הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזה זקן מרים פחות ממני וניצח אותי בקלות בהורדת ידיים

• פותח/ת השרשור Qubit
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Qubit

משתמש מתחיל
297
26
נק' מוניטין:
85
297
26
איך זה קורה? איך הוא ניצח? הוא הרי חלש יותר

*הוא לא השתמש במומנטום או עיקם לי את כף היד

יש יותר מדי דברים שמשפיעים בהורדת ידיים שלא קשורים לכוח בכלל

זה היה נראה לי שהוא לא עשה משהו מיוחד בכלל, סתם הוריד רגיל
זה גם נראה שפאוורליפטרים פשוט מרימים את המוט, עד שאתה מבין מה הם עושים
לא יודע מי הוא ומי אתה, יכול להיות שהוא פשוט יותר חזק ממך, אבל בגדול הדברים שהם לא כוח במוט זה העיקריים לדעתי

• פותח/ת השרשור
זה גם נראה שפאוורליפטרים פשוט מרימים את המוט, עד שאתה מבין מה הם עושים
לא יודע מי הוא ומי אתה, יכול להיות שהוא פשוט יותר חזק ממך, אבל בגדול הדברים שהם לא כוח במוט זה העיקריים לדעתי
תוכל להסביר ולהרחיב על הדברים שהם לא כוח במוט?

הדד ליפט שלי זה 140, שמרתי על גב ישר והרמתי

תוכל להסביר ולהרחיב על הדברים שהם לא כוח במוט?

טכניקה- אני מניח שאין יותר מידי מה להסביר, יש טכניקה יעילה יותר שמאפשרת להשתמש ביותר שרירים/ זווית נוחה יותר להחזיק את היד/ כל דבר שניתן יתרון על פני טכניקה אחרת.
מיומנות- ככל שאתה מתרגל את התנועה הנדרשת יותר ועם ניהול עומסים נכון אז עוד יותר הגוף לומד להיות יותר יעיל בתנועה. באימוני כוח לדוגמא זה לרוב יתבטא בניצול של יותר סיבי שריר ויחידות מוטוריות לתנועה, בשמירה של הסיבים פועלים לכל אורך התנועה, לפעמים הגוף גם לומד לעשות טכניקות שבצורה מודעת לא תדע לעשות. בגדול זה אומר שהגוף מתרגל לתנועה.
מנטליות- יש לו את המיינדסט הנכון לתנועה הזאת, המוח שלו כבר מכיר את התנועה ויודע איך להתמודד איתה גם כשקשה לו. שים לב נגיד שמתאמן מתחיל בדרך כלל ה100% שלו בסקוואט יראה כתנועה די מהירה, לעומת פאוורליפטר חזק שחזרה מקסימלית תבוא ביחד עם גריינד מטורף ותנועה איטית מאוד. לדעתי מנטליות זה לא רק נפשי, או יותר נכון נפש היא לא דבר "רוחני", אלא מנטליות זה גם דבר פיזי, ובגלל זה אפשר לעבוד עליה בצורה פיזית. תראה בגדול איך מתאמן מתקדם מאוד נראה בסטים כבדים ותראה איך מתאמנים חלשים עדיין נראים בסטים הכבדים, אתה רואה מנטליות שונה.
זה לא כל כך אומר משהו לגביי הקרב הזה. אם כבר אז תשווה בין הטוטאל שלך (סקוואט+בנץ+דדליפט) לטוטאל של הזקן.

1. כשמדברים על הורדת ידיים ההגדרה לחזק וחלש קצת שונה מזו שאתה מכיר מהחד"כ.
2. למי שלא מכיר את התחום, בהורדת ידיים יש הרבה מעבר ממה שנראה לעין.

באופן כללי וגס, השרירים שיעזרו לך לנצח בהורדת ידיים מרוכזים בעיקר באמה (בהנחה שאתה לא חלש מאוד בגב\חזה\בייספס\טרייספס).
התרגילים שבדרך כלל עושים בחד"כ ושאתה מרים בהם יותר מההוא שהוריד אותך לא יחזקו אותך בצורה משמעותית בהורדת ידיים.
תרגיל שיכול לתת איזשהו מדד ליכולת בהורדת ידיים הוא משיכה (למשל מתח עם משקל או פולי עליון/חתירה, בלי רצועות).

כדי להשתפר בהורדת ידיים צריך להתאמן ספציפית בהורדת ידיים, יש כמה תרגילים בסיסיים שמאוד עוזרים והם עובדים בעיקר על האמה.

בנוסף, יש הרבה טכניקה. היכולת לעבוד עם כל השרירים הקשורים בצורה נכונה (בתחום קוראים לזה connected) ולדעת למקם את הגוף, היד, הרגליים לטובתך. וזה דינמי במהלך הקרב, מה שמביא אותנו לאינטלגנציית שולחן. גם אחרי שהתחזקת ושיפרת טכניקה אתה צריך ללמוד להשתמש בזה, מה שיעבוד מול יריב אחד לא תמיד יעבוד מול אחר.

יש אנשים שחלק גדול מהדברים שציינתי בא להם באופן טבעי לגמרי. הם יכולים להיות בינוניים בחדר כושר, שמנים, רזים, נראים חלשים וכו'
אבל כשהם שמים איתך יד הם מפרקים אותך מהר מאוד.
אולי הם נולדו עם פרונטור מפלצתי, אולי הם עובדים בעבודה שחיזקה להם את האמה, אולי הם פשוט יותר חכמים על השולחן, הכל אפשרי.

כשהיום אני מוריד מישהו בהורדת ידיים הוא מיד מקשר את זה ליכולות שלי בחד"כ (שהן לא רעות), אבל האמת היא שמאז שהייתי ילד הייתי בולט בזה, הייתי מוריד אנשים יותר גדולים ו"חזקים" ממני בקלות. כמות הבירות שהרווחתי בהתערבויות הורדת ידיים במהלך החיים היא לא קטנה וכשהייתי סטודנט אפילו זכיתי באליפות הטכניון. בשנה האחרונה אני מתאמן בקבוצה עם חבר'ה תחרותיים וגם אני מופתע לפעמים כשאני פוגש כישרון בתחום, מישהו שמגיע בפעם הראשונה לאימון ומפרק ידיים לותיקים.

אולי תתאמן קצת ספציפית לזה ותבקש קרב חוזר מהבחור?

השאלה איזה סגנון הוא הוריד האם אם הגוף? באיזה טרניקה? ואם הוא הוריד מהר- אז כן יש לו כח ואם לקח קצת זמן אז יש לא סיבולת ושליטה טובה וחזקה ואם הוא הוריד אם הגוף אז מה המשקל שלו כי משקל קובע והאם ויכול להיות שאולי הוא מהתחום של ספורט הורדת ידיים

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית