הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איזה תרגיל עדיף ליד קדמית?

• פותח/ת השרשור bob10
  • פורסם בתאריך

bob10

משתמש מתחיל
12
1
נק' מוניטין:
1
12
1
אהלן
מתאמן כרגע פול באדי
לגבי היד קדמית, אני עושה תרגיל אחד, 3 סטים של בערך 8 חזרות
האם זה משנה איזה תרגיל אני עושה? פטישים/כפיפת מרפקים
או שאין כל כך הבדל?
תודה

היי, בבקשה בפעם הבאה שאתה פותח אשכול תרשום כותרת עניינית שתספק מידע על תוכן השרשור

האם זה משנה איזה תרגיל אני עושה? פטישים/כפיפת מרפקים
גם פטישים זה כפיפת מרפקים, ההבדל ביניהם זה המנח של שורש כף היד

מבחינה אנטומית לפחות, פטישים מערבים יותר את שרירי האמה מאשר כפיפת מרפקים "רגילה". לא מכיר מחקרים שהראו עדיפות לתרגיל אחד על פני האחר, וגם אם יש עדיפות כזו, כנראה שההבדל יהיה מינורי. אם היית מבצע שני תרגילים ליד קדמית אז אולי היה שווה לך לבצע את שניהם. אבל אתה מבצע רק תרגיל אחד, אז פשוט תבחר בתרגיל שאתה יותר אוהב. מה שיותר חשוב זה תדאג שהסטים יהיו מאתגרים ושתהיה התקדמות לאורך זמן

• פותח/ת השרשור
היי, בבקשה בפעם הבאה שאתה פותח אשכול תרשום כותרת עניינית שתספק מידע על תוכן השרשור

גם פטישים זה כפיפת מרפקים, ההבדל ביניהם זה המנח של שורש כף היד

מבחינה אנטומית לפחות, פטישים מערבים יותר את שרירי האמה מאשר כפיפת מרפקים "רגילה". לא מכיר מחקרים שהראו עדיפות לתרגיל אחד על פני האחר, וגם אם יש עדיפות כזו, כנראה שההבדל יהיה מינורי. אם היית מבצע שני תרגילים ליד קדמית אז אולי היה שווה לך לבצע את שניהם. אבל אתה מבצע רק תרגיל אחד, אז פשוט תבחר בתרגיל שאתה יותר אוהב. מה שיותר חשוב זה תדאג שהסטים יהיו מאתגרים ושתהיה התקדמות לאורך זמן
תודה על התשובה
עושה תרגיל אחד 3 סטים באימון כי אני עושה פול באדי, ככה שיוצא 9 סטים בשבוע

תודה על התשובה
עושה תרגיל אחד 3 סטים באימון כי אני עושה פול באדי, ככה שיוצא 9 סטים בשבוע
זה אמור להספיק, התקדמות תוכל להיות בנפח (אפילו בדרופ סט או כל מניפולציה אחרת)
בכללי מנח "פטישים" יערב יותר את הברכיורדיאליס והברכיאליס לעומת כפיפה רגילה.
הבחירה של התרגיל צריכה להיות לפי החלק שתרצה לתת לו דגש.

• פותח/ת השרשור
זה אמור להספיק, התקדמות תוכל להיות בנפח (אפילו בדרופ סט או כל מניפולציה אחרת)
בכללי מנח "פטישים" יערב יותר את שרירי האמה והברכורדיאליס לעומת כפיפה רגילה.
הבחירה של התרגיל עדיף שתהיה לפי מה שתרצה לתת לו דגש.
הבנתי שהברכיורדיאליס עובד יותר על הצורה הוויזאלית של השריר? נכון?
בתכלס רוצה פשוט שהיד קדמית תגדל

כולם פה ענו לך תשובות טובות
כמו שכולם אנו לך היד הקדמית אחראית לסופינציה ולכן כפית מרפקים שמה יותר דגש ליד הקדמית מה שאני כן יכול להמליץ זה שתנסה לעשות את התרגיל במנח המתוח של היד הקדמית למשל בישיבה על ספסל עם שיפוע קל או עם כבלים מאחורי הגב כשהשריר מתוח אז יש דגש יותר טוב לשריר אבל אתה לא חייב גם כפיפות מרפקים יעשו את העבודה

• פותח/ת השרשור
כולם פה ענו לך תשובות טובות
כמו שכולם אנו לך היד הקדמית אחראית לסופינציה ולכן כפית מרפקים שמה יותר דגש ליד הקדמית מה שאני כן יכול להמליץ זה שתנסה לעשות את התרגיל במנח המתוח של היד הקדמית למשל בישיבה על ספסל עם שיפוע קל או עם כבלים מאחורי הגב כשהשריר מתוח אז יש דגש יותר טוב לשריר אבל אתה לא חייב גם כפיפות מרפקים יעשו את העבודה
ואם אעשה רק פטישים? פשוט מסתדר ואוהב את התרגיל הזה יותר

ואם אעשה רק פטישים? פשוט מסתדר ואוהב את התרגיל הזה יותר
יש ראיות לכך שביצוע תרגילים מסוימים כאשר השריר במנח מתוח מוביל לפיתוח טוב יותר במסת השריר, אבל זה ממש לא השיקול העיקרי בבחירת תרגילים. מה שהכי חשוב זה לאהוב את התרגילים שאתה עושה, כי בתרגילים האלה אתה תתמיד יותר לאורך זמן ויותר סביר שאתה תשתפר בהם. גם אם תבצע פטישים אתה תעלה במסת השריר כל עוד תקפיד על כך שהסטים יהיו קשים ומאתגרים ועל התקדמות לאורך זמן (Progressive Overload).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית