הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה קלה בכתף, ACJ דרגה 2, ייעוץ

• פותח/ת השרשור MarkoV
  • פורסם בתאריך

MarkoV

משתמש מתחיל
77
8
נק' מוניטין:
8
77
8
שלום רב,
לא אפרט יותר מדי, אך לאחר שהעלתי לכאן את הבנץ שביצעתי ביום ראשון, ולאחר כאב ותחושה לא נעימה/מוזרה שחוויתי בכתף, החלטתי לא להזניח את העניין ולבדוק זאת.

בדיקה קצרה של האורתופד, ישר שלח לצילום, ואבחן ACJ Injury סוג 2,

המלצות- טיפול שמרני
פיזותרפיה, והביא מרשם לנוגדי דלקות.

בעקבות זה שחלק מהתפקיד שלי כולל עבודה פיזית(מחסן)

המליץ אף על מנוחה של כשבוע מהעבודה (מחלה) והמלצה לא להעמיס לפחות לא בחודש הקרוב משקלים על אזורים אלו בייחוד כאשר יש כאב.

בנתיים- לשאלות.

למרות הטכניקה של הבנץ שהעלתי כאן- לטענת התגובות של חברי הפורום,

לא נראתה בעיה טכנית חמורה, אולי אחיזה רחבה מדי מהרגיל- ואי שימוש מרבי בלג דרייב, הכל היה תקין

השכמות מכווצות חזק, החזרות היו בקצב שנראה טוב, וגם המשקל בעת ביצוע העבודה וההתקדמות בו- לא היה מרבי (85-75 קילו)

אך הכאב עצמו התחיל ישר לאחר הבנץ.

והאורתופד אמר שלרוב פציעות בכתף מסוג זה קוראות בעת טראומה/חבלה מיידית, ופחות מנושאים אלו.

לכן- עד כמה הגיוני שדבר כזה יקרה- בייחוד במשקלים כאלו?
הגיוני שאולי השילוב של עומס רב מדי בעבודה הפיזית+איבוד מומנטום קל/בכיווץ או אפילו אחיזה חד פעמית לא טובה יגרמו לקרע קל מסוג זה?

והשאלה היותר חשובה- לאחר סיום טיפול הרופא- שכולל פיזותרפיה בחודש וחצי חודשיים הקרובים/ונוגדי דלקות למשך 20 יופ.

האם עליי לחשוש- מאפשרות כזו שלא אוכל להתקדם ולהמשיך לבצע בנץ? או אפילו כל סוג של לחיצה חופשית?

האם עליי לצפות לשיקום ארוך/מייגע?

ובמידה התשובות לשאלות אלו יהיו- שליליות

ובעת החזרה לאימונים לאחר סיום הטיפול- יש מאמרים/מקורות ידע שאוכל ללמוד מהם איך כדי לי לבנות את החזרה ההדרגתית- בכדי למנוע את האפשרות לפציעה חוזרת?

האם האפשרות לחזור וללחוץ, ולהתקדם בלחיצה העיקרית בשבילי שהיא הבנץ? תהיה אפשרית?

כמובן שואל מניסיון אישי או ניסיון של חברי הפורום, ולאו ולאו לקבל אבחנה כזו או אחרת.

תודה רבה!

*מצרף תוצאות בדיקה סיכום פגישה עם אורתופד במידה ורלוונטי*

קבצים מצורפים

• 415BA6F6-90A0-4F6A-8FB2-2D7D4B076E28.jpeg
    415BA6F6-90A0-4F6A-8FB2-2D7D4B076E28.jpeg
    KB 40 · צפיות: 48
בבנץ 5 חזרות 3 סטים פעמיים בשבוע
בכתפיים בלחיצה/הרחקה 2 סטים טווח חזרות 8-15 שלוש פעמים בשבוע.

אני נוטה לחשוב שמה שגורם לפציעות זה פחות טכניקה ויותר עומס לא מבוקר שלא מתאוששים ממנו לאורך זמן אז ההמלצה שלי היא כשאתה חוזר, תתחיל בנפח נמוך ואל תמהר לעלות כל עוד יש התקדמות ותשתדל לפחות בתרגילים המורכבים והכבדים להתרחק מכשלים כי העומס המצטבר מזה הוא יחסית גבוה. לדעתי זה הרבה יותר חשוב במניעת פציעות מאשר טכניקה מדוייקת (שגם חשובה, אבל פחות).

בגדול אין לך מה לחשוש, אנשים עברו פציעות הרבה יותר קשות וחזרו לשבור שיאי עולם.

מה שאני בדרך כלל עושה במקרים כאלו זה למצוא ואריציה שלא כואבת על ידי שינוי בטווח תנועה, בזוויות של התרגיל, בקצב ההורדה או משהו בסגנון, לעבוד בנפח מינימלי ולנסות להתחזק לאורך זמן בעדינות לפי איך שהפציעה מרגישה. מהניסיון שלי עם מתאמנים שלי שעברו פציעות בסגנון אפשר לחזור דיי מהר לכשירות מלאה.

* אני לא פיזיו, אורתופד או משהו כזה ואין לי שום הכשרה ספציפית בנושא פציעות ספורט.

• פותח/ת השרשור
אני נוטה לחשוב שמה שגורם לפציעות זה פחות טכניקה ויותר עומס לא מבוקר שלא מתאוששים ממנו לאורך זמן אז ההמלצה שלי היא כשאתה חוזר, תתחיל בנפח נמוך ואל תמהר לעלות כל עוד יש התקדמות ותשתדל לפחות בתרגילים המורכבים והכבדים להתרחק מכשלים כי העומס המצטבר מזה הוא יחסית גבוה. לדעתי זה הרבה יותר חשוב במניעת פציעות מאשר טכניקה מדוייקת (שגם חשובה, אבל פחות).

בגדול אין לך מה לחשוש, אנשים עברו פציעות הרבה יותר קשות וחזרו לשבור שיאי עולם.

מה שאני בדרך כלל עושה במקרים כאלו זה למצוא ואריציה שלא כואבת על ידי שינוי בטווח תנועה, בזוויות של התרגיל, בקצב ההורדה או משהו בסגנון, לעבוד בנפח מינימלי ולנסות להתחזק לאורך זמן בעדינות לפי איך שהפציעה מרגישה. מהניסיון שלי עם מתאמנים שלי שעברו פציעות בסגנון אפשר לחזור דיי מהר לכשירות מלאה.

* אני לא פיזיו, אורתופד או משהו כזה ואין לי שום הכשרה ספציפית בנושא פציעות ספורט.
האמת אני נוטה להסכים איתך, ואני חושב שפחות הטכניקה היא שגרמה לפציעה, כי עבדתי עם משקלים בטווח הזה, ועם טכניקה אפילו פחות טובה בעבר (לפני שנה שנתיים, לפני ההפסקה הארוכה מהאימונים, והחזרה לפני כשלושה וחצי חודשים)ולא נפצעתי.

חושב שזה נגרם מעומס מתמשך, על האזור, גם בעבודתי במחסן, בעבודות צדדיות, מה שגרם לכך שלא הייתה התאוששות בין לבין, ועומס מתמשך,

בכל מקרה אלמד מזה להבא, אתחיל הליך פיזותרפי קל,

מבחינת תזונה- בשבוע/שבועיים הקרובים מאמין שאבצע רק אירובי, ואולי קצת סקוואטים/רגליים אעבוד על טכניקה אם לא כואב,

מבחינת תזונה- יש טעם להמשיך בגירעון בשבועיים/חודש שלא מתאמן ונח,

או שיש טעם מה שנקרא לעלות קצת את המאזן ואולי להיות ניטרלי עם אותה צריכה חלבון?

תודה, ומאמין שמהפציעה אלמד להבא איך לבסס את העומס אצלי מבחינה טובה יותר ובריאה יותר, ולהקשיב יותר לגוף.

מקווה שזה ילמד אותי בפן החיובי.

תודה!

תשקיע בפיזיוטרפייה, זה בעיקר מה שיחזיר אותך הכי מהר למשחק, מנסיון.

לפעם הבאה למדת שצריך להיות עם פיקוח על העומסים, אבל זה בסדר ככה לומדים, כל עוד אין נזק בלתי הפיך, זה מצויין בשביל למידת טעויות

• פותח/ת השרשור
תשקיע בפיזיוטרפייה, זה בעיקר מה שיחזיר אותך הכי מהר למשחק, מנסיון.

לפעם הבאה למדת שצריך להיות עם פיקוח על העומסים, אבל זה בסדר ככה לומדים, כל עוד אין נזק בלתי הפיך, זה מצויין בשביל למידת טעויות
מעולה אלך לפיזו אקבע את התור הפנוי המהיר ביותר, ומשם כבר מאמין שאהיה עם יותר וודאות לגבי החזרה.

בקשר לטעות אכן, לא לקחתי את זה יותר מדי קשה, ההפך, שמחתי לדעת שתפסתי את הבעיה מהר ולא הזנחתי אותה,

מאמין שאם הייתי מזניח ופועל מאגו של הכל בסדר וזה שטויות, הפציעה הייתה יכולה להחמיר מעת לעת והסיפור היה שונה לחלוטין,

ככה שלוקח זאת כשיעור על בשרי!

בכל מקרה, תודה רבה על התגובות והעזרה מניסיונכם,
מקווה לחזור מחוזק יותר כמה שיותר מהר,

שיהיה ערב נפלא! עוד עצות/דעות יתקבלו בברכה:193ek:

תרגיש טוב אח
בריאות

* תמיד שאני קורא פוסט כזה,יוצא לי הרוח מהמיפרש לשבור שיאים בבנץ..
לא משנה כמה תשמור על טכניקה וכו
בזיק קטן ואתה נפצע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית