותך גם אל הרגש שמתנגד ומקטלג בראיה צרה, בגלל זה אני ממליץ לך מאוד לעקוב אחרי Apex mindset ביוטיוב, אחרי תקופת הזעם, הוא האדם שיוציא אותך משם עם המון ידע. המון. יש המון יוטיוברים מתוסכלים מהקהילה שאני ממליץ לך להתרחק מהם, כי משם הדרך היא שחורה לחלוטין, וצריך להבין שהעולם הוא לא רק שחור ולבן, יש הרבה בין לבין..

אגב איך הספר השני והשלישי? אני תוהה אם באלי עוד תהפוכות נפש שוב:s49:​

גם אם ראיתי את הסדרה ?

תודה לכולם!

האנגלית לפעמים קצת קשה, בהתחלה בעיקר, אבל אני השתמשתי בגוגל טרנסלייט, ולאט לאט אתה מבין כבר גם ללא, יש הרבה פרקים שפחות הבנתי, אבל אם ישלך אנגלית בסיסית+ אתה תסתדר

נערך לאחרונה:
אחרי תקופת הזעם
כבר מזמן לא שם אבל כן עדיין מאוד מבולבל לגבי מה לעשות ואיך. יש בחוץ הרבה מאוד עצות שנשמעות טובות והגיוניות אבל סותרות זו את זו.
וצריך להבין שהעולם הוא לא רק שחור ולבן, יש הרבה בין לבין.
בדיוק, אני בטוח שבסוף אמצא את הדרך שלי.
אגב איך הספר השני והשלישי? אני תוהה אם באלי עוד תהפוכות נפש שוב
לפי דעתי הספר השני נותן הרחבה טובה, השלישי כבר סתם מתחיל לחזור על עצמו. הייתי קורא את הספר השני ומפסיק שם.
משתדל לא לצרוך תוכן כזה אבל לפי מה שאתה מתאר אני אתן לו צ'אנס. תודה 😃

מחפש ספרים - כאלה שאתה לוקח מהספרייה,
לאחרונה יש לי הרבה זמן לקרוא.

לא מדובר על ספרים בתחום האימונים, אלא על ספרים עלילתיים / ספרים לימודיים בתחומים שונים.

אני מעדיף מעט המלצות איכותיות (המלצה אחת זה מעל ומעבר) על פני הפגזה של המלצות ובסוף אני לא אקרא כלום מזה.

סתם לעניין, הדברים האחרונים שקראתי :

כמעיין המתגבר
האלכימאי
התפסן בשדה השיפון
על הדברים החשובים באמת

אני באמת פתוח לכל

תודה חבר'ה
ספרים של CAL NEWPORT :
Deep Work
Digital Minimalism
How to become a straight A student
So good they can't ignore you

מטרה מקוונת - רומן אירוטי
ספרים של CAL NEWPORT :
Deep Work
Digital Minimalism
How to become a straight A student
So good they can't ignore you

מטרה מקוונת - רומן אירוטי (יותר טוב מלראות פורנוגרפיה תאמין לי)
(יותר טוב מלראות פורנוגרפיה תאמין לי)

DB485661-5A2D-48FB-8737-87B866D6FD0C.jpeg

בטופ שלי, יחסית המלצות בנאליות אבל לדעתי חובה:sarcastic:🤭

כבר מזמן לא שם אבל כן עדיין מאוד מבולבל לגבי מה לעשות ואיך. יש בחוץ הרבה מאוד עצות שנשמעות טובות והגיוניות אבל סותרות זו את זו.

בדיוק, אני בטוח שבסוף אמצא את הדרך שלי.

משתדל לא לצרוך תוכן כזה אבל לפי מה שאתה מתאר אני אתן לו צ'אנס. תודה 😃

הערוץ שנתתי לך הוא מעולה למי שעדיין מחפש את הדרך שלו, התוכן שלו ממש לא מקוטלג כל כך לרד/בלאק פיל למרות שבעזרת הכותרות האלו הוא שליו צופים מהקהילה, התוכן שלו מגיע ממקום מאוד פסיכולוגי, הוא באמת גורם לך להבין שהספר הוא סך הכל עוד הסתכלות למצבים שיכולים להיות אבל לא בהכרח מעידים על הסיטואציה בשלמותה בפועל.

דרכו אתה תדע לראות את כל האפשוריות שיכולות לקרות, ולבחון איזו מהן הכי נכונה כנראה, ותדע איך לפעול בצורה רציונאלית ולא אימופולסיבית, גם במערכות יחסים עם בחורות ועם אנשים בפרט

• פותח/ת השרשור
מעדכן שסיימתי את מלך החומוס ומלכת האמבטיה, התחשק לי משהו קליל.

נהנתי מהכתיבה שלו, מעטים הספרים שקראתי עם כתיבה דומה. חוץ מזה אהבתי הדרך שהוא מציג את המחשבות שלו, הזדהתי איתו הרבה פעמים, גורם לך לחשוב על זה שכולם קצת לחוצים באותה צורה, שכולנו בני אדם. חוץ מזה היו עוד חלקים ספציפיים שאהבתי וגרמו לי לחשוב, היה משהו על אומץ שלקחתי איתי, ועוד. תודה על הספר.

הדרך של יובל ואמש'ך באותו סגנון כתיבה קליל ואהבתי אותו ממש, מי שאהב את מלך החומוס יהנה ממנו. מאמין שכולם יהנו ממנו.

ועכשיו לנקודה.
איך אני משיג את רציונל מייל של רולו ? למישהו פה יש אותו ורוצה למכור / להשאיל ? (והוא מאיזור הרצליה - רמת השרון - תל אביב - רעננה - כפר סבא)

מעדכן שסיימתי את מלך החומוס ומלכת האמבטיה, התחשק לי משהו קליל.

נהנתי מהכתיבה שלו, מעטים הספרים שקראתי עם כתיבה דומה. חוץ מזה אהבתי הדרך שהוא מציג את המחשבות שלו, הזדהתי איתו הרבה פעמים, גורם לך לחשוב על זה שכולם קצת לחוצים באותה צורה, שכולנו בני אדם. חוץ מזה היו עוד חלקים ספציפיים שאהבתי וגרמו לי לחשוב, היה משהו על אומץ שלקחתי איתי, ועוד. תודה על הספר.

הדרך של יובל ואמש'ך באותו סגנון כתיבה קליל ואהבתי אותו ממש, מי שאהב את מלך החומוס יהנה ממנו. מאמין שכולם יהנו ממנו.

ועכשיו לנקודה.
איך אני משיג את רציונל מייל של רולו ? למישהו פה יש אותו ורוצה למכור / להשאיל ? (והוא מאיזור הרצליה - רמת השרון - תל אביב - רעננה - כפר סבא)

תזמין מאיביי אני הזמנתי משם, או אמאזון

עלילתי: סערה אדומה עולה.

עצה לא נחמדה: ספרי עזרה עצמית או ספרים שמנסים להגיד לך איך לחיות לפי נקודת מבט מגדרית/חברתית כלשהי הם לרוב בולשיט. המטרה העיקרית של הכותב היא להרוויח כסף, לעזור לך יכול להיות אמצעי בדרך לשם, אבל מצד שני גם לחרטט אותך ולהגיד לך דברים שנעים לך לשמוע זה אחלה אמצעי.
לפני שאתה ניגש לכאלה, אם אתה בכל זאת רוצה, תתחיל מלבנות לך בסיס חזק של חשיבה ביקורתית, הבנה של כשלים לוגיים וידע על הפילוסופיה של המדע.

1984- ג'ורג' אורוול, עולם חדש מופלא- אלדוס האקסלי. אנחנו חיים בעולם שהוא הכלאה של שתי הדיסטופיות האלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית