הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Shin splint

זאב אולן

משתמש פעיל
616
145
נק' מוניטין:
170
616
145
אני כרגע חוזר למשקל ה -pr שלי בסקוואט שהוא 150 קילו (כן אחרי 4 שנים עם sleep apnea לא מאובחנת ואני אישית לא ידעתי מה זה עד לא מזמן) והופיע כאב באזור הshin (בשרירים מתחת לתאומים) .
יכול להיות שזה בגלל עמידה שהיא לא רחבה מספיק ?
אני אעלה סרטון טכניקה עוד כמה דקות .
זה בשתי הרגליים הכאב

זה הסרטון מהאימון היום :

חזרה שלישית הרגשתי למטה כאב חזק ממש בשתי הרגליים .

נערך לאחרונה:
הסקוואט שלך מזעזע בקטע שאני דואג לחיים שלך

מה אתה עושה??????

הירידה שלך מאוד עקומה, המוט לא באותו קו לאורך כל התנועה , בהתחלה אתה אשכרה מתכופף והמשקל נופל לך ואתה במזל מצליח להתיישר

סקוואט זה לא !

תוריד 90 אחוז ותתרגל מסרטונים או מאמן או שתוותר בכלל על התרגיל למען בטיחותך, מטרותיך והסביבה

הייתי מסדר כמה דברים טכניים בסקוואט שלך כדי שיהיה קצת יותר זורם אבל לא ביקשת עצות על טכניקה. מסוכן אני לא חושב שהוא, פשוט לא ממש יעיל.

שין ספלינט עד כמה שאני יודע זה סוג של דלקת שנגרם מתנועות חוזרניות שמעמיסות על איזור השוקה כמו ריצות, קפיצה בחבל. קשה לי להאמין שמלעשות SS או TM (זוכר שהתייעצת לגביהן פה ובפורום של SS) קיבלת שין ספלינט. חוץ מהאימוני כוח אתה מבצע עוד סוג של פעילות?

ייעוץ של רופא או פיזיו אף פעם לא מזיק גם כן.

הסקוואט שלך מזעזע בקטע שאני דואג לחיים שלך

מה אתה עושה??????

הירידה שלך מאוד עקומה, המוט לא באותו קו לאורך כל התנועה , בהתחלה אתה אשכרה מתכופף והמשקל נופל לך ואתה במזל מצליח להתיישר

סקוואט זה לא !

תוריד 90 אחוז ותתרגל מסרטונים או מאמן או שתוותר בכלל על התרגיל למען בטיחותך, מטרותיך והסביבה

נראה שהוא מקריס את הגב קדימה בהתחלה כמעט בכוונה בשביל שהמוט יהיה מעל מרכז כף הרגל בתחתית התנועה.
זה אמור להתבצע באופן יותר חלק במהלך התנועה ובגלל זה זה נראה ככה. את ההשלכות של זה יספר לנו פותח האשכול?
אם תלמד לבצע את זה בצורה יותר מסונכרנת וחלקה אולי גם תוכל להעלות במשקל, כי זה נראה כמו בזבוז אנרגיה מיותר

• פותח/ת השרשור
הייתי מסדר כמה דברים טכניים בסקוואט שלך כדי שיהיה קצת יותר זורם אבל לא ביקשת עצות על טכניקה. מסוכן אני לא חושב שהוא, פשוט לא ממש יעיל.

שין ספלינט עד כמה שאני יודע זה סוג של דלקת שנגרם מתנועות חוזרניות שמעמיסות על איזור השוקה כמו ריצות, קפיצה בחבל. קשה לי להאמין שמלעשות SS או TM (זוכר שהתייעצת לגביהן פה ובפורום של SS) קיבלת שין ספלינט. חוץ מהאימוני כוח אתה מבצע עוד סוג של פעילות?

אני עושה הליכות בים וחוץ מזה שום דבר אחר . אני אנסה לחזור לעמידה קצת יותר רחבה , כי אני שמתי לב שהshin הוא בזווית והוא אמור להיות קצת יותר אנכי (מה שיקרה אם רני ארחיב את העמידה)

• פותח/ת השרשור
אם תרצה לשתף, מתוך סקרנות - איך אתה מטפל בזה כרגע? CPAP?
מניח שיש הבדל משמעותי באיכות שינה / חיים?
CPAP .
ללא ספק , אני ממש אהבל שלא חקרתי על העניין הזה לפני כן , אבל כרגע אני שוב מרגיש חי (להיות עם apnea מתקדמת זה להיות בגהינום תרתי משמע )

אני עושה הליכות בים וחוץ מזה שום דבר אחר . אני אנסה לחזור לעמידה קצת יותר רחבה , כי אני שמתי לב שהshin הוא בזווית והוא אמור להיות קצת יותר אנכי (מה שיקרה אם רני ארחיב את העמידה)

אני שם לא מעט כסף שההליכות בים זה מה שגורם לך לכאבים. תעשה ניסיון ותפסיק עם זה לשבוע שבועיים ותראה מה קורה. אם הכל טוב תחזור בהדרגה ואולי תנסה ללכת על משטח קשיח שפחות יעמיס על האיזור.

בנוגע לסקוואט שלך, אין בעיה עם רוחב העמידה, הוא בסדר גמור ואין לזה קשר לשין ספלינט. מה שבעייתי זה שאתה מאחר לסדר את הגב ובגלל זה זה נראה פחות זורם. אתה ממהר עם הברכיים קדימה אבל אתה צריך בוא זמנית גם לשלוח מותניים אחורה, בדיוק כמו שאתה עושה כשאתה כבר באמצע הירידה. תחשוב להתחיל בעדינות יותר עם הברכיים, ולתזמן ברכיים קדימה ומותניים אחורה יחד.

והייתי מוריד לאיזור ה130-120 ק"ג כדי שתוכל לעבוד על הטכניקה ולהתקדם משם לינארית תוך כדי.

הסקוואט שלך לא כזה רע אבל אתה כן מקצין כמה דברים בטכניקה שצריך לסדר כדי שהוא יותר יזרום ולא יראה כאילו אתה מחלק את התנועה ל3 שלבים.

• פותח/ת השרשור
צודק
ליפול עם 150 קילו זה לא כזה נורא

ממש לא* אתה מתכוון , זה לא יעיל בכלום ולכלום
אני שם לא מעט כסף שההליכות בים זה מה שגורם לך לכאבים. תעשה ניסיון ותפסיק עם זה לשבוע שבועיים ותראה מה קורה. אם הכל טוב תחזור בהדרגה ואולי תנסה ללכת על משטח קשיח שפחות יעמיס על האיזור.

בנוגע לסקוואט שלך, אין בעיה עם רוחב העמידה, הוא בסדר גמור ואין לזה קשר לשין ספלינט. מה שבעייתי זה שאתה מאחר לסדר את הגב ובגלל זה זה נראה פחות זורם. אתה ממהר עם הברכיים קדימה אבל אתה צריך בוא זמנית גם לשלוח מותניים אחורה, בדיוק כמו שאתה עושה כשאתה כבר באמצע הירידה. תחשוב להתחיל בעדינות יותר עם הברכיים, ולתזמן ברכיים קדימה ומותניים אחורה יחד.

והייתי מוריד לאיזור ה130-120 ק"ג כדי שתוכל לעבוד על הטכניקה ולהתקדם משם לינארית תוך כדי.

הסקוואט שלך לא כזה רע אבל אתה כן מקצין כמה דברים בטכניקה שצריך לסדר כדי שהוא יותר יזרום ולא יראה כאילו אתה מחלק את התנועה ל3 שלבים.
זה היום הכבד שלי , אז אני אעבוד על זה ביום נפח .
אתה אומר שיש מצב שזה בגלל ההליכות ?

צודק
ליפול עם 150 קילו זה לא כזה נורא

ממש לא* אתה מתכוון , זה לא יעיל בכלום ולכלום

אני לא מאמין שהוא יפול, זה פשוט לא נעים לראות מהצד. לא יודע עד כמה זה כואב לו בגב
הסקוואט בסדר התנועה פשוט לא חלקה. זה כאילו חלק מהדגשים של הסקוואט חולקו למס׳ שלבים עיקריים, ובין כל השלבים האלה יש מעבר חד
אז מה שקורה זה שהתנועה היא פחות יעילה, כי הוא עוצר / בולם את התנועה בין השלבים, אבל זה לא בהכרח מזיק

או האנלוגיה הכי טובה שאני יכול למצוא לזה - מה שגורם לך להיפצע בתאונה זה לא המהירות, אלא העצירה הפתאומית

זה היום הכבד שלי , אז אני אעבוד על זה ביום נפח .
אתה אומר שיש מצב שזה בגלל ההליכות ?

אני דיי בטוח שאם משהו גורם לך לכאבים בשוקה זה הליכות בים ולא סקוואטים.

הסתכלתי שוב על הסקוואט והדבר העיקרי שמפריע לי זה שאתה פשוט מנסה להיות יותר מידי upright ולא נותן לגב מספיק זווית. אתה לא עושה היי באר, זה לואו באר, אז אל תחשוב להיות ישר. שלח ברכיים קדימה ובו זמנית נסה לגעת עם התחת שלך בקיר שמאחוריך ותרד עד הבאונס.

אישית לא הייתי כרגע עובד במתכונת של יום נפח ועצימות כי אין לך הרבה לאן להתקדם בעצימות כמו שזה נראה כרגע, או שהייתי את העצימות מוריד דראסטית לאיזור ה130 ומתקדם משם שבועית.
תכלס הכי טוב זה לחזור להתקדמות לינארית רגילה, 3×5 עם נגיד יום קל באמצע שבוע ולמצוא משקל שאתה יכול לתרגל בו טכניקה ולהתקדם בו זמנית. סביב 120 קג אני מניח.

• פותח/ת השרשור
אני לא מאמין שהוא יפול, זה פשוט לא נעים לראות מהצד. לא יודע עד כמה זה כואב לו בגב
הסקוואט בסדר התנועה פשוט לא חלקה. זה כאילו חלק מהדגשים של הסקוואט חולקו למס׳ שלבים עיקריים, ובין כל השלבים האלה יש מעבר חד
אז מה שקורה זה שהתנועה היא פחות יעילה, כי הוא עוצר / בולם את התנועה בין השלבים, אבל זה לא בהכרח מזיק

האנלוגיה הכי טובה שאני יכול למצוא לזה - מה שגורם לך להיפצע בתאונה זה לא המהירות, אלא העצירה הפתאומית
הגב בסדר גמור .

פה הסקוואט נראה יותר טוב ?

הגב בסדר גמור .

פה הסקוואט נראה יותר טוב ?

הרבה הרבה יותר טוב. על הסקוואט הזה אני כמעט חותם.

הייתי משנה צד לפינים בכלוב כדי שתוכל לעבוד עם משהו להסתכל קצת יותר קדימה ולא ממש מול הקיר. אתה קצת מגזים עם הלהסתכל למטה וזה גורם לגב העליון להיות רפוי. תסתכל קצת יותר קדימה ולא ממש לרצפה.

יכול לקרוא פה אם רוצה להרחיב:
Identifying and Correcting Thoracic Spinal Flexion in the Squat | Bill Hannon

• פותח/ת השרשור
הרבה הרבה יותר טוב. על הסקוואט הזה אני כמעט חותם.

הייתי משנה צד לפינים בכלוב כדי שתוכל לעבוד עם משהו להסתכל קצת יותר קדימה ולא ממש מול הקיר. אתה קצת מגזים עם הלהסתכל למטה וזה גורם לגב העליון להיות רפוי. תסתכל קצת יותר קדימה ולא ממש לרצפה.

יכול לקרוא פה אם רוצה להרחיב:
Identifying and Correcting Thoracic Spinal Flexion in the Squat | Bill Hannon
אוקיי , אני תמיד חשבתי מהזווית הזו של הצילום שאני לא שובר מקביל ובגלל זה שיניתי הרבה פעמים את הטכניקה (להוציא ברכיים קודם ואז להתכופף עם המשקל) . אני אחשוב פעם הבאה על ברכיים ותחת בו זמנית ולהסתכל קצת יותר קדימה ולא ממש למטה . אני אפסיק באמת עם ההליכות ונראה מה קורה עם זה .
תודה

אומנם לא ביקשת דעה על הטכניקה, אבל אם הסקוואט שלי היה נראה ככה הייתי מקדיש את הסקוואטים הקרובים בלעבוד על להרגיש את מרכז כף הרגל, או להוריד את המוט בקו ישר, איזה קיו שעובד לך, אבל אחד משני אלה. לי אוטומטית זה מסדר את הזוויות (הברכיים, האגן והגב) כמעט לגמרי. אחרי שהסקוואט יראה טוב יותר והמסלול של המוט יתפקשש רק בקטנה תוכל לסדר את זה עם הזווית של הראש.
בנוסף הייתי עושה מלא סקוואטים, מן הסתם עם משקל נמוך בכולם חוץ מבסטים של העבודה עצמה.
זה מה שעבד לי.

לגביי השין ספלינט, כשלי היו שברי מאמץ די חמורים וכאב לי ללכת מטר, סקוואטים הייתי עושה בלי בעיה. עד כמה שאני יודע שין ספלינט מאוד דומה לשברי מאמץ.

• פותח/ת השרשור
אומנם לא ביקשת דעה על הטכניקה, אבל אם הסקוואט שלי היה נראה ככה הייתי מקדיש את הסקוואטים הקרובים בלעבוד על להרגיש את מרכז כף הרגל, או להוריד את המוט בקו ישר, איזה קיו שעובד לך, אבל אחד משני אלה. לי אוטומטית זה מסדר את הזוויות (הברכיים, האגן והגב) כמעט לגמרי. אחרי שהסקוואט יראה טוב יותר והמסלול של המוט יתפקשש רק בקטנה תוכל לסדר את זה עם הזווית של הראש.
בנוסף הייתי עושה מלא סקוואטים, מן הסתם עם משקל נמוך בכולם חוץ מבסטים של העבודה עצמה.
זה מה שעבד לי.

לגביי השין ספלינט, כשלי היו שברי מאמץ די חמורים וכאב לי ללכת מטר, סקוואטים הייתי עושה בלי בעיה. עד כמה שאני יודע שין ספלינט מאוד דומה לשברי מאמץ.
לחשוב על אמצע כף רגל זה המאסטר קיו . אני אעבוד על זה גם .
השין ספלינט זה פשוט רוצח , אני הרגשתי באמצע התרגיל שעומד להיקרע השריר מתחת לתאומים ואני לא אוכל לקום

לחשוב על אמצע כף רגל זה המאסטר קיו . אני אעבוד על זה גם .
השין ספלינט זה פשוט רוצח , אני הרגשתי באמצע התרגיל שעומד להיקרע השריר מתחת לתאומים ואני לא אוכל לקום

שין ספלינט זה בצד הקדמי של הרגל, בשוקה. מתחת לתאומים זה לא בדיוק המקום..
לא שזה קריטי, ככה או ככה זה לא מהסקוואטים..

איך המשקלים שלך נראו לאחרונה? כמה זמן לקח לך להרים 150 קילו וכמה הרמת כל שבוע?
אני אעבוד על זה גם
רק אל תציף את עצמך ב200 קיויים, קח איזה אחד ותתמקד בו בזמן הקרוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית