הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פציעה בגב ?

• פותח/ת השרשור yonis1
  • פורסם בתאריך

yonis1

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
הייתי מתאמן לפני 14 שנים בחדר כושר עם משקלים של 110 סקוואט 105 דדליפט הפסקתי בגלל כאבי גב שנוצרו ולא התאמנתי עד היום , היום חזרתי להתאמן ,שוקל 105 קילו שזה 30 קילו יותר וזה כבר אימון שלישי-רביעי שלי ושמתי בדדליפט 60 קילו , אחרי הסטים נהיה כאב חזק בגב והפסיק אחרי הליכה קצרה אבל עדיין אני מרגיש את זה , העלתי לפה סרטון של טכניקה אמרו שזה בסדר , אני מעלה עוד אחד לביקורת ואשמח לביקורת מכמה אנשים .
והאם כדי להפסיק או לרדת במשקל ?

קבצים מצורפים

• WhatsApp Video 2026-01-06 at 20.32.22.mp4
    19 MB
  • WhatsApp Video 2026-01-06 at 20.33.37.mp4
    29.6 MB
הייתי מתאמן לפני 14 שנים בחדר כושר עם משקלים של 110 סקוואט 105 דדליפט
תתייחס למצב הנוכחי שלך כאילו אתה מתחיל מ-0, במנותק ממה שהיה אז.

היום חזרתי להתאמן ,שוקל 105 קילו שזה 30 קילו יותר
עלייה בשריר ברמה שרואים ויזואלית לוקחת הרבה זמן (חודשים למתאמנים מתחילים) ובכל מקרה יהיה קשה לראות מתחת למסת שומן. לעומת זאת אפשר לרדת בשומן ברמה נראית לעין במהירות (שבועות בודדים). אני מציע לך למקד את המאמצים בירידה באחוזי שומן וללמוד איך לעשות את זה בדרך נכונה לך.
זה כבר אימון שלישי-רביעי שלי ושמתי בדדליפט 60 קילו
אתה לוקח עצירות ארוכות באמצע הסט בין החזרות. נראה שהמשקל כבד מדי. במיוחד לאימונים הראשונים - אתה צריך להתמקד בלמידה של הטכניקה, ולא בלנסות משקל מקסימלי.
זווית הצילום בעייתית והפלטה מסתירה את הגוף שלך.

והאם כדי להפסיק או לרדת במשקל ?
להוריד משקל אפילו למוט ריק. תחפש מדריכים על טכניקה של דדליפט (אולי של מארק ריפטו?). תעבוד ב- tempo (קצב עבודה) רגיל (ולא 10 שניות עצירה למעלה ועוד 10 שניות למטה).

• פותח/ת השרשור
תתייחס למצב הנוכחי שלך כאילו אתה מתחיל מ-0, במנותק ממה שהיה אז.

עלייה בשריר ברמה שרואים ויזואלית לוקחת הרבה זמן (חודשים למתאמנים מתחילים) ובכל מקרה יהיה קשה לראות מתחת למסת שומן. לעומת זאת אפשר לרדת בשומן ברמה נראית לעין במהירות (שבועות בודדים). אני מציע לך למקד את המאמצים בירידה באחוזי שומן וללמוד איך לעשות את זה בדרך נכונה לך.

אתה לוקח עצירות ארוכות באמצע הסט בין החזרות. נראה שהמשקל כבד מדי. במיוחד לאימונים הראשונים - אתה צריך להתמקד בלמידה של הטכניקה, ולא בלנסות משקל מקסימלי.
זווית הצילום בעייתית והפלטה מסתירה את הגוף שלך.

להוריד משקל אפילו למוט ריק. תחפש מדריכים על טכניקה של דדליפט (אולי של מארק ריפטו?). תעבוד ב- tempo (קצב עבודה) רגיל (ולא 10 שניות עצירה למעלה ועוד 10 שניות למטה).
חוץ מהעצירה אבל יש משהו שרואים שלא תקין ? גב עקום או משהו כזה? תודה על התגובה

לא רואה משהו חריג מדי בטכניקה.
קשה להבין מהתיאור שלך עם איזה כאבי גב אתה מתמודד וכמובן שעדיף להתייעץ עם רופא, אבל בדרך כלל כשחווים כאב באימונים ההמלצה היא שילוב כלשהו של הורדה במשקל, צמצום טווח תנועה, שינוי בטמפו (ירידה ו/או עלייה איטית) או מעבר זמני לתרגילים דומים שלא גורמים לעלייה בכאב.
אם הכאב לא מורגש במשקל נמוך הייתי מציע להתחיל ממוט ריק לאזור ה-15 חזרות ולהוסיף טיפה משקל עד שאתה מתחיל להרגיש סימפטומים של כאב. אם אתה מרגיש החמרה בימים שאחרי זה סימן שאולי התקדמת מהר מדי או שכדאי לנסות תרגילים אחרים.
מקור טוב אם תרצה לקרוא יותר על הנושא: Pain in Training: What To Do?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהתוכנית לא מתאימה לי פשוט? הבנתי שבSS עולים מאימון לאימון ב2.5-5 קילו או שזה לא נכון?

יכול להיות שהתוכנית לא מתאימה לי פשוט?
אתה חוזר לאימונים אחרי 14 שנה בהם עלית כ-30 קילו במשקל גוף.
תוך 3 אימונים החלטת לשים על המוט משקל שדורש ממך מנוחה של שניות ארוכות באמצע הסט ובבירור זה קשה לך.
הגוף שלך לא מוכן לתפקד תחת מאמץ מקסימלי. לא למדת את הטכניקה מחדש, מערכת העצבים שלך לא יכולה לשמור על דפוס תנועה תחת מאמץ.
אם תמשיך ככה תיפצע.

זה לא קשור לתכנית אלא לביצוע של התרגילים וקצת ego lifting.
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

הבנתי שבSS עולים מאימון לאימון ב2.5-5 קילו או שזה לא נכון?
זה רק מרכיב אחד מהתכנית. והוא מותנה בבין היתר בכך שהטכניקה נכונה ושאין כאבים.

ראשית, זה לא דדליפט

שנית, עזוב אותך ניתוחים וכו', התרגיל לא עושה לך טוב? כאבים? יכול להיות אלף ואחת סיבות

תוותר על התרגיל הזה בינתיים עד שתתחזק, אתה רוצה לחזק גב תחתון? תעשה פשיטת גו, יש ספה ייעודית כמעט בכל חדר כושר.

ברגע שאתה מתחיל בתרגיל שרק גורם לך כאבים ומעייף אותך , זה פוגע לך בשאר האימון

אין שום תרגיל חובה, לא דדליפט, לא סקוואט ולא לחיצת חזה

• פותח/ת השרשור
אתה חוזר לאימונים אחרי 14 שנה בהם עלית כ-30 קילו במשקל גוף.
תוך 3 אימונים החלטת לשים על המוט משקל שדורש ממך מנוחה של שניות ארוכות באמצע הסט ובבירור זה קשה לך.
הגוף שלך לא מוכן לתפקד תחת מאמץ מקסימלי. לא למדת את הטכניקה מחדש, מערכת העצבים שלך לא יכולה לשמור על דפוס תנועה תחת מאמץ.
אם תמשיך ככה תיפצע.

–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

זה רק מרכיב אחד מהתכנית. והוא מותנה בבין היתר בכך שהטכניקה נכונה ושאין כאבים.
הבנתי תודה יש אפשרות להמליץ לי על תוכנית ?
ראשית, זה לא דדליפט

שנית, עזוב אותך ניתוחים וכו', התרגיל לא עושה לך טוב? כאבים? יכול להיות אלף ואחת סיבות

תוותר על התרגיל הזה בינתיים עד שתתחזק, אתה רוצה לחזק גב תחתון? תעשה פשיטת גו, יש ספה ייעודית כמעט בכל חדר כושר.

ברגע שאתה מתחיל בתרגיל שרק גורם לך כאבים ומעייף אותך , זה פוגע לך בשאר האימון

אין שום תרגיל חובה, לא דדליפט, לא סקוואט ולא לחיצת חזה
יכול להגיד למה זה לא דדליפט?

הבנתי תודה יש אפשרות להמליץ לי על תוכנית ?

כמו שאמרתי, זה לא קשור לתכנית.

אם תעבוד באותה צורה (משקל כבד מדי, רמת מאמץ גבוהה כבר באימון 3 אחרי 13 שנה בלי אימונים) אתה תיפצע גם בתרגילים פשוטים כמו כפיפת מרפקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית