הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רכשתי תוכנית ויש לי שאלה לגבי ימי מנוחה

• פותח/ת השרשור Baraka
  • פורסם בתאריך

Baraka

משתמש מתחיל
80
23
נק' מוניטין:
25
80
23
רכשתי תוכנית יחסית זולה ונחמדה של buffdudes למי שמכיר, עלתה 20 דולר.
היא מורכבת מ12 שבועות , ואני אתמול התחלתי את השבוע הרביעי.
ב3 שבועות הראשונים זה היה 3 ימים בשבוע, וזה יצא אחלה כי עשיתי יום עבודה יום מנוחה עם שישי שבת חופש.
אבל עכשיו זה עבר ל4 ימים, כך שיוצא שיש לי 2 ימים רצופים בשבוע ללא מנוחה , שחלק מהאימון ביומיים האלו עובד על אותה קבוצת שרירים כפי שתראו בתמונה שצירפתי , האם זה תקין או שעליי לכפות על עצמי מנוחה של 48 שעות?
אני עדיין מרגיש את השרירים מהאימון אתמול ואני אמור להתחיל את היום השני היום..אם מתאמנים יומיים רצוף זה לא אמור להיות ספליט של קבוצת שרירים שונה?

Screen Shot 2022-05-23 at 9.41.50.png

אין בעיה לעבוד על אותו שריר יום אחרי יום אם התכנון עומסים טוב. לא יודע להגיד על הבאף דודס האלה אם הם יודעים מה הם עושים, אבל אם כן אז זה לגמרי סבבה לפצל ככה.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לעבוד על אותו שריר יום אחרי יום אם התכנון עומסים טוב. לא יודע להגיד על הבאף דודס האלה אם הם יודעים מה הם עושים, אבל אם כן אז זה לגמרי סבבה לפצל ככה.

תודה על התגובה!
אשמח לשמוע ממבט חטוף לתמונה שצירפתי איך נראה לך התכנון עומסים בתוכנית?

תודה על התגובה!
אשמח לשמוע ממבט חטוף לתמונה שצירפתי איך נראה לך התכנון עומסים בתוכנית?
לא כתוב שם על ההתקדמות, שהיא עיקר הניהול עומסים לדעתי, ככה שקצת לא אפשרי לתת ביקורת על זה בלי לראות

לא רשמו לך כמה משקל להרים, ובכמה להתקדם מאימון לאימון.
הבסיס שם התוכנית בסדר גמור, גם אין בעיה להתאמן יום אחרי יום, אבל תכנון ההתקדמות חסרה כאן.

• פותח/ת השרשור
לא רשמו לך כמה משקל להרים, ובכמה להתקדם מאימון לאימון.
הבסיס שם התוכנית בסדר גמור, גם אין בעיה להתאמן יום אחרי יום, אבל תכנון ההתקדמות חסרה כאן.

תודה רבה
כעיקרון אם הבנתי נכון בלי קשר לתוכנית הזו, שמתאמנים במכון התקדמות צריכה להיות -
להרים משקל שבו שבסוף הסט אני 2- 3 reps לפניי כשל, וכל איזה שבועיים לעלות משקלים בהתאם לכלל של 2- 3 לפני כשל?

תודה רבה
כעיקרון אם הבנתי נכון בלי קשר לתוכנית הזו, שמתאמנים במכון התקדמות צריכה להיות -
להרים משקל שבו שבסוף הסט אני 2- 3 reps לפניי כשל, וכל איזה שבועיים לעלות משקלים בהתאם לכלל של 2- 3 לפני כשל?
יש אינסוף אפשרויות לתכנון התקדמות, זאת אחת.

לא מאמין ששילמת על השלשול הדיגיטלי הזה 20 דולר.
ב20-30 דולר אפשר למצוא תוכניות כל כך הרבה יותר טובות

לעניין - אין בעיה לעבוד על אותה קבוצת שרירים יום אחרי יום - ע"ע דן גרין שעובד על גב עליון באופן ישיר 5 פעמים בשבוע לדוגמה. הכל עניין של ניהול עומסים.

• פותח/ת השרשור
לא מאמין ששילמת על השלשול הדיגיטלי הזה 20 דולר.
ב20-30 דולר אפשר למצוא תוכניות כל כך הרבה יותר טובות

לעניין - אין בעיה לעבוד על אותה קבוצת שרירים יום אחרי יום - ע"ע דן גרין שעובד על גב עליון באופן ישיר 5 פעמים בשבוע לדוגמה. הכל עניין של ניהול עומסים.

תודה על התגובה. הם דווקא די מפורסמים.
אשמח אם תוכל להרחיב איך עושים ניהול עומסים נכון 😃

שאלת השאלות:)
כמעט כל מה שאנשים לומדים בתחום זה על זה, ואין כאן יותר מידי תשובות נכונות או לא נכונות.
לדעתי הבסיס לזה זה מינונים נכונים של נפח, עצימות ותדירות, בשילוב עם התקדמות בקצב לא איטי מידי ולא מהיר מידי.
אם תרצה להרחיב על התחום תוכל או לקרוא ספרים מומלצים, או לעקוב אחרי סרטונים/ פודקאסטים. מן הסתם ש99% מהתוכן הרלוונטי באנגלית, לתשומת ליבך.
הם דווקא די מפורסמים
זה לא אומר יותר מידי. שוב, אני אישית לא מכיר אותם בקטע של האימונים, יותר בקטע של הבניית ציוד, אבל זה שהם מפורסמים לא אומר שהם טובים, זה אומר בעיקר שהם יודעים למשוך קהל.

תודה על התגובה. הם דווקא די מפורסמים.
פרסום =/= איכות.
זה לא בדיוק על רגל אחת ואין לי סבלנות לכתוב.
מוזמן לחקור בעצמך.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה שוב לשניכם על התגובות והעצות 😃
בהמשך לזה שהמלצתם לי לחקור עוד על הנושא, אז האמת שאני גם שוקל לקחת קורס מאמן כושר בוינגייט נטו בשביל הידע , לא בשביל לעבוד בתחום.
ראיתי שזה קורס יחסית קצר של חצי שנה פעמיים בשבוע במחיר לא נורא כל כך. וינגייט ממה שהבנתי זה הבסט של הבסט ללמוד על הדברים האלה, לא?

ובנוגע לbuffdudes
כן מסכים איתכם לחלוטין שפרסום זה לא בהכרח = איכות, והרבה פעמים להפך. אבל חלקכם דווקא כתבתם לי כאן שהתכנית נראית סבבה ממבט ראשוני

וינגייט ממה שהבנתי זה הבסט של הבסט ללמוד על הדברים האלה, לא?
לא. לא בקטע מתנשא או משהו כזה, אבל ממש לא. אם המטרה שלך זה נטו העשרת ידע ולא קבלת הסכמה חוקית לאמן, אז תשקיע את הכסף בספרים/ קורסים ספציפיים/ פודקאסטים בתשלום/ אל תבזבז אותו בכלל.
יש המון מידע חינמי, פשוט צריך להשקיע בלמצוא אותו.
אתה יודע אנגלית?

אז האמת שאני גם שוקל לקחת קורס מאמן כושר בוינגייט
אל תבנה על ללמוד ניהול עומסים לספורטאי בווינגיט.
זה משהו שמגיע עם ניסיון + ללמוד הרבה ממחקרים ומאמנים שאשכרה אימנו ספורטאים בחיים שלהם.
לגבי התכנית עצמה - לקחו ספליט רגיל, החליפו שם תרגילים סטנדרטיים בדברים שנשמעים קצת מגניב.
בעקרון מכרו לך רשימת מכולת של תרגילים של 'קח תעשה את התרגילים בלי איזשהו מטרה רצינית' ולקחו לך על זה 20 דולר. Easy money

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית