הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בן 17 מנסה להרים 220 קילו מהרצפה

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
בדרך כלל אני כותב הרבה על איך האימונים ומההרגשה באותו היום, לפני, תוך כדי ואחרי וגם על מה שעשיתי בשאר האימון
אבל אף פעם אין לזה התייחסות אז נדלג על זה - רק אגיד שבשתי לילות קודם ישנתי 3 שעות, ואז בלילה לפני ישנתי 16 שעות

https://youtube.com/shorts/Ut7o9D_W_UU?feature=share

הנעילה הייתה הקושי היחידי וחוץ מזה זה זז מהר. הסלאק נמשך הרבה יותר ממה שציפיתי בגלל כל המשקל.

אני חושב שאני נועל מוקדם מדי את הברכיים והגב שלי לא מספיק חזק בשביל לנעול בעצמו. עשיתי אחר כל דדליפט עם עצירה 160x3x5 וזה ניכר שכשהמוט מגיע לברכיים הן כמעט ישרות.
בסט האחרון ניסיתי לשפר את זה ולהיות סבלני יותר מהרצפה, זה לא עזר וסתם החזרות היו איטיות יותר.

בכל מקרה אשמח לביקורת או כל דבר שיש להגיד, אם מישהו רוצה לראות גם את הסטים עם העצירה או דדליפטים אחרים אני יכול להעלות.

אני שוקל גם להרחיב את העמידה בתקווה שזה יהפוך את הניתוק לקשה יותר ובהתאם את הנעילה לקלה יותר.

בכל מקרה, נחזור בשבוע הבא

אני חושב שאני נועל מוקדם מדי את הברכיים והגב שלי לא מספיק חזק בשביל לנעול בעצמו
אני לא חושב שהגב חלש מידי, לדעתי הפוך, הקוואדס חלשים יותר מהשרשרת אחורית וזה גורם לך להתחיל עם אגן גבוה מידי עוד בסט אפ. לדעתי תתחיל עם אגן נמוך יותר ובמקביל תחזק את הקוואדס.
בכל מקרה יפה מאוד ומרשים ביותר.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שהגב חלש מידי, לדעתי הפוך, הקוואדס חלשים יותר מהשרשרת אחורית וזה גורם לך להתחיל עם אגן גבוה מידי עוד בסט אפ. לדעתי תתחיל עם אגן נמוך יותר ובמקביל תחזק את הקוואדס.
בכל מקרה יפה מאוד ומרשים ביותר.
לא אמרתי שהוא חלש, אמרתי שהוא לא מספיק חזק בשביל לעשות את כל הנעילה לבד בלי עזרה מהרגליים

יש מצב שהקוואדס חלשים אבל לדעתי לא, אני חושב שאני לא מתחיל גבוה כלכך וזה שהברכיים ננעלות מוקדם מעיד על זה שהכוח מהרגליים בא מהר. אני פשוט לא מצליח להיות סבלני יותר מהרצפה

אתחיל ואומר שניסיון יפה.

נראה שאתה אוחז יחסית רחב, לדעתי להצר את האחיזה יקל עליך מאוד.
אני שוקל גם להרחיב את העמידה בתקווה שזה יהפוך את הניתוק לקשה יותר ובהתאם את הנעילה לקלה יותר.
זה יכול גם לעשות ההפך, הנעילה תהיה עוד יותר קשה כי בזבזת יותר אנרגיה בהתחלה של ההרמה.

מה המטרה שלך? פווארליפטינג? או סקוואט, בנץ ודד רק בלי התחרות עצמה?

אם ככה, אין לך באמת סיבה לבדוק RM1 ביום יום ולהשאיר את זה לזמנים ספציפיים (תחרות או תחרות שלך עם עצמך) או ימים שאתה מרגיש שאתה בלתי ניתן לעצירה ויש פה PR שצריך לקחת.

אין בעיה לעשות סינגלים שנה שלמה אבל הייתי משאיר אותם יותר קלים ולא ב RPE11 כי באמת שאין בזה צורך.

להתחיל לנחש איזה תרגיל ישפר לך את הנעילה זה סתם בזבוז זמן לדעתי. תבחר משהו שנראה לך הגיוני ותרוץ איתו תקופה מסויימת בלי לנסות לשבור שיאים אם הם לא נמצאים שם. תן לאדפטציה לקרות מעצמה ואל תכריח משקל על המוט. תנסה לאורך זמן כמה אופציות ותעקוב אחרי התוצאות שלך, זה יתן לך את האינדיקציה הכי טובה.

אם במשך 12 שבועות דחפת חזק מאוד את ההיפרטרופיה בגב העליון ופתאום 200×5 עולה ב RPE 8 ולא ב RPE 10 אתה יכול להבין שמשהו פה עבד, לרשום את זה בצד ולהסיק מסקנות.

אם עשית תקופה פאוז דדליפט לחמישיות ביום נפח והדדליפט הרגיל לא זז מילימטר אז גם פה יש לך מסקנה שאפשר להסיק (אני סתם זורק דוגמאות).

אם תקופה לאחר מכן שילבת יותר עבודה על הנעילה באחד מהימים שלך בשבוע עם גומיות למשל, או בלוק פולס, והנעילה שלך יותר חלקה, אז מצאת עוד משהו שעובד.

השורה התחתונה אתה תידע הכי טוב מה עובד לך ומה לא על סמך הניסיון שלך. יש מצב שלמשה פאוז דדליפט יחזק את הנעילה וליוסף סנאץ' גריפ דדליפט יחזק את הנעילה. אין חוקים, וברמה מתקדמת הכל נהיה יותר אינדיבידואלי. נסה לחשוב מה הדבר שהכי יעזור לדדליפט שלך ותריץ את זה תקופה מסויימת, לאט לאט אתה תדע הרבה יותר על עצמך.

אחלה ניסיון.

אם ככה, אין לך באמת סיבה לבדוק RM1 ביום יום ולהשאיר את זה לזמנים ספציפיים (תחרות או תחרות שלך עם עצמך) או ימים שאתה מרגיש שאתה בלתי ניתן לעצירה ויש פה PR שצריך לקחת.
מחזק
גם לפאוורליפטרים שמתחרים עדיף להשקיע את רוב הזמן שלהם ב'לבנות כוח' מאשר 'להדגים כוח'.

• פותח/ת השרשור
אתחיל ואומר שניסיון יפה.

נראה שאתה אוחז יחסית רחב, לדעתי להצר את האחיזה יקל עליך מאוד.

זה יכול גם לעשות ההפך, הנעילה תהיה עוד יותר קשה כי בזבזת יותר אנרגיה בהתחלה של ההרמה.
יכול להיות, אבל כמו שאמרתי אני רואה את זה יותר כמשהו מאזן.
ולגבי האחיזה אולי אנסה, זה באמת נראה רחב פה, אבל האחיזה לא שווה בשתי הידיים. אם תסתכל על היד הרחוקה יותר מהמצלמה, היא לא כזו רחבה.

מה המטרה שלך? פווארליפטינג? או סקוואט, בנץ ודד רק בלי התחרות עצמה?

אין בעיה לעשות סינגלים שנה שלמה אבל הייתי משאיר אותם יותר קלים ולא ב RPE11 כי באמת שאין בזה צורך.

להתחיל לנחש איזה תרגיל ישפר לך את הנעילה זה סתם בזבוז זמן לדעתי. תבחר משהו שנראה לך הגיוני ותרוץ איתו תקופה מסויימת בלי לנסות לשבור שיאים אם הם לא נמצאים שם. תן לאדפטציה לקרות מעצמה ואל תכריח משקל על המוט. תנסה לאורך זמן כמה אופציות ותעקוב אחרי התוצאות שלך, זה יתן לך את האינדיקציה הכי טובה.

אם במשך 12 שבועות דחפת חזק מאוד את ההיפרטרופיה בגב העליון ופתאום 200×5 עולה ב RPE 8 ולא ב RPE 10 אתה יכול להבין שמשהו פה עבד, לרשום את זה בצד ולהסיק מסקנות.

אם עשית תקופה פאוז דדליפט לחמישיות ביום נפח והדדליפט הרגיל לא זז מילימטר אז גם פה יש לך מסקנה שאפשר להסיק (אני סתם זורק דוגמאות).

אם תקופה לאחר מכן שילבת יותר עבודה על הנעילה באחד מהימים שלך בשבוע עם גומיות למשל, או בלוק פולס, והנעילה שלך יותר חלקה, אז מצאת עוד משהו שעובד.

השורה התחתונה אתה תידע הכי טוב מה עובד לך ומה לא על סמך הניסיון שלך. יש מצב שלמשה פאוז דדליפט יחזק את הנעילה וליוסף סנאץ' גריפ דדליפט יחזק את הנעילה. אין חוקים, וברמה מתקדמת הכל נהיה יותר אינדיבידואלי. נסה לחשוב מה הדבר שהכי יעזור לדדליפט שלך ותריץ את זה תקופה מסויימת, לאט לאט אתה תדע הרבה יותר על עצמך.

אחלה ניסיון.
תודה
אני מבין מה אתה אומר ומסכים שזה לא משהו לכל יום. אני לא פאוורליפטר, אני מרים כבד בנץ סקוואט ודדליפט כי זה כרגע מה שמעניין אותי. התחרות לא חשובה. אני רוצה להוריד במשקל גוף בקרוב ורוצה לעשות 220 דדליפט לפני, שזה היעד האחרון שבאמת חסר לי כדי להגיע ליעדים הקרובים שהצבתי לעצמי.
אם יש דרך לעשות שינוי מהיר או לעבוד על זה בהמשך הייתי רוצה למצוא אותה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית