אימון ab נפח ועצימות

danieldounay

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אם אני מתאמן AB ואני מחלק אותו ל2 אימונים של נפח ועצימות פעם לחזה ופעם לכתפיים אז כמה סטים וחזרות לעשות בכל אימון ?

למשל אימון A1 שלי בבנץ 5X3 ובפרס 8x3.
מה הטווח אז לאימון השני בין הסטים והחזרות?

מה המטרה?
למה לפצל נפח ועצימות לאימונים שונים?

3X8 זה לא עצים בשום צורה, 3X5 אולי כבר יותר לכיוון.

• פותח/ת השרשור
מה המטרה?
למה לפצל נפח ועצימות לאימונים שונים?

3X8 זה לא עצים בשום צורה, 3X5 אולי כבר יותר לכיוון.

התכוונתי לזה שה3x8 בפרס הוא לא עצים אלה יותר נפח בגלל שאם אני עושה אימון חזה עצים אחרי זה אני מגיע לכתפיים גמור השאלה שלי היא כמה חזרות וסטים לעשות לבנץ בעצים ולא עצים ואותו דבר לגבי הפרס באימון עצים ולא עצים.

התכוונתי לזה שה3x8 בפרס הוא לא עצים אלה יותר נפח בגלל שאם אני עושה אימון חזה עצים אחרי זה אני מגיע לכתפיים גמור השאלה שלי היא כמה חזרות וסטים לעשות לבנץ בעצים ולא עצים ואותו דבר לגבי הפרס באימון עצים ולא עצים.

לא יודע תלוי מה עשית עד עכשיו, מה המטרה, מה החשיבה מאחורי, לאן אתה רוצה להגיע מהתוכנית הזו?

אין מספר קבוע שיתן לך תוצאות אופטימליות.

טקסס מת'וד מבצע מספר סטים של 5 חזרות ביום נפח, ורק סט אחד כבד ביום עצימות.
סמולוב מבצע 4 סטים של 9 חזרות ביום נפח, ו10 סטים של 3 חזרות ביום עצימות.

עצימות יכול להיות פחות סטים, או פחות חזרות, או גם וגם.

מה גם, שאם תעשה 11 סטים ל5 חזרות ביום נפח, וסט אחד ל5 חזרות ביום עצימות, בסופו של דבר יש לך 12 סטים בסוף השבוע בדרגת קושי מסוימת.
למה לא לעשות שני ימים שהנפח והעצימות איפשהו באמצע. דהיינו 6 סטים 5 חזרות פעמיים בשבוע?

כמה סטים וחזרות זה עניין קצת מורכב, קשה לענות לך בלי להבין מה עשית בעבר, משקלי עבודה, מטרה באימונים, ואיזה תרגילים אתה תעשה.

• פותח/ת השרשור
טקסס מת'וד מבצע מספר סטים של 5 חזרות ביום נפח, ורק סט אחד כבד ביום עצימות.
סמולוב מבצע 4 סטים של 9 חזרות ביום נפח, ו10 סטים של 3 חזרות ביום עצימות.

עצימות יכול להיות פחות סטים, או פחות חזרות, או גם וגם.

מה גם, שאם תעשה 11 סטים ל5 חזרות ביום נפח, וסט אחד ל5 חזרות ביום עצימות, בסופו של דבר יש לך 12 סטים בסוף השבוע בדרגת קושי מסוימת.
למה לא לעשות שני ימים שהנפח והעצימות איפשהו באמצע. דהיינו 6 סטים 5 חזרות פעמיים בשבוע?

כמה סטים וחזרות זה עניין קצת מורכב, קשה לענות לך בלי להבין מה עשית בעבר, משקלי עבודה, מטרה באימונים, ואיזה תרגילים אתה תעשה.

המטרה שלי היא לעלות במסה אבל כמובן שגם להתחזק במשקלי עבודה עד עכשיו הייתי עושה את שתי אימוני הab אותו הדבר מבחינת תרגילים סטים וחזרות, הייתי עושה נגיד בבנץ פרס 4 סטים של 6-8 חזרות וכשהייתי משלים ל8 חזרות שלמות לכל הארבע סטים הייתי מעלה משקל וכך הלאה שוב פעם 4x6-8 אבל זה לא קידם אותי במשקלי עבודה כל כך.

המטרה שלי היא לעלות במסה אבל כמובן שגם להתחזק במשקלי עבודה
אז אם ככה הייתי עושה משהו כזה:
אימון a
בנץ 3×5
פרס 4×8

אימון b
פרס 3×5
בנץ 4×8

העצימות לדעתי תשאיר ככה. הנפח פתוח ליותר משחק ופחות קריטי לדעתי בדיוק הנפח שבחרתי, זה יותר כיוון כללי.

ההתקדמות הייתי עושה:
5 קילו כל שבוע לעצימות, ולנפח מתקדם לפי הקושי, מתקדם בו ככה שלא תגיע בו לכשל אף פעם. ז"א שאם אתה חושב שהוספה של 2.5 תגרום לך להיכשל בנפח אימון הבא תחזור על אותו משקל שוב. אם אתה חושב שיש לך גם 5 קילו תוסיף. כל עוד בעצימות אתה מתקדם לא הייתי יוצא לדילואוד, כשבעצימות אתה נתקע (תקיעה מתשישות, לא בגלל יום אחד רע) יוצא לדילואוד ובלוק חדש.

זו דעתי, אני עושה משהו דומה לזה ועובד לי מצוין.

המטרה שלי היא לעלות במסה אבל כמובן שגם להתחזק במשקלי עבודה עד עכשיו הייתי עושה את שתי אימוני הab אותו הדבר מבחינת תרגילים סטים וחזרות, הייתי עושה נגיד בבנץ פרס 4 סטים של 6-8 חזרות וכשהייתי משלים ל8 חזרות שלמות לכל הארבע סטים הייתי מעלה משקל וכך הלאה שוב פעם 4x6-8 אבל זה לא קידם אותי במשקלי עבודה כל כך.
הייתי בודק למה לא התקדמת, אבל לדעתי זה לא בגלל ששני הימים אותו נפח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית