עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מה זאת אומרת איך שנוח לי? בכל פיצול יש נפח אחר... איך אני אדע כמה נפח מספיק בשביל לשמר הכי הרבה שריר?הפיצול לא רלוונטי,
תתאמן איך שנוח לך.
ההבדל בין מסה לחיטוב זה הסך הקלורי.
ז"א לפי העדפה אישית, שקלולים שלא קשורים ליעילות התוכנית.מה זאת אומרת איך שנוח לי?
הנפח לא נקבע לפי הפיצול, אלא לפי התבנית. לצורך העניין אתה יכול לבצע 4 סטים לקוואדס 3 פעמים בשבוע, ואתה יכול לבצע 6 סטים 2 פעמים. התוצאה תהיה זהה (חוץ ממקרים ספציפיים שמישהו מזהה שתדירות גבוהה יותר עובדת לו טוב יותר. אבל זה מקרים לא נפוצים כי צריך להכיר את הגוף שלך ברמה גבוהה בשביל זה.).בכל פיצול יש נפח אחר...
לפיתוח מסת שריר מה שחשוב זה נפח העבודה, כלומר בגדול עדיף שהוא יהיה כמה שיותר גבוה, ואם אתה יכול בחיטוב להגדיל אותו הכי טוב. במידה שאתה לא מצליח להגדיל אותו (שזה מובן בחיטוב) תנסה לפחות לשמר את מה שעשית עד עכשיו.איך אני אדע כמה נפח מספיק בשביל לשמר הכי הרבה שריר?
לפיתוח מסת שריר מה שחשוב זה נפח העבודה, כלומר בגדול עדיף שהוא יהיה כמה שיותר גבוה, ואם אתה יכול בחיטוב להגדיל אותו הכי טוב. במידה שאתה לא מצליח להגדיל אותו (שזה מובן בחיטוב) תנסה לפחות לשמר את מה שעשית עד עכשיו.
התקדמות במסת שריר תלויה בין היתר בהתקדמות בנפח עבודה. בחיטוב קשה יותר וטבעי שהנפח עבודה יצטמצם, וזה יהיה כי יש פחות אנרגיה/ יש פחות מסת שריר/ שניהם. האידיאל זה יהיה להתאמן כמו במסה, אם תצליח את זה, שאפו.להגדיל אותו בחיטוב? חשבתי שבחיטוב הנפח המומלץ עבור שמירת מסת שריר הוא הרבה פחות ממה שעושים במסה
התקדמות במסת שריר תלויה בין היתר בהתקדמות בנפח עבודה. בחיטוב קשה יותר וטבעי שהנפח עבודה יצטמצם, וזה יהיה כי יש פחות אנרגיה/ יש פחות מסת שריר/ שניהם. האידיאל זה יהיה להתאמן כמו במסה, אם תצליח את זה, שאפו.
אני לא יודע מה זה המקור הזה שהבאת והאמת שאת הקישורים אין לי זמן וכוח לפתוח בזמן הקרוב. יכול להיות שאני טועה, זה מה שאני מכיר.סותרים כאן את מה שאתה אומר (בלי להעליב או משהו):
![]()
מקור: How Much Training Volume to Do and When to Adjust It
לינק למחקר: Reducing resistance training volume during Ramadan improves muscle strength and power in football players - PubMed
אז כדאי להוריד בשליש את הנפח בחיטוב?
סותרים כאן את מה שאתה אומר (בלי להעליב או משהו):
![]()
מקור: How Much Training Volume to Do and When to Adjust It
לינק למחקר: Reducing resistance training volume during Ramadan improves muscle strength and power in football players - PubMed
אז כדאי להוריד בשליש את הנפח בחיטוב?
אם החיטוב שלך יימשך מעל חודש (מבלי להכיר את רמת האימונים שלך והרכב הגוף) אני ממליץ שתוריד בנפח הכללי.
זה יכול להיות לוותר על תרגילים מסוימים, פחות סטים וכדומה. יש כאן ענין של נסיון והכרות אישית.
ככל שיעבור הזמן ותמשיך ללחוץ על הגז, זה ירגיש לך קשה יותר ולא רק באימונים
לסיכום, לפחות בקרב גברים לא ניתן להסיק עפ"י המחקרים שנכללו כי נפח אימון גבוה יעיל יותר לשימור מסת הגוף הרזה. אולם, ניתן לומר בביטחון שהגברת נפח האימון (עד גבול מסוים) או שמירה על נפח האימון הינם יעילים יותר לשימור מסת הגוף הרזה מאשר הפחתת נפח האימון. בכל אופן, כשקובעים את נפח האימונים בזמן גירעון קלורי, יש לקחת בחשבון גורמים נוספים כמו נפח האימון לפני התחלת הדיאטה, גודל הגירעון (זמינות אנרגטית) ותזונה ככלל, אחוז השומן ומשך הניסיון באימונים.
חשבתי שבחיטוב תהיה לי קצת מנוחה מהאימונים...