הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

התלבטות בחיטוב

• פותח/ת השרשור Ohad625
  • פורסם בתאריך

Ohad625

משתמש מתחיל
237
53
נק' מוניטין:
114
237
53
אהלן חבר'ה 😃 חייב את עזרתכם

אז ככה-
מתאמן שנתיים

הייתי 5 חודשים בערך בחיטוב, הורדתי כ-7 ק"ג, (1.84 ס"מ), התחלתי את החיטוב עם 96 ק"ג ירדתי ל-89.

לאחר כחמישה חודשי חיטוב עברתי לחודש/וחצי של נייטרלי-פלוס קל, עליתי בערך קילו וחצי שזה מובן בגלל הנוזלים והפחמימות שהוספתי לתפריט.
השבוע חזרתי לחיטוב.
בחיטוב הקודם שלי שהיה לפני כמעט שנה, הייתי אוכל 2600-2700 קלוריות ביום וירדתי יפה לאחוזי שומן נמוכים.

עכשיו, נגיד השבוע, שזה אחרי חודש וחצי שהגוף לא היה בגירעון קלורי, שבעצם אני אמור לרדת יחסית מהר יותר אפילו, אכלתי 2800 קלוריות ביום, ועליתי 700 גרם משבוע שעבר! זה לא הגיוני לי, כי אני הרבה יותר פעיל אפילו מהחיטוב הקודם, עובד בעבודה יותר פיזית ופעיל רוב שעות היום, האימונים נשארו כמעט באותו נפח מהמסה.. (ab ארבע פעמים בשבוע)

אני מתלבט מה לעשות, האם לחכות עוד שבוע עם הקלוריות הנוכחיות, כי אולי זה לא באמת המשקל וזה דברים משתנים כמו נתרן, אולי לא ישנתי מספיק אולי אכלתי בערב יותר מדי.
או האם להוריד 50 קלוריות לחכות לשבוע הבא לראות אם ירדתי. אולי להוריד 100 קלוריות, אולי להוריד 200 מה הייתם ממליצים?

יכול להיות שאני תקוע בין הפטיש לסדן? שכאילו הגוף היה הרבה זמן בגירעון ואז אני תקוע לא משנה מה אני יעשה אלא אם אני אצא לתקופה של כמה חודשים מהגירעון ולא רק חודש? אני מצידי יוריד ל2300 קלוריות אם צריך השאלה אם זה יעזור..

תודה רבה לעונים

נערך לאחרונה:
שמע אתה סתם אוכל סרטים בלי סיבה.
אם תוריד קצת או תישאר עם אותה כמות לא יקרה באמת כלום, מקסימום תראה שעוד שבוע אתה לא יורד או אפילו עולה תוריד קצת קלוריות. לא יקרה כלום אם יהיו לך 2 שבועות שהמשקל זז קצת לא כמו שרצית.

• פותח/ת השרשור
שמע אתה סתם אוכל סרטים בלי סיבה.
אם תוריד קצת או תישאר עם אותה כמות לא יקרה באמת כלום, מקסימום תראה שעוד שבוע אתה לא יורד או אפילו עולה תוריד קצת קלוריות. לא יקרה כלום אם יהיו לך 2 שבועות שהמשקל זז קצת לא כמו שרצית.

כן אבל זה מעצבן אחי תסכים איתי שלהיות כל השבוע בגירעון (כביכול) ולעלות 700 גרם זה לא אידיאלי. היו לי בחיטובים שלי שבועות שנתקעתי אוקיי או אפילו עליתי אבל לא 700 גרם.
בקיצור נראה לי אני יוריד 50 קלוריות ביום ואראה איך זה שבוע הבא..

אבל זה מעצבן אחי תסכים איתי שלהיות כל השבוע בגירעון (כביכול) ולעלות 700 גרם זה לא אידיאלי
ברור שזה לא אידיאלי, אתה לא בגירעון (גם לא בטוח, אולי זה נוזלים אבל לא כל כך קריטי). הנקודה שלי היא שאחד הדברים שלדעתי מבדילים בין מתאמן "חדש" למתאמן "קבוע" זה שמתאמן "קבוע" לא מתרגש מכל מיני תקלות קטנות שתכלס לא משנות כלום לטווח הארוך. ברור שאני לא מדבר על אם זה בא מעצלנות, אני מתכוון פשוט לא לאכול סרטים מיותרים על שבוע שבועיים שהמשקל לא זז בדיוק כמו שרצינו או אימון או שניים שפספסנו בחודשים האחרונים. עם הזמן תלמד להתעסק יותר בדברים החשובים ותבין איפה אפשר לתת לדאגה לנוח קצת. אני כמובן לא אומר לזרוק על המשקל גוף, תעשה עבודה טובה, אבל לא להילחץ סתם על כמה גרמים לפה או לשם.

• פותח/ת השרשור
ברור שזה לא אידיאלי, אתה לא בגירעון (גם לא בטוח, אולי זה נוזלים אבל לא כל כך קריטי). הנקודה שלי היא שאחד הדברים שלדעתי מבדילים בין מתאמן "חדש" למתאמן "קבוע" זה שמתאמן "קבוע" לא מתרגש מכל מיני תקלות קטנות שתכלס לא משנות כלום לטווח הארוך. ברור שאני לא מדבר על אם זה בא מעצלנות, אני מתכוון פשוט לא לאכול סרטים מיותרים על שבוע שבועיים שהמשקל לא זז בדיוק כמו שרצינו או אימון או שניים שפספסנו בחודשים האחרונים. עם הזמן תלמד להתעסק יותר בדברים החשובים ותבין איפה אפשר לתת לדאגה לנוח קצת. אני כמובן לא אומר לזרוק על המשקל גוף, תעשה עבודה טובה, אבל לא להילחץ סתם על כמה גרמים לפה או לשם.

לדעתך יכול להיות תסריט כזה שאני אצטרך פחות קלוריות מהחיטוב הקודם? כאילו אם אז התחטבתי ב2600 בערך יש מצב שאני לא ארד במשקל עם אותם 2600 ואצטרך לקצץ או שזה לא הגיוני? (לאורך זמן כמובן ולא שבוע)
ומה זאת אומרת אני לא בגירעון אני לפי החישוב המינימאלי של rmr פלוס האימונים אמור לשרוף כ3000 קלוריות ביום לפחות

לדעתך יכול להיות תסריט כזה שאני אצטרך פחות קלוריות מהחיטוב הקודם? כאילו אם אז התחטבתי ב2600 בערך יש מצב שאני לא ארד במשקל עם אותם 2600 ואצטרך לקצץ או שזה לא הגיוני? (לאורך זמן כמובן ולא שבוע)
בטח, הניטרלי שלך ישתנה לאורך הזמן, יש המון משתנים לזה. זה נורמלי לגמרי.
ומה זאת אומרת אני לא בגירעון אני לפי החישוב המינימאלי של rmr פלוס האימונים אמור לשרוף כ3000 קלוריות ביום לפחות
לא משנה מה המחשבון אמר, לא ירדת במשקל, אז לא שרפת יותר קלוריות משהכנסת. לא שרפת יותר קלוריות משהכנסת = אתה לא בגירעון.
בכל מקרה המחשבונים האלה לא באמת יודעים לחשב כמה תצטרך, והמספר שהם מביאים הוא במקרה הטוב כיוון נחמד, במקרה הפחות טוב לא קשור לכמות שאתה באמת צריך.

• פותח/ת השרשור
בטח, הניטרלי שלך ישתנה לאורך הזמן, יש המון משתנים לזה. זה נורמלי לגמרי.
לא משנה מה המחשבון אמר, לא ירדת במשקל, אז לא שרפת יותר קלוריות משהכנסת. לא שרפת יותר קלוריות משהכנסת = אתה לא בגירעון.
בכל מקרה המחשבונים האלה לא באמת יודעים לחשב כמה תצטרך, והמספר שהם מביאים הוא במקרה הטוב כיוון נחמד, במקרה הפחות טוב לא קשור לכמות שאתה באמת צריך.

אז בעצם ככל שעובר השנים ואני מתאמן יותר ותיק החיטובים נהיים קשים יותר ויותר.. בעיה רצינית אני אוהב ממש אוכל (גם אני בחור גדול יחסית) בהצלחה לי להתחטב עם 2200 קלוריות חחחח. בכל מקרה תודה רבה אחי

אז בעצם ככל שעובר השנים ואני מתאמן יותר ותיק החיטובים נהיים קשים יותר ויותר.. בעיה רצינית אני אוהב ממש אוכל (גם אני בחור גדול יחסית) בהצלחה לי להתחטב עם 2200 קלוריות חחחח. בכל מקרה תודה רבה אחי
לא בהכרח, יכול להיות גם שהניטרלי שלך יעלה. מה שכן ככל שהאחוז שומן נמוך יותר יהיה לך יותר קשה. אם אתה רוצה לאכול עוד קלוריות פשוט תהיה פעיל יותר. אם זה לעשות יותר אימונים או להפחית נסיעות, לגוף לא משנה, העיקר שאתה פעיל יותר.

אל תשנה כלום כרגע...
תמשיך. תעקוב.
לדעתי האישית לפעמים לוקח טיפה זמן להניע את התהליך ככה שבשבוע הראשון שני של החיטוב יש מצב סטטי אבל זה משתנה והתהליך מתחיל לזוז ...
כמו כן שמתי לב גם כשנגמר החיטוב בעצם אז הירידה ממשיכה עוד מספר ימים אחרי זה

• פותח/ת השרשור
אל תשנה כלום כרגע...
תמשיך. תעקוב.
לדעתי האישית לפעמים לוקח טיפה זמן להניע את התהליך ככה שבשבוע הראשון שני של החיטוב יש מצב סטטי אבל זה משתנה והתהליך מתחיל לזוז ...
כמו כן שמתי לב גם כשנגמר החיטוב בעצם אז הירידה ממשיכה עוד מספר ימים אחרי זה

דווקא בשבועות הראשונים בחיטובים הקודמים תמיד ירדתי מהר מאוד.. אני חושב שאוריד איזה 100 קלוריות ואז נראה, אם הירידה תהיה מהירה מדי אני אוסיף אותם עד שאתקע שוב.. לא בא לי להיות שוב בשבוע שאני כביכול בחיטוב ולא לרדת במשקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית