הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה אחרי תל אביב || גילגולו של תותח

-אם אין לך מחוייביות פה בארץ, ויש לך את האפשרות, ממליץ מנסיון לחיות תקופה במדינה אחרת, יפתח לך את העיניים מאוד על המדינה שלנו, בין אם זה בהכרה בבעיות בארץ אחרי ניסיון במדינה אחרת, ובין אם זה להכיר איך זה לחיות בתרבות אחרת וכו'..
דורש מעט אומץ, כי זה אף פעם לא נוח לקחת הכל ולנסוע לחוויה שאתה לא יודע מה תביא, אבל אחת החוויות המשמעותיות שעשיתי ותוכל לנצל אותה אם תתכנן נכון כתקופה שתרוויח בה די טוב אפילו

- אם אתה עם עבודה מסודרת פה, תרדוף אחרי חלום שיש לך שהוא בר הגשמה ובמקביל אולי תתחיל להתגלגל קצת לכיוון השקעות, בין אם זה דריכת רגל ראשונה בנדלן, שוק ההון (אני אישית לא סגור על הרצון לחיות בארץ לנצח, אבל כרגע בעבודה טובה אז מנצל את היכולת להשקיע באיזה חלום שאני רוצה לממש, ומתמקד במקביל בהשקעות)

• פותח/ת השרשור
נשארים בסגנון של מלא סטוצים בתל אביב ובלי לשים לב נהיים מהפתאטיים האלה שבגיל 50 חיים בסרט שהם רווקים נחשקים בני 20
נכון
אתה מתכנן לטוס או שחזרת כבר?
מה
מביאים ילד.
מתחתנים.
מתגרשים.
קונים אופנוע מרשים.
נכנסים לתאונה.
התקף לב.

תנסה לשבור את המחזור.
נראלי שזה מסכם את זה, אפשר לנעול
-אם אין לך מחוייביות פה בארץ, ויש לך את האפשרות, ממליץ מנסיון לחיות תקופה במדינה אחרת, יפתח לך את העיניים מאוד על המדינה שלנו, בין אם זה בהכרה בבעיות בארץ אחרי ניסיון במדינה אחרת, ובין אם זה להכיר איך זה לחיות בתרבות אחרת וכו'..
דורש מעט אומץ, כי זה אף פעם לא נוח לקחת הכל ולנסוע לחוויה שאתה לא יודע מה תביא, אבל אחת החוויות המשמעותיות שעשיתי ותוכל לנצל אותה אם תתכנן נכון כתקופה שתרוויח בה די טוב אפילו

- אם אתה עם עבודה מסודרת פה, תרדוף אחרי חלום שיש לך שהוא בר הגשמה ובמקביל אולי תתחיל להתגלגל קצת לכיוון השקעות, בין אם זה דריכת רגל ראשונה בנדלן, שוק ההון (אני אישית לא סגור על הרצון לחיות בארץ לנצח, אבל כרגע בעבודה טובה אז מנצל את היכולת להשקיע באיזה חלום שאני רוצה לממש, ומתמקד במקביל בהשקעות)
תודה על העצות, לא הבנתי את הרלוונטיות אבל תודה

באמת?
אולי תפרט את הבעיות שלך, ואיך כסף יפתור אותם.

אתה לא מכיר אנשים עשירים?
תספר לי מה הבעיות שלך, ואיך כסף יפתור אותם.

מכיר, זה לא אותו הדבר בכלל.

כסף פותר המון בעיות, לא הכל, כמובן שאני לא חושב שכסף זה הכי חשוב אם זה במקרה מה שהסקת, החיים מורכבים הרבה יותר מקצת הרבה כסף בכיס.

מכיר, זה לא אותו הדבר בכלל.

כסף פותר המון בעיות, לא הכל, כמובן שאני לא חושב שכסף זה הכי חשוב אם זה במקרה מה שהסקת, החיים מורכבים הרבה יותר מקצת הרבה כסף בכיס.
אשמח לשמוע את הבעיות שלך, ואיך 80% מהם יפטרו עם כסף.
אני מאוד סקפטי שזה נכון.

אהבה, בריאות, אושר הם לא תלויים בכסף. והן נראה לי הבעיות הפופולריות ביותר.

אני גם בטוח שבעיות חדשות יצוצו מכסף.

לדעתי, כסף זה המוצר הכי פחות ערכי בעולם, הכל שווה יותר ממנו, ולכן כולם מחלקים אותו בתמורה לדברים ערכיים יותר, כמו אוכל ובגדים.

אי אפשר להגיד שזה לא קשור.
גם פה, פוטנציאלית בחור עם כסף יוכל להכיר הרבה יותר נשים עד שימצא את אהבתו.
גם כן, בסופו של דבר להצליח להעמיד למשפחה שלך כל מה שצריך ולתת
להם להרגיש ולחוות מותרות כן יכול להשפיע על האושר שלהם ושלך בעקיפין.

עובדתית כסף זה לא מדד לאושר אבל ככל שיהיה לך יותר ממנו כנראה שתוכל
להרשות לעצמך יותר.
הילדים שלך לא יהיו רעבים כנראה, לא תצטרך למנוע מעצמך טיפול רפואי מפאת
חוסר מזומנים, תוכל להיות דינאמי מאוד ולא תצטרך להתפשר על דברים רלוונטים (דיור, רכב, רמת חיים)

אי אפשר להגיד שזה לא קשור.
השמנה, סרטן, מחלות לב, תאונות דרכים, קורונה.... לא מדלגים על עשירים, אפילו לא פחות אצליהם משאר האוכלוסיה.

קשור? זה לא העניין. כסף לא פותר אותם. עוזר? אולי. זה עדיין לא 80%.
גם פה, פוטנציאלית בחור עם כסף יוכל להכיר הרבה יותר נשים עד שימצא את אהבתו.
אם אתה לא מבין מה זה אהבה, אז כן.
גם כן, בסופו של דבר להצליח להעמיד למשפחה שלך כל מה שצריך ולתת
להם להרגיש ולחוות מותרות כן יכול להשפיע על האושר שלהם ושלך בעקיפין
יכול? אולי.
אני לא חושב שסטטיסטית עשירים מאושרים יותר, ויש להם משפחה מעריכה יותר.

מותרת יכול גם להוליד רגשות שאתה לא נותן להם מהלב וממה שקשה לך לתת.
ילד שמקבל אופניים מאבא שאין לו בקושי כסף לאוכל, זה אהבה מורגשת ועוצמתית.
כמה עשירים מצליחים לתת לילדים שלהם את הדברים הקשים ביותר לתת, כמו זמן ויחס? כמה אנשים בכללי מצליחים?
כסף לא מקל ועוזר עם זה, לפעמים להיפך, ולפעמים לא.

בסופו של דבר, כסף הוא לא נראה הבורג שמביא אושר לאנשים.

השמנה, סרטן, מחלות לב, תאונות דרכים, קורונה.... לא מדלגים על עשירים, אפילו לא פחות אצליהם משאר האוכלוסיה.
השמנה- אתה מסכים שכשיש לך כסף יש לך מותרות למאכלים מגוונים יותר? לבדיקות תכופות יותר?
לקנות ירקות ופירות כבבת עיניך?
תאונות דרכים- אתה מסכים שרכב יותר בטיחותי כנראה יוריד תמותה?

בסופו של דבר כלום לא ימנע, אבל כנראה שיעזור מעט.

אם אתה לא מבין מה זה אהבה, אז כן.
אני לא מדבר על התאהבות בכסף, אלא על זה שאם אתה כל היום מטייל ונופש כמובן שיהיה לך פוטנציאלית
יותר סיכוי למצוא "אהבה" מאשר למישהו שעובד 14 שעות ביום.

אני לא חושב שסטטיסטית עשירים מאושרים יותר, ויש להם משפחה מעריכה יותר.
אני בטוח שהם לא מאושרים יותר.

בסופו של דבר, כסף הוא לא נראה הבורג שמביא אושר לאנשים.
מסכים שלא מביא, לא מסכים שלא משפיע.

אם אתה עשיר יש לך יותר סיכוי להיות בזוגיות כי כולן ירצו אותך בגלל הכסף 😉 (יצאתי @BeN35 )

כסף פותח אין סוף אפשרויות
ומשפר איכות חיים
ולא יזיק בכל בעיה בריאותית.

התכחשות לזה שכסף לא תורם לאושר שווה ערך לאמונה שאושר זה רק כסף

דעה לא פופולרית
באשר לבריאות וכסף

כסף יכול להילקח ״מתחת לשלוחן״ לכאורה,כשאשר חולה ירצה לקדם תור/ניתוח וכו
כאשר אדם ללא אמצעים,ימתין וימתין.

זה עצוב,אבל זה המצב *לכאורה

השמנה- אתה מסכים שכשיש לך כסף יש לך מותרות למאכלים מגוונים יותר? לבדיקות תכופות יותר?
לקנות ירקות ופירות כבבת עיניך?
תאונות דרכים- אתה מסכים שרכב יותר בטיחותי כנראה יוריד תמותה?

בסופו של דבר כלום לא ימנע, אבל כנראה שיעזור מעט.
ההיגיון שלך ברור.
השאלה אם במבחן התוצאה נראה אם הדבר נכון.
באפריקה ובמדינות עניות ההשמנה חוגגת?
בארה"ב ומדינות עשירות, אנשים רזים?

אני מסכים שבמקרים מסוימים כסף יכול לעזור, רק לא נראה לי ב80%.
ובאותה נשימה, במקרים מסוימים הכסף יגרום למחלה. אין צורך ללכת ברגל, חשיפה נמוכה לנגיפים ולחסינות, מאכלים בשפע כי הכיס מרשה.

לכאלו בלי כסף רב כאן, כמה פעמים יצא לכם לוותר על יציאה לא בריאה בגלל כסף? אלכוהול, פיצה ומאכלים מיותרים?

כסף לא מוליד בריאות בצורה גורפת, אני אשמח לראות סטטיסטיקה הפוכה אם יש.
אני לא מדבר על התאהבות בכסף, אלא על זה שאם אתה כל היום מטייל ונופש כמובן שיהיה לך פוטנציאלית
יותר סיכוי למצוא "אהבה" מאשר למישהו שעובד 14 שעות ביום
אהבה כאהבת אבא לילד שלו, וכאהבת בני זוג של עשרות שנים. אני לא רואה איך כסף משפר את זה.
עשיר המטייל הרבה גם פתוח להזדמנויות לבגידות רבות יותר שלו ובת זוגתו.
כסף יכול להדליק ניצוץ של משיכה שאולי תוליד אהבה שאולי תחזיק מעמד, אבל כמה זה באמת קשור לאהבה עצמה? לא 80%.

ושוב, אני לא בטוח שזה הורס אהבה, אבל תורם אם בכלל אני לא בטוח.
מסכים שלא מביא, לא מסכים שלא משפיע.
הדיון שלי זה על ה80% פתרונות שכסף נותן.
אם אתה עשיר יש לך יותר סיכוי להיות בזוגיות כי כולן ירצו אותך בגלל הכסף 😉 (יצאתי @BeN35 )
שיוליד בעיות חדשות.
כסף פותח אין סוף אפשרויות
ומשפר איכות חיים
ולא יזיק בכל בעיה בריאותית.

התכחשות לזה שכסף לא תורם לאושר שווה ערך לאמונה שאושר זה רק כסף
כשאתה רק חוזר על הטיעון שלך בלי לענות למה שכתבתי, נותן לי את התחושה שאתה לא פתוח לשמוע דעה נוספת.
דעה לא פופולרית
באשר לבריאות וכסף

כסף יכול להילקח ״מתחת לשלוחן״ לכאורה,כשאשר חולה ירצה לקדם תור/ניתוח וכו
כאשר אדם ללא אמצעים,ימתין וימתין.

זה עצוב,אבל זה המצב *לכאורה
כסף עושה הרבה טוב למי שמחזיק ומחלק אותה, אך גם הרבה רע.

דעה לא פופולרית, אם אתה שוחה בכסף, אנשים קרובים עלולים לכעוס עליך שאתה לא מחלק להם מספיק.

רובנו נבחר כסף:P:
גם שזה אולי לא מה שאנחנו באמת רוצים, ולא חשבנו על זה מספיק, או שאנו לא מכירים את שני הצדדים של הכסף.

לדעתי, אדם שיחשוב קצת ירצה רק מספיק כסף ולא מעבר, אבל זה דורש הסתכלות פנימית עמוקה. וזה כנראה לא נכון לכולם.

מסכים.
ראה דוגמא פבלו אסקובר
חילק כסף לתושבים
שילם להם חשבונות חשמל
הקים להם מגרשים
והם בתמורה שמרו על שתיקה,כאשר הצבא חיפש אותו! מדהים.

אך עם זאת,הכסף שלו לא ״קנה״ הכל..
ביום שהוא שם פצצה,ליד בית המשפט והמון חפים מפשע נהרגו,כל העם הפנה לו עורף.
כסף עושה הרבה טוב למי שמחזיק ומחלק אותה, אך גם הרבה רע.

אשמח לשמוע את הבעיות שלך, ואיך 80% מהם יפטרו עם כסף.
אני מאוד סקפטי שזה נכון.

אהבה, בריאות, אושר הם לא תלויים בכסף. והן נראה לי הבעיות הפופולריות ביותר.

אני גם בטוח שבעיות חדשות יצוצו מכסף.

לדעתי, כסף זה המוצר הכי פחות ערכי בעולם, הכל שווה יותר ממנו, ולכן כולם מחלקים אותו בתמורה לדברים ערכיים יותר, כמו אוכל ובגדים.

בריאות - לפעמים קשורה בכמות כסף, אומנם לא בצורה חד משמעית כי אתה חיי במדינה שגם למי שקצת קשה כספית יהיה לך מענה רפואי הולם, אבל עם כסף הוא יהיה הרבה יותר טוב.

אושר- לא כסף לא יכול לתת לי אושר, מי שלא היה מאושר שהיה עני - מעמד ביינים לא יהיה מאושר עם כסף.
אושר זה פנימיות וזה מורכב הרבה יותר, זה דרך היסתכלות של ״שמח בחלקי״ וכל השאר בונוס

אהבה - גם לא חושב שכסף יפתור לי בעיה עם אהבה חדשה או קיימת, אבל טבע האדם זה לבחור את האדם החזק בחברה שהוא מבוסס, זה יהיה פשוט יותר עם כסף בקיצור אבל לא העיקר כמובן.

כשאהיה עשיר (ואני בטוח שאהיה) יהיה לי יותר זמן להתעסק בעצמי, באהובים שסביבי, לתת את הדה בסט לילדים שלי, למשפחה שלי, ואוכל להקדיש זמן רב יותר בלהעניק את המתנה שלי לשאר האנשים בעולם ולהשתדל לעזור.

אפשר תמיד להשיג הכל בלי העושר, אבל זה יהיה קצת פשוט יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית