הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Shin splint

זאב אולן

משתמש פעיל
616
145
נק' מוניטין:
170
616
145
אני כרגע חוזר למשקל ה -pr שלי בסקוואט שהוא 150 קילו (כן אחרי 4 שנים עם sleep apnea לא מאובחנת ואני אישית לא ידעתי מה זה עד לא מזמן) והופיע כאב באזור הshin (בשרירים מתחת לתאומים) .
יכול להיות שזה בגלל עמידה שהיא לא רחבה מספיק ?
אני אעלה סרטון טכניקה עוד כמה דקות .
זה בשתי הרגליים הכאב

זה הסרטון מהאימון היום :

חזרה שלישית הרגשתי למטה כאב חזק ממש בשתי הרגליים .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שין ספלינט זה בצד הקדמי של הרגל, בשוקה. מתחת לתאומים זה לא בדיוק המקום..
לא שזה קריטי, ככה או ככה זה לא מהסקוואטים..
אז לי הכאבים הם מתחת לתאומים (אזור שריר הסולאוס )
איך המשקלים שלך נראו לאחרונה? כמה זמן לקח לך להרים 150 קילו וכמה הרמת כל שבוע?
.

רק אל תציף את עצמך ב200 קיויים, קח איזה אחד ותתמקד בו בזמן הקרוב
התקדמות שבועית של 2.5 קילו .
אני חודש 2.5 אחרי הדילאוד שעשיתי כשהכאב הופיע בפעם הראשונה

אמנם אני לא מומחה אבל נשמע לי מוזר שהסקוואטים יהיו הגורם המרכזי לבעיה מאחר ואין הרבה מתיחה באיזור העקב (שאם הבנתי נכון שם נמצא הכאב שאתה מתאר)

אולי לחמם לפני האימון קצת את העקבים (כזה לשים משקולת ובמצב של לאנג׳ לקחת את הברך קדימה) יכול לעזור, כי בסקוואט שלך נראה שאין שם טווח תנועה

אמנם אני לא מומחה אבל נשמע לי מוזר שהסקוואטים יהיו הגורם המרכזי לבעיה מאחר ואין הרבה מתיחה באיזור העקב (שאם הבנתי נכון שם נמצא הכאב שאתה מתאר)

אולי לחמם לפני האימון קצת את העקבים (כזה לשים משקולת ובמצב של לאנג׳ לקחת את הברך קדימה) יכול לעזור, כי בסקוואט שלך נראה שאין שם טווח תנועה

אני גם מהמר על ההליכה בים, כמו ש @StrongEnough הציע
ממה שהצלחתי לראות, פותח השרשור בא״ש גבוה, ולצערי אנחנו לא בוחרים איפה לפזר את המשקל בגוף
כך ש- חלוקת משקל לא מאוזנת + הליכה על משטח רך כמו חול ים + כנראה הליכה לא נכונה לאורך זמן יכול ליצור את הבעיה הזאת
מעניין, ולדעתי לא קשור לסקוואט, מקווה שיעדכן אם יש שיפור

לא יודע ממה נובע הכאב שלך.
אבל הסקוואט נראה כאילו שאתה עושה הכל כדי להימנע מלערב את הקוואדס.

דווקא סקוואט בעמידה צרה, לטמפו פאוז יכול לעזור לך יותר, זה יכריח עבודת קוואדס.

יכול להיות שיתאים לך יותר עמידה רחבה בתור הסקוואט העיקרי שלך, אבל בכל מקרה, נראה כאילו שאתה עושה הכל כדי להימנע מלערב את הקוואדס, הייתי מנסה לעבוד על זה.

נראה לי שיש כאן גם כיווץ יתר בגב על חשבון כיווץ הבטן.
אם תכווץ יותר את הבטן, ותיתן לגב להיכנס למנח ישר יותר, יש סיכוי שהטכניקה תראה הרבה יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
אני שם לא מעט כסף שההליכות בים זה מה שגורם לך לכאבים. תעשה ניסיון ותפסיק עם זה לשבוע שבועיים ותראה מה קורה. אם הכל טוב תחזור בהדרגה ואולי תנסה ללכת על משטח קשיח שפחות יעמיס על האיזור.

בנוגע לסקוואט שלך, אין בעיה עם רוחב העמידה, הוא בסדר גמור ואין לזה קשר לשין ספלינט. מה שבעייתי זה שאתה מאחר לסדר את הגב ובגלל זה זה נראה פחות זורם. אתה ממהר עם הברכיים קדימה אבל אתה צריך בוא זמנית גם לשלוח מותניים אחורה, בדיוק כמו שאתה עושה כשאתה כבר באמצע הירידה. תחשוב להתחיל בעדינות יותר עם הברכיים, ולתזמן ברכיים קדימה ומותניים אחורה יחד.

והייתי מוריד לאיזור ה130-120 ק"ג כדי שתוכל לעבוד על הטכניקה ולהתקדם משם לינארית תוך כדי.

הסקוואט שלך לא כזה רע אבל אתה כן מקצין כמה דברים בטכניקה שצריך לסדר כדי שהוא יותר יזרום ולא יראה כאילו אתה מחלק את התנועה ל3 שלבים.
https://www.youtube.com/shorts/Kh1ukRhmwvs?&ab_channel=IsaiahMiranda
זה מהאימון היום . 130 קילו* (5x5) , וזה היה סט אחרון .
נראה יותר טוב ?
והכאב עבר (עברתי במקום לעשות הליכות בבוקר ללנסוע על אופניים חשמליים לים לקבל קצת אור שמש לייצור VITAMIN D)

נראה יותר טוב ?
אתה עדיין מונע מהברכיים להתקדם אחרי תחילת הירידה. תסתכל על הסרטונים ששלחת איך ממש בהתחלה הברכיים נשלחות קדימה ונעצרות, ובאותו שלב המוט גם יוצא קדימה מעבר למרכז כף הרגל. תנסה לדאוג שהברכיים ממשיכות להתקדם כמה שהן צריכות. תגיד לעצמך לדחוף ברכיים קדימה גם אם זה מרגיש לא נכון.

מארק ריפטו הרס אותך, מותר לברכיים לעבור את הבהונות.

יש לך נפילה בלתי נשלטת בתחתית התנועה, אתה מנסה להשתמש בבאונס. אני ממליץ לעשות טמפו בירידה, ופאוז בתחתית.

אולי באמת אתה ממש מוגבל בגמישות הקרסול שלך, קשה לי להאמין שעד כדי כך, אבל אם תלך למאמן טוב פנים מול פנים, אין שום בעיה לבחון כמה הקרסול באמת מוגבל וכמה מזה פשוט הרגל שגוי.

נראה יותר טוב ?
והכאב עבר (עברתי במקום לעשות הליכות בבוקר ללנסוע על אופניים חשמליים לים לקבל קצת אור שמש לייצור VITAMIN D)

זה לא רע. תן לברכיים ללכת עוד קצת קדימה (אני לא חושב שיש לך עוד הרבה) ותנסה להפטר מההרגל של לצלול חזק לבור באמצע הירידה. רד יותר בשליטה ותשאר מכווץ. נסה שהירידה תיהיה בקצב אחיד ולא מחולקת ככה, אני לא חושב שזה תורם לך בכלל.

תראה את זה:

• פותח/ת השרשור
מארק ריפטו הרס אותך, מותר לברכיים לעבור את הבהונות.

יש לך נפילה בלתי נשלטת בתחתית התנועה, אתה מנסה להשתמש בבאונס. אני ממליץ לעשות טמפו בירידה, ופאוז בתחתית.

אולי באמת אתה ממש מוגבל בגמישות הקרסול שלך, קשה לי להאמין שעד כדי כך, אבל אם תלך למאמן טוב פנים מול פנים, אין שום בעיה לבחון כמה הקרסול באמת מוגבל וכמה מזה פשוט הרגל שגוי.
אולי זה פשוט המבנה של הגוף ? אני שולח אותם החוצה והם מגיעות לנקודת עצירה .
נ.ב : ריפטו הוא המשיח 😆

נערך לאחרונה:
אולי זה פשוט המבנה של הגוף ? אני שולח אותם החוצה והם מגיעות לנקודת עצירה .
נ.ב : ריפטו הוא המשיח 😆
הייתי רוצה לנסות איתך כל מיני ווריאציות אם הייתי יכול כדי לראות מה באמת המבנה גוף שלך.

אולי עמידה רחבה יותר תעזור, אולי פרונט סקוואט טיפה.
קשה לדעת, הייתי מת לבחון כמה דברים אם הייתי יכול.

אם יום אחד תהיה בירושלים או בית שמש, אשמח להיפגש על מוט ברזל וצלחות.

נ.ב. ריפטו המשיח ללא צל של ספק

• פותח/ת השרשור
הייתי רוצה לנסות איתך כל מיני ווריאציות אם הייתי יכול כדי לראות מה באמת המבנה גוף שלך.

אולי עמידה רחבה יותר תעזור, אולי פרונט סקוואט טיפה.
קשה לדעת, הייתי מת לבחון כמה דברים אם הייתי יכול.

אם יום אחד תהיה בירושלים או בית שמש, אשמח להיפגש על מוט ברזל וצלחות.

נ.ב. ריפטו המשיח ללא צל של ספק
אצלי ה - TIBIA ארוך , FEMUR ארוך ו - TORSO בינוני .
כשאני שולח ברכיים החוצה , אני חייב מיידית לכופף TORSO אחרת אני לא נשאר באמצע כף רגל ומאבד שיווי משקל
eBq73twl.jpg

אני דומה במבנה לבחור עם הכובע

אם ככה, אולי תעמוד רחב יותר.
אם כי אני עדיין סבור שהברכיים יכולים ללכת קצת קדימה יותר.

הדבר הקריטי ביותר שהייתי שם עליו דגש במקומך זה הצלילה המוגזמת והמיותרת אל הבור. תסדר את זה ואני מאמין שהרוב הגדול של הסקוואט יסתדר מעצמו.

• פותח/ת השרשור
הדבר הקריטי ביותר שהייתי שם עליו דגש במקומך זה הצלילה המוגזמת והמיותרת אל הבור. תסדר את זה ואני מאמין שהרוב הגדול של הסקוואט יסתדר מעצמו.
אוקיי , ירידה בשליטה אני אעבוד על זה .
אם ככה, אולי תעמוד רחב יותר.
אם כי אני עדיין סבור שהברכיים יכולים ללכת קצת קדימה יותר.
הרחבתי היום את העמידה טיפה . אני אנסה פעם הבאה לשלוח אותם קצת יותר קדימה בירידה ונראה מה יהיה + עם הירידה בשליטה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית