הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה אחרי תל אביב || גילגולו של תותח

מעניין שתמיד מעבירים על כסף ביקורת שהוא לא קונה אהבה ואושר או מבטיח בריאות וכו', אבל אף אחד לא יגיד את זה כשמדברים על זמן. כשבן אדם מנסה להאריך את חייו ע"י אכילה בריאה או המנעות מתאונות אף אחד לא יגיד לו "למה לך, זמן לא מבטיח אהבה וככל שחיים יותר הבריאות רק מדרדרת ומגיעות עוד צרות" או משהו כמו "למה לך לחיות עוד, גם ככה כל הזמן רק רוצים לעשות עוד ועוד דברים ואין זמן להכל".

בריאות - לפעמים קשורה בכמות כסף, אומנם לא בצורה חד משמעית כי אתה חיי במדינה שגם למי שקצת קשה כספית יהיה לך מענה רפואי הולם, אבל עם כסף הוא יהיה הרבה יותר טוב.

אושר- לא כסף לא יכול לתת לי אושר, מי שלא היה מאושר שהיה עני - מעמד ביינים לא יהיה מאושר עם כסף.
אושר זה פנימיות וזה מורכב הרבה יותר, זה דרך היסתכלות של ״שמח בחלקי״ וכל השאר בונוס

אהבה - גם לא חושב שכסף יפתור לי בעיה עם אהבה חדשה או קיימת, אבל טבע האדם זה לבחור את האדם החזק בחברה שהוא מבוסס, זה יהיה פשוט יותר עם כסף בקיצור אבל לא העיקר כמובן.

כשאהיה עשיר (ואני בטוח שאהיה) יהיה לי יותר זמן להתעסק בעצמי, באהובים שסביבי, לתת את הדה בסט לילדים שלי, למשפחה שלי, ואוכל להקדיש זמן רב יותר בלהעניק את המתנה שלי לשאר האנשים בעולם ולהשתדל לעזור.

אפשר תמיד להשיג הכל בלי העושר, אבל זה יהיה קצת פשוט יותר.
אז זה לא פותר 80% מהבעיות, אני שמח שהסכמנו.
אני גם סבור שזה עלול לייצר כמה חדשות שאתה לא חושב עליהם, ולכן לא בטוח שאצל כל אחד אפילו 1% מהבעיות יפתרו.

אני סבור שאצל חלק זה יפתור 50% מהבעיות אולי, ואצל אחרים ייצרו 50% בעיות חדשות.

לממוצע אני חושב שכסף לא משפר ולא גורע אולי, זה הכל תלוי מי אתה ומה הבעיות שלך.

במצבי, לא רואה איך כסף יפתור את הבעיות שלי, ולהיפך, אני רואה בבירור בעיות חדשות שעלולים לצוץ אם יהיה לי כמות כסף פסיכית מידי.

בקיצור, כסף הוא לא הפיתרון לבעיות שלנו, ולא הגורם לרוע לדעתי.

אז זה לא פותר 80% מהבעיות, אני שמח שהסכמנו.
אני גם סבור שזה עלול לייצר כמה חדשות שאתה לא חושב עליהם, ולכן לא בטוח שאצל כל אחד אפילו 1% מהבעיות יפתרו.

אני סבור שאצל חלק זה יפתור 50% מהבעיות אולי, ואצל אחרים ייצרו 50% בעיות חדשות.

לממוצע אני חושב שכסף לא משפר ולא גורע אולי, זה הכל תלוי מי אתה ומה הבעיות שלך.

במצבי, לא רואה איך כסף יפתור את הבעיות שלי, ולהיפך, אני רואה בבירור בעיות חדשות שעלולים לצוץ אם יהיה לי כמות כסף פסיכית מידי.

בקיצור, כסף הוא לא הפיתרון לבעיות שלנו, ולא הגורם לרוע לדעתי.

1% אחד אין סיכוי שלא פותר.

כסף יכול להיות גרוע למי שלא משיג אותו ב10 אצבעות, בין אם זה לא חוקי, או שזכית בלוטו, לרוב האנשים האלו לא מבינים פסיכולוגית מה ניתן לעשות עם הכסף ואין להם את הידע הדרוש, אז סביר להניח שזה יצור להם בעיה.

לרוב האנשים לא צץ בין יום מיליונים בבנק אז לא רואה איך זה יצור לי בעיות חדשות.

אין לדעת מה יהיה בעתיד, אבל על כמה מיליונים בבנק אתה יכול ״להתמודד״ עם העתיד בצורה פשוטה יותר, לא עלינו מישהו עשיר ניכנס למצב כלכלי קשה, נזכר ששמר כמה מיליונים לייתר ביטחון במקום מסויים (הגיוני לדעתי)

אם מישהו מממעד הביינים יפוטר מהעבודה רוב הסיכויים שאין לו הכנסה נוספת, והוא תלוי בהכנסה בודדה שזה מעשה לא חכם.

כסף זה לא הכלי הכי חשוב זה בטוח, אבל בהחלט כלי מאוד חשוב.

באמת?
אולי תפרט את הבעיות שלך, ואיך כסף יפתור אותם.

אתה לא מכיר אנשים עשירים?
תספר לי מה הבעיות שלך, ואיך כסף יפתור אותם.
בעיה ראשונה אין לי פנטאוז בתא (רצוי צפון/מרכז)
בעיה שנייה אין לי בוליד בחנייה
עם כסף אוכל לקנות אותם

בא לך לעוזר ולהעביר לי בביט?

1% אחד אין סיכוי שלא פותר.

כסף יכול להיות גרוע למי שלא משיג אותו ב10 אצבעות, בין אם זה לא חוקי, או שזכית בלוטו, לרוב האנשים האלו לא מבינים פסיכולוגית מה ניתן לעשות עם הכסף ואין להם את הידע הדרוש, אז סביר להניח שזה יצור להם בעיה.

לרוב האנשים לא צץ בין יום מיליונים בבנק אז לא רואה איך זה יצור לי בעיות חדשות.

אין לדעת מה יהיה בעתיד, אבל על כמה מיליונים בבנק אתה יכול ״להתמודד״ עם העתיד בצורה פשוטה יותר, לא עלינו מישהו עשיר ניכנס למצב כלכלי קשה, נזכר ששמר כמה מיליונים לייתר ביטחון במקום מסויים (הגיוני לדעתי)

אם מישהו מממעד הביינים יפוטר מהעבודה רוב הסיכויים שאין לו הכנסה נוספת, והוא תלוי בהכנסה בודדה שזה מעשה לא חכם.

כסף זה לא הכלי הכי חשוב זה בטוח, אבל בהחלט כלי מאוד חשוב.
אני נזכר בסיפור "החכם והתם" של רבי נחמן מברסלב. אפשר לומר עליו הרבה דברים על רבי נחמן אבל הוא היה סופר מדהים.

לא אספר את הסיפור כאן, אבל אדם בלי כסף תמיד יוכל להתרגל לחיי כסף. לעומת אדם עשיר עם כסף שלעולם לא יתרגל לחיי דוחק ועוני.

פגשתי הרבה חכמים שהרוויחו את כספם בזיעה, אני באמת רואה הרבה בעיות כתוצאה מכסף, וגם הזדמנויות.

למצוא כסף שפעם היה לך ושכחת זה כמו לזכות במתנה או ירושה, לא רואה את זה קורה בהסתברות גבוה יותר לעשירים.

בוא נגיד את זה בפשטות, אין הרבה דברים בעולם שכסף שווה יותר מהם.
בעיה ראשונה אין לי פנטאוז בתא (רצוי צפון/מרכז)
בעיה שנייה אין לי בוליד בחנייה
עם כסף אוכל לקנות אותם

בא לך לעוזר ולהעביר לי בביט?
אני רואה את הבעיות שיהיו לך אם אתן לך את הכסף הזה, ומעדיף לחסוך לך אותם.

כסף בידיים שלך זה מסוכן לכל העולם.

בוא נתפוס אותו על מילה כי אנחנו מגניבים, העברתי את מה שאמרתי, הייתי מספיק ברור וזה מה שלקחת ממה שרשמתי ☝️
העברת מסר שהוא לדעתי שגוי מהיסוד, ולאחר מכן בעצם תיקנתי את עצמך, אם הבנתי נכון.
אני פשוט מנסה לעקוב,
או שהדעה השתנתה מהר באחרת, או שהוספת מידע שאני לא מצליח לקשר, או שפשוט ההודעה הראשונה הייתה בדיחה.

ולתפיסה במילה אין קשר להיותי מגניב.
אני מגניב, אבל לא לכן או משום כך זה נעשה.

העברת מסר שהוא לדעתי שגוי מהיסוד, ולאחר מכן בעצם תיקנתי את עצמך, אם הבנתי נכון.
אני פשוט מנסה לעקוב,
או שהדעה השתנתה מהר באחרת, או שהוספת מידע שאני לא מצליח לקשר, או שפשוט ההודעה הראשונה הייתה בדיחה.

ולתפיסה במילה אין קשר להיותי מגניב.
אני מגניב, אבל לא לכן או משום כך זה נעשה.
מה שגוי במסר?
אני נזכר בסיפור "החכם והתם" של רבי נחמן מברסלב. אפשר לומר עליו הרבה דברים על רבי נחמן אבל הוא היה סופר מדהים.

לא אספר את הסיפור כאן, אבל אדם בלי כסף תמיד יוכל להתרגל לחיי כסף. לעומת אדם עשיר עם כסף שלעולם לא יתרגל לחיי דוחק ועוני.

פגשתי הרבה חכמים שהרוויחו את כספם בזיעה, אני באמת רואה הרבה בעיות כתוצאה מכסף, וגם הזדמנויות.

למצוא כסף שפעם היה לך ושכחת זה כמו לזכות במתנה או ירושה, לא רואה את זה קורה בהסתברות גבוה יותר לעשירים.

בוא נגיד את זה בפשטות, אין הרבה דברים בעולם שכסף שווה יותר מהם.

אני רואה את הבעיות שיהיו לך אם אתן לך את הכסף הזה, ומעדיף לחסוך לך אותם.

כסף בידיים שלך זה מסוכן לכל העולם.

לא הצלחתי להבין אותך יותר מידי

מה שגוי במסר?
אני חושב שכסף, וארצה להשתמש דווקא בניסוח 'יותר כסף', לא יפתור 80% מהבעיות.

ברור שאני אעדיף המון כסף מקצת כסף, למעשה, כנראה אעדיף תמיד יותר.
אבל לומר שזה יפתור לי 80% מהבעיות?

קודם כל, זה נורא כללי. הבעיות של כנראה הרבה מאוד אנשים לא מסתכמות במה שקורה בתוך הכיס. יש גוף, יש ראש, יש לב, ויש נפש.

חוץ מזה, אני בעצמי הכנסתי את עצמי למירוצים בחיים בהם אמרתי לעצמי שכשאשיג את התוצאה הרצויה, אסתפק. אבל אז צצים עוד 'בעיות' שיש לרוץ אחריהן, והמרדף ממשיך.

מה שמוביל אותי לדוגמאות לבעיות שיכולות לצוץ כשיש יותר כסף.
לחץ, פחד לאבד את הכול, רדיפה אחר יותר, הרהורים לגבי אמיתיות של חבריות.

יש דברים שכסף לא יכול לקנות, לכן הוא גם לא יכול לפתור.
האם דברים יהיו קלים יותר? אולי.
האם בכלל תעריך את זה אחרי זמן מה? אולי.

אז, אני הייתי רוצה יותר כסף באופן כללי!
אבל לא אוהב לומר משפטים בכזו כלליות.
בריאות - לפעמים קשורה בכמות כסף, אומנם לא בצורה חד משמעית כי אתה חיי במדינה שגם למי שקצת קשה כספית יהיה לך מענה רפואי הולם, אבל עם כסף הוא יהיה הרבה יותר טוב.

אושר- לא כסף לא יכול לתת לי אושר, מי שלא היה מאושר שהיה עני - מעמד ביינים לא יהיה מאושר עם כסף.
אושר זה פנימיות וזה מורכב הרבה יותר, זה דרך היסתכלות של ״שמח בחלקי״ וכל השאר בונוס

אהבה - גם לא חושב שכסף יפתור לי בעיה עם אהבה חדשה או קיימת, אבל טבע האדם זה לבחור את האדם החזק בחברה שהוא מבוסס, זה יהיה פשוט יותר עם כסף בקיצור אבל לא העיקר כמובן.

כשאהיה עשיר (ואני בטוח שאהיה) יהיה לי יותר זמן להתעסק בעצמי, באהובים שסביבי, לתת את הדה בסט לילדים שלי, למשפחה שלי, ואוכל להקדיש זמן רב יותר בלהעניק את המתנה שלי לשאר האנשים בעולם ולהשתדל לעזור.

אפשר תמיד להשיג הכל בלי העושר, אבל זה יהיה קצת פשוט יותר.
בהודעה הזו אני מוצא הרבה חן, מאחל לך להגיע לאן שרק תרצה.

אני חושב שכסף, וארצה להשתמש דווקא בניסוח 'יותר כסף', לא יפתור 80% מהבעיות.

ברור שאני אעדיף המון כסף מקצת כסף, למעשה, כנראה אעדיף תמיד יותר.
אבל לומר שזה יפתור לי 80% מהבעיות?

קודם כל, זה נורא כללי. הבעיות של כנראה הרבה מאוד אנשים לא מסתכמות במה שקורה בתוך הכיס. יש גוף, יש ראש, יש לב, ויש נפש.

חוץ מזה, אני בעצמי הכנסתי את עצמי למירוצים בחיים בהם אמרתי לעצמי שכשאשיג את התוצאה הרצויה, אסתפק. אבל אז צצים עוד 'בעיות' שיש לרוץ אחריהן, והמרדף ממשיך.

מה שמוביל אותי לדוגמאות לבעיות שיכולות לצוץ כשיש יותר כסף.
לחץ, פחד לאבד את הכול, רדיפה אחר יותר, הרהורים לגבי אמיתיות של חבריות.

יש דברים שכסף לא יכול לקנות, לכן הוא גם לא יכול לפתור.
האם דברים יהיו קלים יותר? אולי.
האם בכלל תעריך את זה אחרי זמן מה? אולי.

אז, אני הייתי רוצה יותר כסף באופן כללי!
אבל לא אוהב לומר משפטים בכזו כלליות.

בהודעה הזו אני מוצא הרבה חן, מאחל לך להגיע לאן שרק תרצה.
יכול להסכים שזה נע על ה50%.

הרדיפה אחרי הכסף לא חייבת להיות שלילית, זה יכול להגיע ממקום של הגשמה עצמית, אבל כל זה לא שווה אם אתה לא משקיע בנפש, בסביבה טובה ותומכת, כמובן שאם הראש לא חזק, ואתה לא שלם עם עצמך, עדיף קודם להתחיל בלהיות טובים יותר כבני אדם, חד משמעית חושב שיש דברים שחשובים יותר מכסף, אבל עדיין חושב שהוא יכול להנחית שקט נפשי במידה יחסית גדולה, ועל הדרך להתעסק בדברים היותר חשובים.

חשבתי שהתחלת להסכים איתי, ואז קפצת ל50%???

ציינת שזה יכול להנחית שקט.
"יכול", אבל לא בהכרח. הוא גם יכול להוליד דאגות.
כמו שכתבתו חכמינו, "מרבה נכסים, מרבה דאגה".

מעטים האנשים שישנים בשקט בלילה בזכות הכסף שלהם, אני מאמין שיהיה לך שינה עריבה יותר אם אין לך מה לאבד.

אתה יכול לקרוא את ספר "קהלת" שכתב אדם שהיה אחד העשירים ביותר של כל הזמנים, שלמה המלך. שניסה למצוא את הדבר ששווה השקעה בחיים.
מאוד ממליץ.
"הבל הבלים אמר קהלת, הכל הבל".

אני גם יכול להסכים, אני פשוט לא מבין מה זה שווה.

איך אתה מגדיר בעיות?
אחרי שהגדרת מה זה בעיות, תרשום את כל הבעיות שלך על הנייר, ותעשה השוואה עם עצמך העשיר שתהיה.

אני פשוט לא מבין איך הגעת למספרים.
מוכר הדבר, שאנשים בטוחים שברגע שישיגו דבר מה, אז הבעיות שלהם יפתרו. אבל אז פשוט שמים לב לשאר הבעיות.

כמו במשחק להכות את הסנאי.
אתה מרביץ לסנאי עם פטיש, ואז הוא נעלם לרגע, ואתה שם לב לסנאי אחר.
תוסיף לזה כסף, והסנאים ימשיכו לצוץ:79nb:

השבוע דיברתי עם מישהי שרצתה יאכטה.
"כסף זו לא הבעיה", היא אמרה, "הבעיה היא הרשימת המתנה".
ואני, כמובן, הגבתי ב- "צרות של עשירים".

הביטוי כאן הוא מעניין, כי הוא דווקא בא לומר שלעשירים הצרות קטנות, במקרים מסוימים.
אבל האם העשירים חושבים ככה גם כן, או שבשבילם צרות הן צרות? עוד נקודה למחשבה, גם בשבילי.

אני זוכר שכילד הייתי בהצגה בה איבד האדם מזוודה מלאה בכסף, ושמח, וכשמצאה אותה, התעצב.
וזאת משום, שאמר שכהיה לו כסף, אמר שהוא יכול רק לרדת, אבל כשלא היה לו, יכול היה רק לעלות.
שוב, נקודה למחשבה.

אני מבין גם שיש נקודות למחשבה מהצד השני, ואשמח לשמוע אותם, יש לי עוד רבות לחשוב על הנושא כנראה.

אני פשוט לא מבין איך אתה מצליח להגיע למספר, ועל סמך מה המספר הזה.
לא, אני לא חושב שזה צריך להיות בדיוק 50% ל-100% מהאנשים, אבל באמת מתעניין מה גורם לך לחשוב על משהו קרוב לשם.

כמו בדיון הגנטיקה לא נכון להסתכל על הקצוות (עניים או עשירים ברמה קיצונית)
כסף לא מקנה אושר, אלא מאפשר נוחות טובה יותר.
חלק מה"בעיות" שלנו יכולות להפטר בעזרת כסף וחלק לא.
אם הבת שלי לא מכינה שיעורי בית, אני יכול לשכור לה בכסף מורה פרטית אבל זה לא בטוח ישנה את המוטיבציה שלה להשקיע.
גם בזוגיות, זמן פנוי, שכירת עזרה למטלות הבית, חופשות, מתנות יכולים לעזור לזוגיות אבל זה לחלוטין לא פתרון לבעיות היסוד הערכה/כבוד/משיכה.

עדיף שיהיה יותר כסף, אבל זה נאיבי לחשוב שזה יפתור את בעיות האושר שהן כמעט תמיד פנימיות.

עדיף לבכות בפנטהאוז עם סנטוריון בכיס,
מאשר לבכות בדירה שכורה עם אוברדרפט.. 🙄
שים את הואברדראפט בצד.

אתה חושב ששכר שעדיין מחייב אותך לעבוד.
נניח 20 / 40 / 60 ברוטו, היה משנה את רמת האושר שלך?

לפחות מבחינתי המגבלה הכי גדולה שמונעת ממני ״אושר״ היא זמן פנוי ואת זה אני לא ממש יכול לקנות

לפחות מבחינתי המגבלה הכי גדולה שמונעת ממני ״אושר״ היא זמן פנוי ואת זה אני לא ממש יכול לקנות
מזדהה לגמרי. אבל אם פתאום נוחת עליך סכום גבוה (זכיה בפרס ראשון בלוטו, גילית שיש לך קרוב רחוק איפשהו שבדיוק כתב לך ואמר לך שהוא גוסס ומוריש לך כמה מיליונים, וכו') זה יכול לסדר אותך מבחינת זמן פנוי, תוכל להמשיך לעבוד אם בא לך אבל זה כבר יהיה כי זה מה שבחרת לעשות עם הזמן שלך ולא כי אתה חייב להתפרנס

מזדהה לגמרי. אבל אם פתאום נוחת עליך סכום גבוה (זכיה בפרס ראשון בלוטו, גילית שיש לך קרוב רחוק איפשהו שבדיוק כתב לך ואמר לך שהוא גוסס ומוריש לך כמה מיליונים, וכו') זה יכול לסדר אותך מבחינת זמן פנוי, תוכל להמשיך לעבוד אם בא לך אבל זה כבר יהיה כי זה מה שבחרת לעשות עם הזמן שלך ולא כי אתה חייב להתפרנס
אם הייתה לי הכנסה פסיבית בסכום השכר החודשי שלי, הייתי מפסיק לעבוד וזה תסריט אחר לגמרי.

אבל כל עוד אני מחויב למשרה מלאה ה"בעיות" נשארות אותן בעיות.
אתה מגלה שיש הרבה שירותים שאין להם מענה בכסף או שהם לא משתלמים כמו עזרה עם הילדים. אני לא אשלם 100 שקל לבייביסיטר בשביל שעתיים אימון בחדר כושר.

אני יכול לספר שבאופן לא ממש מפתיע עליית השכר מתבטאת כמעט תמיד בעלייה ברמת החיים ופחות בהגדלת החסכון בצורה דרמטית.
האם זה נכון לחיות ככה? כנראה שלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית